Merhaba bende BTU ve klima tavsiyesi istemek durumundayım, Ankara Güney-Batı Cephe ve Son kattayım 3 yıllık bina. Salon 28 metrekare, Pencere tek cephe Fransız tip Yatak Odası 17 Metrekare, Pencere tek cephe Fransız tip Btu ve Klima tavsiyesi alabilirim, Bütçe toplam 30.000,00 TL civarı. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2715. sayfa)

-
-
Rica ederim hocam. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Soğutma konusunda güvenebilirsiniz. Isıtmada düşük dış sıcaklıklarda yetersiz kalabiliyor. Klimaların kapasiteleri dış ortam sıcaklığına bağlıdır. Çünkü ısı transferini dış ve iç ortam havası arasında gerçekleştirir. Hava soğudukça klimanın kapasitesi geçici olarak düşer. Yani klima 12000 Btu ise örneğin ısıtma kapasitesi -7 derecede 9000 Btu'lara inebilir. Bunun sebebi de dış ortamdan emdiği ısı miktarının havanın soğuk olması nedeniyle düşük olmasıdır. Bu her klima için geçerli bir durumdur. Baymak vb. cihazlarda bu kapasite düşümü daha çok olduğu için ısıtma maksatlı kullanımlarda ikinci planda tavsiye ediyorum.
Rica ederim,
Dilerseniz alternatiflere değinebilirim ama soğutma için dediğim gibi tercih edilebilir. Hem annenizin de rızasına uygun olur.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
18000 ve 12000 Btu kapasiteler uygun olacaktır. Ara katta olsaydınız 18+9 şeklinde veya 15000 Btu kapasite bulunduran markalarda 15000 Btu tercih edilebilirdi.
Bütçenize uygun olacak şekilde,
Alarko Flair
Kaira DTXR50E ve DTXR35E
Viessmann Dynamic
Sigma Comfort INVDHA
şeklinde bir tercih sıralaması yapılabilir.
Saygılarımla...
-
Merhaba
iş gereği adanaya taşındım. Daha önce yaşadığım şehirlerde klima ihtiyacı duymamıştım. Burada herkes klimasız yapamazsınız diyor. Hiç bir fikrim olmadığı için sizlerden bilgi almak istedim. 8 katlı bir binanın zemin üstü 1. katında oturuyorum bina yaşım 20 var salonum 25 m2 yatak odam 14 m2 nasıl bir klima almalıyım soğutma için kullanacağım 30000 gibi bir bütçe ayırdım kaçlık klima almalıyım hangi klimayı almalıyım sayfalarda dolaştıkça aklım çok fazla karıştı en iyisi bilen birilerine danışmak olur diye düşündüm o nedenle fikirlerinize ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkür ederim.
-
@klima5505 Hocam merhaba,
Daire özelliklerine göre klima tavsiyenize ihtiyacım var, ilk kez klima alacağım ve neye bakılır bilmiyorum, son 6-7 sayfadaki kendi talebime benzer talepleri ve bunlara karşın önerilerinizi okudum.
İstanbul - Güney cephe - 5.Kat arakat (tüm gün güneş alıyor önü açık) - Tek cephe fransız balkon 24 m2 oda - Yalıtımlı yeni bina.
Düşündüğüm modeller şu şekilde:
18000 BTU (Bütçe 16k civarı)
> Kaira DTXR50E
> Arçelik 18325
> Viessmann WS2050MDH1
12000 BTU (Bütçe 12k civarı)
> Kaira DTXR35E
> Arçelik 12325 (Alt komşum bunu kullanıyor herhangi bir şikayeti yok, enerji tasarrufu için 18000 btu almak gerekir mi bilemiyorum)
> Viessmann WS2035MDH1
Bunlar dışında başka önerileriniz olursa onları da değerlendirmek isterim. Şimdiden teşekkürler..
-
Kaira klimalar genelde akşam saatleri uygun fiyata listeleniyor hb veya trendyol sitelerinde.. Alacak olanlar akşam fiyatları kontrol etsin. Genel anlamda fiyat performans çok iyi ancak alabiliyorsanuz büyük btu alın. 9binliği sesli çalışıyor 18liğinden aşırı derecede memnunuz tık demeden 24 saat çalışıyor. 9 binliği gece kullandığımız için kompresör titreşim sesi ve iç ünite tıkırtıları fazla geldi bize. 18lik olan gerçekten çok iyi ısıtma ve sessizlik performansı da başarılı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12 btu baymak elegant prime modeline 12 bin tl civarında bütçe ayıracağım, bu miktarlarda şunu alırsanız daha memnun kalırsınız, daha az yakar dediğiniz varsa elbette güzel olur hocam.
Bu fiyatlarda
Arçelik 12505
Arçelik 12325
Arçelik 12405
Arçelik 12205
Bosch klimate 5000
Baymak elegant plus
Bosch climate 3000i
Kaira DTXR35E
Daylux dtxm35n
Dayrelax xtxm35r
modelleri mevcut hocam
dayrelax ve daylux markalarını bilmediğim için açıkçası biraz çekimserim… Ayrıca 12 bin tllik klima ile arasında değecek fark yoksa Bosch, baymak, arçelik arasında seçim yapacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Ley del Diamante -- 8 Nisan 2023; 0:8:59 >
-
Üstad, Hisense 18000 btu icin 18000 TL fiyat aldım, sizce Hisense nasil bir markadir, sorun yasatirmi..
@klima5505
Selamlar,
Hali hazırda Akdeniz ikliminde 80-85 metre kare ev için 24 btu'luk eski model Vestel marka bir klima kullanıyorum.
Ev 2+1 amerikan mutfak tarzında ve klima salon-mutfak kısmında takılı, evin tüm camları ısıcam/çiftcam ve yalıtımı var. Yazın bu klima tüm evi serinletmeye yetiyor fakat ısıtma konusunda performansı o kadar başarılı değil. Oldukça eski olduğu için enerji sarfiyatı çok yüksek inanılmaz faturalar geliyor. Bu nedenle yeni klima arayışı içine girdim.
Forumda gördüğüm kadarıyla en başarılı markalar, Daikin ve ME. Bu modelleri araştırıyorum özellikle wifi modülü olan modellere bakıyorum, anladığım kadarıyla bazılarında bu modül olmasa bile sonradan eklenebiliyormuş.
Tecrübeli kişilerden yardım almak isterim, sizce 9+9 btu 2 klima mı almak daha mantıklı tüm evi ısıtmak ve soğutmak için yoksa 18 veya 24 btu tek bir klima yeterli olur mu? Bütçe olarak 30k-40k arası benim için uygundur.
Daikin ve ME modellerinden hangilerini önerirsiniz? Özellikle enerji sarfiyatı az olması önemli kriterlerim arasında.
Vakit ayırıp yardımcı olacak herkese teşekkür ederim şimdiden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevan -- 9 Nisan 2023; 3:40:12 >
-
Merhaba,
Bu cihazların bir üst segmenti olarak önereceğiniz marka ve model için yardımarınıza ihtiyacım var.
Saygılarımla.
-
30 m2 salon ile 14 m2'lik oda için iki klima alacağım.
Benim için; soğutma ve ısıtma performansı, ekonomiklik, ürün kalitesi ve servis memnuniyeti en önde gelen unsurlar.
Fiyat olarak da, en pahallısı değil ama orta-üst segment bir ürün peşindeyim.
Düşündüğüm marka ve modeller;
- Daikin, Shira Plus : 18,000 BTU ve 9,600 BTU
- Mitsubishi Electric, Enviro.me : MSZ-HR50VF ve MSZ-HR25VF
Bunlar için yorumlarınızı alabilir miyim?
Aynı performans ve kalitede başka önerileriniz ne olur?
Teşekkürler.
-
Merhabalar. Gecikme için lütfen kusuruma bakmayın. Kısmetse bu gece cevaplamış olacağım.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar. Klima almam gerekiyor ama bilgiler arasında resmen boğuldum. Bu kadar teferruatlı bir iş olacağını düşünmemiştim. Bu yüzden yardımlarınızı rica ederim. 40-50m2 salonum var, izmir'de yaşıyorum. Salonun bir penceresi doğuya bakıyor diğeri kuzeye, en üst kat olan 5. kattayım ve çatı var. araştırdığım kadarıyla 24000btu bir klima almam gerekiyor. fiyat performans olarak beni üzmeyecek bir ürün arıyorum. vestel flora 24 bin btu 17 bin tl civarında şu anda. baymak markasında 24 bin tl civarında. mitsubishi ve daikinler ise 35-40 bin bandında. bakıyorum tüm klimalar a++ enerji sınıfında ve btu değerleri aynı. fiyatı üçe katlayan uçurumun ne olduğunu anlayamadım bir türlü. elbette ekonomik olarak çözme peşindeyim fakat paramı da çöpe atmak istemem eğer ilerleyen dönemde sorun yaşayacaksam. klima için 30bin tl'yi çok geçmek istemiyorum. model öneriniz varsa çok memnun olurum. sadece soğutma amacıyla kullanacağım. 24000 btu istememin sebebi salonun kapısını da açıp diğer odaları da biraz serinletmek, sanırım salona 18 bin btu tek başına yeterli geliyor normalde. teşekkür ediyorum
ek düzeltme: evimin salonu doğu ve kuzey olmak üzere iki cephe, diğer odaların tamamı kuzey cepheye bakıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne14u -- 13 Nisan 2023; 16:58:31 >
-
@klima5505 Hocam merhaba tekrar,
Birkaç gündür yoktunuz umarım her şey yolundadır.
Önceki mesajlarda sizden bir tavsiye ricam olmuştu, sırayla cevaplayacağınızdan eminim ama yine de döndüğünüzü görünce hatırlatmak istedim.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155515289
Teşekkürler,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetakiffk -- 13 Nisan 2023; 12:17:52 > -
@Klima 5505 Hocam iyi akşamlar diliyorum.
Ben Eskişehir’de yaşıyorum salonum ve mutfağım için iki adet klima almayı planlıyorum salonum yaklaşık
28 metre kare mutfak ise 17 metre kare civarında. Fakat mutfakta Ocak ve fırınlar oldukça uzun süreli çalışıyorlar hem mutfağın hem de salonun (iki camından birisi) Güneybatı yönünde ve öğleden sonraları oldukça sıcak oluyor. Multi klima alma fikrimden benden biraz daha bilgili arkadaşlarım iki ayrı cihaz almam gerektiğine ilişkin olarak beni ikna ettiler. Kendi evimde oturuyorum dolayısı ile uzun soluklu kullanabileceğim iki iyi ürün almak istiyorum. Yaklaşık ayırdığım bütçe 35-40 Bin TL civarı. Hem multi klima konusundaki tavsiyenizi hem de marka ve model olarak ürün tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirim. Bugün Mitsubishi elektrikin Hare modelinin 12.000 BTU ürünü için 20.500₺ fiyat verdiler oysa bu fiyata yakın fiyata Enviro modelini geçen hafta forumda aldığını belirten arkadaşın mesajını okudum. Mitsubishi heavynin SRK 35 ZS-W(S) modeli için 23.500 ₺ fiyat aldım. Buna ilave olarak bu fiyata yakın anlamda Daikin in Shira Eco modelini de gördüm. Tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim. Herkese iyi akşamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musates -- 13 Nisan 2023; 22:21:29 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Selamlar,
Orduda yaşıyorum ve 12 m2 odam için klima bakıyorum. 9000 btu klimanın uygun olacağını düşünüyorum. Klimadan hiç anlamadığım için danışmak istedim. Ağrılıklı olarak soğutma amaçlı kullanacağım belki kışın nadir de olsa ısınma amaçlı kullanabilirim. Bulunduğum şehirden dolayı servis ağı fazla olan markaları tercih etmek daha doğru gibi geliyor. Beko 30925 ve Arçelik Ekolojik 09325 gibi modellere baktım. Alternatif marka ve model önerilerine açığım.
-
Merhaba.
Adana'da klimasız yaşam çok zor olacaktır.
Yazları çok sıcak geçtiği için daha önce ikâmet ettiğiniz şehirlerin aksine Adana'da yapay bir çözüme mutlaka ihtiyacınız olacaktır.
Salonunuz için 12000 Btu , Yatak odası için 9000 Btu klima tercih etmeniz uygun olacaktır.
Bütçenize uygun olacak şekilde ,
Dayrelax İnfini
Sigma Plus INVDHB
LG Dual Cool
Viessmann Dynamic
Kaira DTXR
marka ve modellerini tavsiye edebilirim.
Soğutma için memnun kalacağınız cihazlardır.
Düşüncelerinize göre alternatifleri artırabilirim veya detay verebilirim.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Güneş ısı kazancını artırsa da 24m² için 18000 Btu fazla olacaktır. Yalıtımsız olsa ve alan 26-27m² civarı olsa 18000 uygun olurdu.
Bu bağlamda,
12000 Btu seçenekleri incelemenizi tavsiye ederim.
Arçelik'te 15325'i de tercih edebilirsiniz. 14500 Btu kapasite ile 12000 Btu'dan daha güçlüdür. 12000 Btu da dediğim gibi uygundur. Ekolojik serisinde karar kılacak olursanız 15325'in de fiyatını değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Arçelik iyi bir tercihtir,özellikle soğutmada memnun edecektir.
Ancak Arçelik'de şöyle bir dezavantaj bulunmaktadır,
İç ve dış ünite arasında soğutucu akışkan dolaşımı için boru çekilir. İç ve dış ünite arasında bakır boru ile tesisat döşenir. Arçelik maliyeti azaltmak amacıyla bakır yerine alüminyum boru kullanmaktadır. Arçelik'in kullandığı boru kaliteli,et kalınlığı yüksek ve yekpare borudur. Ama bakır boru yine de her zaman daha iyidir.
Servisten bakır boru ile montaj yapılmasını talep edebilirsiniz ama servis piyasa fiyatının 3-45 katı fazla fiyat talep etmektedir (tüm markaların servisleri böyle yapıyor,sadece Arçelik değil). Dilerseniz boruyu dışarıdan sipariş vererek montajın bakır boru ile yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Alüminyum boruyla hiç dokunmadan montaj yaptırırsanız çok çok kötü bir sonuç elde etmezsiniz. Ama ek maliyeti ve uğraşısı sizin için sorun olmazsa bakır boru ile montaj yaptırırsanız evladiyelik olur.
Dilerseniz bakır borunun ölçülerini sizlere aktarabilirim. Ona göre satın alabilirsiniz. Kaç metre gerekiyorsa uç bağlantıları için bir metre fazla sipariş vererek satın almanız halinde montajın sorunsuz gerçekleşmesi mümkün olacaktır.
Alüminyum boruyla da montaj yaptırabilirsiniz ama bakır kullandırırsanız daha iyi olacaktır. Bölgenizde servis ağı yaygın ise Arçelik ile birebir olacak şekilde LG Dual Cool tercih edebilirsiniz. Arçelik'in servis hizmetleri daha iyidir. LG ise standart olarak bakır boru kullanır. Avantaj ve dezavantaj durumu bu şekildedir.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X