Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2437. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hardcrss Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.843
Cevap
961
Favori
4.894.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24352436243724382439
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mobil klimalar dış üniteside içinde olduğundan normal klimaların iç ünitelerine kıyasla aşırı sesli çalışan klimalardır,yatak odasında uyurken çalıştırmanız mümkün değildir. Hatta gündüz tv açıkken bile ciddi anlamda sesini duyarsınız almadan önce 2 kere düşünün. Serinliyeyim derken baş ağrıları yaşamayın.
  • Merhabalar Arkadaşlar,

Hangi klimayı tercih etmeliyim konusunda çok kararsız kaldım ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

65 metrekare salonda sadece soğutma için kullanılacak. Isıtmaya hiç ihtiyacımız olmayacak. Bu yüzden çok pahalı bir model gereksiz olacak sanırım.

Seçeneklerimi 3 klimaya kadar indirdim. Üçünün de fiyatları birbirine yakın. 6250 tl ile 6750 tl arasında değişiyor. Sizce hangisi tercih edilmeli? Şimdiden teşekkürler.

Airfel LTXN71U A++ 24000 Btu Inverter

LG Dual Eco S3-W24K23BA A++ 24000 BTU

LG S3-M24K22FA Dual Plus 24000 Btu Wifi R32 Gaz A++ 

• quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

Anlıyorum.

Peki, sizin saydığınız Mitsubishi Hare, Samsung AR35 gibi klimalar ile birbirinin aynısı olan DD A5 Performans - Sigma Plus INVDMG - Vaillant VAI8 3'lüsü arasında malzeme kalitesi, performans vb farkı bulunuyor mu sizce?

Zira, 5.000 lira altına Sigma, 4.500 lira altına da Vaillant bulunabiliyor internet ortamında.

Merhaba.

Malzeme kalitesi bakımından Mitsubishi Electric HaRe daha üstündür.

Verim bakımından ise DD A5 Performans,Sigma INVMDG serileri daha üstündür.

VAI8 güncellenmiş hali ile verim bakımından AR35,Sigma Comfort serilerinin seviyesine gelmiş durumdadır. Aradaki fiyat farkı buradan kaynaklanmaktadır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: ff35

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Nakit 14500 TL'e form gruptan R32 gazlı Diamond serisi 24000 BTU klima için anlaştık, yarın montajı yapılacak. Hem fiyat avantajı oldu hem de yeni nesil gazlı üst düzey bir cihaz almış olduk.

Dediğiniz gibi 24000 BTU üzerinde fiyat çok sapıtıyor, evde bir tane da 12000 btu klima var, artık umarım bu iki klima idare eder.

Tekrar teşekkürler, iyi günler.

Rica ederim.

Hayırlı uğurlu olsun. Gayet güzel bir fiyata gelmiş. İzlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Daha önce hatırlattı isem lütfen kusuruma bakmayınız ancak,montaj esnasında bilmeniz gereken "vakum" konusu ile alakalı açıklamayı okumanızı,vakum konusu ile alakalı yaşanabilecek sıkıntılara karşı hazırlıklı ve tedbirli olmanızı tavsiye ederim.

https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723#148046723//

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Han

Bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim üstad. Peki Samsung AR35, viessmann dynamicten daha mı üstün ? yani lg, samsung ve viessmanın bu modellerinden hangisini almamı önerirsiniz hocam ? 1. kıstas tüketim 2. kıstas kalite hocam

Alıntıları Göster

Rica ederim hocam.

Verim açısından aynı olsalar da Viessmann bir tık daha üstündür. "Bir tık"tan kastımız ise,az bir fark ile Viessmann'ın kompresörü daha güçlüdür.

LG'nin soğutma verimi daha yüksek. 0,9'luk bir fark mevcut.

Verim olarak Soğutma için LG daha üstün.

Kalite bakımından ise Viessmann,ardından Samsung AR35 daha üstündür.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: erdogan..

merhaba,

kiracıyım, ev çok da uzun süre bu evde kalmayı düşünmüyorum. klimayı taktırmak söktürmek çok işime glemiyor. o yüzden portatif/mobil klima almayı düşünüyorum.

3000 tl civarı bütçem var. acaba hangi klimaya yönelmeliyim. teşekkürler

evim 85 metrekare saloum 23 metrekare.

Merhaba.

Portatif klimalar,aynı kapasitede duvar tipi klimalara göre çok daha verimsizdir ve seslidir. Aldığınıza pişman edebilir,iyi düşünmenizi tavsiye ederim.

Dilerseniz detaylı kıyaslamamızı okuyabilirsiniz : https://forum.donanimhaber.com/portatif-klima-mi-split-klima-mi-avantaj-ve-dezavantajlar--148114519/

Yine de portatif klima istiyorum derseniz örnekler sunabilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkyrie

Merhabalar Arkadaşlar,

Hangi klimayı tercih etmeliyim konusunda çok kararsız kaldım ve yardımlarınıza ihtiyacım var.

65 metrekare salonda sadece soğutma için kullanılacak. Isıtmaya hiç ihtiyacımız olmayacak. Bu yüzden çok pahalı bir model gereksiz olacak sanırım.

Seçeneklerimi 3 klimaya kadar indirdim. Üçünün de fiyatları birbirine yakın. 6250 tl ile 6750 tl arasında değişiyor. Sizce hangisi tercih edilmeli? Şimdiden teşekkürler.

Airfel LTXN71U A++ 24000 Btu Inverter

LG Dual Eco S3-W24K23BA A++ 24000 BTU

LG S3-M24K22FA Dual Plus 24000 Btu Wifi R32 Gaz A++ 

Merhabalar.

Soğutma talebinize LG rahatlıkla karşılık verecektir.

Dual Eco ile Plus arasında şu farklar vardır,

Dual Plus standart olarak Wi-Fi özelliğine sahip olarak gelir. Eco'da opsiyoneldir,ek ücret karşılığında Wi-Fi modülü satın almanız gerekir.

Plus'da sağa-sola hava yönlendirme özelliği de kumandadan ayarlanabilir. Eco'da klima üzerinden el ile ayarlanabilir.

Bu özelliklerin sizin için ne kadar önemli olduğuna göre karar vermenizi tavsiye ederim.

R32 gazlı olması avantajı ile LG Dual Eco veya Plus serilerinden birini tercih etmeniz uygun olacaktır.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Selamlar. Açıklayıcı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Wi-fi özellikli LG modeline yöneliyorum o halde. Tekrardan çok teşekkürler, saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkyrie

Selamlar. Açıklayıcı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Wi-fi özellikli LG modeline yöneliyorum o halde. Tekrardan çok teşekkürler, saygılar.

Selamlar. Rica ederim,şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...

• Merhaba, 29 m2 salon için 18000 btu klima bakıyorum. Sadece soğutma için kullanılacak.

Mistubishi Enviro ve Daikin shira eco arasında kaldım. Hangisi doğru tercih olur?

Teşekkürler.

• Hayırlı akşamlar,yarın iki adet klima için bağlantı yapacağım sizden ricam fiyata bakmadan tercih sıranızı yorumlarınızı da ekleyerek,tecrübenize dayanarak yanıtlayabilir misiniz?Teşekkürler...

12btu seçimlerim;

1.Sigma Plus SGM12INVDMG 

2.Panasonic KIT-FZ35UKE 

3.Gree Fairy Inverter Duvar Tipi Split Klima

18btu seçimlerim;

1.Form gurubu Mitsubishi Diamaond SRK50ZSX-W

2.Toshiba Shorai Edge J2KVSG 18

3.Toshiba J2KVG Seiya 18

• quote:

Orijinalden alıntı: sedat07_1905

Merhaba, 29 m2 salon için 18000 btu klima bakıyorum. Sadece soğutma için kullanılacak.

Mistubishi Enviro ve Daikin shira eco arasında kaldım. Hangisi doğru tercih olur?

Teşekkürler.

Merhaba. Mekânınızda yalıtım var ise Mitsubishi Electric Enviro'da bulunan 42 kodlu 14000 Btu ara kapasiteyi de tercih edebilirsiniz. 29m² alanda yeterli olur.

Enviro çok küçük bir fark ile daha yüksek verime sahip. İkisi arasında Enviro'yu birinci olarak tavsiye ederim. Shira Eco serisi de ikinci sırada olacaktır.

İkisi de yanlış tercih olmaz. Ancak Enviro daha tok,daha sağlam bir yapıya sahiptir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: zeynel350

Hayırlı akşamlar,yarın iki adet klima için bağlantı yapacağım sizden ricam fiyata bakmadan tercih sıranızı yorumlarınızı da ekleyerek,tecrübenize dayanarak yanıtlayabilir misiniz?Teşekkürler...

12btu seçimlerim;

1.Sigma Plus SGM12INVDMG 

2.Panasonic KIT-FZ35UKE 

3.Gree Fairy Inverter Duvar Tipi Split Klima

18btu seçimlerim;

1.Form gurubu Mitsubishi Diamaond SRK50ZSX-W

2.Toshiba Shorai Edge J2KVSG 18

3.Toshiba J2KVG Seiya 18

Merhaba.

Hayırlı akşamlar.

Verim açısından kıyaslayacak olursak,

12000 Btu için,

1-Gree Fairy - Sigma Plus INVDMG

2-Panasonic FZ

Gree Fairy ile Sigma Plus INVDMG aynı üreticinin ürünü olup soğutma-ısıtma verimleri aynı durumda. Ses seviyeleri de aynı diyebileceğimiz noktada (1'er desibel gibi kayda değer olmayan farklar mevcut).

Panasonic,Japon bir cihaz olup kalite bakımından üstün ancak modeli düşük. Giriş-Orta sınıfı bir cihaz. Sigma ve Gree ise orta sınıfta.

Verim açısından aralarında uçurum bir fark yok. Panasonic'in 12000 Btu olanı 6,50 SEER - 4,10 SCOP değerine sahip.

Gree/Sigma ise 7,0 SEER - 4,0 SCOP değerine sahip. Panasonic'in verim açısından eksiği,faturayı kabartıp Panasonic aldığınıza pişman edecek kadar bir etki yapmaz.

Buna göre verim açısından yapmış olduğum kıyaslamaya karşılık yorum olarak fikir vermem gerekirse kaliteyi ön planda tutarak Panasonic'i tercih etmeye çalışın derim.

18000 Btu cihazlara gelince,

Listedeki sırayı aynen yazabiliriz.

1-M.Heavy Diamond

2-Toshiba Shorai Edge

3-Toshiba Seiya

Diamond üst sınıf bir cihaz. Shorai Edge orta sınıf. Seiya ise giriş sınıfı bir cihazdır.

Yine Heavy Diamond ile Toshiba Shorai Edge arasında az bir verim farkı var. Ancak kalite ve verim açısından Heavy üstün gelir.

Bu,Toshiba kalitesiz anlamında değildir.

Toshiba Shorai Edge 7,8 SEER - 4,6 SCOP verimlilik değerine sahiptir.

Heavy Diamond 8,3 SEER - 4,7 SCOP verimlilik değeri ile üstün gelir.

Anlaşılır şekilde açıklayacak olursak,

Toshiba Soğutmada sezon boyunca 1 alıyor 7,8 veriyor.

Heavy Diamond 1 alıyor 8,3 veriyor diyebiliriz.

Seiya ise 6,3 SEER - 4,0 SCOP değeri ile diğer modellerden bir miktar geride kalıyor. O nedenle giriş sınıfında yer almaktadır.

Saygılarımla...

Teşekkür ederim hocam. Mistsubishi keşif yaptı, yalıtım olmadığı için 50 kodlu ürünü önerdiler. Yarın bayi ile tekrar konuşup sonuçlandıracağım

• quote:

Orijinalden alıntı: sedat07_1905

Teşekkür ederim hocam. Mistsubishi keşif yaptı, yalıtım olmadığı için 50 kodlu ürünü önerdiler. Yarın bayi ile tekrar konuşup sonuçlandıracağım

Rica ederim hocam. Evet,yalıtım olmaması 18000 Btu kapasiteyi gerekli kılacaktır. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

Saygılarımla...

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim...Panasonic modeli giriş seviyesinde olduğu için kafamda soru işareti bırakıyor ama yorumunuz az çok içimi rahatlattı,M.Diamond zaten kendini kanıtlamış,önemli olan seçimlerim de inşallah pişman olmamak...Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar üstad.

Viesmann alamadık burda servisi sorunlu o nedenle Airfel alıp taktırdım. Daikin servisi geldi özenle eski klimayı söküp yenisini monte etti. Vakumlama işlemi de yapıldı. Şuanda acayip memnun kaldık. Isıtması mükemmel. Ve aşırı sessiz eskisine göre. Önceki klima 24000btu Arçelik ti belki 20 sene olmuştur alınalı.

Burda denedikten sonra eve de almak istedik ama hala Daikin sensira aklımızda 12000 lik şuanda 5999₺ Hepsiburada da.

2500₺ fark vermeye değer mi yoksa alıp geçmek mi mantıklı? Evde kullanicak oturma odasında ama yazları tüm odalara serinlik için de açıyoruz tüm gece. Eski klimamiz Samsung boracay 12000 di memnunduk ama sürekli arıza vermeye başladı o da 11 sene olacak alalı.

Allah razı olsun teknik olarak güvenimiz tam size. Amme hizmeti yapıyorsunuz burada.

Saygılarımla.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zeynel350 Z kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Panasonic konusunda içiniz rahat olsun. Giriş modelinden üst modeline kaliteden çok kısmayan bir markadır. Diğer japonlar bu konuda kalite farkını daha belirgin tutuyor.

Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

Saygılarımla...

• Hocam merhaba, 24m2 salonuma soğutma amaçlı klima bakıyorum.
    Forumda okuduğum ve sizinde tavsiye ettiğiniz suan fiyati uygun olan Airfel 12btu LTXN35UB ve wiesmann dynamic 3500 3700 aralığında buldum.
    Airfel i birde bayiye sormaya gittiğimde daikin sensira ftxf35c tavsiye ettiler 5000 tl fiyat verdiler ve 6 yilda garantisi olmasi kafami karistirdi. Sizce bu fiyatlara cikmama değer bir klimamidir daikin. Sizin öneriniz nedir emeğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahadir_bado kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam.

Öncelikle memnun kalmanıza çok sevindim.

Güle güle,arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.

Vakum işleminin atlanmadan yapılması da çok iyi olmuş.

Sensira'nın verim açısından Airfel'e üstünlüğü yok denecek kadar az. Soğutma için Airfel 6,10 SEER değerine sahip iken bu değer Sensira'da 6,21'dir. Çok çok ufak bir fark. Pratikte fark edilmeyecek kadar ufak.

Ne değişir derseniz bir miktar kalite farkı vardır. Onun dışında R32 gaz oluşu bir avantajdır. Ama 2500TL fark bütçenizi aşıyorsa,Airfel'den de memnun iken ben hiç zorlamayın derim.

Ama nasılsa servisi aynı. Airfel'i tecrübe ettim,diğeri de farklı olsun derseniz tercih edilebilir.

Özetlemem gerekirse verim acısından pek bir kazancınız olmaz. Marka ve soğutucu akışkan yönüyle avantajınız olur. Bütçenizi bu fiyat farkı zorlamıyorsa Sensira'yı düşünün derim. Aksi halde inanın zorlamaya gerek yoktur.

İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

Allah sizlerden de razı olsun. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 24352436243724382439
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.