Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2665. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Macitder Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 15 Misafir (1 Mobil) - 15 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.431.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
20. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 26632664266526662667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arçelik'ten arandım ve dış ünite değişimi yapamayacaklarını söylediler ancak sistemdeki tüm gazı bir yere aktarıp vakum yapıp tekrar gazı verelim diyorlar.

    Gazı tamamen boşalttırıp vakum yaptırıp sonra uygun gramajda gazı tekrar verdiklerinde sorun çözülmüş olur mu acaba ?

  • hukukcu kullanıcısına yanıt

    Aktaracağı gazın içerisinde hava ve rutubet olacak. Eğer vakum sonrası sıfır gaz basarsa durum daha iyi olacaktır ama %100 çözüm olur mu bilmem.


    Dediklerinden aynı gazı tekrar basacakları anlaşılıyor ve onun bir esprisi olmaz. Çünkü gaz içerisinde hava ve nem var artık.

  • şikayetvar com adresıne girin klimadan tvye artık lg şikayetlere bakmıyor bıle sanırım LG her an Turkıyeden çekilebilir arkadaşlar dikkatlı olun


    arıza marıza acele garantıden yaptırın bazı servisler listeden çıkartıldı bizim burda hepsı de iyi servislerdi ama kötu servısler listede devam edıyor ...

  • Eng. kullanıcısına yanıt

    Sabah geldiler. Sistemdeki gazı tamamen saldılar.Vakum sonrası tüpten sıfır gaz basıp gittiler. Artık ben de uğraşmayacagim. Işimin gücümün arasında bir de bu saçma durumla uğraşmak beni yordu. Yardımı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hukukcu kullanıcısına yanıt

    Hukuki yollara başvurmadan yardımcı olmamaları ne acı. Bu devirde halen vakum için servisle yüzgöz olmak da olmaması gereken birşey. Toplam 3-5 dk sürecek bir işlem için düştükleri duruma bak. Firmalarda kabahat, servisleri serbest bıraktıkları için aslında


    Umarım bu sefer doğru yapmışlardır. Eksik gaz basmadılarsa sorun yaşamazsınız sanıyorum. Geçmiş olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eng. -- 27 Eylül 2022; 12:19:51 >
  • Herkese Merhaba. Gecikme için lütfen kusuruma bakmayın. Kısmetse perşembe günü forumda bulunacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar hocam, genellikle ısıtma amaçlı kullanılacak klima önerisine ihtiyacım var. Şehir Osmaniye(Akdeniz iklimi Adana gibi), oda 30m² kuzey cephe, geniş pencereleri var ve yalıtım yok. Bütçem 20bin TL civarı. LG dualcool 18000btu düşünüyordum ama ısıtma performansı hakkında şikayetler okuyunca farklı bir klima arayışına girdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Tekrardan merhaba,

    Bosch'tan 24000 btu aldım, bu cuma kuruluma gelecekler. Testlerde yapıldığını söylediler. Bakalım.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratteas -- 28 Eylül 2022; 21:34:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Ev taşınma arefesindeyim. Taşınacağım evde 3 adet kılma yeri var. Karamandayim. Biri üst kat, ikisi alt kat. Tesisat bakır boru vs. Her şey hazır. Aslında 3 üne de almak istiyorum 12 bin btu ama bütçe kısıtlı. Kaliteli urun tercihim. Bu forumu gezmesem 3 tane Vestel alacaktım 12 bin btu. Şimdi ise mitsubishi, Bosch bakmaya başladım. Muhtemelen ısıtmada daha fazla kullanılacak. Vakum olayı vs. Düşününce servis de önemli bir husus. Görüşlerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • wRei kullanıcısına yanıt

    Merhabalar.


    Tekrardan hayırlı olsun.


    Memnun kalmanıza çok sevindim. Veriler oldukça iyi görünüyor. Memnuniyetinizin daim olmasını ve arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.


    Saygılarımla...

  • muratteas M kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Bu durumda Bosch Breeze serisine bakmanızı tavsiye ederim. Kapasite durumu yine aynı olacaktır.


    Saygılarımla...

  • eczemre kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Güney cephe olduğu için soğutma amacını da içermesi sebebiyle 24000 Btu kapasite uygun olacaktır.


    Ceyhan ve Çukurova ilçelerinde veya bu ilçelere yakın yerde yaşıyorsanız Bosch 3000i serisini tavsiye edebilirim.


    Alternatif olarak Kaira DTXR71E tercih edilebilir.


    Viessmann Dynamic tercih edilebilir.


    İlçenizde servis ağı mevcutsa E.C.A Syplos ESA1324A100 tercih edilebilir. ()

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]e.c.a. serel: yıllarca beraber
    Servisler - E.C.A. SEREL: Yıllarca Beraber
    https://www.eca.com.tr/servisler



    Saygılarımla...

  • Mauglina07 M kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    Bu cihazı tavsiye edebilirim. R32 olanları tabii daha güncel,daha iyi ama R410A da çok eskide kalmış bir soğutucu akışkan değil. Çevresel açıdan düşünürsek R32 çok daha çevreci,doğaya daha az zararı olan bir soğutucu akışkan. Ama bu çevrecilik kriteri tabii ki soğutucu akışkan bir şekilde havaya karışırsa geçerli. Diğer türlü klimanın içinde duran soğutucu akışkanın (gazın) havayla bir işi yok.


    ME'nin modeli ve kapasitesi nedir ? Buna göre yorum yapmamız doğru olur.


    Daikin eğer on-off değilse tercih edilebilir. Hatta bedavaya ya da çok makul bir ücrete alacaksanız önce bir çalışmasını sesini inceledikten sonra o cihazı da düşünün derim ancak öncelikle ME'nin salona olup olmayacağına karar vermemiz gerekir.


    Saygılarımla...

  • umut5513 kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Bu tarz mekânlarda en iyi yöntem esasen yerden ısıtmadır. Hava sirkülasyonu ile yapılan ısıtma tam verimli olmaz. Çünkü ısınan hava genleşir ve üst kotta toplanır. Salon bölümünde de tavan yüksekliği çok fazla.


    Eldeki imkânlara göre yorum yapmamız gerekirse klima ile bir şekilde ısınmak mümkündür.


    Klimayı mümkünse mekânın kısa duvarlarından birine (mutfak dolaplarının tam üstüne olamayacağı için mutfağın tam karşısında kalan,kadraja girmeyen kısa duvara takılması doğru olacaktır. Mümkün mertebe yükseğe takıp kullanım esnasında da üfleme ağzı en aşağı bakacak şekilde çalıştırılırsa olabilecek en yüksek verimi almış olursunuz.


    Model seçimi için max. bütçeniz nedir ?


    Saygılarımla...

  • Drfatihozbay D kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. M.E ve Enviro gibi bir marka ve modelden ısıtma yönünde asla sorun yaşamayacağınızı düşünüyorum. Memnun kalmanız dileklerimle,gelişmeleri bildirirseniz sevinirim.


    Ailenize sağlık sıhhat,hayırlı uzun ömür diliyorum.


    18000 Btu 3000i ile sorunsuz bir şekilde ısınma sağlayacaklarını düşünüyorum. Sobanın eziyetinden kurtulup tek bir tuş ile ısınma şansına erişirler ancak Bosch Termoteknik'in Afyon'da sadece Dinar ilçesinde servisi var. Eğer bu ilçenin dışında ikâmet ediyorlarsa maalesef bu cihaz sıkıntılı olur. Tek ısınma kaynağı bu cihaz olunca mesela kışın arıza yapsa ve servis uzakta kalırsa mağdur olabilirler. Buna ek olarak yine uzaksa servis yol ücreti alır.


    Bu bağlamda eğer bu ilçede ikâmet etmiyorlarsa alternatifler önerebilirim.


    Saygılarımla...

  • zultaran Z kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Aradaki fark sadece renk sebebiyledir. Japon markalarda özellikle söz konusu cihaz gibi üst segment modellerde fiyat farkı daha da yüksek seviyelere çıkmaktadır. Yedek parça için de durum aynıdır. Çok lüks bir arabanın ufacık bir farı bile alt segment ikinci el bir arabanın fiyatına denk olabiliyor. Aynı durum Japon cihazlar için de geçerli. Mesela söz konusu cihazın kumandası lazım olsa en az 1000-1500TL ücret ödemeniz gerekecektir. Yani demek istediğim segment de yüksek olunca markalar fiyat konusunda çok acımasız davranıyor. Yaptıkları tek şey boya rengini değiştirmek. Ama gel gelelim fiyata yansıması öyle farklı oluyor ki sanki iki farkı segmentte modelmiş gibi...


    Aradaki en temel fark bu. Biri R32,diğeri R410A. R410A olan cihazın da kötülenecek bir tarafı yok aslında. Kronik sorunu vs. yok. Ama R32 daha güncel,daha yeni nesil bir cihaz. Eğer bütçeniz yeterli ise R32 olan daha iyi olur. Aradaki fark az değil,o inkâr edilemez. Ama diğer türlü R410A olanına bütçeniz yetiyorsa şahsen "o R410A gazlı,onu boşverin ve daha düşük segment olsa da R32 gazlı bir cihaz alın" diyemem. R410A da olsa gayet iyi bir cihaz. Bu nedenle bütçeniz yeterli ise iyi bir tercih olur.


    Daikin Shira Plus da göz kapalı alınabilecek bir cihaz.


    Ama M.Heavy'in kapasite aralığı daha geniş ve kullanacaksanız ısıtma kapasitesi daha yüksek. (İklimsa ve Form'un cihazları için geçerli. Yani ikisi için de durum aynı)


    Bu daha hassas sıcaklık kontrolü sağlar. Tabii sıcaklık hassasiyetini sağlayan tek kriter bu değil ancak kıyasladığımızda bu bir artı olarak karşımıza çıkar.


    Bu bağlamda R32 gazlı Shira Plus ve Diamond kıyaslaması yaparsak Diamond derim. R410A Diamond dersek fiyatının daha uygun oluşuyla bu cihaz yine mantıklı olur. 4000TL fark verecek olursanız Shira Plus da tercih edilebilir konumda olur.


    form-mhiklima.com sitesinden R32 Diamond tercih edecek olursanız bölgenizde servisi var mı,onu kontrol ederek alım yapınız.


    Saygılarımla...





  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Hayırlı olsun. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.


    Saygılarımla...

  • yunusugurlu5 Y kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Arçelik 12660 ile Beko 61260 ürünlerinin kendisi ve servisleri birebir aynıdır. İkisi de Koç Holding'e bağlı Anonim Şirketler olduğu için fabrikasına kadar her şeyi aynı.


    Bu cihaz bu fiyat aralığındaki en iyi tercihlerden biridir. Isıtma verimi oldukça yüksektir. Bu bağlamda rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Alternatifler önerebilirim ancak denk cihazların fiyatları çok daha yüksek olacaktır.


    Saygılarımla...

  • hukukcu kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Öncelikle geçmiş olsun.


    Öncelikle gaz açılıp sisteme verildikten sonra yapılan vakum tamamen müşteriyi kandırma amaçlı. Klimanın gazını tekrar dış üniteye topluyorlar ve boş boruya vakum pompasını bağlayıp vakum yapıyorlar. Boruların içindeki havayı da kompresör dış üniteye depolamış oluyor. Yani zaten kompresör boruların içinde ne varsa vakumlayıp dış üniteye hapsediyor. Sonrasında bomboş boruya vakum yapıp akıllarında müşteriyi kandırıyorlar.


    https://destekvebilgimerkezi.arcelik.com.tr/s/article/Klima-kurulumunda-vakumlama-yapiliyor-mu?


    Kendi sitelerinde bile servis tarafından yapılır diye yazdıkları işlemi kendi servisleri yapmıyor. Bu ironik bir durum. Hadi servis elemanı firmanın haberi olmadan vakumu atladı diyelim. Bu durumda çağrı merkezinin değişim talebinde bulunan müşteriye yardımcı olması gerekirdi. Cihaz güzel de böyle iş bilmezlerin eline düşünce işin tadı kaçıyor.


    Bu aşamada tek çare dış ünite değişimidir. Servisin gelip vakum yaptıktan sonra sıfırdan gaz basması da alternatif bir yoldur. Gaz basarken gaz tüpünü elektronik bir terazinin üstüne koydular mı ?


    Saygılarımla...





  • maverick0 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam.


    Isıtmadan da emin olacağınız şekilde alternatif olarak Bosch 3000i serisini tavsiye edebilirim.


    Merkez ve Kadirli'de servisi bulunmaktadır. Bu ilçelerde veya bu ilçelere yakın yerlerde yaşıyorsanız (komşu ilçelerde) tercih edebilirsiniz.


    Alternatif olarak biraz daha artırabilirseniz Dayrelax İnfini serisini düşünmenizi tavsiye ederim.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: önceki 26632664266526662667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.