Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3249. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Papirus Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64.985
Cevap
960
Favori
4.905.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
91. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 32463247324832493250
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bosch'u arayıp sorun. Daha görmeden su pompası falan karıştırması da garip. Daha gelmeden ortalığı karıştırmış. Şehrinizde servisi yoksa keşke almasaydınız, arıza vs durumunda ne yapacaksınız, öyle bir durumda uzun süre gelemeyebilirler. Aynı kalitede alternatifleri çok. Climate model olanlar mı? Onları zaten Bosch kendi üretmiyor midea'ya ürettiyor. Kaira Airfel rota vs. gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mathiasrex M kullanıcısına yanıt

özel mesaj olarak gönderdim

• quote:

Orijinalden alıntı: caliskansahis41

Bosch'u arayıp sorun. Daha görmeden su pompası falan karıştırması da garip. Daha gelmeden ortalığı karıştırmış. Şehrinizde servisi yoksa keşke almasaydınız, arıza vs durumunda ne yapacaksınız, öyle bir durumda uzun süre gelemeyebilirler. Aynı kalitede alternatifleri çok. Climate model olanlar mı? Onları zaten Bosch kendi üretmiyor midea'ya ürettiyor. Kaira Airfel rota vs. gibi.

Climate olan model hocam evet, aldıktan sonra kayıt oluşturmaya çalıştım o zaman farklı servis baktığını öğrendim. Servis konusu haklısınız hocam düzgün montaj yapılsında arızası vs. kısmı şuan hiç düşünmüyorum.

Edit: Mh ile görüştüm orda da 4 metre hakkım olduğu söylediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secoo120 -- 27 Ağustos 2025; 16:50:59 >
  • secoo120 kullanıcısına yanıt
    Bosch yerine Kaira ya da Airfel alsanız daha iyiydi. Bunlara Daikin servis veriyor. Hepsi aynı cihaz zaten. Bosch servis kısmı sorunlu.

Eğer su gideri klima iç üniteden yüksekse drenaj pompası gerekir iç üniteden su akmaması için. Öyle bir durum yoksa ona gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 27 Ağustos 2025; 17:34:5 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle ben son kattayım klimanın borusu ve su giderini direk tavan arasından yürütüp balkondaki dış üniteye götürme fikrim vardı bu yüzden pompa işi çıktı. Daha temiz olsun diye düşündüm ama su gideri klimanın üstünde olunca bu sistem gerekiyormuş bilmiyordum. Montaj şimdi yapılmadı haftasonu birdaha gelecekler ben karar vericem. Sizce bu rakam çok değil mi. Pompa fiyatlarına bakıcam şimdi biraz. Bir de bu pompayı tqktırsam ileride sıkıntı yaşar mıyım kafam baya karıştı.

İç ünitenin koyulduğu yerden direkt bina dışına çıkamıyor musunuz?

• hardcrss kullanıcısına yanıt

O şekilde bir odanın duvarının ortasından geçecek. Klima koridorda olacak hocam.

Öyleyse tabi drenaj pompası şart. Pompalar ortalama 2-2.5 bin TL. Ek 2 bin işçilik alacaklar neredeyse ama. Örnek pompa Wipcool P20

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

Bakalım yine de klimalı hava olmaz gibi sağ olursak seneye temmuzda arttık malum tatili bitirdiler orta gelirliye deniz kenarına da kaçamıyoruz sıcak olunca 

Gider derken klimanın su tahliye borusunu takmak için gider diyorsa sallamış gibi çünkü takılacak yer balkonsa zaten o boru uzatılıp balkon giderine takılabilir ben önce damacana koydum ama baktım çabuk doluyor sonradan boru eki ve 5mt hortumunu alıp kendim taktım gider deliğine. He seninki dışa cam altına takılacaksa oda benzer şey uzat boruyu alta kadar sal kenara. Sana dedikleri garipmiş hiç duymadım varsa da bilenler yazarKlima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

EKLEME senin olay başkaymış ondan pompa falan demişlerKlima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

Ek parçalarda bu

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 27 Ağustos 2025; 21:0:54 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Yaza en ağır küfürleri eden beni bile ikilemde bıraktı bu konu şimdi

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

Zaten belli eder nem ve sıcak olursa ikilem de kalmazsın 

• Merhaba değerli forum üyeleri

Antalya’da 22 m² büyüklüğünde bir yatak odası için klima almayı düşünüyorum. Ağırlıklı kullanım yaz aylarında olacak. İki model arasında kaldım:
    • Haier Revive Plus 12.000 BTU
    • Midea Xtreme Eco / Save Eco 12.000 BTU

Sizlerin tecrübeli görüşünü almak isterim. Antalya koşullarında ve bu metrekarede, özellikle verimlilik, sessizlik ve konfor açısından hangisini tercih etmemi önerirsiniz?

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Üstadım bu boru ile işim çözülse 20 metre alayım 😁 çocuğun odası olduğundan yarısı zaten dolap hiç pompa ya vs ye girmeyeceğim gibi. Gelen arkadaşlarda yaşları baya küçük inş iyi iş çıkarırlar. Güven verdiler ama kafada usta algısı başka oluyor.

• saitates kullanıcısına yanıt
    Sayfada Samsung WindFree Elite PM 1.0 klima ile ilgili bir değerlendirme mesajım mevcuttur; karar vermede size yardımcı olur düşüncesindeyim:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161290330

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ankara da nem nadiren oluyor olsa serinken oluyor nem almayı açınca üşüyorum bu özellik ankara için pek uygun değil

Ama nem de yüzde elliye ulaşınca buhar su kokusu rahatsız ediyor bazen kalın giyinip açmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 28 Ağustos 2025; 0:19:22 >

Aynen sonradan okudum senin iş başkaymışKlima Tavsiyeleri [ANA KONU]  valla benimde dış ünite balkona olmaz deselerdi almazdım klima falan

• quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

Ankara da nem nadiren oluyor olsa serinken oluyor nem almayı açınca üşüyorum bu özellik ankara için pek uygun değil

Ama nem de yüzde elliye ulaşınca buhar su kokusu rahatsız ediyor bazen kalın giyinip açmak lazım

Evet ankara havası gariptir bizde bursa nem var baya ama serinde oluyor tepedeyim ben ve şuan nem var gibi ama dışarısı serinKlima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    Okudum, çok teşekkür. Gayet iyi bir cihaz gibi, PM filtreli olanı almayı düşünüyorum. Bazı yorumlarda dış ünite çok sesli diye yazılmış o biraz kafamı karıştırdı, kimseyi rahatsız etmez İnşallah 😃

• saitates kullanıcısına yanıt
    Benim kullandığım ve tecrübelerini aktardığım geçen senenin ürünü. Almadan önce bende aynı sorunları okudum; ürünü kaygı ile aldım. Sonradan anladımki bu tarz şikayetlerin kaynağı kalitesiz servis işçiliği. Dış ünitede öyle rahatsızlık verecek bir sese denk gelmedim. Hem bu yıl itibariyle Elite PM 1.0 serisi yenilendi. Hem dış ünitede hem SEER değerinde iyileştirmeler yapılmış. Artık yapay zeka vurgusu ile pazarlıyorlar.

Sizin için benim tek kaygım Antalya lokasyonu için enerji verimliliği sahip olduğunuz Daikin'inlerin altında kalabilir. Gerçi sahip olduğunuz Daikin klimalar kaç yıllık, hangi gazı kullanıyor, enerji verimliliği nedir bilmiyorum ama tahminen yorumluyorum. Yoksa diğer yönleri ile gayet iyi bir cihaz:

https://www.samsung.com/tr/air-conditioners/wall-mount/ar9500t-ar70f12caawneu-ai-fast---comfort-cooling--ai-fast---comfort-cooling--comfort-drying-for-cold-free-dehumidification-ar80f12caaw-sk/

• 
Sayfa: önceki 32463247324832493250
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.