Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2664. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir - 16 Masaüstü
5 sn
57.229
Cevap
702
Favori
4.431.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
50. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 26622663266426652666
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    mitsubishi enviro 30.000 hocam. bütçeyi artırıp onu mu alsam. yoksa mide prime 18.000btu'dan iki tane alınıyor bu paraya. bu tarz markalar beni üzer mi yoksa çok kararsızım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drfatihozbay -- 21 Eylül 2022; 20:10:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratteas M kullanıcısına yanıt

    Merhabalar.


    Bahsettiğiniz şartlar için 24000 Btu tercih etmeniz daha uygun olacaktır. 18000 riskli olur.


    Bölgenizde Bosch Termoteknoloji servisi var ise Bosch 3000i , yoksa Bosch Breeze serisini tavsiye edebilirim.


    Bosch Termoteknoloji servislerine linkten bakabilirsiniz.


    Saygılarımla...

  • puntadeleste P kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    Spiral hortum hasar görmüş. Bahsettiğim klimadan çıkan hortum 20-30cm. 5. metrede drenaj hortumu bulunuyor. Bunun tekrar su sızdırmadan tamiri için en iyi yöntem ek aparatı kullanmaktır.


    5/8 inch hortum eki alıp hasarlı kısmı keserek bu ek parçasını taktığınızda sorun çözülecektir. Kelepçe isterseniz kullanabilirsiniz ancak basınç olmadığı için hortumu sıkıca geçirmeniz yeterlidir. Bant,silikon vb. yöntemler de çözüm olabilir ancak en garanti yolu budur.


    Aşağıdaki link örnektir. Nalburdan 1 adet olarak da alabilirsiniz.


    www.n11.com
    5 Adet 5/8' Su Hortumu Tamir Birleştirme Hortum Ek Yapma Sayım Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/5-adet-58-su-hortumu-tamir-birlestirme-hortum-ek-yapma-sayim-20672617?magaza=ozekpazarlama


    Saygılarımla...





  • Drfatihozbay D kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    General Electric de İklimsa çatısı altındadır.


    General Electric özellikle elektrik sektöründe (güç transformatörü üretimi vb.) iyi markalardan,maddi gücü çok yüksek olan firmalardan biridir. Ev aletleri kısmı Haier tarafından satın alınmıştır. Dolayısıyla klimaları da Haier üretimidir.


    Sigma veya General Electric almanızın servis yönünden bir farkı yoktur.


    Soğutma yönünden aralarında az bir miktar fark bulunsa da (Sigma üstün geliyor,soğutma için) ısıtmada hepsi aynı verim değerine sahip. Pratikte de aralarında kayda değer bir fark yoktur. Bu bağlamda Bosch'u öncelikli olarak tavsiye etmemle beraber bu durumun haricinde fiyat bakımından da kıyaslayarak içinize sinen cihazı almanızı tavsiye ederim. Zira bu seçenekler kafa kafaya birbirlerine çok yakın durumdadırlar.


    Eğer bütçeniz yeterli ise özellikle ısıtma için Mitsubishi Enviro daha iyi bir tercih olacaktır. Aynı ayarda Mitsubishi Heavy ZS-W-SET Premium modelini de düşünmenizi tavsiye ederim.


    form group - mitsubishi klima sistemleri
    | Form MHI
    https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zs-w-set

    Heavy cihazları İklimsa yerine linkini verdiğim distribütörün bayilerinden almanızı tavsiye ederim. İklimsa da aynı markayı satıyor ancak R410A gazlı eski nesil cihazları satıyor. Form Group ise R32 gazlı olan güncel versiyonların satışını yapıyor.


    Maalesef ilçenize bayii yok ancak dilerseniz görüşürsünüz,onlar gönderim için yardımcı olurlar. Servisi de bulunduğunuz ilçede mevcut olduğu için kurulumdan yana sorun yaşamazsınız. Internet fiyatına bakarsak 3000TL civarı fiyat farkı var. 3000 TL Fiyata karşın Enviro'dan aşağı kalır hiçbir yanı yoktur. Denk alternatif olarak aklınızda bulunsun derim. Enviro da hiçbir sakıncası olmayan iyi bir tercihtir.


    Eğer bu fiyatlara çıkabiliyorsanız iki Mitsubishi seçeneği çok iyi olur. Diğer türlü Midea Prime vb. cihazların da gayet memnun edecek potansiyele sahip olduğunu söyleyebilirim. Tabii Mitsubishi'lerin kalite ve performansını sunamaz ancak fiyatını son derece hak etmektedir.


    Saygılarımla...





  • gidaci55 G kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    Çatı yalıtımınız oldukça iyi. Ancak bütçenizi aşmıyorsa 24000 tercih etmeniz,özellikle mutfak da dahil olduğunda daha faydalı olacaktır.


    24000 Btu alırsanız aradaki farka değecek bir avantaj olmayacaktır. Ancak 18000 tercih etmeniz bir sebepten zorunlu olursa en azından Sigma Plus INVDMG veya INVDMH tercih ederseniz daha performanslı bir soğutma sağlayacaktır. Bunlara ek olarak ısıtma amaçlı kullanımınız olacaksa Sigma'nın kodunu verdiğim modelleri riskli olacaktır. Isıtma da olacaksa lütfen belirtiniz.


    Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Aynı dilekler benden sizlere.


    Saygılarımla...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar 1 ay süreyle 7/24 saat açık olacak şekilde deneyimleme fırsatım oldu. Klimayı 20m² odaya kurdurduk dairemiz giriş kat, günde 2-3 saat güneş görüyor, 22° altına alamadık aşırı derece de soğutuyor, her hangi bir gaz kaçağına rastlamadık. Yaklaşık 20 günlük 7/24 kullanımda elektrik faturası 400₺ geldi. Şu an için memnun olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Şu an için deneyimlerimiz bunlardır iyi günler, iyi forumlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    İlginize teşekkür ederim. Kocaeli'nde yaşıyoruz. Sanırım İstanbul ve Yalova'daki en yakın servisler. Salon tavan yükseliği yanlış olmuş. Bir kısmı 3.15m, diğer kısmı 2.70m. İlçedeki bosch bayiisinden almak mantıklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler, Adana'da 40 m2 güney cephe konut için hem ısıtma hem de soğutmada kullanılacak klima tavsiyesi alabilir miyim? Bütçe en fazla 20 bin TL. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi geceler Antalyada yaşıyorum sadece yazları soğutma amaçlı yaklaşık 35 metre kare alana sahip (6,5x5.3) ara kat olan evimin salonunda (güney doğu cephe ısı camlı panjurlu) kullanacağım bir klima arayışı içerisindeyim, bu alan için mitsubishi heavy srk 50 zs serisini almak istiyorum R410 gazlı iklimsanın sattığı bütçem yeterse tabi sizce bu klimayı almam uygun mudur
    ikinci tercih olarakta (sizin/sizlerin fikri benim için önemli) evimin 20 metre kare olan oturma odasında kullandığım giriş seviye bir ME klimam var bu klimayı 35 metre karelik salonuma taksam verim alabilir miyim (27-28 Derecede çalıştırmak koşulu ile ki hep öyle çalıştırırım çok soğuğu seven birisi değilim) oturma odasına da arkadaşımda boşa çıkmış 9000 btu luk modelini bilmediğim bir daikin inverter var sizce ikinci seçenek düşünülebilir mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,
    Bu şekilde tavanı olan salon+mutfak (yaklaşık 40m2) odayı klima ile ısıtmak mümkün mü? Mümkünse cihaz önerilerinizi alabilir miyim? Lokasyon Samsun



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    hocam yardımlarınız için teşekkür ederim. me enviro me 18000btu aldık bakalım ısınacak mıyız. şimdi bir sorum daha var hocam. anne baba yaşlanmaya başladı. afyonda yaşıyor. onlarında salon 20 metre kare. onlarda klima ile ısınabilir mi? bosch climate 3000 olanından alsak 18000 btu uygun mudur. soba derdinden kurtulsalar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Merhaba

    Diamond serisinde SRK35ZSX-W ve SRK35ZSX-WT serisinde katalogta bütün özellikleri aynı olmasına rağmen 2000 tl civarında bir fark var ancak renk dışında bir fark yok gibi.Bu iki klimanın bir farkı varmıdır bilginiz var mı acaba?

    Farklı gaz kullandıklarını belirtmişsiniz iklimsa ile form klima sistemleri arasındaki fiyat farkı 4000 liraya varmakta, bu fark r32 gaz kullandıkları için mi acaba?

    Birde daikın shira plus ve diamond serisinden hangisini tercih etmek daha iyi olur.

    Teşekkürler.

  • Arkadaslar lutfen öncelikle şikayetvar.com a bakın sonra urun alın bkz LG gibi firmalardan alışverış yapmanızı ÖNERMEM bazı yetkili servisler oyalama taktiği yapıyorlar mlsf rezalet bolca var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 25 Eylül 2022; 15:12:30 >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Bugün Kaira, Hepsiburada’da indirimde. 8.500’e düşmüş. Ben de dediğiniz gibi farklı bir servis ile risk almamak adına tekrar Kaira sipariş verdim. Almak isteyen arkadaşlara da duyurmuş olayım indirimi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba İzmir'de yaşıyorum salonum 17-18m2, normalde kışın kömür sobası ile ısınıyorduk fakat kömür fiyatları inanılmaz yükseldi. Havalar inanılmaz derecede soğuk olmayana kadar klima ile ısınmaya karar verdim, klima salonu ve yatak odasını ısıtsa şahane olur, odalar birbirine yakın. 12.000'lik klima almayı düşünüyorum. Aklımda arçelik prosmart 12660 var ve beko prosmart 61260 bu kllimalar resmen aynı gibi duruyor sadece servis farkı var sanırım. Isıtma verimliliği A+++ olduğu ve teknolojik ürünler oldukları için bu ürünleri tercih etmeyi düşünüyorum, sizin yorumunuz nedir sizce f/p olarak daha uygun bir marka veya model var mıdır? bütçem 17.000TL

  • herkese merhaba, geçen hafta Arçelik 12660 Prosmart Inverter Klima satın aldım. Klima montajı öncesinde vakumla ilgili hassasiyetimi belirtmeme rağmen servis elemanları yanlarında vakum cihazı olmadan geldi. Vakum yapmayacak mısınız dediğimde "abi sıfır klima, borular sıfır, bunlar yeni tip klimalar, vakum gerekmez" gibi değişik ifadelerle vakum yapmanın gerekli olmadığını söylediler. Ancak ısrarım sonrasında cihazın başka bölgedeki servis elemanlarında olduğu, bir gün sonra vakum yapılacağı söylenerek kurulumu yaptılar. Ertesi gün tekrar geldiler. Yaklaşık 5 dk vakum işlemi yapıldı ve gittiler. Dün gece Arçelik'e konuyu anlatan ve Tüketici heyeti de dahil olmak üzere her türlü hukuki hakkımı kullanacağımı bildiren bir mail attım ve bu sabah arandım. "Şu anda isterseniz gelip yeniden 15-20 dk vakum yapalım ancak vakumda bir sorun yok, çünkü vakum makinesi bize zaten vakum işleminin tamamlandığını gösteriyor" diye söylediler. Ne yapmamı önerirsiniz ?





  • hukukcu kullanıcısına yanıt

    Merhaba öncelikle cihazınız hayırlı olsun.


    Vakumun bir gün sonra yapıldığınız söylüyorsunuz. Peki kurulumun yapıldığı gün klima çalıştırıldı mı ? Gazı vanadan açıldı mı ?


    Eğer klimayı monte edip gazı açmadan çalıştırmadan gittilerse ve ertesi gün gelip vakum yapıp gazı salıp cihazı çalıştırdılar ise sorun yok.


    Ama kurulumu yapıp gazı salıp cihazı çalıştırıp gittilerse ve ertesi gün gelip vakum yaptılarsa o yapılan vakumun hiçbir önemi yok kesinlikle boşu boşuna yapılmış bir vakumdur.


    Durum bu ise dış ünite değişimi acilen talep edin. Sonradan yapılan vakumun hiçbir önemi yoktur. Cihazınız güçlü ve pahalı bir cihaz kesinlikle kabul etmeyin.

  • evet çalıştırdılar. Kafamı kurcalayan da o oldu zaten.

    Dış ünite değişimi talebi dışında yapılacak bir şey var mıdır ?

    dış ünite değişimi için sorun çıkaracaklar eminim.

  • hukukcu kullanıcısına yanıt

    Çalıştırdılarsa sonradan yapılan vakumun hiçbir önemi yok. Acilen dış ünite değişimi veya cihazın komple değişimini talep edin. Dış ünite değişimi de yeterli olacaktır.


    Ne için sorun çıkartıyorlar ben anlamıyorum. İnsanların uzak baktığı Vestel bile benim dış ünitem sesli çalışıyor diye 1 hafta içinde sıfırı ile değiştirdi dış üniteyi.


    Git 16 17 bin lira para ver. Bilgisiz servis vakum yapmadan kursun olacak iş değil.


    Hakkınızı arayın bırakmayın.

  • Dış ünitenin değişimini talep ettim Arçelik müşteri hizmetlerini arayarak. Servisin yeniden gelme talebini kabul etmedim.

    Bakalım ne yapacaklar.

  • 
Sayfa: önceki 26622663266426652666
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.