Selamlar hocam. Güneş alımı fazla olduğu için ve yalıtım seviyesi iyi değilse 18000 Btu tercih etmenizde sakınca olmayacaktır. İleriye dönük başka bir alana taşıma durumunuz olursa da yalıtımlı alanda 30-35 m² alana kadar 24000 Btu kapasiteye yükselmeye gerek kalmadan kullanabilirsiniz. Bütçenize uygun olacak şekilde E.C.A Syplos ESA1318A100 serisini tavsiye edebilirim. Merkez,Karaköprü,Viranşehir ve Siverek ilçelerinde servisi mevcuttur. Bu ilçelerden birinde iseniz veya çok yakın olan komşu ilçelerde iseniz rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bu cihazın yanında mutlaka Kaira'yı da tavsiye ederdim ancak Kaira'nın fiyatı kabak tadı vermeye başladı. F/P ürünü diyerek iyi bildim ama fiyatı katlandıkça yine gözümden düşmeye başladı. Bu cihazın durumuna dair bir eleştiri değildir. Cihaz yine güzel ama fiyatı abartılmaya başlandı. Gerçi diğer markalar da zam yaptıkça yine f/p (fiyatına göre iyi performans sunan) ürün sıfatını geri kazanıyor. Ama şu an gereksiz pahalı durumda. Sözün özü, 14 bin TL bandında bulabilirseniz Kaira DTXR50E de tercih edebilirsiniz. Alternatif olarak soğutma için biraz daha artırabilirseniz Sigma SGM18INVDMT Comfort serisini tavsiye edebilirim. Bu cihazı yalıtımlı olarak max. 30m² alana kadar olan yerlerde kullanabilirsiniz. Bu cihaz daha çok 16000-17000 Btu sınıfındadır. Biraz daha artırabilirseniz LG Dual Cool serisini de değerlendirmenizi tavsiye ederim. Son gelen zamlarla 16000-18000 civarından başladığı için bütçenizi bir miktar aşabilen seçenekleri de eklemek zorunda kaldım. Lütfen kusuruma bakmayın. Zamlar ne yazık ki artık anîden geliyor. Ekim ayı başlamadan önce bu cihazlar aşağı yukarı 1000-2000 TL daha ucuzdu. Artık zamlar aylık periyoda döndü. Eskiden yılbaşına kadar fiyatlar üç aşağı beş yukarı aynı olurdu. Şimdi kampanya vs. kovalamak fayda getirmez hale geldi. Fırsat varken alan durumu kurtarıyor. Zararın neresinden dönülürse kârdır misali gelecek zamma yakalanmadan almakta fayda var , her marka ve bütçe için bu durum geçerli. Saygılarımla... |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2669. sayfa)

-
-
Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim.
Markanın tanınmış olması kullanıcıya daha çok güven veriyor. Ben şahsen Daikin'in yerinde olsam Kaira diye bir marka ortaya çıkarmak yerine zaten hali hazırda piyasada bulunan,tanınmış olan ve satın aldığım Airfel'e daha çok yatırım yapardım. Airfel'in cihazları bile Kaira'dan aylar sonra R32 olarak güncellendi. Böylelikle tanınmış iki markaya (kendi markası olan Daikin ve Airfel) yönelik çalışmalar yürüterek piyasadaki tanınmışlığı hazır teslim alıp devam ettirebilirlerdi.
Tabii bu mesajımdan Kaira kötü diye bir görüş anlaşılmasın. Sadece aynı özellikleri ve detayları Airfel'e yükleyip Kaira yerine Airfel üzerinden satışı gerçekleştirse kullanıcıların güveni daha yerinde olurdu,marka yabancı gelmezdi.
Bahsetmiş olduğunuz gibi AR35 Silver (ASI) serileri gizli ekran ile geliyor. AR35 White ise standart gösterge paneli ile sunuluyor.
9000 yerine 12000 Btu tercih etmeniz,bahsettiğiniz mekânlarda hiçbir sorun oluşturmaz. Aralarında minimum kapasite bakımından yaklaşık 1000 Btu fark var ki bu da tolere edilebilir seviyededir. Zaten klimaların %99'unda 9000 ve 12000 Btu cihazlarda aynı kompresör,hatta bazen aynı dış ünite (etiketi farklı olsa da) kullanılıyor. Kompresörü süren yazılım buna uygun şekilde kodlanarak 12000 Btu cihazın içeridindeki kompresörün daha yüksek frekanslarda çalışarak 12000 Btu kapasite vermesi sağlanıyor. Bu durum sadece Samsung'a has olmayıp en iyi bildiğimiz markaların da uyguladığı bir yöntemdir. Bu bağlamda mekân aşırı küçük değilse 9000 yerine 12000 Btu tercih edilebilir.
Bahsettiğiniz şekilde dış üniteler brüt beton yüzeylere sabitlenirse içeri gelen uğultu asgari seviyede veya sıfır olacaktır.
Servisin yorumu doğrudur. Çok iç üniteli VRV / VRF sistemlerde kullanılan,et kalınlığı fazla olan bakır borular (VRV Boru) sıva altı tesisatlar için daha uygundur. Samsung klima ile beraber 5 metre "bakır" boru sunmaktadır ancak bu bahsettiğiniz uygulamada yetmeyebilir.
Maalesef Kaira ayarsız bir şekilde zamlandı. Zaten bu zamlar ayarsız da,Kaira'da işin suyu çıktı. F/p ürünü olarak tavsiye etsem de dönem dönem bu sıfatı kaybediyor. Ama diğer markalara da zam gelince Kaira tekrar mantıken ucuz kalıyor ve yine f/p ürünü oluyor. Ancak Midea ve Bosch daha uygun iken onları tercih etmek daha iyi olacaktır. Bosch'un tek sıkıntısı "i" ile biten modelleri Bosch Termoteknik tarafından hizmete tabi olduğu için ve her ilde ve ilçede Termoteknik servisi henüz olmadığı için bu tercihin önüne bir engel olarak çıkabiliyor.
Samsung için bahsettiğim takozları almanıza gerek yoktur. Samsung Türkiye'de boru ve montaj parçalarını yerli bir firmadan temin etmektedir. Boru,takoz vb. parçalarını Konveyör A.Ş üretmektedir. Takozları oldukça kaliteli ve sertlik değeri tam yerinde seçilmiştir. Bu nedenle servisin temin edeceği takozları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca Samsung'un dış ünite kutusunun içinden de takozları çıkıyor. Yani hem Samsung takoz gönderiyor,hem de montaj kitinin içinden takoz çıkıyor. İkisi de kullanıma müsaittir. Konveyör'ün sunduğu takozların yüksekliği daha fazla. Bu sizin uygulamanızda fayda sağlayabilir ancak servis VRV boru kullandığı için montaj kiti ve içeriğini getirmeyip Samsung'un sunduğu takozları takacak olursa bunu hiç sorun etmeyin. Onlar da gayet yeteri kadar yumuşak ve işlevlidir. Ayrıca Samsung'un tercih ettiği dış ünite konsolları da çok kalitelidir. Konsolun demirinin et kalınlığı oldukça yüksek,sağlam malzemeden yapılmaktadır. Bunu söylememin sebebi övgü değil,dikkatimi çekecek ölçüde sağlam konsol kullanan nadir markalardan biri olmasıdır.
Kauçuk takozun görevi esasen dış ünitede oluşan titreşimi klimayı taşıyan konsola,oradan da duvara iletmemektir. Bu hem iç ortamda uğultuya sebep olur,hem de dış ünitenin daha gürültülü çalışmasına yol açar. Çünkü takoz olmadığı zaman oluşan vibrasyonu yastıklayıp yumuşatacak bir unsur olmayınca bu dış ünitenin gövdesinin titreşimini artırarak ses çıkmasına yol açmaktadır. On-off cihazlara kıyasla inverter cihazların titreşimi çok çok az olsa da en uygun olanı takozları yine ihmal etmeden kullanmaktır. Tabii burada kullanılan kauçuğun sertlik oranı (Shore A - shA) önemlidir. Taş gibi sert kauçuk takozlar piyasada çokça bulunmaktadır ve klimada işe yaramamaktadır. Sünger gibi yumuşak kauçuk da uygun değildir. Bu da dış ünitenin vibrasyondan ziyade sallantılı çalışmasına sebep olabilir. Ne çok yumuşak,ne çok sert olmalıdır. Kauçuk malzemeler üreten ve satan bayilerden alınacak olursa 50 - 55 - 60 Shore A sertlikte takoz kullanmak dış ünitelerin geneli için uygun olacaktır.
Saygılarımla...
-
Hocam ilgilenip bu kadar uzun yazdığınız için çok teşekkür ederim öncelikle .
Modeller arasında E.C.A modeline baktım 11500 liraya bulunuyor ve airfel , baymak gibi markalara göre 1.5, 2 bin lira daha uygun .
Kaira markası 17500 lira olduğu için onu eledim .
Sigma modeline baktımda modeli pek içime sinmedi ya 😁 Sizce bu E.C.A markasını alsam pişman edermi ? Birde urfanın güneşi çok pis hocam bildiğin fırın gibi ve soğuğuda var yani bi İzmir , İstanbulda çok daha soğuk oluyor burası .Soğutma ve ısıtması yüksek bir model arıyorum .
O yüzden E.C.A mı yoksa onun yerine airfel mi 13 bine ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben teşekkür ederim hocam,faydalı olmasını dilerim.
Eğer bölgenizde servisi varsa E.C.A'yı tavsiye edebilirim,sorun yaşatmayacaktır.
Sigma biraz pahalı ve aslında bu pahalılığı pek gerekli değil. Ama ola ki E.C.A vs. tercih edemezseniz son çare aklınızda bulunsun dedim :)
E.C.A ile Airfel arasında E.C.A daha iyi bir tercih olur. Isıtmada da memnun kalacağınızı düşünüyorum. Güneydoğu Anadolu bölgesinin kışı da dediğiniz gibi sert geçiyor. Çok soğuk olan dönemlerde sarfiyatı biraz artabilir,bu da klima olduğu için kaçınılmazdır ancak yine de yarı yolda bırakmayacağını düşünmekteyim (sorunsuz çalışan bir cihaz olması halinde dediğim gibi olacaktır).
Bu bağlamda E.C.A'nın bu fiyat aralığında iyi bir seçenek olacağını söylemem mümkündür. Yakınınızda servisi var ise direkt tercih edebilirsiniz.
Airfel'de de iki model var. LTXN50 kodlu olan R410A gazlı bir önceki nesil cihazdır. Bir de LTXM50N var. Bu da R32 gazlıdır. E.C.A bir sebepten tercih edilemez olursa LTXM50N modeline öncelik vermenizi tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Eca öncelikli oldu hocam düşüncelerinizden dolayı çok teşekkür ederim😊
Birde bu airfel için sizin dediğiniz eski model var r32 gazlı olmayanı .Onu 13k ya bulabiliyorum ve fena değil gibi ama sizin dediğiniz r32 gazlı olan modeli 15.5k .Bu yüzden airfelde elendi 😁
Şu modeller nasıldır hocam .Eca çok bilindik değil diye şak diye alamıyorum 😁
LG Dual Cool S18ETK S3-W18KL2BA A++ 18000 BTU
Samsung Premium AR18TSHZHWK A++ 18000 BTU
ikiside 13 bin lira .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rica ederim hocam :)
R410A Airfel de hiç tercih edilmez demiyorum. Ama daha güncel olan cihazlar daha iyidir. Çünkü önceki nesilde yapılan yazılımsal vb. hatalardan edinilen tecrübelerle yeni nesil cihazlar ortaya çıkıyor. Yani her yeni çıkan cihaz eskisinin ayıbını örtüyor. Tabii Airfel'de bir kusur var vs. diye bunu söylemiyorum.
E.C.A içinize sinmezse Airfel tercih edebilirsiniz. R410A gazlı diye çok kötü,berbat vs. diyemem.
LG Isıtmada,hele ki Şanlıurfa gibi soğuk bir kış geçiren ilçede riskli olur. E.C.A ve Airfel ikilisi daha iyi olacaktır.
Samsung'un kendi üretimi cihazları da üçgen şeklindeki baş belası modellerinden sonra çok iyi noktaya geldi ama Samsung'un son ve kendi üretimi olan cihazlarını henüz bizzat inceleme fırsatım olmadı. Materyal kalitesi oldukça iyi. Bakır kondanserli (eskiden Samsung dış ünitede bulunan petekleri alüminyum borudan üretiyordu ve bu çok fazla şikayete sebep oluyordu. En sonunda Samsung da bunu terk ederek bakır kondanser kullanmaya başladı ve cihazları çok daha sağlam hale geldi). (Burayı kalın yazıyla yazdım ki,diğer forumdaşlarımızın da haberi olsun diye. Samsung artık bakır kondanserli klimalar üretmektedir).
Yüzeysel inceleme fırsatım oldu. İç ünite plastik kalitesinden tutun da dış ünitenin sacına kadar her şeyi sağlam yapılmış,ucuza kaçılmamış. Eski kötü imajını silmek için ellerinden geleni yapmış.
Ama soğutma ve ısıtma performansını vakit bulup etraflıca inceleme fırsatım olmadı. Tecrübe etmediğim cihazı da direkt alın gitsin dercesine tavsiye etmem doğru olmaz. Ama eskisinden çok daha iyi bir konuma geldiğine şüphem yok.
Bu bağlamda,
E.C.A
Airfel
Samsung şeklinde bir sıralama yapmanızı ve bu maddelerin sırasına göre baştan başlayarak mümkün mertebe birinci seçenek,olmazsa ikinci,olmazsa üçüncü diyerek içinize sineni tercih etmenizi tavsiye ederim. Samsung'un bizzat inceleyip test edince ilerleyen dönemlerde daha net görüşler aktarabilirim ama yüzeysel olarak çok beğendim,şahsen güven verdi.
Samsung marka olan ancak Airfel ile aynı üreticinin ürünü olan AR35 serisine de bir bakın derim. Bu cihazı inceleme imkânım olduğu için bunu tavsiye edebilirim. Premium serisini kendi ürettiği için onu incelemem biraz zaman alacak :)
Saygılarımla...
-
Merhaba
Kaira da wi fi özelliği olması avantaj gibi. 12 bin btu da 3 adette yaklaşık 2 bin tl daha uyguna geliyor.
Bu arada bulunduğum yerdeki Bosch servis ile görüştüm. Vakum işlemi yaptığını ve bunun yapılması gerektiğini söyledi. Aynı servis daikin montajı da yapıyormuş. Yani muhtemelen montajda sorun yaşamayacağım. Ne dersiniz? Kaira mı, Bosch mu ya da uygun fiyatlı 18 bin btu mu baksam?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
2 adet klima alma aşamasındayım forumda yazılanları da inceleyerek 3 model arasında kaldım. Antalya'da ortalama 20m2 odalar için öncelik ısınma ama yazları da soğutmada üzmeyecek kalitede cihazlar olsun arayışındayım. Forumda ısınma için f/p olarak bu modellerin öne çıktığını gördüm.
-MideaXtreme Save 12000BTU
-Arçelik Prosmart 12660 (12000btu)
-Bosch 3000i (12000btu)
Yatak odası için ses seviyesi de rahatsız etmeyecek düzeyde hangisini tercih edebilirim. @klima5505 hocam Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SlayerCarlione -- 9 Ekim 2022; 16:11:37 > -
Merhaba.
Bosch servisinin 3000i için "Bosch Termoteknoloji" servisi olması gerekiyor. Bu kısımda sorun yok değil mi ? Yani Bosch Home servisi ise 3000i serisine hizmet vermeyecektir.
Vakum işlemi üzerine yorumları çok güzel. Asılsız bahanelerle müşteriyi kandırma çabalarına girmemişler.
Eğer Wi-Fi çok önemli değilse Bosch 3000i tavsiye ederim. Diğer türlü Kaira daha iyi olacaktır. Çünkü Bosch'da Wi-Fi opsiyoneldir ve ek ücret karşılığında elde edilebilir.
Uygun fiyatlı ve tercih edilebilir olarak E.C.A Syplos vb. örneklerle karşılaşabilirsiniz ancak fikrimce Kaira mümkün iken,servisle de görüşmüşken bu seçeneklerde kalmanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Arçelik 12660
Midea Xtreme Save - Bosch 3000i
şeklinde bir tercih sıralaması yapmanızı tavsiye ederim.
Arçelik'in dengi olan rakamsal verilere sahip cihazların fiyatları çok daha yüksek ve Japon markaların cihazları bu değerleri sunabiliyor.
Bu bağlamda Arçelik diğer seçeneklere nazaran pahalı kalsa da sunduğu ayrıcalıklar itibariyle oldukça iyi bir seçenek.
Midea Xtreme Save ile Bosch 3000i ise kafa kafaya olan birer model olduğu için ikisini de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Ancak Bosch'un sonu "i" ile biten modelleri ve 5000 RAC R32 gazlı olan modeli Bosch Termoteknoloji servisinin hizmetine tabidir. Dolayısıyla bölgenizde Bosch servisi var ise tercih edilmeye müsaittir.
Kepez,Finike,Alanya,Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde servisi bulunmaktadır.
bosch termoteknoloji
Bosch Klima Servisleri | Bosch Termoteknolojihttps://www.bosch-thermotechnology.com/tr/tr/residential/servis-hizmetlerimiz/yetkili-servislerimiz/klima-yetkili-servislerimiz/#category_2696161_6Bu ilçelerde değil ve bu ilçelere uzakta iseniz yol ücreti alacakları için Midea tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır,nispeten servisi daha yaygındır.
Yatak odası için en düşük fan hızında hepsi rahatsız etmeden çalışacaktır. Arçelik'in bu modeli performans odaklı olduğu için özellikle "yüksek fan hızlarında" hava debisindeki fark sebebiyle sesli gelebilir.
Saygılarımla...
-
12.000 olan elite serisi Tcl , 7599 tl ye geldi bi an dayanamadım . Şehrimde de servisi varmış şansıma ☺️ kalite olarak üzer mi bizi acaba ? Değerli bilgileriniz için teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında wi-fi önemli. Akıllı ev bağlantısı yapmak isterim. Ama akıllı ev doğrudan elektrik hattı ile yönetiyorsa wi fi gerekli olur mu emin olamadım. Üstteki yorumda midea xtreme save bahsetmişsiniz. Onu da listeye almaya gerek var mı ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun. Bu dönemde güzel fiyata gelmiş. Kalite olarak üzmeyecektir. Önceki mesajlarımda çok nadir sorulduğunda söylüyordum. Bir Midea vb. üretim cihazlar kadar iyi bir kaliteye sahip değil. Ama fiyatına göre alınabilir bir cihaz. Zaten son zamanlarda TCL ve Chigo gibi benzer sınıftaki markalar çıtayı yükseltecek işler yapmaya başladılar. Yani aldığınızda saç baş yoldurup pişman edecek bir durumu olan cihaz değildir. Çokça hatırlattığım vakum işlemini atlamadan yaparlarsa güzel bir montajla bu cihazın memnun edeceğini düşünmekteyim. Normalde uygun fiyatlı olarak tavsiye ederim şahsen ama servis konusu sıkıntılı. E.C.A bile nispeten daha yaygın olmasına rağmen servis durumunun kontrol edilmesi şartıyla tavsiye ettiğim bir marka. Yani servisi çok yaygın olmadığı için ismini anamıyorum. Ama şansınıza şehrinizde varmış,bu iyi olmuş sizin için :) Güzel görüşünüz için ben teşekkür ederim.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Akıllı ev doğrudan prizin elektriğini kesecek veya elektrik verecek şekilde kontrol ediyorsa klima için Wi-Fi özelliğini kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü özellikle Inverter klimalarda ve yine özellikle klima çalışırken elektriği kesmek çok sağlıklı bir uygulama değildir. Bu nedenle kumandadan kapatılmış gibi kontrol sağlayan klimanın Wi-Fi özelliğinin kullanılması daha sağlıklı olacaktır.
Xtreme Save serisini Bosch 3000i seviyesinde alternatif olarak listeye ekleyebilirsiniz. Bu cihaz ile Bosch 3000i üzerine şahsen görüşlerim aynı olacaktır. Bu bağlamda tercih etmeye müsait başka bir alternatiftir.
Saygılarımla...
-
Cevap için Teşekkürler hocam. Biraz geç gördüm mesajınızı. Max bütçe yaklaşık 20000 TL.
Merhaba 3 yıl önce bu gruptan tavsiye üzerine satın aldığım BEKO 31840 A++ 18000 Btu Prosmart Inverter Klimamı satıyorum.
Tertemiz sıfırdan farksız, toplamda 8-10 kere açıldı kullanıldı.
Motor Garantileri vb. devam ediyor.
TEKRAR EDEYİM : GERÇEKTEN SIFIRDAN FARKSIZ !!
https://www.beko.com.tr/split-klima/31840-prosmart-klima
Fiyat : 8500 TL ye vereceğim. Yer : Izmir / Güzelyalı
Taşınma sebebiyle satılıktır, gideceğim evde klima olduğu için satıyorum.
Söküm, nakliye vb. alıcıya ait.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walkersky -- 12 Ekim 2022; 15:13:48 > -
Merhaba ,
Evde ikinci klima alacagim , diger klimam vestel 24000 btu r32 gazli , salonu sogutuyor .
Ebeveyn yatak odasina asagidakilerden hangisini alayim , en buyuk derdim ic unite maximum 885mm olablir , yoksa pencereye carpiyor , ben hep yuksek kapasite ve sessizlik severim , malesef bu ic unite boyutunda boyutta 24000 btu bulamadim
Daikin Sensira 14000 Btu
Mitsubishi 50ZS-W(S) Premium Serisi A++ 18.000 BTU/h
Arçelik 12660
Midea Xtreme Save
Bosch 3000i
Hangisini alayim ?
Ekleme: Wifi benim icin onemli degil .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c4n -- 12 Ekim 2022; 17:26:17 > -
@klima5505 iyi geceler hocam
Eca ecotech 12btu klimam geldi kurulum yapıldı. Kutu acınca sıkıntı cıkmadı ic ünitede kacak vs yok fakat vakumlama islemi yapılmadı. Dıs üniteden elektrik aldık 10dk calıstırdık buz gibi üfledi.
Forumlarda okudum vakumlamaya cok dikkat cekmisler ustaya sordum vakumlama yapacan mı diye püskürtme yapıyom aynı şey falan dedi.
Şimdi ben nasıl bir yol izleyeyim yarın elektrikciye baglatıcam suan calısmıyor. Bu klima bana ızdırap mı olur anlamına geliyor bu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARŞINGÖLGESİ -- 12 Ekim 2022; 22:7:33 >
Rica ederim hocam.
Bütçenize uygun olacak şekilde Kaira DTXR71E modelini tavsiye edebilirim. 24000 Btu bir cihaz gerekli olacaktır.
Denk olarak Airfel LTXM71N de tercih edebilirsiniz.
Alternatif olarak bölgenizde servis ağı mevcut ise E.C.A Syplos ESA1324A100 modelini tercih edilebilir.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Mekânınız kaç m² ? Yüksek kapasite faydadan çok zarar getirir. En önemlisi yüksek sarfiyat,sıcaklık kontrolünün hassas olarak yapılamaması (dış ünitenin dur-kalk yapmak zorunda kalması sebebiyle),yüksek ses olarak (yüksek hava debisi sebebiyle yüksek rüzgar sesi) olarak yansıyacaktır.
Bazı kullanıcılar teknik detaylara ilgili olduğu için özellikle dış ünite boyutunun büyük olmasını istiyor. Yani aldığım klimanın dış ünitesi büyük olsun,sağlam görünsün gibi düşüncelere sahip olabiliyorlar. Bu tarz tercihlere diyecek söz yok. Dezavantajları göze alınabiliyorsa tabii tercih edilebilir.
Liste içerisinde verim olarak en iyisi Arçelik 12660'tır.
Kalite olarak en üstünü Mitsubishi Heavy Premium'dur. Ancak bu model R410A gazlı eski nesil bir model. form-mhiklima.com resmi distribütör web sitesinden R32 gazlı güncel modeline bakabilirsiniz.
Sıralama yapacak olursak,
Arçelik 12660
Mitsubishi Heavy Premium
Daikin Sensira
Midea Xtreme Save - Bosch 3000i
şeklinde sıralama yapabiliriz.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X