Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2668. sayfa)

-
-
Rica ederim hocam.
Saygılarımla...
-
Herkese Merhaba.
Klima satın alan kullanıcı adaylarının mutlaka bilmesi gereken,montaj aşamasında kontrol etmeye ihtiyaç duyacakları "vakum" işlemi,klima montajının zorunlu olan işlem aşamalarından biridir.
Vakum işlemi ile alâkalı bilgilendirmeyi okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.
Vakum İşlemi ile ilgili bilgilendirmeyi okumak için lütfen tıklayınız.
Klima Bakımı ve Bakım işleminde yapılabilecek hilelere karşı yapılan bilgilendirmeyi bakım için servis çağırmadan önce okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.
Bakım İşlemi ile ilgili bilgilendirmeyi okumak için lütfen tıklayınız.
Klima ve Diğer İklimlendirme Sistemleri ile alakalı konulara ulaşmak için alttaki yazıya tıklayabilirsiniz.
Klima ve Diğer İklimlendirme Sistemleri ile alakalı konulara ulaşmak için lütfen tıklayınız.
-
Selamlar. Zaman ayırdığınız ve bizlerle kıymetli bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim.
Sitedeki Komşularla görüşüp keşif yaptırmadan 24.000 btu altus alk2440 klima aldım. Tüm komşularımız 24.000btu mitsubishi, iklimsa.. vs taktırmışlar evlerine. Klima geldi , montaj için servisi çağırdım ama maalesef klimayı taktıramadım. Müteahhit klima için tüm tesisatı hazırlamış ; 3/8 - 5/8 boru kullanmış. Arçelik grubu ise 1/4 - 5/8 boru kullanıyormuş servisteki teknisyenin dediğine göre. Evinde tesisatı müteahhit tarafından yapılmış tüm forumdaşların dikkatine. Dikkatsiz davrandım , siz öyle yapmayın. Şimdi iade ile uğraşıyorum.
24.000 btu olup 3/8 - 5/8 boru çapında çalışan klimaların hangileri olduğunu öğrenebileceğimiz bir site var mı yoksa markasına göre servisleri ayrı ayrı aramak mı gerekiyor? Satış yapan sitelerin hiç birinde bu teknik özellik yer almıyor. Sadece enerji tüketimi, barındırdığı özellikler.. vs yazılı ama boru çapı yazmıyor maalesef.
24.000 btu 3/8-5/8 boruya uygun önerileriniz olursa talibim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Selamlar. Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim.
3/8 - 5/8 borulu duvar tipi klima neredeyse kalmadı artık.
24000 Btu inv klimalar 1/4 - 5/8 veya 1/4 - 1/2 kullanıyor.
3/8 - 5/8 günümüz cihazlarında salon tipi klimalar için çoğunluk durumunda. 42000-48000 Btu vb. cihazlar artık 3/8 - 3/4 yerine çoğunlukla 3/8 - 5/8 kullanıyor.
3/8 - 5/8 boru çapına uygun olarak Midea üretimi cihazları tercih edebilirsiniz. Haier ve Gree gibi rakip firmalar bile 1/4 - 1/2 kullanıyor. Duvar tipi çoğu cihazda 3/8 - 5/8 terk edildi.
Bu çapları ayırt edebileceğiniz bir site maalesef yok. Ezberinde olmayan biri ayrı ayrı araştırıp görmek zorunda.
Midea - Bosch - Siemens - Profilo - Kaira vb. Midea üretimi olan markaların 24000 Btu olanlarını tercih edebilirsiniz. Bunlar 3/8 - 5/8 boru çapına sahiptir.
Saygılarımla...
-
Komşularımızdan mitsubishi , iklimsa ve yanılmıyorsam daikin ile vestel kullanan var. Bunlar da 3/8 -5/8 kullandığına göre midea tarafından mı üretiliyorlardır?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu markaların hiçbirinin güncel modelleri 3/8 - 5/8 kullanmıyor. Ya eski cihazlar,ya da boru çapı ile oynanarak montajları gerçekleştirilmiş. Midea bir örnekti. 3/8 5/8 kullanan markalar kademe kademe soğutucu akışkan türü de değiştikçe 3/8 5/8'i terk etti. Zamanında Altus (Arçelik grubu) da 3/8 5/8 kullanırken,R32 gaz ile birlikte tamamen terk etti.
Hali hazırda monte edilmiş olan bahsettiğiniz markaların servisleri 3/8 5/8 olan hazır tesisatın ucuna klimanın çapı ne ise o çapta boru lehimleyerek montajı gerçekleştirmişlerdir. Her servis bunu kabul etmiyor. İsterseniz iadeyi tamama erdirmeden önce Arçelik servisi ile bunu görüşün. Boru çapını cihaza uydurabilir misiniz ? diye sorun. İlgili personelin fikrine göre değiştiği için genel yorum yapmam yanıltıcı olur.
Kabul ederlerse zaten bir borunun çapı değişecek. 3/8 (9,52mm) yerine 1/4 (6,35mm) olacak. 1/4 boruyu hazır tesisattaki boruya iç ve dış uçlarda lehimlemeleri yeterli olacaktır. Tabii Arçelik normalde alüminyum boru kullandığı için 1/4 bakır boru temin etmeleri gerekir. O da servisin bulması gereken bir çaredir.
Bunu kabul ederlerse sakıncası olmaz,borunun gerekenden geniş olması cihaza zarar vermez. Gerekenden ince çap olması ise sağlıklı değil.
Eğer kabul edilmezse Altus'un fiyatına en yakın Midea üretimi cihazlar var.
Mitsubishi (Heavy ve Electric,ikisi de) , Daikin vb. markalarda şu anda 3/8 5/8 kullanan cihaz yok.
Saygılarımla...
-
Gelen teknisyene rica ettim ama kesinlikle müsade edilmediğini , kendimin özel usta ayarlayarak taktırabileceğimi ; bu durumdaha cihazın garanti dışı kalacağını söyledi. Cihaz soğutmayıp sürekli arıza veriyormuş arçelik teknisyeninin söylediğine göre. Ne derece doğru bilemiyorum .
Evet maalesef her servis kabul etmiyor. Arıza verdirecek bir durum yok aslında. Tabii orijinal çap olsa daha iyi olur. Ama çaresi yoksa boru redükte edildikten sonra sıcaklık ve basınç değerleri takip edilerek gerekirse soğutucu akışkan ilavesi yapılarak durum tolere edilebilir. Ancak dedikleri gibi garanti şartları ilgili firmanın bu işlemi yapmasına müsade etmiyorsa onların da çaresi yok.
Böyle durumlarda servis gelmeden durumu öğrenip bahsedildiği gibi teknik servisten hizmet alarak yetkili servisin haberi olmadan sıva altında borunun çapı değiştirilip kapatılabilir ancak fark edilirse garantiyi yine yakacaktır. Pek etik bir eylemde sayılmaz ancak yapanlar oluyor.
Bu durumda 3/8 5/8 boru çaplı cihaz tercih etmekten başka çareniz kalmıyor. Boru çapının değiştirilmesini kabul eden bir markanın cihazını tercih edebilirsiniz diyeceğim ancak sıfırdan tekrar satın alma yapacağınız için orijinal boru çapına uygun bir cihaz tercih etmeniz en güzeli olur.
Saygılarımla...
-
15-20.000 ₺ bandında 24.000 btu f/p cihaz öneriniz olursa müteşekkir olurum. Tekrar teşekkür ederim ilginiz için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _fırtına_ -- 6 Ekim 2022; 19:24:34 >
Rica ederim. Mevcut boru çapınıza uyacak şekilde,
Kaira DTXR71E
Midea Prime
Alarko Flair Plus (bir miktar 20000TL'yi geçiyor ancak aklınızda bulunsun derim)
Bosch Breeze B1ZMX24629
Marka ve modellerini tavsiye edebilirim.
Saygılarımla...
-
Teşekkür ediyorum.
Rica ederim.
Saygılarımla...
-
Selamlar , TCL klima alacağım ancak servislerin haberi yok kendinden . Kim bakıyor tcl klimaya ? Greeye bakıyorum tcl değil de tlc klima yazıyor :)) ben kimden destek alacağım eğer tcl alırsam ?
Merhaba, 1 ay önce Daikin mi Mitsubishi mi derken Daikin'in istediğim modelleri kapı üzerine sığmadığından Mitsubishi'ye döndüm. Ama şimdi de hem Mitsubishi hem de Gree markasını satan firma Gree alın, hem daha güçlü hem daha ucuz, zaten bir çok firmaya Gree üretim yapıyor dedi. Kıyaslamadaki modeller Gree Fairy ve Mitsubishi Legendera. Soğutma için kullanmayı düşünüyorum. Yorumlarınızı alabilir miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Minerva88 -- 7 Ekim 2022; 17:31:16 > -
Gree iyidir ama bahsettiginiz mitsubishinin karsiligi fairy degil kesinlikle g tech olsa hadi neyse bu arada evimde 24 luk fairy ve 12 lik gtech mevcut. Kisacasi mitsubishi electrik alicak ekonominiz varsa ne isiniz var gree ile
Selamlar.
Ülkemizde servis ağı en zayıf olan markalardan biri. Çünkü kendi adıyla yeni yeni ağını oluşturmaya başladı. TV,hava temizleyici gibi ürünlerin servisleri bile bazı şehirlerde var. Eğer illaki bu marka olsun demiyorsanız alternatiflere bakmanızı tavsiye ederim. Zira servis konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Yine de isterseniz 0850 209 98 25 numarasından TCL'e ulaşın ancak çok işe yarar bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum. TV olsa şansınız çok yüksek ama klima konusunda kendi sitelerinde bile yol gösterici bir bölüm açmadılar.
TLC klima ise Gree'nin distribütörü olan Türk firmasıdır. TCL ile alakası yoktur. TLC klima,Gree cihazları ithal edip yetkili bayi ve satış noktalarına dağıtır,talep eden servislere anlaşma sonucu yetki vererek yetkili servis ağı oluşturur. Yani resmi distribütör,ithalatçı firmadır.
Diğeri ise TCL adıyla kendi başına bir markadır.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba.
Gree Fairy ile Mitsubishi Legendera'yı kıyaslamanın bir kelime bile mantıklı açıklaması olamaz. Üstelik daha güçlü olduğu iddiası tamamen yanlış.
Gree birçok firmaya üretim yapıyor,bu doğru. Ancak bu Gree'yi Mitsubishi'den üstün yapmaz.
Bütçeniz bu cihaza yetiyorsa Legendera tercih etmeniz tabii ki daha iyi olur.
Gree de soğutma için tercih edilebilir,kendi segmentinde gayet iyi bir cihazdır.
Ama dediğim gibi Gree Fairy kesinlikle Legendera ile boy ölçüşemez.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam selamlar .Ben şimdilik kirada oturduğum ev için 20 metre kare oda için bir klima almayı düşünüyorum .Bekarım ve evliliğide düşünüp 18000 btu alma niyetim var .Şuanki evim çok eski ve aşırı güneş alıyor .Şanlıurfada yaşıyorum .14 bine kadar tavsiye ettiğiniz bir marka model var mıdır ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kıymetli bilgileriniz ve zaman ayırıp özellikle montaj kısmını detaylıca açıkladığınız için çok teşekkür ederim hocam. Klima olarak maalesef Kaira'ya ailemi ikna edemedim. "Bilindik" bir marka seçmemi istediler, ben de birkaç ay önce bir süre kadar tavsiye ettiğiniz Samsung AR35 serisine yöneldim. Wi-fi olmaması eksi yanı ancak 400tl-600tl'ye wifi klima kontrol ünitesi almak bir çözüm. Dediğiniz gibi 2 salona 24000(AR24TXHQASI AR35) ve 2 yatak odasına 12000 aldık(AR12THXQBWK AR35). Burada ASI olan sıcaklığı gizli led olarak gösteriyor ve çok şık görünüyor, BWK olan ise bildiğimiz usul sağda dijital ekranda gösteriyor. 24000'de sadece ASI olanı var, 12000'de ise ikisi de var ancak ASI 1000tl kadar daha pahalı, ben şahsen gerek duymadım. Aslında yatak odalarına 9000 alacaktık(Yatak odaları 14.5 ve 16.5m2), ancak 12000 ile arada 500tl fark vardı ve bayii 12000 önerdi. Ben de aceleyle bu konunun son 40 sayfasını okudum ve bir kez benzer bir durumda (İzmir, 14m2, yalıtımlı, alüminyum doğrama, güneydoğu cephe, arakat, 2,52 yükseklik. Yazmayı unutmuşum bizde yükseklik 2,75 bu arada) ısınma için 9000 yeteceğini, ancak 12000 olursa daha iyi olacağını tavsiye ettiğinizi okudum. Bir de 14.5m2 Mersin 1. Kat kuzey cephe bir odaya soğutma için 9000, ısıtma için 12000 gerekeceğini tavsiye ettiğinizi okudum. Son olarak bir başka soruda 14m2 odada 12000BTU'nun dur-kalk yapmayacağını söylediğinizi görünce 20-30 dakika içinde konuyla ilgili tüm sorularım cevaplanmış oldu. Karar vermek için süre kısıtlıydı ve açıkçası bu cevaplar ilaç gibi geldi. Faydalı olacağını düşündüm ve bu şekilde tek bir mesajda toplamak istedim. Montajda sesi azaltmak adına üst kat dış üniteler dediğiniz gibi kat arası betonuna ve alt kattakiler ise su basmanının(temel) çıkıntısının üstüne takılacak. Klimalar kurulunca deneyimlerimi paylaşacağım ancak bu birkaç ay alacak çünkü ev inşaat halinde, şu anda sıva altı klima boruları çekiliyor. Bu arada servis sıva altı olduğundan klima ile gelen bakır borunun yetmeyeceğini ve daha iyi bir bakır boru kullanılması(VRF gibi bir şey dedi) gerektiğini söyledi, bunun için bir miktar fark verdik.
Bu süreçte çok şaşırdığım bir tecrübem oldu, sizlerle paylaşmak istiyorum. Dün biz alırken 2 adet 12000 ve 2 adet 24000'de toplamda Samsung AR35 ve Kaira aşağı yukarı aynı fiyattı. Bugün Kaira'lara zam geldi. Bir önceki mesajımdan 1 gün sonra da Kaira'lara zam gelmişti. Yani ben klimayı alıp bu cevabı yazana kadar 6 gün içinde Kaira'nın tüm modellerine 2 kere zam geldi. 12000'lik 9300tl'den 11300tl'ye çıktı, 24000 ise 16700'den 20800'e çıktı. Fiyatlar Hepsiburada'dan. Yani şu anda Kaira Midea'daki muadillerine göre biraz pahalı ve Bosch 3000i serisine gittikçe yaklaşmakta. Hocam daha doğrusunu söyleyecektir ama bence düşünülmesi gereken bir konu. Bir de servisimiz hem Daikin hem Samsung servisiydi(ikisini de firma sitelerinden doğruladım) ve Kaira'nın yedek parçalarının Samsung'unkilerden daha pahalı olduğunu söyledi. Edindiğim bilgiler ve tecrübelerim şimdilik bu kadar, klimalar takılınca izlenimlerimi detaylıca paylaşacağım. Ancak bu 6 günlük süreçte başka bir sürü klimaya da zam geldiğini gördüm. Klima alacaklar acele etmek isteyebilir, durum biraz vahim görünüyor. Son bir sorum var hocam. Samsung'un kauçuk takozları da Kaira'nınkiler gibi yeterli midir yoksa verdiğiniz linkteki takozları almamız daha mı doğru olur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2good4U -- 9 Ekim 2022; 16:1:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X