< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2594. sayfa)

-
-
Buradaki tavsiyeler eşliğinde Kaira 12 bin ile yaza merhaba dedik 😉 Alacak arkadaşlar için cihaz son derece sessiz, Wi-Fi uygulaması başarılı, kumandanın yerini unutuyor insan. Servis kurulumu titizdi. Vakumlama vs hepsi yapıldı. Sağ-sol otomatik salınım ayarı yok ki ben zaten olsa da kullanmıyorum konum itibarıyla. Alacaklara fikir vermesi açısından bilginize.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ücretsiz kurulum yapılıyor. Nereden alırsınız alın yapmak zorundalar sıfır ürün için . Benim değişim olduğu için Samsung yolladı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Samsung windfree premium plus AR12TXCABWK/SK bu cihaz bakır kondenser .
Soğutucu (Tipi)
R32
Soğutma için Enerji Verimliliği Sınıfı
A++
SEER (W/W, Sezonsal Verimlilik)
7.30
Enerji Verimliliği
SEER (W/W, Sezonsal Verimlilik)
7.30
SCOP (W/W, Sezonsal Verimlilik)
4.60
EER (Soğutma, W/W)
3.76
COP (Isıtma, W/W)
3.74
EER (Soğutma, Btu/hW)
12.84
COP (Isıtma, Btu/hW)
12.76
Soğutma için Enerji Verimliliği Sınıfı
A++
Kapasite
Kapasite (Soğutma, Btu/saat)
11942
Kapasite (Isıtma, Btu/saat)
13649
Kapasite (Soğutma, Min - Maks, Btu/saat)
3378 ~ 13649
Kapasite (Isıtma, Min - Maks, Btu/saat)
2525 ~ 18767
Kapasite (Soğutma, kW)
3.50
Kapasite (Isıtma, kW)
4.00
Kapasite (Soğutma, Min - Maks, kW)
0.99 ~ 4.00
Kapasite (Isıtma, Min - Maks, kW)
0.74 ~ 5.50
Detaylı bilgi
https://www.samsung.com/tr/air-conditioners/wall-mount/ar12txcabwk-sk/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 7 Haziran 2022; 18:39:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Bu ürün yeni cikmis Vestel ürünüymüs. Kullanan veya bilgisi olan var mi?
LG Modeline bakiyordum. 9400 den 9800 oldu. Bu ise suan 8000. Ne düsünüyorsunuz?
-
Selamlar hocam ben forumdaki önerilere istinaden daikin shira plus aldım
-
canim abim, 25 bin liradan bahs ediorsun. Alti üstü sogutsun belki gerekirsede isitsin. 12 binlik bana yeter kanaatimce
-
Merhabalar. Gecikme için lütfen kusuruma bakmayınız. Ancak fırsat bulabildim. Sırayla yardımcı olmaya çalışacağım.
Saygılarımla...
-
selamlar hocam arkadaşa vestel flora doğa 24.000 wifili model aldık.Epey araştırdık kompresör lg miş. 10 yıl garantili ,arkadaşın sezonluk soğutma dışında çok bir beklentisi yok.Yorum ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.teşekkürler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar.
Baymak ile kıyaslarsak Gree ile AUX markasını kıyaslamış oluruz. Gree daha öndedir. Isıtma amaçlı kullanmayacaksanız Sigma tercih edilebilir. Isıtma da olacaksa alternatiflere yönelmeniz daha iyi olur.
Saygılarımla...
-
Merhabalar hocam.
1-Cam alanınız fazla olduğu için ve çatı kat olduğu için 18000 Btu tercih etmeniz daha sağlıklı olur.
2-18000 Btu kapasitede olduğu için asgari 12000-13000TL bandında bulmak mümkün olur. Bu durumda da E.C.A Syplos ESA1318A100 ve Kaira DTXR iyi birer tercih olacaktır.
3-FujiPlus klimalar ekseriyetle TCL üretimidir. Soğutma ağırlıklı kullanımlarda tercih edilebilir. Bölgenizde servisi mevcut ise ve soğutma amaçlı kullanımınız olacaksa tavsiye edebilirim.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Öncelikle memnun kalmanıza çok sevindim. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Bakırın pahalanması ile boruya da zam geldi ancak fiyatı çok abartmışlar. Neyse ki gerek kalmamış.
İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim. Güle güle kullanınız.
Saygılarımla...
-
Rica ederim hocam. Bayideki temsilci muhtemelen kapasiteyi yuvarlayarak öyle söyledi.
Ancak HaRe 42 4.2kW gücü ile (4.2 x 3412 = ) 14330 Btu'dur.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Memnun kalmanıza çok sevindim. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Gree'yi tavsiye edebilirim. Benzer SEER değerlerine sahip cihazların fiyatları daha yüksek seviyelere çıkabiliyor. Isıtma için uzak durulması gereken bir markadır. Sadece soğutma için tercih edilebilir.
Saygılarımla...
-
Rica ederim.
Boruya çok uçuk fiyat veriyorlar. Şu an 1/4 - 1/2 borunun metresi 180-190 lira civarı. Bilinmedik kalitesiz marka da değil. Sarkuysan marka 0,80mm et kalınlığına sahip sağlam boru. KDV dahil olarak ayrıca.
Vakum konusundaki tavırları gayet güzel. Dediği gibi servisler günlük montaj sayısına ulaşabilmek için bu işlemden kaçabiliyor. Tabi yaptıları iş de ona göre özensiz oluyor.
3x2,5mm² kesit gayet yeterlidir. Mesafe 5-10 metreden fazla ise kablo uzunluğunu belirtmeniz iyi olur. Gerilim düşümünden kurtarmazsa bir üst kesit gerekir. Mesafe uzunsa onu hesaplayalım. Mesafe çok uzun değilse 2,5'luk kablo fazlasıyla yeterli olur.
Ama alırken HES,Öznur,Prysmian gibi bilindik markaları tercih etmenizi tavsiye ederim. Adı sanı belli olmayan kabloların hem kesitleri tam değil (2,5 yazıyor gerçek kesiti 2mm² çıkıyor mesela) ve CCA (Bakır kaplı (görünümlü) alüminyum) olabiliyor. Bu da yeterli akım taşıma kapasitesini ve gerilim düşümü değerlerini karşılamaması sonucu kablonun yetersiz kalmasına sebep olabiliyor.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Hayırlı olsun.
Birinci alana takılması daha doğru olurdu. Nasılsa hazır yeri açılmış diye ikinciyi tercih etmişler. Keşke o konuda diretseydiniz.
İç ünite yer değişimini talep ederseniz yerine getirirler ancak garanti kapsamında değerlendirilen üretim vb. hata içeren bir durum olmadığı için ücret talep ederler. Montajın tamamlanması sizin de montajı kabul ettiğiniz anlamına geldiği için cihazın normal fonksiyonlarını yerine getirmesine engel olan bir durum olmadığından ötürü maalesef garanti kapsamında değerlendirilmez ve ücretli olarak işlem yapılır. Eğer iç ünite zarar vermeden düzgünce sökülürse,tabi öncesinde gazının toplanması gerekiyor. Sonrasında iç ünite düzgünce sökülür ve yeri değiştirildikten sonra tekrar monte edildiğinde yine vakum yapılırsa herhangi bir zarar görmemiş olur.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Cihaz Midea üretimi ve Kaira'nın komponentlerini taşıyan Midea modelinde 4700 Btu civarında min. kapasiteye sahip olduğu görülüyor.
Firma doğru dese bile gerçeklik payı yok. Soğutmadaki değeri de 1157 Btu görünüyor. 18k cihazın 1157 Btu'ya inmesi en azından bu segmentte mümkün değil.
Mesela 12000 Btu olanı soğutmada 3800 Btu'ya inip 130W çekerken 18000 Btu olanı 1157 Btu'ya inip 560W çekiyor. Böyle bir orantı olamaz. Bu broşürler reklam firmalarına yaptırılıyor ve teknik verileri de onlar basıyor. Tabi bilgileri markadan alıyorlar ancak muhtemelen derleme esnasında gözden kaçtı. Görüştüğünüz yetkili de broşür yanlış olmaz diye düşünüp doğru demiş olabilir. Demirdöküm'de de var bu durum. Ben üreticisinin eşdeğer modelini baz alarak kıyaslama yaptığım için şahsen buna ses etmedim ama düzeltilmesi tabi daha iyi olur ve ilgili firmanın mesuliyetindedir.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
En sessiz mod genellikle uyku modudur. Bazı markalarda da ekstra düşük hız diye adlandırılır. En düşük fanda sesinin rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Bu biraz göreceli,sese ne kadar duyarlı olduğunuza bağlıdır.
Bakır boruyu ücreti karşılığında takabilirler. Bu farkı veririm derseniz tercih edebilirsiniz. Bakır tercih etmeniz daha iyi olur. Direkt bakır boruyla monte edilen alternatif isterseniz LG markasına bakmanızı tavsiye ederim.
12000 Btu kapasiteye ihtiyacınız olacaktır.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X