üstat eline sağlık vakit ayırıp cevap veriyorsun. Fethiyede 25 m2 oturma alanına (dubleks olduğu için merdiven çıkışı var) 12 lik Kaira yeterli gelir mi yoksa 4-5 bin lr daha verip 18 lik mi almak daha doğru olur. Kışın ısıtma ,yazın da soğutma aktif kullanılacak |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2663. sayfa)

-
-
detaylı yanıt için cok teşekkür ederim
iyi ki varsınız
bu durumda dış unite değişimi için ısrar edeceğiz
hürmetler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 20 Eylül 2022; 17:41:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
peki üstadım...okullarda sınıfa klima takılması hususunda ne düşünüyorsunuz.
veliler olarak bu konuda her kafadan ses çıkyor..
1.sınıf çok sıcak oluyor özellikle mayıs ve haziran aylarında...sınıfa direkt güneş vuruyor.
2.çocuklar henüz daha ilkokul 1.sınıftalar. bayağı hareketliler ve çok sık terliyorlar.
bakteri olayını geçtim.klima takılması çarpma, sık sık hastalanma olaylarına neden olur mu?
sınıfı serinletmek için ne yapabiliriz? sınıf 50 m2 ...
-
Merhaba,
45m2 alana 18 BTU yeter midir?
-
Merhaba. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum. Arıza yüzü görmeden kullanmanız dileklerimle. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Sizler de iyi ki varsınız.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Çok teşekkür ederim,sağ olun.
Isıtma amaçlı kullanımınız olduğu için 18000 daha sağlıklı olur. Çünkü ısınan hava genleşir,yoğunluğu azalır ve üst kotta birikir. Yani bu da merdiven çıkışından üst katın zemininde biriken soğuk havayı ısıtmak demektir. Bu nedenle 18000 daha sağlıklı olacaktır. Sadece soğutma için 12000 yeterli olurdu. Yine de keşif çağırmanızı tavsiye ederim. Bu kapasiteden emin olmadığım için değil,servisin sorun çıkarmaması adına tavsiyemdir.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Öncelikle klima çarpması olayının %99'u yanlış kullanımdan kaynaklanmaktadır. Konfor sıcaklığı (Soğutma için 22-26 derece arası) aralığında ve direkt canlıların üzerine hava üflenmeyecek şekilde kullanım sağlanırsa herhangi bir rahatsızlığa sebep olmaz.
Klimanın üfleme ağzını en yukarı konumlandırarak kullanırsanız,hatta maliyetine bakmanız kaydıyla eğer mümkünse hava yönlendirme aparatı kullanarak sınıfta bulunan kişilerin etkilenmesini önlemiş olursunuz. Ayrıca duruma göre düşük fan hızında kullanarak sorunu çözebilirsiniz.
(Yukarıdaki link,ürünü örnek gösterme amaçlıdır. Satıcı tavsiyesi değildir,satıcı ile hiçbir alakam yoktur.)
Sıcak hava tavanda birikeceği için direkt tavana üfleme yapacak şekilde konumlandırmanız endirekt olarak,dolaylı yoldan serinlemeyi sağlayacaktır.
Bununla beraber olası bir risk daha söz konusudur.
Çocuklar teneffüs aralarında bir yerden top bulup sınıfta futbol oynayabilirler. Böylesi durumlarda klimaya çarpan top büyük hasarlar verebilir. Sınıfta böyle bir durumun meydana gelme riski varsa ön tarafı açılabilir şekilde (filtre temizliği,tamir için) bir kafes yapılması daha sağlıklı olacaktır. Bu kafes klimanın çalışmasına engel olmaz.
Ayrıca dış ünitenin de mümkünse cama uzak konumlandırılması iyi olur. Klima çalışırken menfezden içeri kalem vb. cisimlerin sokulması hasara yol açabilir.
Bu son iki uyarım öğrencilerin disiplini ile alakalı olmayan,okul ortamlarında rastladığımız olası risklerden örnekler içermesi sebebiyle genel olarak hatırlattığım birer örnektir. Hedef gözetmeden belirtmekteyim.
Özet geçmem gerekirse ;
Klima takılabilir,sakıncası olmayacaktır. Sadece üfleme ağzı sınıfta bulunan kişilere yönlendirilmemelidir. Aparat kullanımı da bu yönlendirmeyi daha sağlıklı yapmanızı sağlayacaktır. Buna ek olarak yukarıda bahsettiğim koruma tedbirlerinin uygulanması hem maddi olarak cihaz için hem de öğrencilerin sağlığı için daha güvenli olacaktır.
50m² alanda 24000 Btu'dan aşağı kapasite asla yeterli gelmeyecektir. Çünkü mekânın genişliğine ek olarak insan yükü çok fazla olacak. Her canlı aslında birer ısı kaynağıdır. Bu da soğutmada ek kapasite gerektirecektir. Bu nedenle 24000 Btu'dan aşağısı hem konforu azaltır,hem de sarfiyatı artırır.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Direkt yorum yaparsak yetersizdir. 24000 Btu gerekir.
Ancak,
Hangi klima ?
Mekânın tavan yüksekliği kaç metre ?
Yalıtım var mı ?
Mekânın türü nedir ? (Konut,iş yeri vs.)
Hangi cepheleri açıkta ?
Mekânda kaç kişi bulunuyor (ev ise evde kaç kişi yaşıyor?)
Bu bilgiler ışığında daha net yorumda bulunabiliriz.
Saygılarımla...
-
Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Sizler de iyi ki varsınız.
Çok geçmiş olsun. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.
Saygılarımla...
-
Merhabalar,
Tavan yüksekliği konusunda salon 2 kademeden oluşuyor. Bir tarafı 2.70m, diğer tarafı 2.10m.
Yalıtım yok, mekan konuttur. Batı ve kuzey kesiminin bir kısmı açıktır. 3 kişi yaşamaktadır. Teşekkür ederim.
Bosch marka düşünmekteyiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratteas -- 21 Eylül 2022; 9:9:41 >
Ustadım Merhaba,
İstanbul-Sarıyer'de ikamet ediyorum. Evim çatı katında.
Tavan yüksekliğin en yüksek yerde 2.70 en alçak yerde de 1.70 geliyor. Ortalama alacaksak 2.20 diyebiliriz sanırım.
Çatıda 5 katman var. Dıştan içe ondulin, ondukin köpügü, osb levha, 10 cm taş yünü ve son olarak da alçıpan. Gene de çatı olduğundan ister istemez ısı geçiriyor.
Evim güney\batı yönüne cephe.
Evde 2 yetişkin ve 1 de bebek yaşıyoruz.
Klimayı koyacağım alanda hol ve oturma odası bulunuyor. Ben bunların tam ortasına monte ettireceğim arada kapı yok sadece bir kemer var tek alan gibi değerlendirilebilir. Hol 12 salon 20 metre kare toplamda 32 metre kare bir alan. Belki gününe göre kapısını açarsak buna mutfak da dahil olabilir, orası da 18 metre kare.
Kısacası normal de 32 metre kare için kullanılacak ancak yukarıda da bahsettiğim gibi bazı günler mutfak da bu klimadan faydalansın isteyeceğiz o zamanda 40 metre kare yapıyor.
Tüm bunların neticesinde 18.000'lik yeterli olur mu 24.000'lik mı gerekir?
Marka olarak Sigma Plus düşünüyordum ancak Kaira 18.000 veya Sigma plus 18.000 arasında 5.000 tl fark var. Bu fark size göre ödenebiliyorsa değer mi?
Şimdiden çok teşekkürler, işiniz de gününüzde rast gitsin inşallah.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
hocam bosch dışında diğerlerini ilk kez duyuyorum. servis konunda sıkıntı çeker miyim ? muğla ortacada oturuyorum. bosch breeze takibe aldım. simga da sanırım iklimsa bakıyor. sanki bosch ve sigma daha yakın duruyor servislerini araştırıp size döneceğim. bir de bunlar arasında f/p elektirik faturasında beni üzmeyecek olan hangisidir hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drfatihozbay -- 21 Eylül 2022; 14:56:30 > -
mitsubishi enviro 30.000 hocam. bütçeyi artırıp onu mu alsam. yoksa mide prime 18.000btu'dan iki tane alınıyor bu paraya. bu tarz markalar beni üzer mi yoksa çok kararsızım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drfatihozbay -- 21 Eylül 2022; 20:10:14 >
Merhabalar.
Bahsettiğiniz şartlar için 24000 Btu tercih etmeniz daha uygun olacaktır. 18000 riskli olur.
Bölgenizde Bosch Termoteknoloji servisi var ise Bosch 3000i , yoksa Bosch Breeze serisini tavsiye edebilirim.
Bosch Termoteknoloji servislerine linkten bakabilirsiniz.
Saygılarımla...
bosch termoteknoloji
Bosch Klima Servisleri | Bosch Termoteknolojihttps://www.bosch-thermotechnology.com/tr/tr/residential/servis-hizmetlerimiz/yetkili-servislerimiz/klima-yetkili-servislerimiz/ -
Merhaba hocam.
Spiral hortum hasar görmüş. Bahsettiğim klimadan çıkan hortum 20-30cm. 5. metrede drenaj hortumu bulunuyor. Bunun tekrar su sızdırmadan tamiri için en iyi yöntem ek aparatı kullanmaktır.
5/8 inch hortum eki alıp hasarlı kısmı keserek bu ek parçasını taktığınızda sorun çözülecektir. Kelepçe isterseniz kullanabilirsiniz ancak basınç olmadığı için hortumu sıkıca geçirmeniz yeterlidir. Bant,silikon vb. yöntemler de çözüm olabilir ancak en garanti yolu budur.
Aşağıdaki link örnektir. Nalburdan 1 adet olarak da alabilirsiniz.
www.n11.com
5 Adet 5/8' Su Hortumu Tamir Birleştirme Hortum Ek Yapma Sayım Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/5-adet-58-su-hortumu-tamir-birlestirme-hortum-ek-yapma-sayim-20672617?magaza=ozekpazarlamaSaygılarımla...
-
Merhaba hocam.
General Electric de İklimsa çatısı altındadır.
General Electric özellikle elektrik sektöründe (güç transformatörü üretimi vb.) iyi markalardan,maddi gücü çok yüksek olan firmalardan biridir. Ev aletleri kısmı Haier tarafından satın alınmıştır. Dolayısıyla klimaları da Haier üretimidir.
Sigma veya General Electric almanızın servis yönünden bir farkı yoktur.
Soğutma yönünden aralarında az bir miktar fark bulunsa da (Sigma üstün geliyor,soğutma için) ısıtmada hepsi aynı verim değerine sahip. Pratikte de aralarında kayda değer bir fark yoktur. Bu bağlamda Bosch'u öncelikli olarak tavsiye etmemle beraber bu durumun haricinde fiyat bakımından da kıyaslayarak içinize sinen cihazı almanızı tavsiye ederim. Zira bu seçenekler kafa kafaya birbirlerine çok yakın durumdadırlar.
Eğer bütçeniz yeterli ise özellikle ısıtma için Mitsubishi Enviro daha iyi bir tercih olacaktır. Aynı ayarda Mitsubishi Heavy ZS-W-SET Premium modelini de düşünmenizi tavsiye ederim.
form group - mitsubishi klima sistemleri
| Form MHIhttps://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zs-w-setHeavy cihazları İklimsa yerine linkini verdiğim distribütörün bayilerinden almanızı tavsiye ederim. İklimsa da aynı markayı satıyor ancak R410A gazlı eski nesil cihazları satıyor. Form Group ise R32 gazlı olan güncel versiyonların satışını yapıyor.
Maalesef ilçenize bayii yok ancak dilerseniz görüşürsünüz,onlar gönderim için yardımcı olurlar. Servisi de bulunduğunuz ilçede mevcut olduğu için kurulumdan yana sorun yaşamazsınız. Internet fiyatına bakarsak 3000TL civarı fiyat farkı var. 3000 TL Fiyata karşın Enviro'dan aşağı kalır hiçbir yanı yoktur. Denk alternatif olarak aklınızda bulunsun derim. Enviro da hiçbir sakıncası olmayan iyi bir tercihtir.
Eğer bu fiyatlara çıkabiliyorsanız iki Mitsubishi seçeneği çok iyi olur. Diğer türlü Midea Prime vb. cihazların da gayet memnun edecek potansiyele sahip olduğunu söyleyebilirim. Tabii Mitsubishi'lerin kalite ve performansını sunamaz ancak fiyatını son derece hak etmektedir.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Çatı yalıtımınız oldukça iyi. Ancak bütçenizi aşmıyorsa 24000 tercih etmeniz,özellikle mutfak da dahil olduğunda daha faydalı olacaktır.
24000 Btu alırsanız aradaki farka değecek bir avantaj olmayacaktır. Ancak 18000 tercih etmeniz bir sebepten zorunlu olursa en azından Sigma Plus INVDMG veya INVDMH tercih ederseniz daha performanslı bir soğutma sağlayacaktır. Bunlara ek olarak ısıtma amaçlı kullanımınız olacaksa Sigma'nın kodunu verdiğim modelleri riskli olacaktır. Isıtma da olacaksa lütfen belirtiniz.
Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim. Aynı dilekler benden sizlere.
Saygılarımla...
-
Merhabalar 1 ay süreyle 7/24 saat açık olacak şekilde deneyimleme fırsatım oldu. Klimayı 20m² odaya kurdurduk dairemiz giriş kat, günde 2-3 saat güneş görüyor, 22° altına alamadık aşırı derece de soğutuyor, her hangi bir gaz kaçağına rastlamadık. Yaklaşık 20 günlük 7/24 kullanımda elektrik faturası 400₺ geldi. Şu an için memnun olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Şu an için deneyimlerimiz bunlardır iyi günler, iyi forumlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlginize teşekkür ederim. Kocaeli'nde yaşıyoruz. Sanırım İstanbul ve Yalova'daki en yakın servisler. Salon tavan yükseliği yanlış olmuş. Bir kısmı 3.15m, diğer kısmı 2.70m. İlçedeki bosch bayiisinden almak mantıklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X