Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2661. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir (6 Mobil) - 8 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.978
Cevap
961
Favori
4.904.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26592660266126622663
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba. Hayırlı olsun. Gayet güzel,üst segment bir cihaz tercih etmişsiniz. Memnun kalmanızı diliyorum. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım.

Saygılarımla...

• Zeen Z kullanıcısına yanıt

Merhaba. Şu anda hâlâ popüler olan Kaira DTXR35E modelini tavsiye edebilirim. Talep ettiğiniz özellikleri karşılayabilen,uygun fiyatlı bir cihazdır.

Saygılarımla...

• bYUğur kullanıcısına yanıt

Merhaba. Bütçenize uygun olacak şekilde,

Kaira DTXR25E

E.C.A Syplos ESA0913A100

Viessmann Dynamic

Marka ve modellerini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• Merhabalar.

HaRe giriş sınıfı bir cihazdır.

Enviro orta sınıftır.

Kirigamine Zen ise Orta-üst sınıftır.

Kirigamine Zen renk seçeneğine ek olarak daha yüksek verimliliğe sahip bir modeldir. Bu bağlamda Kirigamine Zen söz konusu seçenekler arasında en iyisi olacaktır. Eğer bütçeniz yetiyorsa,zorlanmayacaksanız Kirigamine Zen aradaki farka değecektir. Hem modelin yüksek olması hem de renk farkı fiyata etki etmektedir (kampanya dahilinde beyaz renk ile arasında fark kalmadı ancak normal fiyatlarına bakarsak renkli cihazlar her zaman daha pahalı olmuştur). Bu bağlamda bütçeniz yeterli ise Kirigamine Zen daha da iyi bir tercih olur.

Saygılarımla...

• siyahtanbeyaza S kullanıcısına yanıt

Merhaba. Baymak'ı soğutma için tercih edebilirsiniz. Kion'u tavsiye etmiyorum.

A+++ olarak Arçelik 12660 modelini tavsiye edebilirim. Soğutma ısıtma A+++ seviyesindedir.

A+++ alternatif olarak Mitsubishi Heavy Diamond serisini tavsiye edebilirim.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]form group - mitsubishi klima sistemleri
    | Form MHI
    https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk35zsx-w

A++

Alternatif olarak soğutma ağırlıklı olacak ise Arçelik 12325 tercih edebilirsiniz. Veya eşdeğer olarak LG Dual Cool modelini tavsiye edebilirim.

Dayrelax Infini serisi tercih edilebilir.

Kaira DTXR35E tercih edilebilir.

Saygılarımla...

• dore-can D kullanıcısına yanıt
    İlk 1 haftalık deneyime göre gerçekten iyi hocam, hızlı bir soğutma ve kırma yapıyor ondan sonra ben 27 derece de ve yahut 26 derecede eco modunda sessiz çalışmada kullanıyorum. Soğukluğu istenilen derece de tutuyor, çevremde yeni klima olarak mhi nin 35sp sürümü var kıyas olarak onu kullanabiliyorum ve hocam aralarında çalışma olarak bir fark göremiyorum. Fiyat olarak daha uygun mhi ye göre, gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Bu cihazı salona koysak yaklaşık 40mkarelik alanı soğutabilir mi? Ve ısıtmak için kullanırsak doğalgazdan karlı olur mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kyaslamayı siz yapın. Doğalgazın kw gücü

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 40m² alanda ısıtma da olduğu için en az DTXR71E gerekir. Maalesef söz konusu kapasite yeterli olmaz. Uygun kapasite tercih edilirse doğalgazdan daha kârlı olur ancak klimanın en büyük etkiyi sağladığı alan salon ile sınırlı kalır. Doğalgaz ise evin tümünün ısıtılmasına olanak sağlar. Bu farkları gözetmek gerekir. Ama evin en büyük alana sahip mekânı olarak salonu klima ile ısıtmak daha kârlı olacaktır. Elektrik de aşırı pahalı durumda ancak klima,ısıtmayı elektrikten karşılamayıp elektriği dış ortamdan ısı transferi yapmak üzere kullandığı için totalde daha kârlı olur.

Saygılarımla...

hocam tavsiye ettiğiniz ürün için 27500 lira gibi bir rakam aldım. açıkçası bütçemin çok üzerinde. aklımdaki fiyat 15000-20000 arası bir klima bakıyorum. ısıtma amaçlı önerebileceğiniz bu sorduklarım dışında bir ürün tavsiye edebilir misiniz ? bütçemi zorlamayacak şekilde olursa çok sevinirim. yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum hocam.

• Atadersen A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam yorumların İçin..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dore-can D kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam sizler de aldığınız klimanın artı yönlerini paylaşırsanız diğer kullanıcılar içinde faydalı ve aydınlatıcı olacağı kanaatindeyim,iyi akşamlar dilerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba; 30 m2 salonu isitmak sogutmak icin klima alacagim iki model arasindan birini secmem gerekiyor 1.beko 41865hp 2. Airfel Ltxn50u hangisini tavsiye edersiniz? Teşekkürler ( bu iki modelden birini secmem gerekiyor )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiyok -- 18 Eylül 2022; 23:47:57 >
  • Kıyaslama Düzenleme.

Örneğin klimanın ortalama cop katsayısı 3./Elektrik ortalama kw fiyatı 2.5 tl.

Doğalgazın m3 net cop katsayısı 10.63 Doğalgaz ortalama m3 fiyatı 5 tl

5 liralık elektririkle klimadan 6 kw güç alıyorsunuz

5 liralık doğalgazla kombiden 10.63 kw güç alıyorsunuz.

Kombi çalışırken diğer odaların peteklerinin vanasını kapatırsanız birde kablosuz oda termostatı alınca bence klimadan çok daha fazla ucuza kombiyle ısınırsız. Ama klimada soğutma konforu var tabi buda bir etken

Not: Net bilgi olmasada bana mantıklı gelen şahsi düşüncemdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahsen -- 19 Eylül 2022; 0:24:50 >
  • Merhabalar

Vestel Flora Doğa Inverter 122 12000 BTU Wifi Klima
    https://www.hepsiburada.com/vestel-flora-doa-inverter-122-12000-btu-wifi-klima-p-HBV000018TKUW?magaza=OrhanMob-Vestel+Yetkili+Online+Bayi&url_src=ios-product-detail

Bu klimayı aldım ve henüz kurulum yapılmadı.

Kendi basıma aldım ama Dogru tercih mi emin olamadım.
    Muğla- Milas
    Hem ısıtma hemde soğutma icin kullanılacak
    Çatı katı icin aldım. Kiremit var.
    Tek bir pencere var o da küçük ve çatıda yukarı bakıyor.
    Yaklasik 30 m2 oda 4 yıllık bina, işi yalıtımı var mi emin değilim.

Kötü mü acaba klima ?

• @klima5505

Hocam tekrar merhabalar. Birkaç ay evvel sizin tavsiyenizle 12k BTU Kaira aldım. Klimadan memnunum. O zaman da konuştuğumuzda 2 adet alacağım fakat birini sonbaharda alacağım demiştim. Şimdi 2. klimayı almayı planlıyorum. Aslında direkt 12k BTU Kaira alıp geçecektim. Fakat o zaman Kaira ya da ECA Niobe Blue tavsiye etmiştiniz. O zaman Kaira daha ucuzdu. Şu an ECA yaklaşık 1.000 lira daha ucuz. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ya da bu ikisi dışında tavsiye edeceğiniz güncel bir model de olabilir tabi.

Isınmada da kullanacağım. Yer Fethiye. Kaira salona takıldı. Yeni alacağım klimayı yatak odasına takacağım.

Bir de ses konusunda hangisi avantajlı olur? Yatak odasına takılacak malum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 19 Eylül 2022; 11:4:31 >
  • fatih33yucel F kullanıcısına yanıt
    30 metrekare odada soğutmada çok bir sorun yaşatmaz. Kaliteli klimalar 26-27 derecede soğutma yapabilirken sizde sıcaklık ayarını daha düşük 20-23 derece arası seçerek bahsettiğiniz odayı soğutursunuz. Isıtmada çok verim alamazsınız sıcaklık olarak 29 derecelere çıkmanız gerekebilir. Çok iyi bir cihaz değil ama fiyatı çok iyi ona diyecek bir şey yok. Hayırlı olsun. Hazır tesisat yoksa servise ulaşıp bakır boru montaj ücretini sorun uygun gelecekse direk bakır boru montaj yaptırın. Performansı bi tık etkilediği senaryolar gördüm. Ayrıca tesisat ömürlük olur. Vestel'in alüminyum montaj kitleri inanılmaz kötü. Tek kelime ile dandik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba,

Biraz kullandıktan sonra yazmak istedim. LG DualCool 18.000 BTU cihaz aldım. Kurulumu aldıktan 3 gün sonrasına randevu vererek yaptılar. 1 kişi geldi ama işinin uzmanı olduğu belliydi çok hızlı ve temiz çalıştı. Yaklaşık 20 dk kadar vakumlama yapıldı.

Daha önceki mesajımda bahsettiğim yere monte ettirdim. Temmuz ayında havanın 40 dereceye ulaştığı ve salon ve odalara direkt güneşin geldiği zamanlarda full modda açtığımda yarım saat sonra mutfağı ve yan odanın sıcaklığını 28 den 26 lara düşürdü. Ancak salon oldukça soğuk 23 derecelere kadar düşüyordu. Gece de ilk yarım saat full sonraki saatlerde en düşük fan modunda 25 derece de çalıştırdığımda en uzak odada 1 saat sonra 1.5 2 derece düşüş oluyordu ki buda terlemeden rahat bir uyku için yeterli oluyordu.

Benim ihtiyacımı gayet güzel karşıladı. Dış ünite inanılmaz sessiz çalıştığını anlama şansınız yok o kadar sessiz. İç ünite 5 farklı fan ayarından 1,2 ve 3. ayarda ses çok az 4,5 ve full modda baya TV'nin sesini bir iki seviye yükseltecek kadar sesli çalışıyor.

Ön ve iç flaplar otomatik elle ayarlamalı değil. İçinden 4 metre bakır kablo çıktı.

Wi-Fi yok ancak saate göre otomatik açma kapatma ayarlaması var.

Destek olan @klima5505 a teşekkürler. Umarım paylaştıklarım da başkasına yardımcı olur.

Cumartesi günü Daıkın servis tarafından çok profesyonel klima montajım yapıldı.

Hatta 2 konuda inisiyatif aldılar.

Elektrik bağlantı işlemlerini,dış balkonda zor bir bölgeye işinde ehil olan 3 usta gerçekleştirdi.

Kaynak,elektrik ve izolasyon işlemleri sağlıklı bir şekilde yapıldı.

Ben söylemeden vakumlama işlemini bile yaptılar.

Bu işlemi yapmadan klimayı aktif edemeyeceklerini belirttiler.

Servis hizmetinde çok memnun kaldım.

Cihaza gelirsek;Online kontrolü hemen aktif ettim.Güzel çalışıyor içeriği gayet tatminkar.

İç ve dış ünite çok sessiz.

Sensörler ve 3D hava akımı sağlıklı çalışıyor.

Airstreamer için birşey diyemeyeceğim.Sonuçta bunu ölçümlemek lazım.

Karbon ve gümüş filtresi içerisinde çıkıyor.

Soğutmasıda memnun etti. (18000 btu klima 18 derecede 30 m2 alan için 30 dk. içerisinde kendini gösterdi.)

• kiyok K kullanıcısına yanıt

Merhaba. Hangi şehirde yaşıyorsunuz ? Veya hangi bölgedesiniz (Marmara vs.) ?

Buna göre daha isabetli yorum yapabilirim. Sadece soğutma olsa direkt Beko derim ancak ısıtma olduğu için bulunduğunuz bölgeye bağlı.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 26592660266126622663
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.