Merhaba. 24000 lik Ftxm71-R yeni kasa Shira plus var elimde sıfır faturalı kapalı kutu düşünürseniz. Garantisi başlamadı daha ilgilenirseniz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2706. sayfa)

-
-
Hocam Merhaba;
İletişim bilgilerinizi özelden yazarsanız görüşebiliriz.
Teşekkürler.
-
Tekrardan merhaba,
Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Arçelik açıkcası aklımda hiç yoktu. Özelliklerini inceledim. Bakır borunun özelliklerini yazabilirseniz çok sevinirim. Çevremde sigma klima kullananlardan çoğunlukta. Uzun vadede kullanma amaçlı ikisi arasında tercih yapsaydınız siz hangisini tercih ederdiniz? Mitsubishi, daikin yada üst segmentte önerebileceğiniz klima var mıydı?
-
9 ve 18 binlik kendi evime taktırdığım kairalardan sonra bir 12lik de annemlere taktırıyorum. Umarım eski Airfel gibi uzun ömürlü ve problemsiz olur. 2 tane tüketimden dolayı kullanmaya korktuğumuz eski klima vardı 2 3 bin gibi fiyatlara direkt gelip aldılar. Üzerine koyup 1 tane yeni almış olduk. Airfel den çok memnunduk bu da öyle çıkar umarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Hocam Arçelik 560 siyah imiş hanım olmaz diyor.660 ta beyaz .arasında ne fark var acaba 660 ta tercih edilebilir mi?
----
birde cam balkona kuracağız sanırım klimanın önündeki kanatları açsak iş görür mü ?
Merhaba,
Tercihimi shiradan yana kullandim sizinde tavsiyeleriniz dogrultusunda :) Cihazin gelmesi biraz zaman alacak, kullanici yorumlarimi da paylasacagim muallakta kalacak olanlar icin. Bunun disinda ozellikle nezaket ve ilginiz icin tekrar teşekkür ederim.
Hocam bende de benzer durum var, site yönetimindeki teknik personele sordum, hazırda olandan farklı bir kapasite alırsanız kaynak yaparak hallediliyor diye söylediler, tabi bu işlem için ekstra ücret alıyorlarmış.
Rica ederim.
Dış ünitenin önünün açık olacak şekilde konumlandırılması yararınıza olacaktır. Tercih edeceğiniz cihazın dış ünite ölçülerini kıyaslayarak gerekli ise bahsettiğiniz yükseltme uygulamasını mutlaka yaptırmanızı tavsiye ederim.
Bütçenizi söz konusu cihazın seviyesine çıkarabiliyorsanız Bosch 3000i veya Dayrelax Infini birinci sırada tercihler olacaktır.
Sonrasında Viessmann Dynamic veya E.C.A Syplos olacaktır. Bu satırlarda iki tane cihaz yazıyorum çünkü aynı satırdaki cihazlar birbiriyle eşdeğer durumdadır.
Önceki mesajı yazdığımda Kaira'nın fiyatı 25 bin civarında gezindiği için listeye dahil etmedim. Şimdilerde 21000 civarına bulunabiliyor.
Kaira'yı da Viessmann ve E.C.A ile aynı sıraya koyarak tercih edebilirsiniz. E.C.A , Viessmann ve Kaira arasında fiyatı uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Arçelik ise en son kısma kalacaktır. Alternatif olarak LG Dual Cool serisini tavsiye edebilirim. Arçelik iç ve dış ünite arasında alüminyum boru kullanıyor. Bakır boru satın almak veya servise farkını ödemek şartıyla bakır boruyla montaj yaptırabilirsiniz,hazır tesisata montaj yapılmayacaksa bu şekilde olacaktır. LG ise direkt bakır boru ile montaj yapmaktadır. Bu detaylar ışığında LG = Arçelik ve Bakır borulu montaj diyebiliriz. Diğer türlü ise LG bakır boru kullandığı için Arçelik'ten üstün olacaktır. LG ile Arçelik cihazların kendisi ise birebir aynıdır.
Kendime alıyor olsam bölgemde servisi var ise Bosch 3000i'yi tercih ederim. Servisi mevcut değilse Dayrelax Infini serisini tercih ederim. Bu cihazların performansı gayet yüksek ve performansı güçlüdür. Orta segmenttir. Alt maddeye indiğimizde giriş sınıfına iniyoruz. Viessmann alacak olursam montaj dahil olarak satın alıp tek kalemde siparişi veririm. Viessmann'da montaj ücretlidir. E.C.A servisi bölgemde var ise ona da şans verebilirim. İkisi de aynı üreticinin ürünü. Total fiyata göre kıyaslama yapıp uygun olanı tercih ederim. Kaira'nın servisi yaygındır,Daikin servisliğindedir. Bu markaların servisleri bölgemde yok ise Kaira tercih ederim,servis ağı daha geniş olduğu için.
LG ve Arçelik'te de bahsetmiş olduğum durumu gözetirim. Bakır boru her zaman daha sağlıklıdır. R410A ve R32 soğutucu akışkanları çalışma basıncı yüksek soğutucu akışkanlardır. Isıtmada çalışan R410A ve R32 soğutucu akışkanlı klimalarda basınç değeri 40 bar mertebelerine kadar çıkabilmektedir. Eski R22'de bu değer 20-22 bar civarlarına kadar ulaşabilmektedir. Bu bağlamda kullanılan borunun et kalınlığı ve materyali önemlidir. Arçelik'in kullandığı alüminyum boru et kalınlığı gayet yüksek,sağlam bir boru olsa da bakırın yerine alüminyumun tercih edilmesinin maliyeti azaltıp kârı artırmaktan başka amacı olmadığı aşikârdır. Bu nedenle aksi bir durum olmadıkça yıllarca kullanacağınız bir klima için bu yatırımın yapılmasına değer diyebiliriz. Bu bağlamda ben olsam,Arçelik alacaksam servisten teklif almak yerine dışarıdan uygun çap ve et kalınlığına sahip kaliteli marka bakır boru alırım. Çünkü servisler piyasa fiyatından 3-4 kat fazla fiyat teklif ediyor ve kullanacakları borunun özelliklerini seçmek mümkün değil. Servis de kazansın isteriz ama örneğin borunun normalde metresi 100 lira ise servis metresine 350 400 lira isteyince işin tadı kaçıyor. Bu nedenle ben olsam istediğim şekilde bu basınçlara sahip sistemde kullanmaya müsait olan boruyu ederi kadar fiyata dışarıdan kaç metre lazım ise kendim alırım,öyle montaj yaptırırım. LG alıyorsanız direkt bakır boru ile montaj yaptıracağınız için buna gerek kalmaz. Ama Arçelik alacak olursanız bakır boru tercih etmeniz daha sağlıklı olur ki bu da çok zahmetli bir işlem değildir. İnternetten sipariş vererek bile emin edebilirsiniz. İstisnalar haricinde boru hassas bir malzeme olsa da kargo ile sorunsuz teslim alınabilmektedir. Burada da şöyle bir risk söz konusu,
Boruda bir üretim hatası,görünmeyen bir hasar olur da montajdan sonra anlaşılırsa boruyu dışarıdan aldığınız için cihazın garantisi yanmasa da borunun tamiratı için ücret alınır. Ama bu durumun meydana gelme ihtimali de çok düşüktür. Bilinen markaları tercih ederseniz sorunsuz bir ürün teslimi mümkün olacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhabalar.
Öncelikle ilginiz ve güveniniz için teşekkür ederim. İkisi de son derece üstün cihazlar,verimleri yüksek ve kaliteli.
Kirigamine Zen ve Shira Plus'ta verim değerleri neredeyse eşit,kayda değer olmayan rakamsal farklar mevcut.
Kirigamine Zen'de Wi-Fi Opsiyonel (ek ücret karşılığında modül satın alarak bu özelliği kazandırabiliyorsunuz ki marka Mitsubishi olduğu için sağlam bir ücreti var) Daikin Shira Plus'ta ise Standart
Daikin'de akıllı göz özelliği mevcut. Ortamda bulunmadığınızda klimanın algılayıcı gözü sayesinde kendini kısık çalışmaya alması,ortama biri girdiğinde ise eski çalışma moduna dönmesi mümkün olmaktadır. Buna ek olarak yapacağınız ayara göre klimanın akıllı gözü sayesinde mekânın neresinde olursanız olun üfleme kanatlarını ayarlayarak direkt üzerinize üflemesini sağlayabiliyorsunuz. Tam aksi de mümkün ; mekânın neresinde olursanız olun sizin olmadığınız kısma üfleyecek şekilde ayarlamak mümkün. Yani akıllı göz sürekli hareketlerinizi takip ederek buna göre aksiyon almaktadır.
Eğer söz konusu Shira Plus,son çıkan versiyon (FTXM50R) ise ikisi arasında Shira Plus serisini tavsiye ederim. Kirigamine Zen de çok iyi bir tercihtir,ancak ikisi arasında Shira Plus üstün gelir.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Rica ederim.
Arçelik'in diğer modelleri birkaç farklılık dışında aynı. 12660'ın yeri ayrı. Onu ayrı yapan ise yüksek performansı ve verim değeridir. Dış ünitesi,cihaz 12000 Btu olduğu halde diğer modellerinin 24000 Btu olanı ile aynı boyutlara sahip. Yani oldukça büyük bir dış ünitesi var. Dış ünitenin büyük olması daha büyük ısı transfer yüzey alanı,daha yüksek ısı transfer yeteneği anlamına gelmektedir. Yani özetle cihazın performansının sırrı burada saklı diyebiliriz.
Bu bağlamda Sigma ile Arçelik 12660 arasında 12660'ı tercih ederdim. Bu fiyat aralığında bu cihazın verimine sahip marka model yok. Japon markalarda var ancak fiyatları çok farklı boyutlarda.
Arçelik 12660 düşünürseniz aşağı yukarı kaç metre boru gerekeceğini iyi hesaplayarak (uzun olması sorun değil,kısa kalırsa sıkıntı olur. Ek yapmak gerekir ama yekpare olması daha iyidir)
" 1/4 3/8 0,80mm VRV Bakır Boru " almanız gerekmektedir.
1/4 ve 3/8 ince ve kalın borunun çaplarıdır. Yani 6,35 mm ve 9,52 mm çaplarında olacak. 0,80 mm et kalınlığıdır. İki boru da 0,80mm et kalınlığında olacak. VRV boru demek zaten et kalınlığı yüksek boru demektir. Yani VRV (Variable Refrigerant Volume) sistemlerde,çok iç üniteli sistemlerin tesisatlarında kullanılmaya müsait boru anlamına gelmektedir. Standart borular 0,70mm et kalınlığına sahiptir. R410A ve R32 gibi yüksek çalışma basıncına sahip soğutucu akışkanlarda VRV boru tercih edilmelidir. Yukarıda vurguladığım yazı ile boruyu internetten veya bölgenizde bulunan soğutma malzemeleri satan yedek parçacılardan temin edebilirsiniz. Sarkuyan,Halcor,Intercool,Ottocool gibi markaları tercih edebilirsiniz. Mutlaka VRV boru tercih ediniz. Internette hazır bakır boru montaj kitleri de bulabilirsiniz ancak çoğunun üreticisi tam belirtilmiyor ve et kalınlıkları da bilinemiyor. Bu şekilde sipariş verir veya satın alırsanız borunun uçları kesik olarak gelecektir. Gelen yetkili servis havşa açma işlemini yaparak iç ve dış üniteye bağlantı yapmaya müsait hale getirecektir.
Arçelik tercih ederseniz bu yolu izlemeniz gerekir.
Daikin'de 25000 TL'yi aşmadan Shira Eco modelini tercih edebilirsiniz ama giriş sınıfı bir cihaz. Markanın fiyata etkisi söz konusu. Shira Plus ve dengi modeller mümkün olsa marka algısının dışında kalite ve performans da eklenir ama Daikin olsun diye Shira Eco almak yerine 12660 almanız fikrimce daha iyi olacaktır. Birinde marka üstün model düşük,diğerinde model yüksek.
www.daikin.com.tr
Shira Eco 12000 BTU/h | FTXP35M9 Inverter Klima R32https://www.daikin.com.tr/shira-eco-12000-btuh--ftxp35m9-inverter-klima-r32_182896?d=11684Mitsubishi Electric ise daha ümit vadeden fiyatlara sahip. 26000 liralara çıkabilirseniz en azından bir Kirigamine Zen alma imkânınız oluyor. Bu cihaz da orta-üst sınıf bir cihazdır.
Bu aşamada sıralama değişebiliyor. Yukarıdaki Japon markaların fiyatı ile ilgili yorumum yine geçerli. Çünkü M.Elecric'te kampanya dahilinde şimdilik fiyatlar bir nebze aşağı çekilmiş durumda.
Bu bağlamda,
Mitsubishi Electric Kirigamine Zen
Olmazsa
Arçelik 12660 + Bakır Boru
şeklinde bir sıralama izlemenizi tavsiye ederim. Üçüncü sıraya da Sigma cihazlar gelir.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Şimdiden hayırlı olmasını ve memnun kalmanızı temenni ediyorum. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Kapasite aynı olsa da boru çapları markaya göre değişebilmektedir.
Kaira ve Airfel'de 24000 Btu cihazın boru çapı 3/8 - 5/8'dir. Yani 9,52 mm ve 15,88 mm
18000 Btu da ise 1/4 - 1/2'dir. Yani 6,35 mm ve 12,7 mm
Kaynak (sert lehim) yapılarak boru çapları uydurulabilir olsa da bunu ekseriyetle Daikin servisleri kabul etmemektedir. Bu nedenle boru çapından emin olmadan satın aldığınız cihazın çapları uygun çıkmazsa iade etmek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle çapları netleştirdikten sonra satın almanız sürecin uzama riskini engellemiş olur. Fotoğrafta görünen boru ise 1/2'ye benzemektedir. Kuvvetle muhtemel boru çaplarınız 1/4 - 1/2'dir ancak birebir yakından görebilme imkânına sahip olduğu için servisin de incelemesi doğru olacaktır.
Boru çapı müsaitse Kaira veya Airfel'in 24000 Btu olanını da tercih edebilirsiniz. Diğer türlü 18000'den başka seçenek kalmaz. Veya boru çapı 1/4 1/2 olan 24000 Btu bir cihaz gerekir.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
660 kodlu cihaz sadece 12000 Btu olarak üretiliyor. Üst segment bir model. Eğer 12000 Btu kapasite gerekiyor ve bütçeniz yetiyor ise 560'tan çok daha iyi bir tercih olacaktır. 9-18-24 bin Btu kapasitelerden biri gerekiyorsa 12660 maalesef olmaz. Son çare Ekolojik serisini tercih etmek olur.
Klimanın önündeki kanatları açmak tamamen kapalı kalmasından iyidir. Ama mümkünse hepsini açmanız daha sağlıklı olur. Çünkü sadece üflediği kısımdakileri açarsanız cihaz üfleme yaptığı yerden emiş yapmış olur ve bu üflediği sıcak havanın bir kısmını geri emmesine sebep olur. Performansından tam anlamıyla faydalanmak için tamamen açık olarak veya en azından önündekilere ek olarak 1-2 kanat daha açarak kullanmanız daha iyi olacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Hayırlı olsun :)
İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim. Memnun kalmanızı temenni ediyorum. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım.
Saygılarımla...
-
evet hocam bende keşif talebinde bulundum da farklı olursa kaynak yapılır dedi. ama keşif ekibinin tavsiye ettiği kapasiteyi aldım artık direk takılacak.
hocam benim süreç biraz arap saçına döndü.. şöyleki; daikin müşteri hizmetlerinden ücretsiz keşif talebinde bulunduğumu ancak ilçedeki servisin bu hizmeti ücretli yapacağını belirtmiştim sizlere. ben işin peşini bırakmayıp tekrar genel merkezi aradım ve ilçedeki servisinizin ücretsiz diye bahsettiğiniz hizmet için benden ısrarla ücret talep ettiklerini söyledim. ilgileneceklerini söylediler. ve akabinde antalya bölge sorumlusu beni aradı ve kendisinin konuya dahil olduğunu ve gün içinde ilçe servisinin beni arayacağını, ücretsiz şekilde hizmeti alacağımı belirtti. neyse o gün geçti gitti arayan olmadı. ertesi gün ben bölge sorumlusunu aradım ve dün servis beni aramadı dedim. hemen ilgilenip beni tekrar arayacağını söyledi. 5 dk sonra aradığında ise, ilçedeki servisin durumdan rahatsız olduğunu, bu hizmeti ücretsiz yapmak istemediğini söyledi ve bu hizmeti ücretliye çevirmek için genel merkezle yazışma yaptığını, cevap gelene kadar beklemem gerektiğini söyledi. iyi tamam dedim kapattım telefonu.
süreç bu evreye gelince, keşif hizmetini ücretsiz de verseler, artık o servisten hizmet almamaya karar verdim. çünkü bir haftadır beni mağdur ettiler, vaktimi çaldılar. az veya çok baktığım klimalar zamlandı. ayrıca o klimayı kullandığım sürece, müşteriyi bu kadar mağdur eden ve bu işlere tenezzül eden bir servisle muhatap olacaktım. o yüzden daikin bünyesinde bulunan bir klima markası almaktan, istemeyerek de olsa vazgeçmek zorunda kaldım.
neyse kaira ve airfel ol(a)mayınca, sizin sıralamanıza göre airfel ve kaira önerinizden sonra arçelik vardı. (yine sizin önerilerinizle devam ettim:) arçeliği tavsiye etmiştiniz ama alüminyum boru muhabbeti vardı. bakır boru ile değiştirmemi belirtmiştiniz. o da şöyle çözülmüş oldu; zaten klima yerleri ve boruları hazırlanmıştı. önceki mesajda attığım fotoda da görüldüğü üzere, bakır boru döşemişler eve. o yüzden yaygın servis hizmetini de düşünerek, arçelik tercih etmeye karar verdim.
hemen aynı gün arçelik servisini arayıp ücretsiz keşif hizmeti almak istediğimi söyledim. kayıt oluşturuldu ve öğleden sonra ekip eve geldi. mevcut koşullara göre 18 binlik olmasına karar verdiler. döşenen borunun da 18 binliğe uyumlu olduğunu, 24 binlik olursa kaynak yapılacağını söyledi. zaten maddiyattan dolayı 18 binlik istiyordum. sonuç itibariyle servis tarafından da teyit edilmiş oldu. (1 haftadır öğrenmek istediğim buydu)
velhasıl arçelik ekolojik 18 binlik modelin siparişini verdim hocam. klimalar hakkında çok bilgi sahibi değilim ama inşallah airfel ve kairayı aratmaz. (belki onlarla aynı ayardadır bilmiyorum) çok özellik olmasına gerek yok. uzun yıllar arıza sorun çıkarmasın, ısıtma istemiyorum zaten güzel soğutsun bana yeter.
son olarak arçelik siparişi verdiğimin ertesi günü, daikin ilçe servisinden aradılar. müsaitsem ücretsiz keşif için gelmek istediklerini belirttiler:) 1 haftadır neredeydiniz, daha fazla bekleyemedim ve başka marka aldığımı söyleyip kapattım.
benden geçti ama başkaları ücretsiz keşif hizmetini benim sayemde alır artık diye umuyorum:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tekrardan merhaba bugün Media markt'ta LG klima 20.500 TL'ye düşmüştü , daha da düşeceğini sanmıyorum güncel fiyatta 22 23 arasıydi ,neyse ben hemen siparişi verdim evimde şöyle düşünüyorum sizlere resimleri paylaşıyorum, resimlere yazı ekledim size zahmet yorum eklerseniz sevinirim
Şu an Media Markt sitesinde klima tedarik edilemiyor yazıyor ama benim siparişim hazırlanıyor diyor İnşallah iptal etmezler
Tüketici hakkı ile uğraştırmasınlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 10 Mart 2023; 18:28:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Aman diyeyim DAIKIN ve KAIRA'dan uzak durun, olur da ürün üretim hatalı çıkarsa insanı aylarca süründüyorlar. Taktıkları bozuk klimaya değişim bile yapmayan, kanun nizam tanımayan bir firma.
Bunlara güvenip bir klima (Kaira 12.000) aldım, bütün kış boyunca klimasız kaldım. Olan da delinen duvarlarıma ve harcadığım zamana oldu. Aylar sonra değişim yapacaklarına modelin güncel fiyatının yarısı kadar olan fatura tutarını iade edip geçiştirdiler tüm itirazlarıma rağmen.
Hb üzerinden 8900'e 9 taksitle almıştım. 350TL çek kullanmıştım, 400-500TL kadar da bonus kazanmıştım. İade olunca bonuslar karta borç yansıdı, çek yandı, taksitler çöp oldu. 1 gün bile kullanamadım klimayı. Şimdi 15600 e satılıyor. Bunlar yüzünden işten defalarca izin almak zorunda kaldım servis gelecek diye. Montajda arızalı çıkan bir ürünü nasıl değiştirmiyorlar izahı mümkün değil.
Ne şikayetlere bir dönüş yapıyorlar ne telefona çıkıyorlar. Ben böyle bir firma görmedim daha önce. Sinir hastası eder bunlar adamı.
-
Bugün Kaira montajı yapıldı fakat servis vakumlama yapmadı yanında getirmemişler ve acele akşam saatlerinde geldiler hemen gittiler. Telefonda belirtmiştim ve vakum aleti neye benzediğini bilmediğim için yanlarında sandım ve montaj bitene kadar bekledim fakat meğerse getirilmemiş ve bana gerek yok vakuma falan dedi. Vakumlama olmaması bana ne gibi sorunlar yaratır ve bunu bağlandıktan sonra talep edebilir miyim? Bir de denemek için 5 dakika çalıştırdım fakat dış ünite fanı dönmüyor. Bu normal midir?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X