Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2704. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (6 Mobil) - 10 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.952
Cevap
961
Favori
4.902.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27022703270427052706
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Gecikme için lütfen kusuruma bakmayınız. Kısmetse bugün içerisinde cevaplamış olacağım.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar herkese,

@klima5505hocam 13 yıl boyunca kesintisiz, sıkılmadan, yılmadan ve sabırla herkese yardım ederek; değerli bilgiler verip, bilinçlendirdiğiniz için en samimi duygularımla bir kez de ben teşekkür ediyorum ve ilham kaynağım olmanızı temenni ediyorum :)

Yaklaşık 50 sayfa kadar okuma fırsatı buldum ve şuan satın alacağım klimanın kurulumu esnasında nelere dikkat edeceğimi üç aşağı beş yukarı biliyorum :) Benimde sorunum şu ki bir kaç klima arasında kaldım ve tercihimi hangisinden yana kullanmam gerektiği noktasında bir bilir kişiye ya da destek olabilecek (belki de suçu paylaşabileceğim :)) birilerine ihtiyacım var. Her birinin farklı bir özelliğinin olduğunun artıları ve eksileri olduğunu biliyorum ama sizin yorumunuzu da okumak için sabırsızlanıyorum.

Ayvalık'ta kirada yaşıyorum. 30m2 salon için düşünüyorum. Yarın öbür gün daha büyük bir eve çıkabilirim düşüncesiyle minimum tercihim 18.000btu. Eşimle birlikte hafta sonu iki gün ve hafta içi 17:00 sonrası kullanıyoruz klimayı genelde. Hem ısıtma hem soğutma ikiside çok önemli bizim için. Bunun dışında dış-iç ünite sesleri de önemli. Kimseyi rahatsız etmek istemem, rahatsız olmayı istemediğim gibi. 30-40bin aralığında bir bütçe düşünüyorum. Sizin tercihiniz ya da sıralamanız nasıl olurdu ya da başka bir cihaz önerir miydiniz?

1. Tercihim: Daikin Shira Plus 18000 Btu/h R Serisi | FTXM50R Inverter Klima R32
    2. Tercihim: Mitsubishi SRK50ZSx-W(S) Heavy Inverter Klima Diamond Serisi 18000 Btu/h A + + + Enerji Sınıfı
    3. Tercihim: Mitsubishi SRK50ZS-ST Heavy Inverter Klima Premium Serisi Renkli 18000 Btu/h A + + Enerji Sınıfı
    4. Terchim: Sigma SGM18INVDHC-BL Exclusive-Bl 18.000 Btu/h A + + Inverter Klima
    5. Tercihim: Ge Appliances GES-NX70 Prime+ Serisi A++ Enerji

Açıkçası 4 ve 5. tercihlerim tamamen sizden etkilenerek baktığım ürünler. FF/P olarak Seer, scop değerleri dışında çok anlayabildiğim teknik konu olmaması nedeniyle filtrelememi bu şekilde sıraladım.

Tekrar söylemek istiyorum. Çok büyük bir sabır ve emek gösteriyorsunuz tekrar tekrar teşekkürler.

• yunus14533 kullanıcısına yanıt

Merhaba.

12000 Btu kapasite gerekli olacaktır.

F/P ürünü olarak KairA DTXR35E modelini tavsiye edebilirim. Wi-Fi özeliğini de içinde bulunduran uygun fiyatlı bir cihazdır. Bölgenizde servis ağı mevcut ise E.C.A Syplos ESA1312A100 modeli de tercih edilebilir.

Aşağı yukarı bir bütçe belirlediyseniz o sınıra göre alternatifleri artırabilirim.

Saygılarımla...

• rambo145 kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Hiç sorun değil.

Çoğu markada 9000 ve 12000 Btu donanımsal olarak aynıdır. Bu Inverter klimalar için geçerlidir,eski nesil On-Off klimalar için geçerli değildir.

Yani 9000 ve 12000 Btu cihazların çoğunda kompresör,dış ünite fanı vs. birebir aynıdır. 9000 ve 12000 Btu cihazı birbirinden ayıran ise yazılımıdır.

Inverter klimalar frekans kontrollü olarak çalışma hızlarını ayarlayabilme imkânına sahiptir. On-Off dediğimiz veya ulusal tabiriyle "Düz" klimalar şebekeden gelen elektriği direkt olarak kompresör ve fan motoruna uygular. Böylelikle sabit hızda ve sabit kapasite ile çalışırlar. Ama Inverter klimaların dış ünite içerisinde bulunan sürücü kartları kompresör ve dış ünite fanına uygulanan gerilimin frekansını değiştirerek kompresör ve fan motorunun farklı hızlarda çalışmasını sağlar.

9000 ve 12000 Btu cihaza aynı kompresör ve fan motorunu takıp sürücüyü kontrol eden yazılımda değişiklik yapılarak kapasite belirlenmiş olur.

Örneğin 10.000 Btu bir kompresör tercih edildi diyelim ; bu kompresör 50 hertz frekansta 10.000 Btu kapasite sağlıyorsa 9000 Btu cihazda bu kompresör 40 hertz nominal frekansta çalıştırılarak 9000 Btu kapasite vermesi sağlanır. 120 Hertz frekansa kadar çıkarılarak da 9000 Btu cihazda max. kaç Btu kapasite isteniyorsa bu elde edilir. 12000 Btu cihazda aynı kompresör varsa bu durumda da yazılımı buna göre tasarlanıp nominal olarak kompresörün 60 Hertz nominal frekansta çalışması sağlanır ve 12000 Btu kapasite verir. Maximum olarak da 150 Hertz frekans uygulanır ve böylelikle aynı kompresör 12000 Btu cihazın içine konduğunda yazımın müsade ettiği sınır içerisinde daha hızlı dönerek daha yüksek kapasite vermiş olur.

Yani özetlemem gerekirse esasen günümüz inverter cihazlarının içinde bulunan kompresör ve fan 9000 ve 12000 Btu kapasitelerde aynı. Sadece bu kompresöre elektrik veren sürücü devresinin yazılımına müdahale ederek 9000 Btu cihazda aynı kompresörün farklı devir aralıklarında,12000 Btu cihazda aynı kompresörün daha farklı devir aralıklarında çalışması sağlanır ve bunun paralelinde farklı kapasiteler elde edilir.

Bu bağlamda 9000 ve 12000 Btu cihazları spesifik olarak (hangi marka ve model tercih edilecekse o marka ve modelin 9000 ve 12000 Btu olanları ele alınarak) incelenip minimum kapasitelerinin benzer olduğu görülürse 9000 yerine 12000 Btu cihaz tercih edilmesi mümkündür. Durumun böyle olmasına karşın üreticilerin iki ayrı kapasiteyi üretmeye devam etmesinin mantıklı sebepleri vardır. Kapasitelerin birer standart hale getirilmesi,9000 ve 12000 şeklinde iki farklı kapasite sunularak ürün gamının düşürülmemesi vb. gerekçeler sayılabilir. Yani 9000 yerine 12000 tercih edilebiliyorsa niye 9000 Btu üretiliyor sorusuna cevap olabilir. Ayrıyetten bahsettiğim gibi üretici 9000 ve 12000 Btu cihazlarının minimum kapasitelerini de farklı yapıp 12000 Btu cihazın minimum kapasitesini yüksek tutmuş ise bu durumda 9000 Btu gerekiyorsa onu tercih etmek gerekli olacaktır. Minimum kapasitenin yüksek olması ile beraber 9000 yerine 12000 Btu cihazın tercih edilmesi cihazın küçük ortamda çalışıp dur-kalk şeklinde dış ünitesini durdurup çalıştırması sonucu yüksek sarfiyat yapmasına sebep olabilir. Bu nedenle 9000 yerine 12000 olur mu sorusunu cevaplarken marka model özelinde incelememiz doğru olacaktır. Genel geçer bir yorum yanlış tercihlere yol açabilir.

İkisi arasında kıyaslama yapacak olursak Viessmann bir kademe daha iyi olacaktır. Airfel de gayet iyi ama Viessmann'ın kompresörü daha güçlüdür ve daha sessiz çalışır. Biri Midea üretimi,diğeri Haier üretimidir. Haier üretimi olan Viessmann,montaj dahil haliyle öncelikli tavsiyemdir.

Viessmann Dynamic serisini ele aldığımızda 9000 ve 12000 Btu kapasite cihazlarının ikisinin de 2730 Btu'ya inebildiğini görebiliriz. Bu bağlamda üretici yazılımı hazırlarken cihazın minimum kapasitesini eşit tutmuş. Bu bağlamda 9000 yerine 12000 tercih edilebilir.

Airfel'de ise 3700 ve 3100 Btu olarak 12000 ve 9000 Btu'nun minimum kapasiteleri mevcuttur. 700 Btu bir fark söz konusu olup güneybatı cephede bir sorun oluşturmayacaktır. Airfel alacak olursanız 12000 Btu,farkın az olmasından ötürü uygundur. Bu üretici de arada bir fark oluşturmuş durumdadır.

İkisi de memnun edecek cihazlardır ancak aradaki farka bütçeniz yetiyor ise Viessmann'ı tercih etmeniz daha da iyi olacaktır. Performans bakımından çok çok fazla bir farkı bulunmamaktadır. Birbirine yakın durumdadır.

Saygılarımla...

• hayhan kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

Bütçeniz için uygun ise,

Samsung Wind Free Premium Plus (Bu ismi tam yazarak aratmanızı tavsiye ederim çünkü Samsung'un model isimleri birbirine çok benzer. Mesela 12000 Btu ise AR12BX koduyla başlayan cihaz olması gerekiyor. 18000 Btu ise AR18BX olması gerekiyor. Aradaki sayı kapasiteyi belirtiyor. 9000 ise AR09BX olacaktır)

Arçelik Mirror Prosmart (Örneğin 12000 Btu ise Arçelik 12560 , yani sonu 560 ile biten kodu olan model)

Vestel'de ise Flora Doğa veya Nefes serisini tavsiye ederim.

Sıralamayı ise bu şekilde yapmanız uygun olacaktır. Vestel satış sonrası hizmetlerde çok iyi olsa da cihaz kalitesi bakımından biraz daha iyileştirme yapmalı.

Saygılarımla...

• 0110engin kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam.

Hayırlı uğurlu olsun :) Gayet güzel bir tercih olmuş ve Bosch 3000i'den aşağı olmayan,benzer seviyede bir cihaz. Wi-Fi dahil haliyle gayet uyguna gelmiş. Cihazlardan memnunsanız on numara bir tercih olduğunu söyleyebilirim.

Saygılarımla...

• Bkagan0606 B kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Son durum nedir ?

Saygılarımla...

• gezgin G kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Naya Line serisi AUX üretimidir. Baymak ile aynı üreticinin ürünüdür. Üretici aynı olsa da içerisindeki komponentler (kompresör vb. donanımlar) üretimi yaptıranın isteklerine göre belirlendiğ için bu verilerin gerçekçi olduğunu söyleyebiliriz. 13000 TL fiyata iyi bir tercih olacaktır.

Yalnız bulunduğunuz bölgede yakınınızda servisi mevcut ise tercih etmeniz uygun olacaktır. Aksi takdirde olası arıza vb. işlemlerde hizmet süresi uzayabilir.

Saygılarımla...

• Qonrul kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. Rica ederim.

Kuzey cephe ve yalıtımlı olması sebebiyle 18000 Btu yeterli olacaktır. Bütçeniz yeterli ise 24000 Btu da fazla gelmez ancak 18000 Btu mevcut şartlarda uygundur.

Sıralama yapacak olursam,

E.C.A Syplos ESA1312A100 (R32 gazlı olanı)

Airfel (LTXN yerine bütçeniz için uygunsa LTXM50N veya Kaira DTXR50E tavsiye ederim. LTXN R410A gazlı bir önceki nesil cihazdır)

Arçelik Ekolojik (Arçelik iç ve dış ünite arasında alüminyum boru kullanıyor. Servisten bakır boru talep etmek isteseniz çok yüksek fiyat teklif ediyor. Dışarıdan bakır boru alarak bakır boru ile montajı yaptırabilirsiniz. Yani iç üniteden dış üniteye doğru çekilecek olan iki adet boru normalde bakır olmalıdır. Ama maliyeti azaltmak adına Arçelik vb. markalar alüminyum boru kullanmaktadır. Arçelik'in kullandığı alüminyum boru oldukça kaliteli. Ama bu cihaz bu evde aksilik olmazsa yıllarca duracak ve kullanılacak derseniz deyim yerindeyse evladiyelik bir uygulama için bakır boru ile bir kere masrafına katlanıp montaj yaptırmanız daha sağlıklı olur. Bu bağlamda dilerseniz özel mesaj yoluyla (reklam olmasın,diğer dürüst esnaflara haksızlık olmasın diye özel mesaj yoluyla) boru satın alabileceğiniz firma önerebilirim. Servisler mevcut fiyatın 3-4 katı fazla fiyat teklif ettiği için bu alternatif yolu önermekteyim. Bu detaylarla uğraşamam derseniz LG Dual Cool serisini tavsiye edebilirim. Cihazlar birebir aynıdır. Fark olarak LG iç ve dış ünite arasında bakır boru kullanmaktadır. Bakır boru temin edilerek Arçelik de rahatlıkla tercih edilebilir. LG'yi Arçelik'in bakır boru ile montaj yapılan versiyonu olarak tanımlayabiliriz.

Baymak Elegant Plus

DD Kion

Vestel Flora Doğa

Baymak soğutma ağırlıklı kullanımlar için tercih edilebilir ancak Baymak'ın üstündeki seçeneklerden sonra düşünülebilir bir tercih olacaktır.

DD Kion da Arçelik üretimi bir cihazdır ancak LG Dual Cool ve Arçelik Ekolojik'ten farklı olarak fonksiyon ve donanım olarak kırpılmış bir cihazdır. Bu nedenle performans bakımından LG ve Arçelik'in dengi olamamaktadır. O nedenle alt sıraya yazdım. Vestel ise materyal kalitesi ve kronik ses sorunu gibi olumsuz yönleri sebebiyle henüz gönül rahatlığıyla tercih edilebilir duruma gelemedi. Eskisine nazaran çok daha iyi bir noktada ancak biraz daha gelişime ihtiyacı bulunuyor. Yakın zamanda bunu başaracağını düşünüyor ve umuyorum. Bu nedenle en sona yazdım.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam Klima'larin Einstein'isiniz valla cok tesekkur ederim degerli yorumlariniz icin. Dün akşam Kaira 12.000BTU modeli ₺9300'e dustu ve onu aldim su an hala daha o fiyatta sanirim. Eski klimalarla Inverter'in farklarini acikladiginiz icin tesekkurler 9.000 ile 12.000'in ayni olduklarini da siz diyince ebatlara baktim ve ic unite/dis unite boyutlari birebir ayniymis Kaira'da da. Cok tesekkurler tekrar hocam sayenizde klimalar hakkinda bilgileniyoruz. Viessmann alacakken anlik Kaira'nin fiyati gorunce yapistim hemen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eec79eec E kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Cihaza dokunabiliyorsanız bu sesi çıkarırken cihaza dokunabilir misiniz ? Dış üniteye dokunduğunuzda çok şiddetli bir sarsıntı var mı ?

Dış ünitenin ayaklarına takılı olması gereken kauçuk takozlar takılı mı ? Dış üniteyi duvara sabitleyen ayaklar ile dış ünitenin kendi ayakları arasında siyah renkte kauçuk takozlar olması gerekiyor. Bunların olmaması vibrasyonun duvara iletilmesine sebep olur.

Buna ek olarak yapıyla alakalı bir problem olabilir. Bu sorun en çok ince tuğla veya gazbeton kullanılan yapılarda karşılaşılan bir durumdur. Eğer duvarlarınızın tuğla veya gazbeton malzemesi gereğinden ince ise bu ses sorunu maalesef meydana gelmektedir ve bunun çözümü cihazı kat arası betonuna sabitlemek olacaktır. Yani sizin tavanınız,üst katın zemini olan veya sizin zemininiz,alt katın tavanı olan betonun dış duvara denk gelen kısmına cihazın monte edilmesi,betonun sesi içeri vermemesi sonucu sorunu çözebilmektedir. Yapı ile alakalı bir sorun ise bu yöntemden başka çare maalesef yoktur.

Yapı ile ilgili bir sorun var ise zemine sabitlenecek demir sehpa vb. çözüm ile sesi duvardan izole edebilirsiniz. Ancak duvara yapılan montajda yine aynı sorun meydana gelebilir. Cihaz ile ilgili bir sorun var ise ikinci cihazda bu sesin oluşmaması beklenebilir.

Bütçenize uygun olacak şekilde ısıtmayı da sağlamaya müsait olarak,

GE Appliances GES-NMG35

Sigma Plus 12INVDHB

Alarko Flair Plus

Samsung Wind Free Premium Plus AR09BXCABWK/SK

marka ve modellerini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• cogman kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Isıtma için

Samsung AR35

LG Dual Cool

Baymak Elegant Prime şeklinde modelleri de göze alarak sıralama yapılması uygundur.

Salon dikdörtgen ise salonun kısa duvarlarından birine takılması en doğrusu olacaktır. Klimanın kapıya doğru üflemesi faydalı olsa da bu çok fazla bir fark oluşturmamaktadır. Önemli olan cihazın mümkün mertebe kapatılmadan çalıştırılması ve bu doğrultuda diğer alanlara ısı transferi yapabilmesi için zaman tanınmış olmasıdır. Cihazı mümkün mertebe hiç kapatmadan çalıştırarak diğer alanlarda kayda değer bir etki görebilirsiniz. Tabii bu esnada kapıların tamamen açık olması,hava akışına engel oluşturmaması gerekli olacaktır.

Saygılarımla...

• isat kullanıcısına yanıt

Selamlar. DD A5 serileri Gree üretimi iken,Kion serisi Arçelik üretimidir (LG tasarımını ve kompresörünü kullanır).

Arçelik ve LG'nin klima sektöründe Türkiye'deki en büyük varlığı Gebze'deki Arçelik & LG klima fabrikasıdır. Bu markanın cihazları bu fabrikada üretilir ve ülkemizde satışa sunulur.

Arçelik ve LG bu fabrika üzerinde %50 %50 hisse ile ortaklığa sahiptir. Bu sayede Arçelik ve LG istediği kalitede ürün üretebilir ve bu kalite birbirinden aşağı olmak zorunda değildir.

DD Kion'un Arçelik'e üretim yaptırması ise ortaklık değil,fason üretim talebi sonucu gerçekleşmiştir ve DD'nin tercihi veya Arçelik & LG'nin koşullandırması sonucu DD Kion fonksiyon ve performans bakımından kırpılmış durumdadır. Yani DD Kion = Arçelik = LG diyemeyiz. 99'lu yılların öncesinde de Demirdöküm LG'ye klima ürettirmiştir. O dönemde fonksiyon ve performans bakımından fark,eksiklik söz konusu değil iken (o dönemde Kore'de üretiliyordu) günümüzde bu farklılıklar söz konusu olmuştur. Bu farkları biraz da ekstra özelliklerin çoğalması ve inverter teknolojisi mümkün kılmıştır. Tüm bunların özeti olarak DD Kion'u tek başına ele alırsak tercih edilebilir ama performans bakımından Arçelik ve LG ile bir tutulmamalıdır.

Saygılarımla...

• naginix N kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam.

Servis bakımından avantajlı olarak Arçelik'i tavsiye edebilirim. Servisi yaygındır ve istisnalar haricinde memnuniyet oranı yüksektir,hizmet hızı yüksektir.

Alternatif olarak Kaira markasını tavsiye edebilirim. Bu markaya da Daikin servisi bakmaktadır. "Daikin Servisliğinde" olması,nispeten yaygın bir servis ağına sahip olmasını sağlamaktadır. Yani markaya dayanarak tavsiye etmek yerine yaygınlığına dayanarak önermekteyim.

Adet başına bir bütçe belirlediyseniz bu sınıra göre alternatifleri artırabilirim.

Saygılarımla...

• rambo145 kullanıcısına yanıt

Güzel görünüşünüz için ben teşekkür ederim hocam :) Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Hayırlı uğurlu olsun,bahsetmiş olduğum gibi güzel bir cihaz. Memnun kalmanızı temenni ediyorum. Montaj aşamasında vakum işleminin mutlaka yapılmasını sağlayınız. Gelişmeleri paylaşırsanız çok memnun olurum.

Saygılarımla...

Detaylı cevap için teşekkürler,

12.999 TL- Ankara özelinde migrosta kampanyası var. 18000btu inverter. Piyasaya göre iyi geldi fiyatı ama farklı ilde olduğum için alamayacağım.

Ankara'da olup değerlendirmek isteyen bakabilir - https://www.migros.com.tr/elektronik/demirdokum-kion-inverter-18-btu-a-klima-p-2556362

Sizce şuanda piyasada f/p 15-20 arası en iyi 18btu klima hangisi? veya hangileri ?

• SRCRPL S kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam.

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Bu süreçte faydam olabiliyorsa ne mutlu bana :)

Özellikle ilk üç cihazın ses konusunda asla sizi ve çevrenizi rahatsız etmeyeceğini söyleyebilirim. Kompresör vb. cihazların kalitesine ek olarak model yükseldikçe ses yalıtımına da daha bir önem gösterilmektedir.

Birinci ve ikinci tercihinizi ele alırsak bu cihazlar üst segment olan seçeneklerdir. Kapasite ve verim gibi en önemli iki kriteri ele aldığımızda Mitsubishi Heavy Industries Diamond serisi daha geniş kapasite aralığı ve daha yüksek soğutma verimi sunmaktadır.

Daikin Shira Plus serisinin dış ünitesi daha büyüktür. Bu daha büyük serpantin yüzeyi anlamına gelmektedir. Kullanıma yansıması da yazın çok sıcak,kışın çok düşük dış ortam sıcaklıklarında kağıt üstünde belirtilen verim değerlerini daha iyi koruyabilmesi anlamına gelmektedir.

Özellikle ısıtmada verim değerinin eşit olmasına dayanarak ikisi arasında Daikin Shira Plus serisini öncelikli olarak tavsiye etmekteyim. Buna ek olarak Heavy Diamond serisi de kesinlikle pişman etmeyecek bir seçenektir. Yani bir gülün dikeni misali ikisi de çok iyi birer seçenek olmasına karşın birbirlerine karşı avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.

Biraz öznel yargı içermesi ile birlikte fikrimce Daikin'in plastik kalitesi Heavy'inkinden bir miktar daha iyidir.

Ayrıca bahsetmiş olduğunuz Heavy modeli R410A gazlı bir önceki nesil cihazdır. Bunun yerine Shira Plus gibi R32 Gazlı yeni nesil versiyonunu tercih etmenizi tavsiye ederim. Aşağıdaki linkten cihaza ve bayi-servis ağına bakabilirsiniz. İlinizde servisi mevcut ise tercih edebilirsiniz.

form group - mitsubishi klima sistemleri
    | Form MHI
    https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zsx-w

Ama bu R32 gazlı yeni nesil cihazı tercih etmeniz mümkün değilse ve liste üzerinden gidecek olursak R32 gazlı ve güncel oluşu ile bu durumda Heavy'ler gider,Shira Plus sınıfında ve liste içerisinde tek tercih olarak kalır.

ZS-ST ise yine R410A gazlıdır. R32 gazlı olarak Premium serisinin Gri rengi yoktur. Diamond serisinin Gri rengi vardır ki,o da doğal olarak beyaz renkten daha pahalıdır.

ZS-S(W) , ZS-W-SET (R32) , ZS-ST modelleri Premium serileridir. Bu model de orta segmenttir. Yani Diamond ve Shira Plus'tan bir kademe aşağı inmiş olursunuz. Onda da yine ortada örneğini verdiğim ZS-W-SET kodlu R32 gazlı olan model tavsiyemdir.

Sigma Exclusive'nin yeni versiyonu Haier üretimidir 7,2 / 4,6 verim değerleriyle Orta sınıfta yer alan bir cihazdır. Haier cihazlar da gayet sessiz çalışmaktadır ve bu cihaz verimi yüksek,soğutma ve ısıtma için müsait bir seçenektir.

General Electric Appliances'de ise bu cihaz yerine NMG50 modelini tavsiye ederim (NX50 R410A gazlı bir önceki nesil cihazdır. NMG ise R32 gazlı yeni nesil versiyonudur,tıpkı Heavy'de olan durum bu markada da söz konusudur ama Heavy'den farklı olarak GE'nin güncel cihazları da yine İklimsa tarafından satılır) veya NJGB50 (bir üst modelidir) modellerini tercih etmenizi tavsiye ederim. Mevcut duruma istinaden Sigma'yı aradan çıkarırsak,

1-Daikin Shira Plus veya Heavy Diamond (Önceliği Daikin'e vermemle birlikte bahsetmiş olduğum gibi ikisi de son derece memnun edecek cihazlardır)

2-Heavy Premium ZS-W-SET

3-Sigma Exclusive

4-GE NJGB (Future Serisi) veya NGM (Prime+ serisi)

şeklinde sıralama yapabiliriz.

Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

Saygılarımla...

• isat kullanıcısına yanıt

Rica ederim.

f/p ürünü olarak Kaira DTXR50E modeli örnek gösterilebilir. Wi-Fi özelliği standart olan,performansı fiyatına göre iyi olan bir seçenektir. Piyasanın mevcut durumunda çok pahalıya kaçmadan,performanstan da ödün vermeden alınabilecek bir cihazdır. Çoğu markanın da hala opsiyonel olarak sunduğu Wi-Fi özelliğini standart olarak sunması bir artıdır.

Ayrıca servis ağı bulunulan bölgede var ise E.C.A Syplos veya Viessmann Dynamic serisi tercih edilebilir. Viessmann'da montaj ücretli olduğu için internetten alırken montaj dahil fiyatlar tercih edilebilir.

Saygılarımla...

Açıklama için teşekkürler
    Sizce 12binlik yetermi evime ,hem son kat hem çatıda yalıtım falan yok
    Birazda çıtayı yükseltip lgnin 18.000bt modeli nasıldır sizce 18binlik benim eve
    www.gizerler.com
    LG AC18BH UV Artcool 18000 BTU A++ Inverter Duvar Tipi Klima 23.199,00 TL
    https://www.gizerler.com/urun/lg-ac18bh-uv-artcool-18000-btu-a-inverter-duvar-tipi-klima

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• cogman kullanıcısına yanıt

Rica ederim. 12000 Btu,diğer alanları da iklimlendirmek üzere sürekli çalıştıracaksanız yeterli olur. Ama ben özgürce kullanmak isterim,diğer alanlara etkisi olmayacağı zaman da sürekli çalıştırmam gerekmesin derseniz 18000 Btu tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Bu cihazın Dual Cool'dan üstün yanı ise UV-C sterilizasyon (havadaki bakterileri etkisiz hale getirme) özelliği,Ionizer (havaya negatif iyon yayarak havanın temizlenmesi,oksijenin beyne daha rahat ulaşmasını sağlaması sonucu dinç olmayı sağlaması gibi faydaları sunması), Wi-Fi özelliğinin standart olması ve renk farkıdır. Eğer bütçeniz yeterli ise 18000 Btu olarak bu modeli tavsiye edebilirim. Soğutma için de gayet yeterlidir.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 27022703270427052706
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.