Merhaba. Klişe hale gelen bir söz var ya ; "bunlar daha iyi günlerimiz". Daha senenin yarısındayız ancak bu zamlar bu şartlar altında durmaz. 1 Ay sonra yine hesaplatsanız kayda değer bir fark yine çıkacaktır. Bir de yılbaşından sonrası var ki... Klima özelinde konuşmam gerekirse imkânı olan hemen almalı. Kampanya falan beklemek boşa çaba sarf etmek olur. Çünkü kampanya yapılana kadar zam geliyor. Zamlı fiyat üzerinden yapılan kampanya da eski fiyatı aratıyor. Saygılarımla... |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2595. sayfa)

-
-
Merhaba.
Uç noktaları düşünürsek,yani alt segment ile üst segment cihazları düşünürsek %20 %30'a varan farklar oluşacaktır. Bu özellikle ısıtmada belirgin olur. Sadece kağıt üstündeki verim değerleriyle kıyaslamamak lazım. Ev tipi klimaların verim değerleri dış ortamın sıcaklığına bağımlıdır. Sıcaklık düştükçe verim de düşer. Üst sınıf klimaların farkı da düşük sıcaklıklarda verimini daha iyi koruması aşamasında ortaya çıkar. Bu bağlamda rakamsal verilerle beraber ampirik (deneysel) sonuçları da hesaba katmak gerekir. Tabi bu denli yüksek farkı elde edebilmek için üst sınıf cihaza vereceğiniz para kimi zaman giriş sınıfı klimanın 2-3 katı fiyatlara çıkabiliyor.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. İyi günler dilerim.
Multi klima mantıklı olur ancak hazır tesisatın olduğu yerde iki dış ünite için yer varsa iki ayrı klima totalde daha avantajlıdır. Tabi görsel olarak da dezavantaj oluşturmayacaksa.
Çünkü ,
1-Multi Klimalar daha pahalıdır. İşçilik ve malzeme ücretlidir. ( Hazır tesisatınız olduğu için malzeme kısmı istisnadır. Ufak tefek ek masraflar olabilir).
2-Dış ünitede arıza olduğunda iki iç ünite de iptal olur.
Bir avantajı vardır ki çoğu markanın bireysel klima ile multi split klima ve VRF vb. ürünlerinin servisi ayrıdır.
Çünkü Multi,VRF,Isı Pompası gibi cihazlar "Sistem Klima veya Ticari Klima" olarak geçer. Bu nedenle bu cihazlara kurumsal servisler bakar. Bu nedenle personellerin işe bakışı nispeten daha profesyonel olur.
Salona 18000 Btu , mutfağa 12000 Btu yeterli olur. İki iç ünite için 18000 Btu dış ünite yeterli olacaktır. Ama eş zamanlı çalışma olmayacağı için 12000 Btu iç ünite çalışırken 18000 Btu bir dış ünite devreye gireceği için tüketim değeri 12000 Btu iç-dış üniteli bireysel klimaya nazaran bir miktar daha fazla olacaktır.
İllaki multi olsun derseniz şahsen tavsiye etmem diyemem,alınabilir.
Multi için kampanya dahilinde Toshiba markasına bakmanızı tavsiye edebilirim.
Alternatif olarak nispeten daha uygun şekilde Alarko Flair markasına bakmanızı tavsiye ederim. Bu marka da multi için şu anda kampanya yapmış durumda.
Saygılarımla...
-
Merhabalar hocam. Bu klima ilk duyurulduğu zaman benim de dikkatimi çekmişti ve konusunu açmıştım.
https://forum.donanimhaber.com/toshiba-dan-kumas-on-panelli-yeni-klima-serisi-haori--148956555
Ancak o dönem meydana gelen bazı sıkıntılardan dolayı foruma uğramaya vaktim/imkânım olmadı ve konuyu devam ettirmek de nasip olmamış oldu.
Verim değeri gayet iyi olan ve şahsi görüşüme göre sessiz çalışan bir cihaz. Bilinen,bildiğim herhangi bir kronik sorunu vs. yok. Tasarım ön planda ve dediğim gibi verimi yüksek bir cihaz. Filtrasyona şahsen çok önem vermesem de (klimada çok etkili olmuyor) kabul etmek lazım ki bu yönden de zengin içeriğe sahip.
Genel anlamda iyi bir cihaz. Teknik açıdan dış ünite kondanserinin tek sıra olmasını beğenemedim. Böyle bir cihazda iki sıralı kondanser olması daha iyi olurdu. Dış ünitedeki peteklerin iki kat olmasını kastediyorum. Bu durum kondanser yüzey alanını artırıp ısı transfer yeteneğini yükseltir. Tek sıra olduğu için bu kısımdan şahsen puan kırdım. Ama bu sebepten alınmaz demiyorum. Diğer Toshiba modellerinde olduğu gibi bazı parçaları Midea grubu tarafından üretilmektedir. Dış ünite fan motoru "Welling" markadır. (Midea-Carrier Grubu'nun markasıdır). Kompresörü GMCC markadır (Midea Grubunun ortak girişimine ait bir markadır). Bunu anormal karşılamaya gerek yoktur. Zira Toshiba'nın iklimlendirme sektörü Carrier'in çatısı altında hizmet verir. Yani Toshiba'nın iklimlendirme kısmı Carrier'e aittir. Carrier ile Midea da ortaktır. Bu ortaklıktan meydana gelen çalışma Carrier'in sahibi olduğu Toshiba'ya yansıyarak bu sonucu ortaya çıkarır.
Ayrıca teknik açıdan değil ancak maddi açıdan bir eksisi vardır ki renk değiştirme işlemi çok makul fiyatlarda olmayabiliyor. Bu da bütçeye göre göreceli bir kavram olsa da ürün ile birlikte verilen 1 standart (ürünü alırken seçeceğiniz renk) + 1 alternatif renkte kumaş seçeneğine ek olarak 3. rengi tercih etmek isterseniz bir kumaşa vereceğiniz para yüksek miktarlara ulaşabiliyor. Bu yönden aksesuarları pahalı olabiliyor. Onun dışında teknik açıdan en azından şimdilik bir problemi yok.
Şahsen böyle detaylara çok takılmam ancak siyah kumandaya beyaz kumanda tutacağı biraz abes olmuş. Diğer kumandaların aksine bu cihazın kumandası mıknatıslıdır. Direkt bir yere sabitlediğiniz tutacağın üstüne bıraktığınızda asılı kalmaktadır. Böyle ince detayları da eklemişler ve farklılıklar katmışlar.
Saygılarımla...
-
Rica ederim.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Aralarında çok fazla bir fark yok. Heavy'in bu modelini listeden kaldırmanızı tavsiye ederim. Yani değerlendirmeye almayın. Bu fiyata değecek bir ayrıcalığı yok.
Listede sıralama yapacak olursak ;
Bosch 3000i
LG Dual Cool (Soğutma ağırlıklı olacaksa bu sırada yer alır)
E.C.A Syplos R32
Kaira DTXR
LG Dual Cool (Isıtma da olacaksa yukarıda değil,bu satırda yer alır).
Bu sıralamaya göre tercihte bulunmanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam. Tercih sebebinizi anlıyorum,kır dök uğraşmak ve evden ayrılmak gerekirse kapattırmak vs. uğraştırıcı oluyor. Ancak inanın split klima alırsanız bir kere kır dök ile uğraşır ve sonrasında sökülünce kapatmak için uğraşırsınız.
Ama portatif klima alırsanız her gün aldığınıza pişman olarak yaşarsınız. 25m² alan için maalesef hiçbir portatif klima işe yaramaz.
1-Neredeyse hiçbiri inverter değil. Eski mantık çalışıyor ve tüketimi yüksek.
2-%99'u tek boruludur. Dışarı tek boru uzatırsınız. Bu boru dış ünite fanı görevi görür. İç ortamdan emilen ısıyı dış ünite fanının sıcak üflemesi gibi borudan dışarıya sıcak hava olarak atar.
Ancak split klimada dış ünite dış ortamdan aldığı havayı sıcak olarak yine dış ortama atar. Bunun aksine portatif (tek borulu) klimalar dışarı sıcak hava atarken iç ortamın havasını çekip dışarı atar. Bu da içerideki soğuttuğu havayı ortamı soğutmak için dışarı atması demektir. Böyle saçma bir kısır döngüsü mevcuttur. İç ortamı soğutuyor,ama iç ortamı soğutmak için içeride soğuttuğu havanın bir kısmını dışarı atıyor.
Bu da örneğin cihaz 12000 Btu ise kompresörü 12000 Btu olsa da içeri verdiği soğuğu aynı zamanda dışarı da attığı için 12000 Btu kapasite ile çalışmasını önlüyor. Aslında bu şekilde çalışıyor ama dediğim gibi soğutulan hava dışarı atıldığı için soğuğundan tamamen yararlanamıyorsunuz.
Tek borulu olanları ayrıca içerideki havayı dışarı attığı için ortamda vakum etkisi oluşturuyor. Yani ortamı havasız bırakmaya başlıyor ve camları açmak zorunda kalıyorsunuz. Camları açınca içeri sıcak hava giriyor ve klimanın bir nebze güç bela soğuttuğu alan yine ısınıyor.
Çift borulu olanları mevcut. Biri emiş biri üfleme amaçlı. Bu cihaz da tek boruludan farklı olarak içerinin havasını kullanmıyor,dışarıdan alıp dışarı veriyor. Ama bu da büyük iki adet borunun camdan vs. uzatılması demek. Bypass yapmaması için boruların birbirinden uzak olması gerekiyor.
Özetle vantilatör bile daha iyidir diyebiliriz. Hiç bulaşmamak lazım,çekilecek dert değildir.
Ayrıca kasa yapısı genellikle plastik ve vibrasyon sönümleme konusunda başarılı bir tasarıma sahip değiller. Kısacası gürültülü çalışıyorlar. Çünkü kompresör de iç ortamda. Çalıştığı sürece "gır gır gır" diye rahatsız edici ses çıkaracaktır.
Daha detaylı bilgi için daha önce bu klimaları ele aldığım konumu okumanızı tavsiye ve rica ediyorum.
https://forum.donanimhaber.com/portatif-klima-mi-split-klima-mi-avantaj-ve-dezavantajlar--148114519
Konuya yönlendirmemin sebebi hali hazırda uzunca yazımın bulunmuş olmasıdır. Aynen buraya da kopyalarım ancak tavsiye konusunun içinde olunca uzun bir yazı diğer forumdaşlarımızı rahatsız edebilir. Bu nedenle linkini paylaştım.
Düzenleme : Link düzeltildi.
Saygılarımla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 8 Haziran 2022; 1:41:23 >
-
-
Selamlar.
Bu şekilde bir uygulama yaparsanız sağa-sola üfleme kanatları otomatik ise sağa-sola üfleyecek şekilde kumandadan ayarlamanız gerekir. Manuel ise klima üzerinden biri düz,diğeri sola üfleyecek şekilde ayarlamanız uygun olur. Klimaya karşıdan bakınca sol dikey flaplar sola,sağdakiler düz üfleyecek şekilde ayarlanmalıdır ki salona da faydası olsun. Gerçi zaten üflenen hava kapıdan dışarı çıkana kadar salondaki ısıyı da ister istemez emer ama salondaki etkiyi bahsettiğim şekilde artırmanız özellikle salonda oturulurken daha iyi olur.
Sesten ziyade 30m² + diğer alanlar düşünülürse 18000'den aşağısı yeterli olmayacaktır. Bu nedenle kapasite tercihinizi 18000 olarak yapmanızı tavsiye ederim. Salonda klimaya en uzak olan nokta ile klimanın olduğu bölge arasında sıcaklık farkı olur ancak bu çok yüksek değerlerde olmayacaktır. Bu bağlamda bu montaj yerinin sorun olmayacağını söyleyebilirim. Ancak klimanın diğer alanlarda etkisini görebilmeniz için mümkün mertebe hiç kapatmadan çalıştıemanız gerekir.
Saygılarımla...
-
Merhabalar.
Asgari olarak 18000 Btu tercih etmeniz uygun olacaktır.
Bütçenize uygun olacak şekilde E.C.A Syplos ESA1318A100 veya Kaira DTXR50E modellerini tavsiye edebilirim. Kaira yabancı gelebilir ; Daikin'in alt markalarından biridir. Servis hizmetleri de Daikin markası tarafından verilir.
18000 Btu kapasiteli cihazları araştırmanızı tavsiye ederim. Farklı bir tercihte bulunacak olursanız yine sormanız iyi olur. Yanlış,sorunlu marka/model tercih etmemeniz adına bu yararınıza olacaktır.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
İkinci fotoğraftaki ürün tahliye hortumudur. 5/8 çapındadır (15,88mm) Yani normal metrik hortumlardan değildir.
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla tahliye hortumunun ucu dış ünitenin arkasına bırakılmış. Bu klima açısından herhangi bir etkiye sahip değildir. Ancak özellikle yüksek katlarda böyle montaj yapıldığında klima çalışırken akan su haliyle yere damlamaktadır. Bu da özellikle apartman girişine denk gelen dış ünitelerde apartmana giren/çıkan insanların başlarına su damlaması gibi rahatsızlıklara yol açabilmektedir. Eğer dış ünitenin bulunduğu hizanın zeminine suyun damlaması sorun oluşturmuyorsa böyle kalabilir. Ancak bu tarz yerlerde sıkıntı yaşanmaması adına iç ve dış ünite tahliye hortumları Y aparat ile tek hortumda toplanıp yağmur suyu iniş borusuna bağlanır (boru delinerek yapılır).
Saygılarımla...
-
Merhaba. Vestel ne ise bu cihaz da odur. Birebir aynı durumdadır.
Fiyatı güzel. Soğutma ağırlıklı kullanımlarda tercih edilebilir ancak yaşanan en yoğun sıkıntılardan biri Vestel'lerin ses sorunudur. Dış ünitesi sesli çıkabilir. Bu riski gözeterek almanızı tavsiye ederim. Biraz şans işi. Bazıları gayet sessiz iken bazıları özellikle kompresör yüksek frekansa çıkınca ve düşük frekansa inince sesli çalışabiliyor.
Saygılarımla...
-
Abi, yorumun icin cok tsk ederim. Uzun git gel sonra Lg S3-W12JA2AA (S12ETK) 12.000 Btu Dualcool Inverter Klima almaya karar verdim.
Galiba bu 8-9 bin TL bandinda en uygunu bu gibi duruyor performans bakimindanda.
Tek dikkat etmemiz konu vakumlama olacak galiba. Dogrumudur hocam?
Saygilarimla
-
Selamlar hocam. Hayırlı olsun. Evet,LG kompresör bulunduruyor. Sezonluk soğutma için eğer ses problemi de yoksa beklentiyi karşılayacak bir cihazdır. Vakum ile beraber düzgün bir montaj yapılırsa ve ses sorunu çıkmazsa soğutma için memnun edecektir.
İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim.
Saygılarımla...
-
şehir Antalya
Alan 25m²
Cephe güney batı
Ara kat
Kullanım; Isıtma soğutma
Klima konumu kapı pervazın üzerinde olacak, oda da üçlü Fransız pencere vardır. Bina sıfır daire ısı yalıtımlıdır. Tavsiyeleriniz nedir? Gree hariç
Bütçe 15k
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seboist322 -- 8 Haziran 2022; 8:38:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam çok teşekkür ederim.Multi sistem almaktan vazgeçtim.Önerilerinizi dikkate alacağım.Salon ve mutfağa ayrı ayrı almaya çalışacağım.
-
Mersinde yazlık evi dayalı döşeli kiraya verecem. hem ısıtma hem soğutma için kullanılacak 2 tane 9binlik ve 1 tane de 12binlik klima lazım. f/p ürünü ne tavsiye edersiniz? kendi evimde sadece yazları kullandığım mitsubishi electric de var heavy de var, airfel de var. fakat burada yüksek paralar vermek istemiyorum. beyaz eşyayı seg marka aldım. klimayı da seg mi alsam dedim ama kısa zamanda çöp de olmasını istemiyorum. her biri için maximum 10bin tl bütçe ayırdım.
-
5 yıl önce 12btu baymak inverter klima almıştım. o dönem f/p cihazıydı. enerji tüketimi makul. ısıtma ve soğutma performansı gayet iyi. bursada yaşıyorum, yazın genellikle nem almada kullanıyorum, 5-10 dakikada ortamı rahatlatıyor.
-
Merhaba,
18000 yada 24000'lik klima almayı düşünüyorum. LG ve Arçelik klimalar bildiğim kadarıyla aynı ürünler. Bosch ürünlerini inceleyemedim.
Klima konusunda servis'te önemli. Bu bağlamda tavsiye edebileceğiniz modelleri öğrenebilir miyim. Kur malesef iki günde çok arttı, acil almak durumundayım.
Arçelik 18325 modelini 12.500 TL gibi bir rakama alınabiliyor.
Teşekkürler.
-
Cevabınız için teşekkürler. Ben sonradan bu konuyu birkaç gün epey inceledim ve 10K bütçemi biraz aşarak Bosch 3000i aldım. Daha fazla beklemek istemedim çünkü döviz kuru gene alev aldı malesef.
Bosch termo teknik servisini aradığımda Wireless aparatının ayrı satıldığını ve siparişle getirldiğini söylediler. Arayıp fiyatını söyleyecekler.
Bu klimadan alıp wifi aparatı taktıran varsa bilgi verirse memnun olurum. Daha evvel üst katımda kurulu mitsubishi klima için wireless aparatı almıştım. Onun sürekli fişe takılması gereken, ayrı bir kumanda gibi aparatı vardı. Onu hiç kullanmıyorum. Bocsh taki de benzer bir sistemse almayacağım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X