Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2713. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.882
Cevap
962
Favori
4.897.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27112712271327142715
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çok teşekkür ederim. açıkçası bu tabloyu yapacağınızdan çok ümitli değildim Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] . uğraşmışsınız. yani yine şaşırttınız beni. aslında wifi özelliği nedeniyle kaira'yı takip ediyordum ama viesmann daha mantıklı gelmeye başladı. çünkü şu anda aralarında nerdeyse 5000 lira fark var. viessman'ın tek eksiği wifi gibi görünüyor. wifi özelliğini bolca kullanırım gibi geliyor. wifi viessman'da opsiyonel olarak görünüyor. eklettirirsem kaira'daki dahili wifi gibi kullanışlı olur mu?

• klima5505 kullanıcısına yanıt

hocam 18 bin lg de var Vestel de Vestel dış ünitesi daha sessiz şansımıza

• Selamlar. 12bin BTU klima almak istiyorum. Butcem maksimum 12bin TL. Önerilere açığım. Yarina kadar sipariş vermem gerekiyor. Syg.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Merhaba hocam

Önerilerinizi dikkate alarak sigma markasına karar kıldık

Sipariş adedinde ekstra artırım yapınca biraz daha iskonto alabildik

fiyatlar emsallerine ve piyasa durumuna göre avantajlı bulduk

Sigma Comfort 12.000 BTU SGM12INVDHA - 10500tl

Sigma Plus 12.000 BTU SGM12INVDHB - 12000tl

Sigma Plus 9.000 BTU SGM09INVDHB - 10500tl

Sigma Comfort 9.000 BTU SGM09INVDHA - 9500tl

Comfort serisi mi almak mantıklı olur yoksa plus serisine vereceğimiz 1500tl fark değer mi.

Son olarak iki oda tipimiz var 17 ve 25 m2 bunlarda hepsinde 12binlik mi kullanalım

yoksa 17m2 olanlarda 9binlik klima mı kullanalım.

Önerinize göre alım işlemini kısmet olursa tamalayacağız hocam.

Kolay gelsin

Saygılar...

• nepalyan N kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Şimdiden tercihinizin hayırlı olmasını,memnun kalmanızı diliyorum.

İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Eski Sigma Comfort ve Plus serilerinde (Gree üretimi iken) kayda değer bir fark vardı.

Şimdi aradaki fark kapasite aralığı olarak karşımıza çıkıyor. Comfort'un 12000 Btu olanı 10900 Btu iken Plus 11942 Btu nominal soğutma kapasitesine sahip.

Plus'ın kompresörü daha güçlü olduğu için,kapasitesi daha yüksek olduğu için bu durum söz konusu oluyor.

Bu bağlamda eğer 1500 TL fark bütçenizi zorlamıyorsa,sizi düşündürmüyorsa karşılığında alacağınız fayda çok çok fazla olmasa da buna değer.

Ama bu masraf cazip gelmiyorsa,bütçenizi aşıyorsa Comfort serisini tercih etmeniz uygun olur.

Plus serisine 600m³/saat hava debisi mevcut. Diğerinde 510 m³/saat. Hani Plus daha fazla,daha güçlü hava üfleme imkânına sahip.

Plus serisinin kapasite aralığı bir miktar daha fazla.

12000 Btu için Comfort serisi soğutmadaComfort serisi 12000'lik olanı Soğutmada 2729 - 10918 - 12423 Btu aralığında çalışabiliyor. 10918 Nominal kapasitesi. Yani aslında bu cihaz 11000'lik net kapasiteye sahip diyebiliriz.

Plus ise 2730 - 11945 - 15016 Btu aralığında çalışabiliyor. Yani 11945 Btu net kapasiteye sahip.

Bu bağlamda Plus serisi daha yüksek kapasitede çalışabilmektedir. Bu da daha yüksek performans sunabilmesi demektir.

Kağıt üstünde baktığımızda ikisi de aynı verime sahip. Ama pratikte durum farklı olabiliyor. 11000 Btu cihaz ile 12000 Btu cihazın ortamı hedef sıcaklığa eriştirmesi için gereken zaman farklı. Bu da Plus serisinin pratikte daha verimli çalışmasını sağlıyor. Ama aradaki değer makul seviyede olduğu için bütçenize göre karar vermenizi tavsiye ediyorum.

Comfort serisi alırsanız 17m² olanlarda 9000 Btu tercih ediniz. Çünkü Comfort serisinde 9 ve 12'lik cihazların minimum kapasiteleri farklı.

Ama Plus serisinde minimum kapasiteler aynı olduğu için cihaz 9'luk da olsa 12'lik de olsa aynı kapasiteye inebildiğinden ötürü 17m² olan alanlarda da 12000 Btu tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...

• kolsuzyusuf K kullanıcısına yanıt

Selamlar. Tercih yaptınız mı ?

Saygılarımla...

• muratalagoz kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Bu büyük bir şans. Hakikaten sessiz olanları fısıltı gibi sessiz çalışıyor. Ama gürültülüsü de denk geldi mi insanı iadeye mecbur bırakıyor. Şahsen sizin adınıza çok sevindim. Çünkü hangisinin sessiz,hangisinin gürültülü olacağı belli olmuyor.

Saygılarımla...

• feritakgenc2 F kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Mesajın içindeki soruları ve talepleri es geçmeden aynı mesajın içindeki soruların mümkün mertebe hepsini cevaplamaya ve taleplere karşılık vermeye çalışıyorum. Bu talebinizi de görmeden gelip mesajı tamamlayamam :)

Viessmann oldukça sessiz çalışan bir yapıya sahip. Kaira da aynı şekilde ama kişisel tecrübeme göre (rakamsal verilerin haricinde hissî izlenimlerime göre) Viessmann bir tık daha sessiz. Özellikle düşük frekanslarda dış ünite fanının döndüğünü görmeseniz çalıştığını anlamak zor.

Viessmann'da montaj ücretlidir. Internetten alırken Montaj Dahil fiyatlara bakarsanız nihai fiyatı görme imkânınız olacaktır. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ek ücret karşılığında Wi-Fi modülünü satın alarak Kaira gibi Wi-Fi özelliğinden faydalanabilirsiniz. Arayüz bakımından birbirinden farklı olsalarda kullanımda aralarında çok büyük bir fark olmadığını söyleyebilirim.

Saygılarımla...

• alışveriştutkunu A kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Hayırlı uğurlu olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum.

Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim,faydalı olmasını dilerim.

Gelişmeleri bildidirseniz memnun olurum. Montajda vakum işleminin yapılmasını mutlaka sağlayınız.

https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723

Saygılarımla...

Sayın Hocam, çalışmalarımızı sizin verdiğiniz bilgiler üzerine değerlendirip sonuçlandırdık.

Projemizi Sigma Plus-12000 Btu olarak tamamladık. Yarın satın alma işlemlerine geçiyoruz. İlerleyen dönemlerde projenin son halinin görsellerini sizinle paylaşacağım.

Emeğinize ve aktardığınız bilgiler için çok teşekkür ederiz.

Saygılar...

Değerli hocam kaira tr satıcısından 9599 TL kampanyalı fiyat ile DTXR35E Modelini satın aldım.
    Eğer yanlış bir tercih ise hala vazgeçmek için zamanım var.

Syg.

• merhabalar,

Bugün kargo yetkili servise teslim edilmiş. Hafta sonu tercih ettiğim için 7 Nisanda gelip montaj işlemini yapacaklar. Vakumlama hizmetini yapacaklarını belirttiler. Sadece dış üniteden beslendiği için elektrikçi çağırıp hat çekilmesi gerektiğini belirttiler. Ürün hakkında yorumumu da ileteceğim. Teşekkürler.

Hocam değerli bilgileriniz nezdinde Arçelik 18325 olarak siparişimi geçtim. Tavsiyeleriniz üzerine bakır boru içinde ayrıca dış piyasadan talebimizi oluşturduk ve montaj için yetkili servisi bekliyoruz. Ayrıca montaj esnasında vakumlama işlemlerini için de bilgi edindim.

Emeğiniz ve değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın..

Saygılarımla...

"Viessmann Vitoclima 200-S/HE WS2035MDH1 Dynamic A++ 12000 BTU Inverter" bu klimayı sipariş ettim. umarım yanlış bir model değildir.

peki wifi modülünü en ucuz şekilde nasıl ekleyebilirim? piyasada satılıyor mu? hangi modelini almalıyım?

bir de klimalarda soğutmayı devreye almadan sadece havalandırmayı açınca pencereden gelen havadan daha sıcak üflemesinin sebebi nedir? aynı havayı üflemesi gerekmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feritakgenc2 -- 2 Nisan 2023; 6:0:40 >
    Nereden aldınız hocam?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erdincerdinc E kullanıcısına yanıt
    Hb de kampanya oldu hocam. 9999 düştü. Prime için artı bir indirim daha söz konusu oldu. O sebepten ötürü alayim dedim.

Teşekkürler hocam. Bende almayı düşünüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @klima 5505 Merhaba,

12bin btu Daikin shira plus klimam var. Geçen sene yaklaşık 15m2 bir odaya taktırmıştım.. Bu sene salona bir tane klima almayı düşünüyorum. Fakat internetten incelediğimde 12bin btu klima yeterli geleceğini söylüyorlar. Sizce yeterli mi yoksa 14bin btu yada 18bin btu daikin shira plus almayı düşünüyorum.

Salon 30m2.

Cam 2m2 pvc cift cam

Balkon kapısı 4.5m2 pvc çift cam

Binada ara kat yalıtımlı bina ve güney cephe. Kullanım şekli hafta içi akşamdan akşama. Hafta sonları evde olacak şekilde. İl İzmir

Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist_can -- 2 Nisan 2023; 14:45:23 >

Hocam merhabalar, FTX35 serisi klima almayı düşünüyorum, daha iyi olarak önerebileceğiniz bir klima modeli var mıdır acaba hocam? Biraz daha soğutma ağırlıklı kullanılacak bir model hocam. Mitsubishi Silver modeli var alternatif onun dışında diğer markalarla ilgili çok bilgim yok, baymak vs gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @klima5505 Selamlar.

Yatak odamızda bulunan klima verimli olmadığı için yeni klima alacağım. Oda 11 metrekare, fakat dolaplar vb. şeylerden dolayı kullanım alanı 9 metrekareye düşüyor. Klima sadece yazın uyurken soğutma amaçlı kullanılacak. Bu sebeple 9000 btu klima düşünüyorum. Sizin tavsiye ettiğiniz Kaira model klima almaya karar verdim.

Fakat 9000 btu klima 14130 TL iken

12000 btu klima 9999 TL.

İnanılmaz fiyat farkı var. Sizden ricam, 12000 btu klima alırsam sorun olur mu? Yani klima dur kalk yapar fazla elektrik harcar mı ya da fazla hava üfleyip rahatsız eder mi? Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 27112712271327142715
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.