Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2666. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: serkan1216 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 16 Misafir (2 Mobil) - 14 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.949
Cevap
961
Favori
4.901.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26642665266626672668
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba hocam.

Servis bunu sorun etmez ancak mümkünse yine arayıp yol ücreti var ise onu öğrenmenizi tavsiye ederim. En azından klimayı tercih etmeden ücret kabul edilebilecek seviyede mi onu öğrenmiş olursunuz.

Eğer bu yönden de sorun çıkmazsa rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ailenizin memnun kalacağını ve bu cihazın ısıtmada yarı yolda bırakmayacağını söyleyebilirim.

Saygılarımla...

• maverick0 kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam.

Eğer aradaki farkı verebilecek durumdaysanız ancak çok zorlanacaksanız bence kendinizi zora sokmayın. Ama bu fiyatı veririm,bir kere bu masrafı yaptıktan sonra maddi durumumu çok uzun sürmeden toparlarım derseniz "alınmış alınmıştır" derim.

Aradaki farka değer mi ? sorunuza gelince,

Aradaki fark hiç az değil. Ama gayet kaliteli olan bir markanın iyi bir modelini tercih ediyorsunuz. Biraz da marka algısı var.

Yani fiyata etki eden detaylar teknik üstünlüğü ve kalitesi ile sınırlı değil. Bir de markanın "Mitsubishi" oluşu var.

Eğer bütçenizi zorlasa da imkânınızın yetebileceği bir fiyat mertebesi ise bence direkt tercihte bulunun derim. Şahsen bütçem yetiyorsa ben alırdım,öyle söyleyeyim.

Isıtmada da kullanacağınız için özellikle soğuk havalarda bu tarz yüksek model cihazlar performanslarını daha iyi koruduğu için mutlaka faydasını hissedeceğinizi düşünüyorum.

Saygılarımla...

• ARŞINGÖLGESİ A kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam. Hayırlı cumalar dilerim.

İkisi arasında Ecotech daha günceldir. Aradaki farkın sebebi Niobe'nin ısıtmada 3,2kW ısı transferi yapması karşılığında 1114 kW/annum tüketim yapmış olmasıdır.

Isıtma odaklı kullanım olacaksa şahsen liste dışında tavsiye kabul ederseniz Syplos'u tavsiye ederim. 2,8 kW kapasite ile Ecotech'den daha düşük kapasite kaybına sahip. Gerçi -10 derecelerde kullanmayacaksanız bu farklar bu kadar belirgin olmayacaktır.

Hepsini özetlemem gerekirse daha güncel oluşuyla ESA1312A100 tavsiye ederim. Liste içerisinde de eğer soğuk havalarda daha çok kullanacaksanız Niobe,bulunduğunuz bölge -10'ları pek görmüyorsa Ecotech serisini tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• kemostazi K kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

İki cihaz aynı anda çalışacaksa multi split gayet uygundur. Ancak şu detaylar söz konusudur ;

1-Aynı anda çalışacakları için dış ünite gücü,iç ünitelerin toplam gücünden düşük olmamalıdır. Örneğin 12+12 iç ünite kullanacaksanız dış ünite 18'lik olmamalı. En az 24'lük olmalı ki performans kaybı olmasın.

Elektrik tüketimi olarak iki ayrı klimanın tüketimi nispeten daha düşük olacaktır. Çünkü her iç üniteyle ayrı bir dış ünite ilgileneceği için kapasite kontrolü daha hassas olur. Multi cihazda kompresör frekansıyla beraber iç ünitelere basılan soğutucu akışkan "solenoid vana" adını verdiğimiz vanalar ile kapasite kontrolü sağlanır. Çünkü kompresör iki iç üniteye yetecek kadar çalışırken iç ünitelerin ihtiyacı birbirinden farklı olabilir,bu durumda soğutucu akışkanın iç üniteye giderken debisinin ayarlanması gerekir.

Buna ek olarak aynı seviyede iki seçenekte multi daha pahalı olur.

Yani dış ünite iki adet olduğu halde iki ayrı klima daha ucuza gelir.

Multi cihazda montaj+malzeme+devreye alma ücreti talep edilir. Bireysel cihazların %99'unda montaj vb. detaylar ücretsizdir. Bu bağlamda multi cihaz tercih etmeniz için bir zorunluluk yoksa (bina yönetmeliğinin tek dış üniteye izin vermesi gibi kurallar yoksa) iki ayrı klima almanız satın alma ve kullanım esnasında daha hesaplı olur.

Saygılarımla...

• erakan kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

Evet,bu cihaz Midea üretimidir. Cihazda sorun yok ama Kumtel'in esas ilgilendiği sektör klima sistemlerini kapsamıyor. Bunu çeşitlilik arz edecek şekilde ürün gamına eklemiş durumda. Bu bağlamda servis elemanları ne kadar eğitimlidir,ne kadar donanımlıdır bunu maalesef kestirmek çok zor. Bu bağlamda cihazın tercih edilmesinde hiçbir sakınca olmasa da servis kısmına yorum yapamıyorum. En yakın fiyatta denk olarak Kaira DTXR35E'ye bakmanızı tavsiye ederim. En azından Daikin servisliğinde olduğu için daha güvenli olur.

Saygılarımla...

• Merhaba 18000 btu midea prime ile ekstreme save modelleri arasında ne gibi farklılıklar var? Ürünlerin eşanjörde boru sıralaması kaç akışkan değerleri kaç gr bilginiz var mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar. 9000 btu dahili WIFI bulunan uygun fiyatlı en alınası klima hangisidir?
    Bu arada vestel klimalar iyi mi ve motor üreticisi kim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • espesito kullanıcısına yanıt

Merhaba. İkisi arasında soğutma verimi bakımından fark var.

İkisinde de 12 sıra boru bulunmaktadır. Yani 12 bakla bulunuyor. Buna ek olarak Xtreme Save serisinde 100 gram daha fazla soğutucu akışkan var(Prime 18'lik 1kg - Xtreme Save 18'lik 1,1kg). Soğutma verimi 0,4 fark ile Xtreme Save'de daha fazla. Ayrıca tasarım farklı. Köklü bir değişiklik yok aslında. Ama eşanjör temizleme vb. ek özellikleriyle Xtreme Save daha güncel,daha yenilikçi bir cihaz. Bu da karta yüklenen yazılımla yapılabilen basit bir eklenti.

Saygılarımla...

• SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt

Selamlar.

Bu kriterlere sahip en uygun cihaz Kaira veya E.C.A Niobe Blue* olacaktır. İkisinde de Wi-Fi hazır olarak gelir.

Vestel klimalar riskli. Eski haline nazaran çok daha iyi. Satış sonrası hizmetler,müşteri desteği (istisnalar her marka için geçerli ve bu yorumda hariçtir) oldukça iyi olan,örnek markalardan biridir.

Ancak bir kusuru var ki klimalarının dış ünitesinde kronik ses sorunu mevcut. Dış ünite klişe olan tabir ile "traktör" gibi çalışabiliyor. İşin hazin kısmı bu her dış ünitede denk gelmiyor. Bazı dış üniteleri var ki (model fark etmeksizin durum aynı) fanının dönüşünü görmeden veya yanına gitmeden çalıştığını anlayamazsınız. İşte böyle bir dış ünite denk gelirse ne âlâ. Ama bazısı da denk geliyor ki aşırı gürültülü. Böylesi durumlarda dış ünite değişiminde çok pürüz çıkarmadan değişim yapıyorlar ama değişen dış ünitenin yine aynı şekilde sesli olmayacağının garantisi yok. Yani riski olmasa tercih edilebilir bir marka olacak ama bu sorunu çözmeleri gerekiyor. Vestel klimalar şu an LG kompresör kullanıyor.

Düzenleme : *

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 30 Eylül 2022; 22:32:10 >

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Bu iki modelin asıl üreticileri ve kompresörleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Kaira Midea tarafından üretilmekte olup GMCC marka kompresör bulundurmaktadır. E.C.A ise Haier üretimi olup Hitachi kompresör kullanmaktadır. İkisi de sessiz çalışır ancak Hitachi kompresör bir tık daha da sessiz çalışır.

Saygılarımla...

Hocam ikisi arasında özellik olarak artılar eksiler neler? Ufak tefek farkları var mı? Sen olsan hangisini seçersin? Eca sankii bir tık daha iyi gibi geldi ilk bakışta bana...

Ben araştırırken 12 lik prime modelinde boru sıralamasının 26 ekstremde 30 olduğunu okudum. Btu büyürken sayı düşer mi? Bir de bu farklılıklar ısıtma modunda bir fark yaratmaz mı arada 3-4 bin tl fark var şundan dolayı soruyorum klimayı ısıtma ağırlıklı kullanacağım.

Antalya’da yaşıyorum 34 metrekare yalıtımı iyi olmayan bir odada kullanacağım. Mitsubishi electric sf35 modeli ile ısınmaya çalıştım geçen sene ama hem geçen senenin normalden daha soğuk ve uzun sürmesi hem de sürgülü pimapenlerin içeriye soğuk alması ayrıca binanın yeni olması sebebiyle ısınamadım bende 18000 btu klima ile değişim yaparak hemde sürgülü kapılarımın blraz izolasyon sorununu çözerek sorunumu çözmeye çalışacağım. Araştırırken eşanjör ve kondanserin sıralaması sayısı soğutucu akışkan seviyesi gibi önemli ayrıntılar öğrendim tabi bunlar kolay ulaşılacak bilgiler değil maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Merhabalar
    Klima geçen hafta geldi kurulumu yapıldı. Diş ünite ses çıkarmıyor bende. Yaklasik 7 metre boru kullanıldı. Bulunduğum yer nedeniyle vinç ile bina duvarına kuruldu dışarı da, soğutmasını uzun süreli kullanmadım ama kullandığım süre boyunca oldukça iyi, içeriyi 26 derecede dusuk fan hızında sogutabiliyor.

İlk kurulumda gaz yetersiz geldiği için ekleme yaptılar soğutması tam anlamı ile oldu.

Merhaba hocam. İkisi arasında Niobe Blue'de UV-C dezenfeksiyon ışığı bulunuyor. Bu pandemi döneminde ilgi odağı olan ultraviyole ışığı klimanın içine yerleştirmişler. Dışarıdan ışığı görmek mümkün değil.

Çünkü UV-C çıplak gözle bakıldığında göze ciddi hasarlar verebilen bir ışık.

Niobe Blue'nin özellik olarak en belirgin detayı bu.

E.C.A bir tık daha iyi ama servisi yaygın değil. Bu büyük dezavantaj. En azından satın alacak kişinin ilçesinde 2 servisi olmalı ki birinden şikayeti olursa alternatifi olabilsin.

Böyle olursa E.C.A tercih edilebilir. Viessmann Dynamic de Syplos ayarında bir cihaz. Ama Viessmann'da da montaj ücretli,son bir ayda kararları değişmediyse şu ana kadar hep ücretli olarak sunuldu.

Saygılarımla...

Merhaba.

18k için 12 bakla,bir bakla iki boruya bağlanıyor şeklinde 24 boru olarak not almışım. Bunu en kısa ve müsait zamanımda tekrar bir Midea cihazda inceleyeyip teyit veya düzeltme yapacağım.

Btu büyürken sayı artar,dış ünite büyür.

Isıtmada pratikte faydası daha az defrost sıklığı olacaktır. Ayrıca dış ünite büyüdükçe kompresör aynı bile olsa cihazın max. kapasitesi artıyor. Kondanser ve evaporatör daha büyük çıkılabilecek max. kapasite artıyor. Diğer türlü kompresör müsait olsa da evap ve kondanser yetersiz kalınca daha yüksek kapasiteye çıkılamıyor. On-Off klimalar ile aynı kapasitede inv. klimaların dış ünite boyutlarındaki farkın sebeplerinden biri de bu. Verimi artırmak ve değişken kapasite aralığı.

Hangi ilde yaşıyorsunuz? Eğer ikisi aynı fiyata gelseydi Xtreme Save tavsiye ederdim ancak 3-4bin tl fark varken Xtreme Save için zorlamanıza hiç değecek bir fark olmayacaktır. İlk fırsatta Midea Xtreme Save ve Prime serilerinin kondanser boru sayısını da dediğim gibi tekrar sayacağım.

Saygılarımla...

12000 Btu'nun yetmemesi olağan bir durum. Yalıtım çok iyi olsa ve SF 42 (AP42) olsa yeterdi. Ama bu durumda 18000 asgari gereksinimdir. Bu bilgiler,kompresör markası gibi detaylar maalesef çoğu markanın paylaşmadığı bilgileri içeriyor. Ticarî sır gibi saklıyorlar. Oysa ki bir dış ünite sökümü ile en azından markası gibi yüzeysel bilgiler öğrenilebilir.

Düzenleme : Kelime hatası

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 1 Ekim 2022; 17:7:43 >
  • fatih33yucel F kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Bu büyük bir şans. Sorunsuz denk gelen dış üniteler oldukça sessiz oluyor. Bundan sonra da ses sorunu yapma ihtimali neredeyse yok.

Moralinizi bozmak istemem,

Vinç ile montajdan başka çare yoksa o tek seçenek uygulanmış ama diğer türlü vinç gerekmeyen yere kurulması daha doğru olurdu. Olası arızalarda vinç masrafı ugraştırabilir.

Hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullanınız.

Saygılarımla...

Evet orada bir hata ettiğimizi geçen sene net şekilde farkettik. Burada prime modelinin ısıtmada max btu seviyesinin 23600 olması da bir avantaj olur mu keza ekstreme de 19960 btu. eşanjör kondansör sıra sayısı verimlilik anlamında fark oluşturup max btu seviyesini absorve eder mi?

• 
Sayfa: önceki 26642665266626672668
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.