Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3249. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (7 Mobil) - 6 Masaüstü7 Mobil
5 sn
65.108
Cevap
959
Favori
4.970.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32473248324932503251
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üstadım bu boru ile işim çözülse 20 metre alayım 😁 çocuğun odası olduğundan yarısı zaten dolap hiç pompa ya vs ye girmeyeceğim gibi. Gelen arkadaşlarda yaşları baya küçük inş iyi iş çıkarırlar. Güven verdiler ama kafada usta algısı başka oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161290330

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Ankara da nem nadiren oluyor olsa serinken oluyor nem almayı açınca üşüyorum bu özellik ankara için pek uygun değil

Ama nem de yüzde elliye ulaşınca buhar su kokusu rahatsız ediyor bazen kalın giyinip açmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 28 Ağustos 2025; 0:19:22 >

Aynen sonradan okudum senin iş başkaymış  valla benimde dış ünite balkona olmaz deselerdi almazdım klima falan

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Evet ankara havası gariptir bizde bursa nem var baya ama serinde oluyor tepedeyim ben ve şuan nem var gibi ama dışarısı serin 

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Okudum, çok teşekkür. Gayet iyi bir cihaz gibi, PM filtreli olanı almayı düşünüyorum. Bazı yorumlarda dış ünite çok sesli diye yazılmış o biraz kafamı karıştırdı, kimseyi rahatsız etmez İnşallah 😃

Benim kullandığım ve tecrübelerini aktardığım geçen senenin ürünü. Almadan önce bende aynı sorunları okudum; ürünü kaygı ile aldım. Sonradan anladımki bu tarz şikayetlerin kaynağı kalitesiz servis işçiliği. Dış ünitede öyle rahatsızlık verecek bir sese denk gelmedim. Hem bu yıl itibariyle Elite PM 1.0 serisi yenilendi. Hem dış ünitede hem SEER değerinde iyileştirmeler yapılmış. Artık yapay zeka vurgusu ile pazarlıyorlar.

Sizin için benim tek kaygım Antalya lokasyonu için enerji verimliliği sahip olduğunuz Daikin'inlerin altında kalabilir. Gerçi sahip olduğunuz Daikin klimalar kaç yıllık, hangi gazı kullanıyor, enerji verimliliği nedir bilmiyorum ama tahminen yorumluyorum. Yoksa diğer yönleri ile gayet iyi bir cihaz:

https://www.samsung.com/tr/air-conditioners/wall-mount/ar9500t-ar70f12caawneu-ai-fast---comfort-cooling--ai-fast---comfort-cooling--comfort-drying-for-cold-free-dehumidification-ar80f12caaw-sk/

Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    Valla Daikin cihazlar neredeyse 10 yıllık ama nazar değmesin hiç sorun çıkarmadılar. Samsung teknoloji olarak baya ilerde yazılım tarafında özellikle ama ses vs yaparsa sıkıntı olur tabii.
    Peki sizce PM modeli için 7-8 bin fark vermeye değer mi? Başka bir farkı var mı tam anlamadım, birde dondurup sonra ısıtıp temizleme gibi birşey yazılmış ama tüm modeller de mi var çözemedim

PM 1.0 ultra ince tozları tanımlıyor. O sebebten faydası belki görsel olarak farkedilmez ama alerji ve solum hassasiyeti olanlar için farkedecektir. Ayrıca klima, üfleyen bir cihaz olduğu için filitreleri ne kadar iyi ise tozlanma da o derece az olacaktır.

Özellikle (arada havalandırma için hariç) kapıyı bacayı açmadan yaz boyu kapamadan kullanacaksanız değer. Evim çok esintili, hali ile toz oluyor. Benim hayalimde yaz boyu (en azından bazı günler) kapatmadan kullanmaktı ama ekonomik sebebler, her şeyden tasarruf için kemer sıkma politikaları sebebi ile yapamıyorum. Emekliye iyi bir zam gelirse o zaman hayalimi gerçekleştiririm. O da ufukta gözükmüyor 🙂...

• Merhaba baymak 9 luk klima montajı için servis geldi fakat balkonda 2 Klima var 3. Klima takılması için diğer klimanın sökülüp boru uzatılması lazım diye ısrar ediyor ve montajı yapmadı. Diğer klima da garantili sök tak yapsak bir sıkıntı çıkar mı ? Ayrıca fotoğraf ekledim bu alana sökme yapmadan montaj yapılma durumu yok mudur ?

• ugurugr kullanıcısına yanıt

Boru kısa kaldığı için haklı olabilir orada kaynak yapamaz. Garantiden sorun olacağını sanmıyorum nerden bilecekler sök tak olduğunu.

Hiç yapmadım ama videolardan gördüğüm kadarıyla bakır boru kaynaklamak çok basit bir işlem. Sonuçta o borular tam klimanın arkasında da kalmıyor azıcık aşağı uzanmış. İstense yapılabileceğini düşünüyorum. Öteki klimayı sökerseniz gazı toplamanız gerekir, sonra tekrar vakumlayıp gazı vermeniz gerekir bir sürü prosedür, verimden de düşebilir.

• Merabalar 18lik klimam var 16 dereceye ayarlı oda sıcaklığı 26 derece gozüküyor uygulamada elimi hava çıkışına getirdiğimde buz gibi bir hava gelmiyor klima yeni 2. yılını doldurucak daha bkrularinı kontrol ettiğimde soğuk ancak haca çikışı okadar soğuk değil sizce sorun ne olabilir

bu sefer 3-4 dakika degil toplam 50dakika vakum yaptik cihaza yogun rica ve israrla , 7 metre boru kullanildi

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun , iyi günlerde kullanın.

Eee hani “ 18.000’lik Legendera modelindeki bakır borular ince , performans iyi değil “ deniyordu ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    -- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier
    -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC
    -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System
  • Burak** kullanıcısına yanıt

16 yaptınız kaç saat geçince 26 oldu?

3-5 saat geçmesine rağmen mi düşmüyor 26 dan?

Ağız üfleme sıcaklığı kaç derece?

Eskisine göre fark mı hissediyorsunuz yoksa ilk defa mı bi 16 derece testi yapıyım dediniz?

Çok buz gibi üflemez. Ama sogutabilmesi için max 11-12 derece falan olmalı.

Tesekkur ederim hocam ,bir problemi yok bence , sehir efsanesi gibi birsey sanki ,cihaz sessiz , tis mis yok palavra

iade süreci , yeni cihaz arama süreci dderken havalar.serinledi  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 29 Ağustos 2025; 20:31:24 >

sagopa kajmer bile değil artık pesimist
    popüler kültere kölesiniz artık hepiniz
  • caliskansahis41 C kullanıcısına yanıt
    1 saat geçmişti biraz zaman mi gerekiyor bu yeni klimalar için şuan düşmeye ve soğuk ufleme yapiyor daha önce hiç 16 da çalıştırmadım klimayı genelde 24dercede idi sabah açar 12 16 saat çalışir ev serin olurdu baya disariya göre ilk kez 16 da denedim yaklaşık 1 saat geçmesine ragmen soğuk yok gibiydi ama şuan iyi

Normal. Şunu izlerseniz daha iyi anlarsınız.

https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=QpZyeVCluSs

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.