Merhaba Sayın Hocam, İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olmasını ve memnun kalmanızı temenni ediyorum. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım. Toplu montajlarda takibi daha zor olsa da vakum işlemi ile ilgili bilgilendirmeyi okumanızı ve montaj aşamasına tedbirli olmanızı tavsiye ediyorum. https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723 Ben teşekkür ederim, Saygılarımla... |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2714. sayfa)

-
-
Merhaba hocam. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Bu fiyata uygun,iyi bir tercihtir,yanlış bir tercih yapmamışsınız. Memnun kalmanızı temenni ediyorum.
Montaj aşamasında takip etmeniz ve uygulatmanız gereken vakum işlemi ile ilgili bilgilendirmeyi okumanızı tavsiye ediyorum.
Saygılarımla...
-
Merhabalar.
Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Memnun kalmanızı diliyorum. İzlenimlerinizi merakla bekliyor olacağım. Vakum olmazsa olmazdır,vaadleri olumlu olsa da uygulamada aynı performansı görmek gerekir. Bu bağlamda okumadıysanız vakum ile ilgili bilgilendirmeyi okumanızı tavsiye ediyorum. Konuda vakum pompası ve ilgili ekipmanların fotoğrafları da bulunmaktadır. Bu ekipmanlar olmadan vakum yapılması söz konusu olamaz. Vakum yapmadıkları halde "kendi yöntemimle hallettim" gibi bahaneler uydurmalarına karşı (her markanın servisi için geçerli olabilmektedir) tedbirli olmanız adına konuyu incelemenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için çok teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olmasını ve memnun kalmanızı temenni ediyorum. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Ben teşekkür ederim,
Saygılarımla...
-
Merhaba. Hayırlı uğurlu olsun. Doğrudur,Viessmann'da şahsen tavsiye ettiğim model budur. Soğutma ve ısıtma için tercih edilebilir bir cihazdır.
Wi-Fi modülünü ancak yetkili servisten talep edebilirsiniz. Alternatif olarak Haier markasının Wi-Fi modülü uyum sağlar ama fiyat bakımından çok bir fark olmayacaktır.
Fan modunda çalışan klima soğutma/ısıtma yapmadan sadece iç ünitedeki fan motorunu çalıştırır ve bir vantilatör gibi esinti yapar. Isıtma soğutmaya katkısı olmasa da sirkülasyon oluşturarak ortamın havasını hareketlendirir. Bu esnada üfleyeceği sıcaklık iç ortam sıcaklığı ile aynı olacaktır. Yani dış ortamdan bağımsız olarak çalışır.
Yani dış ortamdaki havayı içeri taşımaz. İç ortamdaki havayı vantilatör gibi iç ortamdan emip iç ortama üflediği için üfleme sıcaklığı da iç ortam sıcaklığı ile aynı olacaktır,dış ortam havasından bağımsız bir sıcaklığa sahip olacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Akşamdan akşama kullanımlar için 12000 Btu yeterli olacaktır. Ama hafta sonları da evde bulunulacağı için bütçeniz de buna müsaitse 14000 Btu kapasiteyi tercih etmeniz daha sağlıklı olur. Çünkü özellikle hafta sonları güney cepheden gelen güneşin kazandıracağı ısı da hesaba dahil oluyor. 23-25m² civarı için 12000 Btu tam yeterli olup daha üstü gereksiz olur iken 30m² için 14000 Btu daha sağlıklı olacaktır. 14000 Btu ara kapasite bulundurmayan bir marka/model olsaydı veya yalıtım olmasaydı 18000 Btu daha uygun olurdu.
Saygılarımla...
-
Merhabalar hocam.
Kodun tamamı nedir acaba,
FTXF mi (Sensira) , FTXP mi (Shira Eco) ?
Max. bütçeniz nedir ?
Ona göre kıyas ve alternatifler sunabilirim.
Saygılarımla...
-
Selamlar.
Aradaki fiyat farkı çok saçma ve ters mantığa sahip maalesef.
İki kapasitenin arasında 700 Btu fark var. Bu da 9m² bir alan için göz ardı edilemeyecek boyutta. Bu nedenle maalesef 12000 Btu olanı tavsiye edemiyorum.
Üstelik yazın güneşin olmadığı vakitlerde kullanılacağı düşünülürse ısı kazancı da azalmış oluyor. Bu bağlamda bu alanda 9000 Btu ve daha düşük kapasiteleri tercih etmeniz uygun olacaktır. 12000 Btu dur-kalk riski oluşturacaktır. Hava üfleme kısmında ise kayda değer bir fark yoktur. Düşük fan hızında ikisi de aynı şekilde çalışacaktır.
Saygılarımla...
-
Hocam çok teşekkür ederim. Aslında ben araştırma/sorma evresindeyken siz benden önce atmışsıniz. Çok teşekkür ederim. Syg.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhabalar
Bursa da yaşıyorum. 38 m2 salonu sadece soğutmak istiyorum. Kapı kapalı olacak. Önereceğiniz kapasite ve orta fiyatlı f/p ürünleri hangileri?
teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@klima5505 Merhaba
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 14bin btu EER değeri daha yüksek haliyle 18bin btu göre. Eğer 18binlik alıp düşük hz de çalıştırmak daha ekonomik olur mu ? Tabi ikisi arasında 7 bin tl fiyat farkı var.
Shira plus 42R EER 4.33 14bin btu Soğutma 1,70/5,40/6,00
Shira plus 50R EER 3.68 18bin btu Soğutma 1,70 /5,80 /7,70
İkisinide f/p anlamında değerlendirmeye çalışıyorum. Sizin yorumunuz ne olurdu. İç ünite boyutu baya değişiyor bu sebepten ötürü sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist_can -- 3 Nisan 2023; 17:17:46 > -
Daikin Sensira modeline bakmıştım hocam da 18 bin tl civarını bulmuş, cidden paranın değeri kalmadı. 12 bin iken keşke alsaymışız. 12 btu baymak vs nasıl hocam, 18 bin tl bütçe ayırmaya değer mi sensira için? Tasarrufta çok önemli malum elektrik fiyatları ekonomi
Hocam merhaba, 12 bin btu klima almak istiyorum. Sadece soğutmada kullanacağım gündüzleri işteyim sadece akşamları ve haftasonu kullanacağım sessiz olması önemli.
Toshiba seiya 13 btu 21500 tl
Mitsibushi heavy premium srk35zs 12 btu 21850
Mitsibushi electric 12 btu hare 15000 tl
Mitsibushi electic 12 btu enviro 20500 tl
Sizce bunlar arasında hangisini tercih etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shnmsl -- 4 Nisan 2023; 19:47:38 >
Rica ederim hocam. Faydalı olmasını dilerim.
Saygılarımla...
-
Merhabalar.
38m² alanınızda yalıtım var ise 18000 Btu yeterli olur. Yalıtım yoksa 24000 Btu gerekir.
F/p olarak,
Viessmann Dynamic
Kaira DTXR
E.C.A Syplos marka ve modellerini tavsiye edebilirim. Bütçeniz bu cihazların fiyatlarının üstüne çıkabiliyorsa alternatifler de önerebilirim.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
İki cihazın da minimum kapasitesi aynı. Isıtmada nominal kapasiteleri yakın ve max. kapasiteleri de birbirine yakın durumda.
Buradaki tek kazancınız cihazın kısa süreli çalıştığı durumlarda 18000 Btu olursa ortamı daha kısa sürede hedef sıcaklığa ulaştırması şeklinde olacaktır. Ama cihaz kendini kıstığında ise minimum kapasiteleri aynı olduğu için tüketim bakımından aralarında kayda değer fark olmayacaktır.
Bu nedenle yapı yalıtımlı iken 14000 Btu daha uygun bir tercih olacaktır. Aradaki 7bin TL farkın amorti süresi çok uzun olacaktır ve buna değmeyecektir. İç ünite boyutları kapasiteden ötürü değişmektedir,hava debisinin artırılabilmesi için. Eğer bütçeniz için sorun oluşturmuyorsa 18000 Btu da sakıncalı olmaz. Ama nominal ve max. kapasitesi itibariyle 14000 Btu olan cihaz gayet yeterli olacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Maalesef öyle hocam. Bugün 10.000 TL bandında tavsiye ettiğimiz klimalar en fazla 2 yıl önce 2500-3000 liraya fiyatlara sahipti. Birebir aynı cihaz,çoğunda üretim yılı bile aynı.
Sensira giriş sınıfı bir cihaz. Kalite vb. bakımlardan yine memnun eder ama sırf Daikin almış olmak için o ücretleri ödemek yerine daha uygun fiyatlı ürünlere bakmak veya illa o mertebede bütçe ayrılıyorsa başka bir markanın Sensira'dan çok daha zengin özelliklere sahip iyi bir modelini almak daha uygun olacaktır. Çünkü cihaz kaliteli olsa da fiyata etki eden unsurlardan biri marka algısıdır.
12000 Btu için
Dayrelax Infini
Bölgenizde servis ağı mevcut ise (linkten bakabilirsiniz)
Bosch 3000i
bosch termoteknoloji
Bosch Klima Servisleri | Bosch Termoteknolojihttps://www.bosch-homecomfort.com/tr/tr/residential/servis-hizmetlerimiz/yetkili-servislerimiz/klima-yetkili-servislerimiz/Marka ve modellerine bakmanızı tavsiye ederim. Tasarruf odaklı düşünürseniz bu cihazların verimi daha yüksektir. Düşüncelerinize ve max. bütçenize göre alternatifleri artırabilirim. Baymak vb. cihazları bu cihazlardan daha sonraki seçenek olarak düşünmenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Merhabalar hocam.
Toshiba Seiya'nın fiyatı çok abartılı. Öyle abartılmış ki daha üst segment olan Enviro'nun fiyatını geçmiş. Seiya giriş sınıfı bir cihaz.
M.Heavy Premium serisinin R32 gazlı olanını tavsiye ederim. İklimsa'da satılan versiyonu şimdilik R410A gazlı bir önceki nesil cihazdır.
form group - mitsubishi klima sistemleri
| Form MHIhttps://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk35zs-w-setBu durumda fiyatı hepsinden yüksek kalıyor ama listedeki diğer alternatiflere denk olması için bu cihazı ele almamız gerekir. Bu cihaz R32 gazlıdır. İklimsa çatısı altında olan ise R410A.
Bu bağlamda,
Mitsubishi Electric Enviro
Mitsubishi Heavy Premium R32
Mitsubishi Electric HaRe
Toshiba Seiya
şeklinde sıralama yapabiliriz.
Saygılarımla...
-
Cevabınız için teşekkürler hocam, enviro modelini bugün itibarıyla aldım. Fiyat 20500 tl.
Hocam Mersin merkez bölgesindeyiz, servislik pek sorun olmaz diye düşünüyorum. Baymak elegant prime modelini almış bi akrabamız, canlı görmedim performansını da bilmem ama onu istiyor valide. Bütçe aslında 12 bin tl civarı ama farka değer diyorsanız 14 binlere zorlayabiliriz hocam. Soğutma ağırlıklı kullanılacak, malum Mersin sıcak bölge ve artık çok binalarda doğalgaz mevcut ve çoğunluk merkezi sistem olunca klimaya pek ihtiyaç olmuyor gibi…
Bu arada ilgi ve alaka için teşekkür ederim hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Ley del Diamante -- 5 Nisan 2023; 1:3:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X