Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2436. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cicek_7 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.843
Cevap
961
Favori
4.894.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24342435243624372438
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Shira serisi bir önceki nesildir. Şimdi iki seçeneğe indirdiler. Shira Eco ve Shira Plus

Shira Plus'ta akıllı göz vardır. Ortamda bulunan canlı hareketini takip ederek çalışma düzenini ayarlar. Ortamda canlı algılamazsa kendini kısar,hareket algılayınca tekrar eski çalışmasına geri döner. Ayrıca ayarınıza göre bulunduğunuz alana üflememesi veya direkt üflemesi için ayar yapabilirsiniz,hareketinizi takip ederek buna göre üfleme yönünü ayarlar. Verimi Eco'dan daha yüksektir.

Shira'da da bu özellikler var ancak Shira dediğim gibi bir önceki nesildir. Çok cazip bir fiyatı var ise tercih edilebilir.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster

Merhaba hocam,

Daikin Shira 8500 BTU A++ için 5000 TL cazip bir fiyat olarak değerlendirilebilir mi sizce? SEER değeri (7.9) gayet iyi görünüyor fakat eski nesil ve r410a olması düşündürüyor. R32 olan Shira plusın fiyatı çok uçuk 9 binlere dayanmış.

Bir de tüketim ve verimlilik değerleri nedeniyle LG Deluxe 9 A++ üstünde duruyorum. R32 olması güzel fakat Daikin kalitesini bu cihazda bulabilir miyim bilmiyorum. Fiyatı 4500 TL

Bu cihazları önerir misiniz ya da bunlar dışında max 5000 bütçeyle önerebileceğini cihaz var mı?

Saygılarımla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar,

5500 liralık bütçem ile 18.000'lik sıfır inverter klima arayışındayım. 2 Model bulabildim, farklı tavsiye verebilecek olan var mı ?

LG Dual Plus S3-M18KL2FA

Airfel LTXN50U

Şimdiden teşekkür ederim.

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim. Modülü nereden temin edebiliriz veya bir link var mıdır bildiğiniz? Modülün ismi de olur. Sağolun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turom

Cevap için çok teşekkür ederim.

Eğer vaktinizi çok almaz isem:

1. 18000 btu luk Tek Klima ile Salon merkezli önerinizi ve
    2. Salon 18000BTU + 20m2 12000BTU önerinizi alabilirsem çok sevinirim.

Rica ederim. Ne demek,memnuniyet duyarım.

1- 10.000TL bandının üst sınırlarına doğru bir tavsiye verecek olursam,

Az bir miktar daha artırma imkanınız varsa düşünün diye ismini anmadan geçemeyeceğim;

Mitsubishi Heavy ZS-W Premium serisini 18000 Btu olarak tavsiye edebilirim.

(https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zs-w-set)

Alternatif olarak Daikin Shira Eco serisini tavsiye edebilirim.

Mitsubishi Electric Enviro serisi öncelikli olmak üzere alternatifi olarak HaRe serisi için fiyat almanızı tavsiye ederim. Enviro önceliklidir,bütçenize uygun ise tavsiye edebilirim. Aksi halde HaRe'yi değerlendirebilirsiniz.

Daha uygun fiyat bandına inecek olursak,

Demirdöküm A5 Performans / Sigma Plus INVDMG

Viessmann Dynamic (+ Montaj ücreti vardır)

Airfel LTXN50UB

LG Dual Plus

LG Dual Eco / Arçelik 18325

Marka ve modellerini tavsiye edebilirim.

18000+12000 Btu cihazlara yöneldiğimizde,

Alarko Flair

Sigma Comfort INVDMS

Samsung AR35

E.C.A Syplos R32

Marka ve modellerini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: _RuLazz_

Limitler dahilinde Baymak Elegant Plus 12000 R32 li cihaz almıştım. Kart kampanyası ile birlikte 3650 TL gibi bir rakama denk gelmişti Mart ortasında.

Muğlanın güneyinde kullanıyorum cihazı ısıtma modunda kullandım başarılı.

Soğutma modunu yeni yeni kullanıyorum başarılı.

Sessiz iç ve dış ünite.

Faturaya yansımasını net hesaplayamadım mevsim geçişi olduğu için sık kullanmıyoruz.

Sayın @klima5505 saygılar sunar

İyi forumlar dilerim.

Merhaba Sayın @_RuLazz_ hocam,

Isıtma ve soğutma konumlarında test edip izlenimlerinizi paylaştığınız için şahsım adına çok teşekkür ederim. Memnun kalmanıza çok sevindim.

Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum. Net bir fark tespit etmeseniz bile kullandıkça faturaya olan etkisini üç aşağı beş yukarı,en azından memnun kalıp kalmadığınıza göre yorumlarsanız memnun olurum.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ff35

Hocam detaylı açıklamanız için teşekkür ederim.

Bizim ev açık salon, açık mutfak ve hol toplamda 70-80 metrekareden fazladır diye tahmin ediyorum. Fakat klimanın tüm evi serinletmesini istiyorum.

R410a ve R32 gaz arasında kararsızdım, sizin tavsiyenize göre R32 tercih etmek lazım diye anlıyorum.

Evet M.Heavy iklimsadan fiyat aldım 14500 TL, Teknosa da 15700 TL fakat yenisi mi eskisi mi bilmiyorum. Form Groupta da 16900 TL. Sizce gaz farkı için 2500 TL fark vermeye değer mi?

Daikin de üzerinize hava üflememesini sağlayan göz, Flash streamer gibi ek özellikler var. Aynı fiyat olursa Shira Plus daha mantıklı geliyor. Verim açısından Mitsubishi çok fark yaratır mı? Bir de Daikinin servisi eve geldi, bizim eve kurulum biraz sıkıntılı 12 metre civarı bakır kablo gidecek ve asma tavan üzerinden geçirecekler. Servis güzel tarif etti, daha güvenilir geldi. Ciddi fiyat farkı veya performans farkı olmadıkça ben Shira Plus'tan yanayım biraz.

Bir de Daikinin 34000'lik bir kliması varmış ama o da fiyatı fazla geldi, 27000 TL miş.

Teşekkürler.

Rica ederim hocam.

R410A da henüz tercih edilmeye müsaittir. Ancak almışken R32 alınırsa daha iyi olur,daha güncel ve daha yeni nesil bir cihaz almış olursunuz.

70-80 m² alanınız için 24000 Btu uygundur. 34000 Btu cihazlar da fazla gelmezdi.

Daikin'de Alpha ve Advance serisi olarak ticari sınıfta bu kapasitede duvar tipi klimalar mevcuttur. Yine ticari sınıfta Mitsubishi Electric'te,konut tipi olarak Fujitsu/General'de bu kapasitede klimalar mevcuttur.

Ancak standart kapasitenin dışında olduğu için fiyatları ne yazık ki yüksektir.

Teknosa'daki cihaz da R410A gazlıdır. İklim"SA"-Tekno"SA" aynı çatı altında olduğu için Teknosa da klimayı İklimsa'nın ithal ettiği serilerden temin eder.

Shira Plus da gayet iyi bir seridir,üst sınıftır. Bütçeniz için uygunsa Heavy Premium'a alternatif olarak onu düşünebilirsiniz. Shira Plus,Premium'dan aşağı bir seri değildir.

Shira Plus'ı da düşünün,olmaz ise R32 olan Heavy'i düşünün derim ben şahsen.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: punis_her

Teşekkürler hocam,

Ben şu modeller arasında kaldım, cihazın kendini temizleme fonksiyonu ve hava filtrelerinin niteliklerine önem gösteriyorum

https://www.daikin.com.tr/shira-eco-18000-btuh-a-ftxp50m-inverter-klima-r32_182897?gender=yok

https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk50zs-w-set

Bir makine muh arkadaşım da mitsubishi electric ürünlerine bakmamı önerdi, https://klima.mitsubishielectric.com.tr/tr/urun/envirome/bireysel-klimalar/duvar-tipi-klimalar ama pek bir fiyat bilgisi bulamadım. Sizin görüşünüz önemli, teşekkürler.

Rica ederim hocam.

Mitsubishi Electric ; satış ve servis hizmetlerini yalnızca kendi bayi ve servislerinden sunmakta olup,fiyat bilgisini de ancak bayileri üzerinden paylaşmaktadır. Bu nedenle en yakınınızdaki bayiye uğrayarak veya kısıtlama süreci içerisinde kendilerine telefon veya e-mail yolu ile ulaşarak fiyat bilgisi alabilirsiniz. Enviro için fiyat bilgisi almanızı tavsiye ederim.

3 Marka model arasında,

Mitsubishi Electric Enviro

Mitsubishi Heavy Industries Premium

Daikin Shira Eco

şeklinde tercih sıralaması uygulamanızı tavsiye ederim.

İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Bütçe olarak 6 bin liraya kadar düşünebiliriz. Ama ne kadar daha az masraf o kadar daha iyi şu an bizim için.

Rica ederim.

Bulunduğunuz bölgedeki Mitsubishi Electric bayilerine telefon veya e-mail yolu ile ulaşarak HaRe serisi için fiyat almanızı tavsiye ederim. Verecekleri fiyat,bütçenize uygun ise birinci olarak bu cihazı tavsiye edebilirim.

Alternatif olarak Samsung AR35 serisini tavsiye edebilirim. f/p ürünüdür. Fiyatına göre memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

Alarko Xpower Gold serisi bu sırada birinci,Alarko Xpower Fresh serisi ikinci olarak tercih edilebilir. (3 yıl içerisinde ek garanti yaptırma imkânı bulunan bir markadır).

Viessmann Dynamic serisi tercih edilebilir (+montaj ücreti vardır).

Bulunduğunuz bölgede servis ağı mevcut ise E.C.A Syplos bir alternatif olabilir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Han

merhabalar, @klima5505 üstadım öncelikle vakit ayırıp paylaştığınız değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Genel olarak forumdaki bir çok mesajı okuyarak bir miktar bilgilendim. Ancak işin uzmanına sormak istediğim detaylar var.

Soğutmak istediğim alan 18m2 yalıtımlı bir binada doğu cepheli bir oda. Sadece soğutma olarak kullanacağım. 12000 btu bir klima düşünüyorum. Ancak benim için minimum elektrik sarfiyatı öncelikle geliyor. Klimayı kapatmadan kullanmayı düşünüyorum maksimum verimlilik için. Yani aylık minimum elektrik sarfiyatı olan bir klima öncelikli benim için. Evin yeni olması ve iskan sorunlarından şantiye elektriği ödüyorum aylık 350-400tl arası geliyor. Klima için 4500 lira bütçe ayırdım hocam. Ancak sizin önerinize göre bütçeyi arttırabilirim.

Araştırıp bulduğum modeller bunlar ;

https://www.epey.com/klima/lg-s3-m12ja2fa-dual-plus.html

https://www.epey.com/klima/lg-dual-eco-s3-w12ja3aa.html

https://www.epey.com/klima/viessmann-vitoclima-200-s-he-dynamic-12.html

Sizin önerebileceğiniz bir model varsa çok memnun olurum hocam. Birde bu tip bir senaryoda aylık tüketim ortalama kaç kwh olur ? Tekrardan çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Merhabalar @Tek Han hocam.

İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim.

LG Dual serilerinin verim vb. teknik detayları aynıdır.

Sadece "Plus" serisinde,sağa-sola salınım özelliği kumandadan ayarlanabilir durumdadır. "Eco" serisinde ise bu klima üzerinden el ile ayarlanabilir.

"Plus" serisinde Wi-Fi standarttır. Yani direkt Wi-Fi özelliği ile gelir. "Eco"da ise Wi-Fi opsiyoneldir. Wi-Fi özelliği kazandırmak isteyecek olursanız haricen Wi-Fi modülünü satın almanız gerekir.

Viessmann Dynamic ise Haier üretimidir. LG'ye nazaran kalite çıtası bir miktar daha yüksektir.

Benim tavsiyem bu durumda Viessmann Dynamic

LG Dual Eco

LG Dual Plus şeklinde olurdu.

Viessmann'da montaj ücretlidir. Bunu da hatırlatmak isterim.

Bir alternatif daha ekleyecek olursak bu durumda Samsung AR35 serisini örnek gösterebiliriz,bu cihazı da bir düşünün derim.

Inverter klimalarda tüketim yorumu yapmak açıkçası zordur. Yani ne desek tahmini olur. Ama 7/24 kullanım düşünceniz olduğu için isabet oranı daha fazla olacaktır.

7/24 çalışmada çalışma sürecini bazı kısımlarında tüketimini yükseltme ihtimali olsa da genel olarak 400W civarı bir tüketimle çalışmaya devam edeceğini düşünsek,

0,4kW x 24 saat = 9,6kW x 30 gün = 288kW - 300kW gibi bir tüketim söz konusu olacaktır. Bu değer "tahminidir"

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alex27i

Merhaba hocam,

Daikin Shira 8500 BTU A++ için 5000 TL cazip bir fiyat olarak değerlendirilebilir mi sizce? SEER değeri (7.9) gayet iyi görünüyor fakat eski nesil ve r410a olması düşündürüyor. R32 olan Shira plusın fiyatı çok uçuk 9 binlere dayanmış.

Bir de tüketim ve verimlilik değerleri nedeniyle LG Deluxe 9 A++ üstünde duruyorum. R32 olması güzel fakat Daikin kalitesini bu cihazda bulabilir miyim bilmiyorum. Fiyatı 4500 TL

Bu cihazları önerir misiniz ya da bunlar dışında max 5000 bütçeyle önerebileceğini cihaz var mı?

Saygılarımla

Alıntıları Göster

Merhaba hocam.

R410A olsa da gayet güzel bir seridir. Akıllı göz özelliği örneğin,iyi bir detaydır.

Benim bu noktada tavsiyem,cihazın R410A gazlı oluşunu göz ardı edip tercih etmeniz olurdu. Evet,R32 daha güncel ancak dediğiniz gibi onun fiyatı da uçuk durumda.

LG de kendi çapında iyi durumda artık. Ancak bir Shira değil,bunu inkâr edemeyiz.

Bugün R410A gazlı bir cihaz tercih ederseniz,cihazın ömrü boyunca (bu tarz tüketim mallarına 10 yıl ömür biçilir) herhangi bir sorun yaşamazsınız. Yani gazı kaçsa gaz bulamıyorum vb. sorunlar karşınıza çıkmaz. R22 bile aradan yıllar geçmesine rağmen gün be gün zorlaşsa bile halen bulunabiliyor.

Zaten gaz ihtiyacı da cihazda kaçak vb. arıza olup da eksilme olursa lazım olacaktır. Onun dışında gazın bulunabilirliği ile alakalı hiç derdiniz olmaz.

Benim tavsiyem Shira'yı tekrar düşünmenizdir. Hani derseniz ne yaptım ettim yine de rahat olamadım,içime sinmedi ; o zaman LG Deluxe'ye şans verin derim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: voqka35

Selamlar,

5500 liralık bütçem ile 18.000'lik sıfır inverter klima arayışındayım. 2 Model bulabildim, farklı tavsiye verebilecek olan var mı ?

LG Dual Plus S3-M18KL2FA

Airfel LTXN50U

Şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar.

İkisi arasında LG Dual Plus'ı tavsiye ederim. Dual Plus R32 gazlı oluşu ile daha avantajlı.

Ama LTXN50UB dersek Airfel'i birinci sıraya yazabiliriz.

Alternatif olarak Viessmann Dynamic serisini tavsiye edebilirim. Montajı ücretlidir,ürün fiyatının üstüne montaj ücretini de ekleyip hesaba katmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Çok teşekkür ederim. Modülü nereden temin edebiliriz veya bir link var mıdır bildiğiniz? Modülün ismi de olur. Sağolun.

Rica ederim.

İklimsa,bu hususta alternatif olarak Wi-Fi kontrollü kumanda sunuyor.

Sigma,Gree üretimi olduğu için Gree'nin Wi-Fi modülü tercih edilebilir.

Dilerseniz Gree ile görüşüp uygun modülün fiyatını öğrenebilirsiniz.

Bu işlem için https://tlcklima.com/bize-ulasin// resmi distribütör ile görüşmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• Daikin al geç,super klima en lüks otellerde bile bu var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Vakit ayırıp detaylı cevap verdiğiniz için Allah razı olsun.

Önerdiğniz modelleri, önerme sırası ile tek tek değerlendireceğim. Değerlendirme sonucunu ve model seçimimi buraya paylaşırım.

2019 yılında klima bakarken 12.000btu kapasiteli f/p modeller arasında sigma sgm12invdmg / Demirdöküm A5 performans / Vaillant vai 8-035 wn sıkça öneriliyordu. Bunlar eskidi mi sayılır ve üstte bahsettiğiniz modellere göre geride mi kalıyorlar, vaktiniz varsa yorumunuzu merak ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

Vakit ayırıp detaylı cevap verdiğiniz için Allah razı olsun.

Önerdiğniz modelleri, önerme sırası ile tek tek değerlendireceğim. Değerlendirme sonucunu ve model seçimimi buraya paylaşırım.

2019 yılında klima bakarken 12.000btu kapasiteli f/p modeller arasında sigma sgm12invdmg / Demirdöküm A5 performans / Vaillant vai 8-035 wn sıkça öneriliyordu. Bunlar eskidi mi sayılır ve üstte bahsettiğiniz modellere göre geride mi kalıyorlar, vaktiniz varsa yorumunuzu merak ediyorum.

Allah sizlerden de razı olsun,sağ olunuz.

DD A5 Performans,Sigma Plus INVDMG ve Vaillant VAI8 modelleri de tercih edilebilir. Ancak günümüz fiyat seviyeleri (indirimler haricinde) şu anda 6000TL'nin üstünde olabiliyor. Internet üzerinden alacaksanız bu cihazları da tavsiye edebilirim. R32 gazlı güncel cihazlardır,eskide kalmadı aslında.

Bayiden alacak olursanız,diğer alternatiflere de şans verme ihtimalini düşünüp fiyat almanızı tavsiye ederim. Çünkü bayilerde ister istemez fiyat bir miktar yüksek olabiliyor.

3 model arasında kıyaslama yapacak olursa bulunduğunuz bölgedeki servis yaygınlığını gözeterek tercihte bulunmanızı tavsiye ederim. Yani hangisinin servisi daha yaygın ve hangisinin servisi nispeten daha yakın mesafede ? Bu kritere göre elemenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• Herkese merhaba.

Forum mesajlarımın altında "forum imzası" kısmında vurguladığım halde gözden kaçması ihtimaline karşı,istisnasız her klima kullanıcı adayını (klima satın almak üzere olan forumdaşlarımızı) ve klimasını başka yere taşıtacak olan mevcut kullanıcıları ilgilendiren "vakum" konusu ile alakalı açıklamayı okumalarını ve vakti gelince tedbirlerini uygulamalarını tüm forumdaşlarımızdan rica ve tavsiye ediyorum.

Vakum işlemi zorunludur ve önemli bir işlemdir. Bu işlemin yapılmaması,yapılmaması için bahane sunulması vb. risklere karşı bilinçli olunması gerekmektedir.

https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723#148046723//

Saygılarımla...

Anlıyorum.

Peki, sizin saydığınız Mitsubishi Hare, Samsung AR35 gibi klimalar ile birbirinin aynısı olan DD A5 Performans - Sigma Plus INVDMG - Vaillant VAI8 3'lüsü arasında malzeme kalitesi, performans vb farkı bulunuyor mu sizce?

Zira, 5.000 lira altına Sigma, 4.500 lira altına da Vaillant bulunabiliyor internet ortamında.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Nakit 14500 TL'e form gruptan R32 gazlı Diamond serisi 24000 BTU klima için anlaştık, yarın montajı yapılacak. Hem fiyat avantajı oldu hem de yeni nesil gazlı üst düzey bir cihaz almış olduk.

Dediğiniz gibi 24000 BTU üzerinde fiyat çok sapıtıyor, evde bir tane da 12000 btu klima var, artık umarım bu iki klima idare eder.

Tekrar teşekkürler, iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar @Tek Han hocam.

İlginiz ve güveniniz için ben teşekkür ederim.

LG Dual serilerinin verim vb. teknik detayları aynıdır.

Sadece "Plus" serisinde,sağa-sola salınım özelliği kumandadan ayarlanabilir durumdadır. "Eco" serisinde ise bu klima üzerinden el ile ayarlanabilir.

"Plus" serisinde Wi-Fi standarttır. Yani direkt Wi-Fi özelliği ile gelir. "Eco"da ise Wi-Fi opsiyoneldir. Wi-Fi özelliği kazandırmak isteyecek olursanız haricen Wi-Fi modülünü satın almanız gerekir.

Viessmann Dynamic ise Haier üretimidir. LG'ye nazaran kalite çıtası bir miktar daha yüksektir.

Benim tavsiyem bu durumda Viessmann Dynamic

LG Dual Eco

LG Dual Plus şeklinde olurdu.

Viessmann'da montaj ücretlidir. Bunu da hatırlatmak isterim.

Bir alternatif daha ekleyecek olursak bu durumda Samsung AR35 serisini örnek gösterebiliriz,bu cihazı da bir düşünün derim.

Inverter klimalarda tüketim yorumu yapmak açıkçası zordur. Yani ne desek tahmini olur. Ama 7/24 kullanım düşünceniz olduğu için isabet oranı daha fazla olacaktır.

7/24 çalışmada çalışma sürecini bazı kısımlarında tüketimini yükseltme ihtimali olsa da genel olarak 400W civarı bir tüketimle çalışmaya devam edeceğini düşünsek,

0,4kW x 24 saat = 9,6kW x 30 gün = 288kW - 300kW gibi bir tüketim söz konusu olacaktır. Bu değer "tahminidir"

Saygılarımla...

Alıntıları Göster

Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim üstad. Peki Samsung AR35, viessmann dynamicten daha mı üstün ? yani lg, samsung ve viessmanın bu modellerinden hangisini almamı önerirsiniz hocam ? 1. kıstas tüketim 2. kıstas kalite hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Han -- 9 Mayıs 2021; 13:22:29 >

• merhaba,

kiracıyım, ev çok da uzun süre bu evde kalmayı düşünmüyorum. klimayı taktırmak söktürmek çok işime glemiyor. o yüzden portatif/mobil klima almayı düşünüyorum.

3000 tl civarı bütçem var. acaba hangi klimaya yönelmeliyim. teşekkürler

evim 85 metrekare saloum 23 metrekare.

• 
Sayfa: önceki 24342435243624372438
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.