Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2189. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: shinoir , secoo120 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 11 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.978
Cevap
961
Favori
4.903.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 21872188218921902191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Salona klima taktırmayı düşünüyorum salon 40 metre kare uzun ömürlü max 6000 tl'yi geçmeyen fazla elektrik yakmayan hangi modeli önerirsiniz?

18'lik yeter mi yoksa 24'lük mü taktırmak lazım?
  • Merhaba,
    Beko'nun bu modelini önerir misiniz? Çalışması, performansı, sesi vs nasıldır? Kullanan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: fırat1983

Cevap için çok teşeklür ederim. Mhi, Me, Daikin gibi üst segment markalarda bu durumda 18.000 yeterli olur mu?
    Rica ederim hocam.

Üst segment serilerde 18000 Btu yeterli olacaktır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12gorkem12

Hocam bu seçeneklerdeki tüm mobil klimalar sanırım on-off mantığıyla çalışıyor.
    Yani hedeflenen dereceye ulaştıktan sonra kapanıyor, sürekli o derecede çalışmıyor.

Doğru mudur?
    Merhaba.

Doğrudur hocam. Eski duvar tiplerindeki mantıkla aynıdır. Genelde 1'er derecelik hassasiyete sahiptir.

25 derece ayarladığınızda 25'te durur,26 dereceye geldiğinde tekrar devreye girer ve 25 olana kadar kompresör sabit hızda çalışır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drgripin

aslında ikisi için fiyat aldım. dayrelax direk daikin üretimi.. rotanın ise mersin merkezli bir firmanın ürünü olduğu ama servis olarak daikin airfel baktığını söylediler. o zaman bizi yanılttılar. dayrelax için 500 tl fazla verdik.. geri rotaya mı dönsek
    Merhaba.

Dayrelax,Daikin'in satın almış olduğu Airfel gibi olan markalardan biri. Yani Daikin üretimi değil aslında. Rota Climate de tercih edebilirsiniz,aradaki farkı servis yaygınlığına da sayabilirsiniz. İki seçenek mevcut diyebiliriz.

Saygılarımla...
  • Arkadaşlar
    Aşağıda bir evin fotoğraflarını paylaşacağım bu ev adanada ve 15. Kat çatı dublexi.
    Bu evi tutsak burayı yazın soğutabilirmiyiz, soğutabileceğimizi hatta buzhane bile yapabileceğimizi biliyorum ama demek istediğim rantabıl olurmu ayda 1000 lira elektirik faturası ödemek ve yüksek miktarda cihaz yatırımı yapmak istemem.
    Alt katta gördüğünüz üzere 70_80 metrekare bir açık alan var ve üstüde boş yani nereden baksanız 4.5_5 metre lik bir tavan mesafesi var ve burası adana.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mortuuus

Arçelik hava serinletici nasıldır kullanan var mı?

https://www.arcelik.com.tr/hava-serinletici/arcelik-ac-6030-hava-serinletici
    Merhaba.

Bu,içerisine buz konup onun serinliğini üfleyen cihazlardan ise ona buz yetişmiyor. Vantilatörün farklı tasarıma bürünmüş hali gibi yorumlayabileceğimiz bir cihazdır. Hakiki anlamda serinletmesi beklenemez.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

Doğrudur hocam. Eski duvar tiplerindeki mantıkla aynıdır. Genelde 1'er derecelik hassasiyete sahiptir.

25 derece ayarladığınızda 25'te durur,26 dereceye geldiğinde tekrar devreye girer ve 25 olana kadar kompresör sabit hızda çalışır.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Peki hocam tüm bu mobil klimalar için en kötü duvar tipi klima mobil olanlardan iyi diyebilir miyiz?

Bu şekilde bir durum söz konusuysa duvar tipi modellere yönelmek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fromae

Hocam tek tek bütün sorularla ilgilenip cevaplıyorsunuz gerçekten çok teşekkür ederim. Gönderimi güncelliyorum hocam Öncelikle 12.000 lik lg prestige modeline ne internetten ne de buradaki bayilerden ulaşmam mümkün olmadı bu yüzden üzülerek bu seçeneği silmek zorunda kaldım ve sizin sıkça bahsettiğiniz modellere yöneldim. dd a5 modelini de buradaki bayiler nedeniyle seçeneklerden çıkarttım.

Şu anda alarko flair 12'lik modele yoğunlaşmış durumdayım. Ancak bu modelde de aklıma bir kaç konu takıldı bu konuları size danışmadan almak istemiyorum (forumda da bu cihaz için güncel bir başlık sanırım yok) .Model 12'lik ve 12283 btu olarak geçiyor ancak soğutma kapasitesi broşürde 10918 btu yazıyor. Maks soğutma kapasitesi ise 12283 btu. Cihazların btu değeri maksimum btu ile mi ölçülüyor yoksa bu makine 12.000 btu ya göre daha az mı performanslı tam olarak anlamayadım. Eğer maks değer dikkate alınıyorsa 9'luk modeli de 11.430 btu oluyor ki bu durumda da 12'lik modele çok yakın bir değer olmuş oluyor. aydınlatırsaız sevinirim hocam.

Muadil modellerin ise pek çoğunda bu şekilde net değer göremedim tam olarak 12.000 yazılmış genelinde bu da ne kadar mümkün bilemiyorum. Bu arada bu yazdığım değerler sigma comfort 12'lik model için de birebir aynı ikisi aynı üretim modeller mi acaba diye düşündürdü.

Bir de alarko flair modelinde fark olarak gümüş iyon filtre kullanıyor. Bir dönem iyon-ozon konuları forumda tartışılmıştı. iyonizasyonun olası zararlarından bahsedilmişti bu riskler bu filtreyi kullananan klimalar için de geçerli midir?

12'lik flair için bayiden fiyat aldım. Aldiğım fiyat arçelik 12325 modeli ile hemen hemen aynı. Şu an flair'i almaya çok yakınım. Klima konusunda gördüğüm en yetkin kişi sizsiniz hocam yukarıda yazdığım kafamı karıştıran konuları sizden duymayı çok isterim. Siz onay verirseniz yarın gidip alıcam

Şimdiden teşekkür ediyorum hocam. Sağlıklı mutlu günler dilerim

Alıntıları Göster
    Merhaba. Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim,sağolunuz

Kapasite yorumlarında nominal kapasite dikkate alınır. Bu cihaz 11000 Btu'dur,12000 Btu sınıfında yer alır.

Muadillerin çoğunda da bu kapasite değeri yuvarlatılmış şekilde yazılmaktadır.

Sigma ile aynı üreticinin ürünüdür.

Zararlı olan kısmı Ionizer adlı iyon jeneratörü içeren ürünler için geçerlidir. Bu konuda da iki türlü görüş mevcut. Ancak filtre,bu risk kapsamında değildir.

Güveniniz için teşekkür ederim. Inverter cihazlar çıktıktan sonra kapasiteler küsüratlı olarak verilmeye başlandı. Çoğu markada ise bu değerler yuvarlanarak yazılmaktadır. Çünkü kapasite sınıfları belirlidir. 7-9-12-15-18-22-24 şeklindedir.

Bu bağlamda kalite bakımından da 1. olarak Flair'i,2. olarak Arçelik'i tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Krayir

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Servis randevusu için aradıklarında vakum ve ekstra gaz olayını belirtecegim. Peki ekstra gaz için bir maliyet olacak mı benim açımdan?
    Rica ederim. Bu kısım her markanın kendi prosedürüne göre değişebiliyor. Montaj,standart şartlar dahilinde ücretsizdir. Bazı markalar mevcut tesisata göre eklenecek gaza ücret almıyorlar. Bazıları tesisatı kendisi döşerse ücret almıyor. Bazıları da her şartta ücret alıyor. Bu nedenle servisten bizzat bilgi almanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

Arçelik 12660, bu modelin 18 bin lik olani varmi , cok begeniliyor 12660 peki bu makinenin 18 binligi varmi ?
    Yoksa tek efsane makine mi bu ?
    Merhaba.

Markalarda üst sınıf cihazlar tek kapasite,en fazla 3 kapasite olarak üretiliyorlar.

Örneğin Panasonic VZ Heatcharge serisi,9 ve 12'lik olarak mevcut. Bu üst segmentin de üstünde özel seri cihazdır mesela.

Arçelik'teki efsane olarak nitelendirebileceğimiz tek model,tek kapasiteli seçeneği ile 12000'lik 12660 serisidir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: peace987

Çok çok teşekkür ederim hocam bilgilendirmeniz, ilginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgiler ışında bi tercih yapıcaz aldığım da tekrardan bilgilendirme amaçlı yazıcam allah razı olsun.
    Merhaba. Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim hocam. Gelişmeleri merakla bekliyor olacağım.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

Teşekkürler abi hemen bakacağım
    Rica ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izzetgkhn

Arkadaşlar merhaba. 12000 btu bir klimaya ihtiyacım var. Arçelik Ekolojik 12325 ile Beko Ekolojik 31225 sanırsam aynı özelliklere sahip.
    https://www.istanbulbilisim.com/beko-ekolojik-31225-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-fiyati-286318.html?gclid=CjwKCAjwh472BRAGEiwAvHVfGp32zK5qYdG937fLdl_ErqBoZL6MlHHIPd3SIJzH5ok-69TzAYLw5xoCE7UQAvD_BwE
    Bu sitedeki fiyat bana uygun geldi. Tavsiye edermisiniz?
    Merhaba.

İki cihaz birebir aynı. Aynı fabrikadan çıkan aynı ürün.

İstanbul Bilişim adlı siteden kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ederim. Sipariş verilen ürünler gönderilmiyor,firma battı ve paranızı da çoğunlukla alamıyorsunuz. Aman dikkat...

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

Arkadaşlar klima alıp koridora koymayı düşünüyorum ama dış üniteyle olan bağlantılar için bir uzunluk limitasyonu var mıdır ?
    Merhaba. Bu,üreticinin belirttiği katalog değerlerine göre değişmektedir.

Yatay mesafe ve dikey mesafe (kot farkı) ayrı olarak değerlendirilir.

Çoğu cihaz yatayda 20 metrelik borulamaya izin verir (metraja göre gaz eklemek şartıyla)

Kapasite arttıkça mesafe de artmaktadır,kompresör gücünden dolayı. 18 ve 24'lük cihazlarda bu azami sınır 30 metreye çıkabilmektedir.

Bu değerler ilgili markanın katalog bilgilerinde kesin rakamsal olarak bulunabilmektedir. Söylediğim değerler genelleme amaçlıdır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ice_Sh@dow

Tabiiki denedim çalışmaya başladığında yine nemi alıyor fakat mesela 24 e gelince de aynı nemi veriyor yerler bile yapış yapış olıyor. Klimadan da nem kokısu gelmeye başlıyor zaten. Daha 1 sene olmadı alalı bakım yaptırsam düzelir mi acaba?
    Merhaba. Nem kokusunu bakım ile çözebilirsiniz. Ortamdaki nem oranı yüksek ise cihaz kendini kısınca nemin yoğuşma hızı da azalacağı için bunalma hissi verebilir. Bunun için nemi giderecek ayrı önlemler gerekli olacaktır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sub_v

Üstadım teşekkür ederim cevapların için.

Peki klima konum için, bahsettiğimiz salonun sol uzun duvarı nasıl olur?

Salonun kapısının (koridora bağlayan kapının) tam karşısına takılsa; salona ve koridor ile diğer alanlara faydası olur mu?

Olmazsa zaten bahsettiğiniz, cam balkona çıkış olan kısa kenarda sol tarafa olacak. Ortada geniş bir perde var.
    Rica ederim hocam.

Koridora fayda etmesi amacıyla tercih edilebilir. Kısa duvarda olmasının sebebi klimanın üflediği havayı emip kendini erken kısmaması içindir. Ancak koridora açılan kapıdan hava dışarı çıkacağı için diğer alanlara faydalı olacaktır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackcold1907

Yok hocam kesinlikle istanbulbilisim den alışveriş yapmayın.Google a yazarsanız nedenini anlarsınız.

@klima5505 Üstad bir sorum olacak dış ünitelerden biri(GREE LOMO 18000) balkonda yerde duruyor, yeni aldığım LG Prestige in dış ünitesini o dış ünitenin üstüne koydursam sıkıntı yaratır mı ?
    Merhaba. Bu işlemi tavsiye etmemekteyim. Gree'de bir arıza olursa başınızı ağrıtır. Bu nedenle demirden kaide yaptırarak veya duvara monte ettirerek kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıyetten iki cihaz aynı anda çalıştığı zaman,iki cihazın titreşimi birbirine sirayet edeceği için ses artacaktır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviyildizinoglu

Vaillant ile dd a5 baktığımda vaillant ın klimasını daha ucuza buldum. 4350 vaillant 4600 dd a5.
    Sizin üst versiyon dediğiniz sigma plus ve dd a5 performans modellerini de inceledim. Sigma plus modelinde 2 tane plus var farkını anlayamadım sitede kıyaslama seçeneği olmayınca ama birisi invdme diğeri invdmg ile bitiyor. Fiyatları uçmuş son 10 günde 5100tl lerden 5800tl lere gelmiş ve şikayetvar da gürültülü çalışması ile alakalı eleştiriler almış. İşim içine girdikçe daha da batmaya başladım. Eğer müsait olursanız. Bana max 12 000tl ye kadar birkaç ürün önerebilir misiniz acaba?
    Önem sıram şu şekilde
    KONFOR(SESSİZLİK)>PERFORMANS>SORUNSUZLUK>
    FİYAT> GÖRSEL>

12000tl verip mitsubishi elektrik alıp memnun kalamayacaksam 4500tl verip arçelik de alabilirim. Tek istediğim işte buuu diyebilmek. :)) saygılarımla sayın hocam.

Alıntıları Göster
    Merhaba.

INVDME olan modeli,R410A gazlı. INVDMG'ye göre eski olan cihaz. INVDMG daha sonra çıkarıldı,R32 gazlı.

Daikin Shira Plus FTXM50N serisini tavsiye edebilirim (Sonu "N" ile biten yeni versiyonudur).

12000TL'den 600TL civarı yüksek ancak bütçeyi bu kadar yükseltmişken bunu da göze almanızı tavsiye ederim. 600TL için model düşürmek dezavantajlı olur.

Bu cihaz,Daikin'in üst sınıf cihazlarından biridir.

Sessizlik,konfor ve verim açısından gayet memnun edecektir. Görsel açıdan da zaten kaliteli olduğunu göstermektedir. Alternatif olarak Mitsubishi Electric Kirigamine(FH) ve Legendera için bayiden fiyat almanızı tavsiye ederim.

Bir de bütçenizin sınırının altında üst sınıf bir cihaz olarak Mitsubishi Heavy ZSX-S Diamond serisini tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinoner

Merhabalar,

Adana'da oturuyorum. Güney cephe yaklaşık 20 m2 mutfak için klima arıyorum. Geçen sene 12000 lik klima aldım. M2 olarak yeterli dendi ancak fırın, ocak, iç-dış ünite arası mesafe ve duvarın biri tamamen pencere olunca yetmedi.

Risk almayıp direk 24lük almayı düşünüyorum. Kapılar açık diğer odalara da faydası olsun. Burdakini de başka bir odaya aktaracağım.

Üst sınıf klimalar için bütçem yok. Ya en ucuzu Vestel Flora ya da orta karar Arçelik 24325 düşünüyorum. Hangisi daha uygun olur?

Başka öneriniz varsa onları da dikkate alırım.

Teşekkür ederim.
    Merhabalar.

İkisi arasında öncelikli olarak Arçelik'i tavsiye ederim. 2. olarak Vestel tercih edilebilir.

Saygılarımla...

• 
Sayfa: önceki 21872188218921902191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.