Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2667. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (5 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
64.942
Cevap
962
Favori
4.900.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26652666266726682669
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kocaeli Başiskele de yaşıyorum. Yan ilçem Gölcük'te 1, Merkez ilçe İzmitte 2 servis olduğunu görüyorum. Kararsız kaldım. Teşekkürler bilgiler için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

7499 TL Daewoo D-Tr AC12000 Btu/h A++ R32 Inverter Klima (Satıcı HB)

https://www.hepsiburada.com/daewoo-d-tr-ac12000-btu-h-a-r32-inverter-klima-p-HBCV000025UZLU

Ürünü değerlendirebilir misiniz?

Değerli yorumlarınız ve ayırdığınız vaktiniz için teşekkürler.

Burada verdiğiniz emek çok değerli. Bunu bilmenizi isterim.

Kısa bir soru olarak; 3000i ile kaira DTXR35E kıyası yapabilir misiniz ?

Kaira DTXR35E 12000 BTU WiFi A++ Inverter Duvar Tipi Klima (Montaj Dahil)
    https://www.hepsiburada.com/kaira-dtxr35e-12000-btu-wifi-a-inverter-duvar-tipi-klima-montaj-dahil-p-HBCV00000FR2VZ?magaza=Daikin+T%C3%BCrkiye&url_src=ios-product-detail

hb de fiyatı daha iyi. Wi fi modül de var. Servis daikin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• konuyu takip ettiğim üzere E.C.A. Spylos ESA1312A100 oldukça paylaşılmış fakat satın alacak doğru düzgün bir site bulamadım. 12 binlik daha ulaşılabilir bir marka öneriniz var mıdır? Teşekkürler.

Dış ünite değişimini talep ettim. Ancak bu talebimi kabul etmediler. Servis gelip vakum yaptı ve sistemdeki gazı tamamen değiştirdi. Ancak gaz basarken gaz tüpünü elektronik bir terazinin üstüne koyduklarını görmedim. Elektronik bir terazi de görmedim. :) Umarım doğru miktarda gaz basmışlardır. Anlamanın bir yolu var mı ya da performansı düşük mü bilmiyorum çünkü taktırdığım dairede yaşamıyorum da su anda. Yakında çalışmaya başladığında öğreneceğiz. Bu aşamadan sonra dikkat etmem gereken bir şey varsa paylaşırsanız sevinirim. Bu tür durumlarda Tüketici Hakem Heyetleri bilirkişileri ne tür kararlar veriyorlar bilgisi olan arkadaşlar da paylaşırsa iyi olur diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

• espesito kullanıcısına yanıt

Merhaba. Sağlık olsun. En azından elinizde iyi bir cihaz var. Daha küçük bir mekânınıza taşıtarak vb. çözümlerle zarardan kurtulmuş olursunuz.

Eşanjör kapasitesi küçük olduğunda kompresör kendini yüksek devirlere çıkarınca verim düşmektedir. Kompresörü nominal kapasitenin üstüne çıkarınca normalde de verim düşer.

Prime serisinin kapasite aralığı bir miktar daha geniş durumda. Bu da gerektiğinde ortamı daha kısa sürede ısıtabilmesine olanak sağlar. Ancak max. devirlerde daha yüksek sesli çalışır. Eşanjör sıra sayısı verimi artırmaktadır. Max. kapasiteyi de bu kadar yüksek tutmayarak cihazın genel verimini yüksek tutmaya çalışmışlar. Bu bağlamda Prime tercih etmenizde sakınca yoktur. Ufak bir pratik verim farkı için 4000TL fark vermenize değmeyecektir.

Özellikle soğuk havalarda eşanjörün büyük olması max. kapasite düşük olsa da kapasiteyi daha etkin kullanması ile absorbsiyon söz konusu olacak,absorbe edecektir. Diğer tarafta da max. kapasitenin daha yüksek olması var. Yani aslında ikisi de kendi kulvarında daha üstün kalıyor,bu yönüyle kıyaslarsak.

Saygılarımla...

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Yanılmıyorsam Gölcük ve İzmit'e olan mesafeniz neredeyse kafa kafaya. Tabii tam lokasyonunuza göre değiştiği için mesafeyi siz daha iyi bilirsiniz. Mümkünse servis ile (hangisi daha yakınsa onunla veya direkt müşteri hizmetleri ile) görüşüp hangi servisin hizmet vereceğini öğrenip yol ücreti çıkarıp çıkarmayacaklarını öğrenin. Ben 10-15 km mesafe için ücret çıkaracaklarını zannetmiyorum. Çünkü İzmit veya Gölcük içerisinde de illaki bu mesafeleri kat ediyorlardır.

Rica ederim.

Saygılarımla...

• cohannan kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Fiyat kısmı çok canımı sıkıyor. Sadece bu marka için geçerli değil,hatta sadece klima için de geçerli değil. Fiyata sitemim satın alınan tüketim ürünleri için geçerli.

Daha yorum yapmama fırsat kalmadan 600 lira zam gelmiş.

Bu cihaz Vestel markasının üretimi ve servis hizmetine tabidir. Özellikle soğutma ağırlıklı uygulamalarda ve yalıtım çok iyi ise 25m² alana kadar "Akdeniz" bölgesinde ısıtma için iş görebilecek bir klimadır.

Vestel cihazlarda olduğu gibi dış ünitesinin sesli olma riski söz konusu.

Vestel ve dolayısıyla Vestel üretimi olan cihazlarda şöyle bir risk mevcut,

Bazılarının dış ünitesi çok sesli çalışıyor ve bu sesli çalışma hangi modelde oluyor,hangi üretimde oluyor tam olarak belli değil. Yani cihazı aldınız,sessiz çalışan bir ürün denk geldiyse yaşadınız. Ama gürültülü bir cihaz denk gelirse ancak dış ünite değişimi durumu kurtarmanıza olanak sağlıyor. Vestel de bu konuda çok zorluk çıkarmıyor,durumu kabul ediyor ama uğraştırıcı ve yorucu bir sürece girebiliyorsunuz.

Yukarıda bahsettiğim şartlar dahilinde tercih edilebilir,gayet uygun fiyatlı bir cihazdır.

Saygılarımla...

• Mew The Legend kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Alternatif olarak denk olacak şekilde Viessmann Dynamic serisini tavsiye edebilirim. Ancak almadan önce Viessmann'ı veya bölgenizdeki servisi ile iletişime geçerek montaj ücretini öğrenmeniz gerekir. Değiştirmedilerse montaj hâlâ ücretlidir.

Başka bir alternatif olarak Kaira DTXR35E modeline bakmanızı tavsiye ederim. Montaj ücretsizdir.

Saygılarımla...

• Merhaba. Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

Kaira Daikin'e ait olan markalardan biri. Kendi adıyla uygun fiyatlı ürün üretemeyince tüm bütçe aralığına hitap edeyim diyerek bu yola başvurdu. Tabii bu Daikin'in değil,Daikin Türkiye'nin icraatı.

Bosch 3000i ve Kaira , Midea markasının üretimidir.

İkisi arasında çok köklü bir fark yok. 3000i'nin verimi çok çok az birer fark ile daha yüksek. Diğer açıdan dış ünite boyutları vs. aynı durumda. Tasarım olarak Bosch,Daikin gibi yan markasına değil de direkt kendine ürettirdiği için daha fazla bütçe ayırmış durumda. Bu nedenle Bosch'un iç ve dış ünite tasarımı daha özgün.

Çünkü Midea vb. markalar talebe göre ürün üretirler.

Direkt kendi tasarımına benzer bir cihaz üret derseniz onu üretir. Siz tasarımı yapar ve ilgili dosyaları kendilerine aktarırsanız ücreti karşılığında o tasarıma göre üretim yaparlar. Üretim hacimleri çok geniş olduğu için imkânları da ona göre daha fazla.

Bosch'un " i " ile biten serileri Bosch Termoteknik servisi çatısı altındadır. Bu nedenle ilçenizde Bosch Termoteknik servisi yoksa bu cihaz maliyetli olacaktır. Çünkü komşu ilçelerden veya illerden servis gelecek olursa yol ücreti talep edilecektir.

Bu bağlamda Kaira daha çok size yakın geliyorsa tereddüt etmeden tercih etmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• hukukcu kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Cihaz güzel olsa da servis kısmı tamamen ilgili personelin psikolojisine göre değiştiği için maalesef klima tavsiyesi gibi servis konusunda yorum yapamıyoruz. Böyle talihsiz durumlar da böyle servisler yüzünden meydana geliyor. Kınamıyorum ama,yaptıkları da doğru değil.

Dış üniteye erişim imkânınız varsa boruların dış üniteye bağlandığı noktada ince boruda bir karlanma görürseniz bu gazın eksik olduğunu gösterir. Fiziksel olarak yapılabilecek en kolay tespit budur.

Tüketici Hakem Heyetleri bu tarz durumlarda çoğunlukla tüketici yararına karar vermektedir. Bu nedenle bu yolu da değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

İlginiz için çok teşekkürler. Biz önceden önerdiğiniz 3. klima olan LG S12ETK DUALCOOL marka klimayı aldık. Umarım ihtiyacımızı görür :)

Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim..... Sizin cevabınızı beklerken bir arkadaşımın vasıtası ile yaz aylarında bir kaç kez kullanılmış R32 gazlı shira plus 14000 btu klima aldım ve montajını yaptırdım deneme fırsatım da oldu gerçekten üst düzey bir klima bu arada oturma odasında kullandığım salon için uygun olur mu dediğim kilma msz-hj35 va imiş

• Merhaba Klima5505 hocam. Uzun bir süre tavsiyelerinizi okuduktan sonra Kaira klima almaya karar verdim. Ancak klimaların BTUları konusunda emin olamadım. Ev 2 katlı müstakil ve her katta birer salon var, 2 klima bu 2 salona takılacak. Şehir Antalya(Kumluca), güney cephe, betonarme, yalıtım yok, pencereler PVC, duvarlar ytong, bol güneş alıyor. Hem ısıtma hem soğutma için kullanılacak, evde başka ısıtma kaynağı yok. Alt kattaki salon 41m2 ancak üstü açık(terasa denk geliyor), üst kattaki de 34m2 ve üstünde cam yünü var. Sizce en uygun BTU seçimleri hangileri olacaktır? Önceki tavsiyelerinize baktığımda sanırım 41m2 olan için 24000 gerekecek ancak 34m2 olan için 18000 yeter mi yoksa 24000 mi gerekir bilemedim. Bir de ytong duvara klima montajında titreşim ve ses önlemek adına kauçuk lastik takılması gerektiğini okudum. Bu şart mıdır ve nasıl yapılması gerekir? Son olarak tüm Daikin servisleri Kaira desteği veriyor değil mi? Kumluca'da 3 adet Daikin servisi gözüküyor. Daikin, Airfel ve Daylux desteği olduğu yazıyor ancak Kaira'dan bahsedilmemiş. Teşekkür ederim.

Merhaba, sizin verdiğiniz linkte ki kurulum aşamaları tek tek uygulandı. Bir önceki mesajımda testler derken, zaten önceden okumuştum paylaşımlarınızı genel anlamda söylemiştim.Ayrıca kurulumdan sonra da Bosch, servis yetkililerini değerlendirmek için bir anket attı. Uzun uzun orada da yazdım. Şimdilik havaların soğumasını bekliyorum. Isıtma performansını test edeceğiz. Teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mew The Legend kullanıcısına yanıt

Rica ederim.

Hayırlı uğurlu olsun. Memnun kalacağınızı düşünüyorum ve temenni ediyorum. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum :)

Saygılarımla...

• Mauglina07 M kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam.

Cihazınız hayırlı uğurlu olsun. Oldukça iyi bir model,üst sınıf. Güle güle kullanınız,arıza yüzü görmemenizi temenni ediyorum.

HJ35 35m² alanda yeterli olmayacaktır. Örneğin sabah açıp akşama kadar çalıştıracaksanız idare edebilir ama kısa süreli kullanımlarda ortamı istenen sıcaklığa getirmesi özellikle aşırı sıcak ve soğuk havalarda maalesef zor olacaktır.

Saygılarımla...

• 2good4U kullanıcısına yanıt

Merhaba 2good4U hocam,

İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Bahsetmiş olduğunuz mekânlar için 24000 Btu uygun olacaktır. Yani 34m² için de 24000 Btu daha uygun olur. Cam yünü fayda getirse de yalıtımsız bir güney cephe var. Bu nedenle 24000 daha sağlıklı olur.

Ytong (gazbeton) ve tuğla gibi yapı malzemelerinde maalesef dış ünite uğultusu içeriden duyulabiliyor. Bu tarz durumlarda dış ünite konsolunun bir veya iki cıvatası kat arası betonuna denk gelecek şekilde montaj yapılırsa ses asgari seviyeye inecektir.

Yani alt katın tavanı,üst katın zeminini oluşturan betona denk gelecek şekilde dış duvarda delik açılırsa ses aktarımı asgari seviyede olacaktır. Ayrıca uğultu sorunu daha çok gereğinden ince gazbeton kullanılması (malzemeden çalınması) halinde meydana gelebiliyor.

Buna ek olarak kauçuk takoz her zaman kullanılmalıdır. Özellikle Inverter teknolojisi geliştikçe dış ünitelerde neredeyse titreşim kalmadı. En azından on-off mantığı ile çalışan eski tip klimalara göre çok daha stabil çalışıyorlar.

Normalde montaj kitlerinin içinden çıkar veya servis mutlaka temin eder. Bu parça da montaj prosedürüne dahil olan ve uygulanması gereken bir elemandır.

Kaira'nın kauçuk takozları sert değil,yumuşak. Bu nedenle titreşimi sönümleyecektir. Ayrıca kendiniz takoz almak isterseniz

Örnek olarak bu siteden fiyat alabilirsiniz

"40x40 - M8 Cıvatalı - 55 Shore Sertlikte - A Tipi Pulsuz"sahip olacak şekilde talep edebilirsiniz. Dış ünite başına 4 adet gerekli olacaktır. Ama dediğim gibi Kaira için standart kullanılan takozlar da çok sert değil. Mümkünse kat arası betonuna da montajı sağlanırsa içeriye neredeyse hiç ses gelmeyecektir.

Bu standart bir uygulamadır. Duvar türü fark etmeksizin yapılmalıdır. Kompresörün kendi ayaklarında takoz vardır. Buna ek olarak ayrıca dış ünitenin ayaklarına montaj aşamasında takoz takılmalıdır.

Dış üniteyi taşıyan konsol ile duvar arasına ise kauçuk takılamaz. Çünkü kauçuk zamanla ezilebilir,sarkma yapabilir ve en önemlisi bu takozların cıvataları birbirinden bağımsız şekilde takoz gövdesine gömülmüş haldedir. Yani bu tarz takozlar yanal olarak yük taşımaya müsait değildir. Yani yapılabilecek tek şey standart prosedürde olduğu gibi dış ünite ayaklarına takoz takılmasıdır.

Doğrudur,Daikin servisleri Kaira'ya da hizmet vermektedir. Bu nedenle bölgenize en yakın Daikin servisi işlemi gerçekleştirecektir.

Saygılarımla...

• muratteas M kullanıcısına yanıt

Merhaba. İşlemlerin yapılması çok güzel olmuş. Hayırlı uğurlu olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyor,gelişmeleri merakla bekliyorum.

Saygılarımla...

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam

• 
Sayfa: önceki 26652666266726682669
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.