Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2663. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: oracal , birfurkan Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 18 Misafir (1 Mobil) - 18 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.241
Cevap
703
Favori
4.431.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 26612662266326642665
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Drfatihozbay D kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    20.000 TL bandına yakın olarak General Electric GES-NMG50 Prime+ serisini tavsiye edebilirim.


    Alternatif olarak Bosch 3000i serisini tavsiye edebilirim. Tarsus ve Yenişehir'de servisi bulunuyor. Bu ilçelerin içinde veya yakınında yaşıyorsanız tercih edebilirsiniz.


    Aksi takdirde Bosch Breeze serisi tercih edilebilir. Bu modelin servisi ilçenizde mutlaka vardır.


    Alternatif olarak Sigma SGM18INVDHB modelini tavsiye edebilirim.


    Bu cihazlar ısıtmada sorunsuz kullanabileceğiniz örneklerdendir.


    Bu seçenekler herhangi bir sebepten uygun olmazsa lütfen belirtiniz,alternatifleri artırabilirim.


    Saygılarımla...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam en mantıklısı monosplit klima almak o zaman salona(12m2) 12000 btu, yatak odasına (8m2) 9000btu hem ısıtma hem soğutma olarak kullanabileceğim fiyat performans ürünü önerebilirmisiniz? Konum Muğla Ortaca Dalyan eksi sıcaklık çok nadir görülür. Wifili olmayan modellere ekstra wifi aparatı takılıyormuş diye duydum. Hatta bekoda wifisiz model alınıp wifi aparatı ile daha ekonomik oluyor dedi bayi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • recep R kullanıcısına yanıt

    Merhaba Kıymetli Recep Hocam.


    Öncelikle çok geçmiş olsun. Böyle işinden bir haber kişiler denk gelebiliyor ve en kötü yanı eziyetini kullanıcı çekiyor.


    Öncelikle vakum kesinlikle tavsiye değil,bir zorunluluktur. Bu malum.


    Gazı toplayıp vakum yapmak tamamen müşteriyi kandırma amaçlı hiçbir işlevi olmayan bir uygulama. Havanın karıştığı sistemin gazını havayla beraber dış üniteye toplayıp boş boruya vakum yapıp akıllarınca müşteriyi kandıracaklar. Basma hattının vanasını kapatıp dış üniteye gazı depolarken zaten kompresör borularda ne varsa vakumlayıp kondansere basıyor. Boru zaten vakumlanmış oluyor ve ilk montajda borularda kalan hava da dış ünitede depolanıyor. Ondan sonra neyi vakumlayacakmış? Tamamen kandırmaca.


    Gazı boşaltıp yeniden gaz vermek de çok saçma bir teklif. Vakti zamanında ilk montajda adam akıllı bu işlemi yapsa zaten bu süreç ile kendileri de uğraşmayacak. Ama nasılsa müşteri bu konulardan çok anlamaz diyerek 15 dakikalığına bile bu işlemi yapmaktan kaçınıyorlar.


    Bu işlemi de kabul etmenizi tavsiye etmem. Gaz boşaltıldıktan sonra yeni gaz basılmadan önce vakum yapılması gerekir. Bu vakum işlemine dış ünite kondanseri de dahil edileceği için vakum işleminin ekstra uzun tutulması gerekir.


    Bu şekilde yapılırsa sorun çözülür ama daha büyük bir soruna işaret eden bir soru var. "Servisin işgüzarlığı yüzünden neden sıfır klimanın ilk günden gazı kurcalansın?" buna verilecek bir cevap yok. Yani bu yöntemin de aslında kabul edilecek bir tarafı yok.


    R410A ve R32 soğutucu akışkanlı kompresörlerin yağ türü aynıdır. İkisi de Sentetik (Ether) yağ kullanır. Aslında Sentetik yağlar da Mineral (R22 vb. soğutucu akışkan kompresörlerinde kullanılan) yağlar da higroskopiktir. Yani bu yağlar nemi bünyesine çeker ve nem ile teması asit meydana getirir. Bu sentetik yağlarda daha yoğun miktarda gerçekleşir. Bu da yağın yapısına zarar vereceği anlamına gelir.


    Bu aşamada her ne kadar zahmetli olsa da benim tavsiyem Tüketici Hakem Heyetine başvurarak hakkınızı aramanızdır.


    Çok geçmiş olsun.


    Saygılarımla...





  • Nautilus20 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    Böylesi daha kârlı olacaktır. Beko/Arçelik'te Ekolojik serisinde Wi-Fi opsiyoneldir. Bayinin bahsettiği gibi ek ücret karşılığında modül satın alabilirsiniz. Böylelikle cihaz Wi-Fi kontrol özelliğine sahip olabilir. Yine bayinin bahsettiği gibi Wi-Fi'li modeller daha pahalıdır. Aradaki fark sadece Wi-Fi değil,tasarım olarak da söz konusudur. 51860 modeli örneğin,Wi-Fi özelliği ile gelir.


    Monosplit olarak,


    f/p ürünü sayılabilecek cihazlar içerisinde öncelikle Kaira DTXR35E ve Kaira DTXR25E modellerini 12000 ve 9000 Btu olarak tavsiye edebilirim.


    Bunların yanısıra Beko/Arçelik ile eşdeğer olan LG Dual Cool modelini tavsiye edebilirim. Sizin tesisatınız hazır olduğu için bu cihazları sayede fiyatı yönünden kıyaslayabilirsiniz.


    Arçelik ve Beko iç-dış ünite arasında çekilen tesisatı alüminyum boru kullanarak çekiyor. LG ise bakır kullanıyor. Ama sizin tesisatınız hazır olduğu için bu ayrımı göz ardı etme imkânınız oluyor.


    Görüşlerinize göre alternatifleri artırabilirim.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Detaylı yanıtınız için tekrar teşekkürler. ECA tercih edersem hangi modeli seçmeliyim peki? Ecotech, Niobe Blue ve Spylos modellerinin fiyatları birbirine yakın. Detaylarına bakmaya çalıştım ama pek belirgin fark göremedim. Niobe'da wi-fi modülü var sadece.

  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Ecotech modelinde 4 yöne otomatik hava yönlendirme bulunmaktadır.


    Niobe Blue serisinde ise Wi-Fi kontrol ve UV-C Sterilizasyon (Havadaki mikropları öldürme) özelliği bulunmaktadır.


    Syplos ise en sade modelidir.


    Aradaki fark az miktarda,bu miktar sorun olmuyorsa Niobe Blue serisini tavsiye edebilirim.


    Saygılarımla...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Klima arama maceramı bugün enviro 12000 btu klimayı alarak sonlandırdım.Toplamda 17800 liraya mal oldu bana.5000 peşin ödedim sanırım iyi fiyat..Yanıtların için teşekkür ederim iyiki varsınız...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    üstat eline sağlık vakit ayırıp cevap veriyorsun.

    Fethiyede 25 m2 oturma alanına (dubleks olduğu için merdiven çıkışı var) 12 lik Kaira yeterli gelir mi yoksa

    4-5 bin lr daha verip 18 lik mi almak daha doğru olur. Kışın ısıtma ,yazın da soğutma aktif kullanılacak

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    detaylı yanıt için cok teşekkür ederim

    iyi ki varsınız

    bu durumda dış unite değişimi için ısrar edeceğiz

    hürmetler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 20 Eylül 2022; 17:41:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    peki üstadım...okullarda sınıfa klima takılması hususunda ne düşünüyorsunuz.


    veliler olarak bu konuda her kafadan ses çıkyor..


    1.sınıf çok sıcak oluyor özellikle mayıs ve haziran aylarında...sınıfa direkt güneş vuruyor.

    2.çocuklar henüz daha ilkokul 1.sınıftalar. bayağı hareketliler ve çok sık terliyorlar.


    bakteri olayını geçtim.klima takılması çarpma, sık sık hastalanma olaylarına neden olur mu?


    sınıfı serinletmek için ne yapabiliriz? sınıf 50 m2 ...

  • Merhaba,


    45m2 alana 18 BTU yeter midir?

  • Hakazul kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum. Arıza yüzü görmeden kullanmanız dileklerimle. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.


    Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Sizler de iyi ki varsınız.


    Saygılarımla...

  • sinan_15 S kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Çok teşekkür ederim,sağ olun.


    Isıtma amaçlı kullanımınız olduğu için 18000 daha sağlıklı olur. Çünkü ısınan hava genleşir,yoğunluğu azalır ve üst kotta birikir. Yani bu da merdiven çıkışından üst katın zemininde biriken soğuk havayı ısıtmak demektir. Bu nedenle 18000 daha sağlıklı olacaktır. Sadece soğutma için 12000 yeterli olurdu. Yine de keşif çağırmanızı tavsiye ederim. Bu kapasiteden emin olmadığım için değil,servisin sorun çıkarmaması adına tavsiyemdir.


    Saygılarımla...

  • joker_ist J kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    Öncelikle klima çarpması olayının %99'u yanlış kullanımdan kaynaklanmaktadır. Konfor sıcaklığı (Soğutma için 22-26 derece arası) aralığında ve direkt canlıların üzerine hava üflenmeyecek şekilde kullanım sağlanırsa herhangi bir rahatsızlığa sebep olmaz.


    Klimanın üfleme ağzını en yukarı konumlandırarak kullanırsanız,hatta maliyetine bakmanız kaydıyla eğer mümkünse hava yönlendirme aparatı kullanarak sınıfta bulunan kişilerin etkilenmesini önlemiş olursunuz. Ayrıca duruma göre düşük fan hızında kullanarak sorunu çözebilirsiniz.


    https://www.hepsiburada.com/witforms-split-tipi-klima-aparati-klima-hava-yonlendirici-p-HBV000000IUW4


    (Yukarıdaki link,ürünü örnek gösterme amaçlıdır. Satıcı tavsiyesi değildir,satıcı ile hiçbir alakam yoktur.)


    Sıcak hava tavanda birikeceği için direkt tavana üfleme yapacak şekilde konumlandırmanız endirekt olarak,dolaylı yoldan serinlemeyi sağlayacaktır.


    Bununla beraber olası bir risk daha söz konusudur.


    Çocuklar teneffüs aralarında bir yerden top bulup sınıfta futbol oynayabilirler. Böylesi durumlarda klimaya çarpan top büyük hasarlar verebilir. Sınıfta böyle bir durumun meydana gelme riski varsa ön tarafı açılabilir şekilde (filtre temizliği,tamir için) bir kafes yapılması daha sağlıklı olacaktır. Bu kafes klimanın çalışmasına engel olmaz.


    Ayrıca dış ünitenin de mümkünse cama uzak konumlandırılması iyi olur. Klima çalışırken menfezden içeri kalem vb. cisimlerin sokulması hasara yol açabilir.


    Bu son iki uyarım öğrencilerin disiplini ile alakalı olmayan,okul ortamlarında rastladığımız olası risklerden örnekler içermesi sebebiyle genel olarak hatırlattığım birer örnektir. Hedef gözetmeden belirtmekteyim.


    Özet geçmem gerekirse ;


    Klima takılabilir,sakıncası olmayacaktır. Sadece üfleme ağzı sınıfta bulunan kişilere yönlendirilmemelidir. Aparat kullanımı da bu yönlendirmeyi daha sağlıklı yapmanızı sağlayacaktır. Buna ek olarak yukarıda bahsettiğim koruma tedbirlerinin uygulanması hem maddi olarak cihaz için hem de öğrencilerin sağlığı için daha güvenli olacaktır.


    50m² alanda 24000 Btu'dan aşağı kapasite asla yeterli gelmeyecektir. Çünkü mekânın genişliğine ek olarak insan yükü çok fazla olacak. Her canlı aslında birer ısı kaynağıdır. Bu da soğutmada ek kapasite gerektirecektir. Bu nedenle 24000 Btu'dan aşağısı hem konforu azaltır,hem de sarfiyatı artırır.


    Saygılarımla...





  • muratteas M kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Direkt yorum yaparsak yetersizdir. 24000 Btu gerekir.


    Ancak,


    Hangi klima ?


    Mekânın tavan yüksekliği kaç metre ?


    Yalıtım var mı ?


    Mekânın türü nedir ? (Konut,iş yeri vs.)


    Hangi cepheleri açıkta ?


    Mekânda kaç kişi bulunuyor (ev ise evde kaç kişi yaşıyor?)


    Bu bilgiler ışığında daha net yorumda bulunabiliriz.


    Saygılarımla...

  • recep R kullanıcısına yanıt

    Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Sizler de iyi ki varsınız.


    Çok geçmiş olsun. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.


    Saygılarımla...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Tavan yüksekliği konusunda salon 2 kademeden oluşuyor. Bir tarafı 2.70m, diğer tarafı 2.10m.


    Yalıtım yok, mekan konuttur. Batı ve kuzey kesiminin bir kısmı açıktır. 3 kişi yaşamaktadır. Teşekkür ederim.


    Bosch marka düşünmekteyiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratteas -- 21 Eylül 2022; 9:9:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustadım Merhaba,

    İstanbul-Sarıyer'de ikamet ediyorum. Evim çatı katında.

    Tavan yüksekliğin en yüksek yerde 2.70 en alçak yerde de 1.70 geliyor. Ortalama alacaksak 2.20 diyebiliriz sanırım.

    Çatıda 5 katman var. Dıştan içe ondulin, ondukin köpügü, osb levha, 10 cm taş yünü ve son olarak da alçıpan. Gene de çatı olduğundan ister istemez ısı geçiriyor.

    Evim güney\batı yönüne cephe.

    Evde 2 yetişkin ve 1 de bebek yaşıyoruz.

    Klimayı koyacağım alanda hol ve oturma odası bulunuyor. Ben bunların tam ortasına monte ettireceğim arada kapı yok sadece bir kemer var tek alan gibi değerlendirilebilir. Hol 12 salon 20 metre kare toplamda 32 metre kare bir alan. Belki gününe göre kapısını açarsak buna mutfak da dahil olabilir, orası da 18 metre kare.

    Kısacası normal de 32 metre kare için kullanılacak ancak yukarıda da bahsettiğim gibi bazı günler mutfak da bu klimadan faydalansın isteyeceğiz o zamanda 40 metre kare yapıyor.

    Tüm bunların neticesinde 18.000'lik yeterli olur mu 24.000'lik mı gerekir?

    Marka olarak Sigma Plus düşünüyordum ancak Kaira 18.000 veya Sigma plus 18.000 arasında 5.000 tl fark var. Bu fark size göre ödenebiliyorsa değer mi?

    Şimdiden çok teşekkürler, işiniz de gününüzde rast gitsin inşallah.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Klimadan çıktıktan sonra, 5. Metre hasar aldı. Resimdeki dolabın arkasında kalan boru. Sarılı olduğu için ekleme mi değil mi bilemiyorum.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    hocam bosch dışında diğerlerini ilk kez duyuyorum. servis konunda sıkıntı çeker miyim ? muğla ortacada oturuyorum. bosch breeze takibe aldım. simga da sanırım iklimsa bakıyor. sanki bosch ve sigma daha yakın duruyor servislerini araştırıp size döneceğim. bir de bunlar arasında f/p elektirik faturasında beni üzmeyecek olan hangisidir hocam?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drfatihozbay -- 21 Eylül 2022; 14:56:30 >
  • 
Sayfa: önceki 26612662266326642665
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.