Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2794. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (4 Mobil) - 11 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.876
Cevap
962
Favori
4.897.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27922793279427952796
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Dalgamı geçiyorlar bunlar. Stokta yok madem diğer ürünleri satışa kapadığın gibi bunuda kapat neden alıma izin veriyorsun ki. Bende cumartesi sipariş geçmiştim stoktan gönderecekler diye. Diğer ürünlerde stokta olmadığı yazdığı için satın alıma izin veriyorsa vardır ellerinde dedim. Gerçekten şaka gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

hocam yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak, bu markalarda servis sıkıntısı yaşar mıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryin -- 27 Temmuz 2023; 18:18:7 >
  • Arkadaşlar birkaç gün içinde 18000btu TCL T-PRO klimamı kurmaya gelecek servis.

Sormak istediğim taktıracağım ev prefabrik. Duvarlarda 3cm köpük (fuga) mantolama var.

Duvarların dışı betopan ortası köpük içi betopan iç cephede alçıpan var toplamda 13cm kalınlığında duvar.

Klimacıyla görüştüğümde dış üniteyi duvara monte etmeyelim titreşim sesi evin içine gelir rahatsız eder dedi. Prefabrik evlerde genellikle dış üniteyi zemine yere koyuyoruz dedi.

Kafama yattı açıkçası. Duvara monte ettirmekten vazgeçtim. Fotoğrafları yüklüyorum zemine koyduracağım dış üniteyi. Altına yükseltmek için pabuç takoz tarzı birşey koydurmamı önerir misiniz?

Ya da şu şekilde yap dediğiniz bir öneri olur mu?

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Altus klimanın montajını yaptılar. Vakumlama sordum, " yapmıyoruz, süpürme yapıyoruz. Bizde vakumlama ekipmanı yok" dediler. Bende kabul etmedim.klimanin montajını yaptılar. Herşey bağlandı, gazi açmadan gittiler. Vakumlama için başka birini göndereceklermis. Birde ekstra vakumlama için bekliycez, gün dahi belli değil. Ayrıca açtıkları delikleri falan kapatmadılar. Birde dis uniteye tahliye borusu bağlamadılar, altına akıyor herturlu o dediler var mı böyle birşey?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teyzemlere klima bakıyoruz.Oturma alanı 25 M2.Soğutma olarak kullanılacak.20-25K arasında bir klima bakıyorlar.Ben kendilerine 12.000 BTU yeterli olacağını söyledim.

12.000 BTU mu yoksa 18.000 BTU klima mı alınmalı ?

• Samsung'un online sitesinde stokların ne zaman yenileneceği belli mi öğrenebilen var mı ?

• Chngrgny C kullanıcısına yanıt

Şuanda online olarak stokta var görünüpte sattıkları ürünler bile stoklarında yok. Geçen hafta aldığım klima halen sipariş hazırlanıyor şeklinde bekliyor. Yarın akşama kadar kargoya verilmezse iptal edicem siparişimi.

Hocam merhaba. Sürekli belirtiyorum durumu fakat. Klimayi nereye koyacağım konusunda gerçekten tam olarak fikrim yok. Bu konuda sürekli bakıp araştırıyorum gerçekten ve işin içinden cıkamadım açıkcası. Bir yardımcı olabilirseniz gerçekten sevinirim.

• @klima5505 Hocam.

18lik Mitsubishi SRK50ZS-W modeli için ilçemdeki Mitsubishi bayine gittim. Bayi Mitsubishi electric sattıklarını SRK50ZS-W modelinin heavy olduğunu ve kötü olduğunu onun yerine ellerindeki

MsZ hr50vf - Mzs ap50vg modelininin daha iyi olduğunu ve 34k fiyat söyledi bu modellere. Söyledikleri modeller SRK50ZS-W'dan daha iyimi yoksa denkler mi?

Sadece soğutma için 18lik klima bakıyorum. Sadece soğutma için önereceğiniz başka modeller var mı? bütçe 25 30k arası 30k a kadar çıkmışken bu modeli düşündüm. Ama varsa başka öneriniz o modellere bakayım hocam. 33m2 salona takılacak.

Burası salonum. Tv nin yanı balkona açılıyor. Balkonun salondan ve mutfaktan girişi var. Tv nin sol tarafı balkon kısacası

Burası tvnin yanındaki balkon sitede dış cepheye dış ünite yasak olduğu için mecburen balkona taktıracağım sanırım dış üniteyi. Ama balkonu da evin en cok kullandığımız alanı desek yeridir.

Dış üniteyi tekli koltuğun üzerine mecburen taktırmayı düşünüyorum.

Burası balkonun mutfağa açılan kısmı. Balkon 5,5 6 m2 civari bu arada.

Burası salonun hole acılan kapısı. Salon ortalama 15-16 m2 civari kaba taslak.

Burası hol. Ve baktığı yer tam olarak salona giriş. Fotoğrafta sol taraf yatak odası soldan 2. Kağı mutfak. Tam karşısı salon.

Burası salonun tv ünitesinin yanında kalan kitaplık ve yemek masasının olduğu alan. Asıl taktırmak istediğim yer tv ünitesi ve kitaplık arasındaki duvar aslında. Burası ile de balkon ortalama 5-5,5 m.

Hocam tekrardan merhaba mesajdan da anlatmaya calıstım çözümü en son bu şekilde fotoğraflayarak buldum.

arçelik 18325 klima aldım ve ctesi montaja gelecekler. Evim istanbulda bir sitenin 16. Katı ve gerçekten epey güneş alıyor gün boyu. Balkonda evde oturulmuyor. Bütün detayları fotoğraf altında anlattım. Sizce klimayi nereye koyar isem salon haricinde en azındsn evin yatak odası ya da hol kısmında da sıcak kırılması bir nebze de olsa olabilir. Kısacası bu klimayi en verimli nasıl kullanabilirim. 2 kere keşifçi geldi maalesef aynı kişi olarak ve cok bir bilgisi oleuğunu düşünmüyorum. Montaja gelen ekiplere nelere dikkat etmem gerekiyor ? Sizcr genel olarak en iyi verimi nereye taktırarak alabilirim. Klima montajı yapılmadan önce yapmam gereken bir işlem var mıdır acaba ? Elektrik namına, gelen keşifçi arkadaş 400-500 tl gibi bir rakama elektrik kısmınıda gelen ekibin halledeceğini söylüyor fakat ne demek istediğini inanın kendi bile anlamıyor bence :) CUMARTESİ montaj yapılacağı için bilgi verebilirseniz inanın cok cok sevinirim hocam.

• Benimki de birkaç gün hazırlanıyor statüsünde gözüktü ama ardından horoz kargo dan sms geldi. (Sitede hala hazırlanıyor gözüküyordu) Gerçi horoz da 21 inde gönderilen ürünü hala teslim edemedi bugün gidip kendim depodan almayı düşünüyorum orası ayrı :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam. Adanada hem ısıtma hem de soğutmada kullanmak istediğimiz bir klima var da önerileriniz ne olurdu acaba? Mediamarkt da bosch climate cl2000u modelini gördüm sizce iyi midir yoksa başka cihazlar düşünülebilir mi? Aynı zamanda bu cihazı bosch climate 3000i ve samsung windfree premium ile kıyaslama yapabilir misiniz?
    Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revolutionx -- 29 Temmuz 2023; 14:20:12 >
  • Ozgur-yilmaz kullanıcısına yanıt

Bence ellerinde yeterli stok var ama talep çok servis az diye yetişemiyorlar. Bundan dolayı satışa kapatmış olabilirler ürünü.

• hocam bende samsungdan uygun cihazı almak istiyordum. online satışda stok var diyor. demekki yalan söylüyorlar.

• arkadaşlar selam,

ev son kat dış üniteyi sizce nereye koyabiliriz? camda demir olduğun için cam altına koyamıyoruz.

• Chngrgny C kullanıcısına yanıt

Muhtemelen dediğiniz gibi. Dün arvato diye bir firmaya teslim edilmiş. Dağıtıma çıkarılmasını bekliyorum. Evime 5km mesafede bakalım ne zaman teslim edecekler.

• carrier premium 12.000'lik için 18.500 fiyat aldım.. sence alınır mı hocam? @klima5505

yarın almaya gideceğim alternatif varsa daha iyisi bu fiyata duymak isterim özellikleri ve enerji tüketimi bana hiç fena gelmedi.. samsungu da evdekilere vereceğim..

• bende 9 veya 12 ilk soğutma amaçlı diamond veya Shira plus arasında kaldım. Shira plus da kendi kendine temizleme özelliği yok ve bu canımı sıktı biraz ama diğer özellikleri de cezbediyor. iyi bir klima almaya kalksak kendi kendini temizleme gibi özelliği olabilen cihaz önerisi var mıdır ? bütçe önemli değil

• fuhayerr F kullanıcısına yanıt

Kendi kendini temizleme diye bir husus yok ki ... Hangi teknoloji o dediğinizi yapıyor acaba. Klimaların yıllık bakımlarını ve haftalık yada aylık fılıtre temızleme ıslerını mutlaka kendınız yapacaksınız - yaptıracaksınız. Harıcı temızleme yok!

• 
Sayfa: önceki 27922793279427952796
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.