Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2191. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (3 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.978
Cevap
961
Favori
4.904.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21892190219121922193
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nonheil19

İyi günler. Yaklaşık 30 metrekare, güney doğu cephe, orta halli yalıtıma sahip (Tek ve geniş penceresi güneydoğu) Salona taktıracağım ve günde yaklaşık 6-8 saat arası sadece SOĞUTMA da kullanacağım (sanırım 18000 btu gerekli) bir klima tavsiyenize ihtiyacım var. Bütçem 5000 TL. Zorlama ile son 6000 TL. @klima5505 hocam size zahmet öneriniz ne olurdu. Malum klima fiyatları yerinde durmuyor bir an evvel alayım diyorum. Teşekkürler, Saygılar...
    Merhaba.

18000 Btu bir cihaz yeterli olacaktır.

6000TL için Sigma Plus INVDMG serisini önerebilirim. Performansı gayet iyidir,memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

5000TL için Alarko Flair'i tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unforgattable

İyi günler hocam kolay gelsin 3 4 gündür yorumları okuyorum sizin yoruma dayalı olarak geniş servis yelpazesi sayesinde Arçelik 18325 modeli aldım vakumlama olacak ama aleminyum boru kullanılacak denildi sizce bakır diye ısrar etmemin faydası olur mu ?
    Merhaba hocam.

Bakır için ek ücret isteyecekler. Fiyatını öğreniniz mümkünse. Ödeyebileceğiniz bir fark ise bakır kullandırınız. Aksi halde alüminyum tercih edilebilir. Tabi ek ücret ödeyip bakır taktırırsanız daha iyi olacaktır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrterk

Merhaba arkadaşlar bu üç klima arasından hangisini almalıyım sizce. Fiyatları aşağı yukarı aynı. Lg de ekstra wifi var.

Baymak / elegant plus 12A
    LG / S3-M12JA2FA
    ARÇELIK / 12325

Teşekkürler
    Merhaba.

LG Dual Plus

Arçelik

Baymak şeklinde sıralayabiliriz. LG Dual Plus'ın bir ekstrası da sağa-sola salınımın kumandadan ayarlanabilir olmasıdır.

Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Regal alsam bi sıkıntı yaşar mıyım peki? Altus var bi de. Altus ALK 1220, Regal Rgl 1200 ve Seg 12 A++ . Bu üçünden Hanefi’sini önerirsiniz? Ahım şahım bi fark olmaz herhalde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathrebel

Önceki yorumlarınızı okudum. Gerçekten verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben de evime klima almak istiyorum ve bu konuda sizin önerinizi almak istedim.
    salon + mutfak 50-55 m2 ve salon direkt koridora açılıyor kapı yok. (ev ortalama 140 m2)
    yalıtımlı bir ev
    ara kat
    genelde soğutma amaçlı kullanılacak belki ısıtma da olabilir ama 1 ayı geçmez
    denizlide ikamet ediyorum
    Sitede kaldığım için bina dışarısına dış ünite takılmasına pek sıcak bakmıyorlar. sadece klima için ayrılmış bir yer var, dış ünite oraya takılacak. ileride diğer küçük odaya takmak istesem böyle bir sorun ile karşılaşacağımı düşündüğüm için multi split klima baktım. bilginiz veya öneriniz var mı? yani önceliğim salona taktırmak. salon için 24000 BTU baktım. sizce multi split klimaya gerek var mı ? yoksa salona 24000 BTU lük klima salona yeter de artar mı ? hem multi split olarak hem de salon için normal klima önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim
    Merhaba. Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

Multi Split klimalar,bireysel klimalardan pahalıdır. İşçilik ve malzeme (boru vs.) çoğunda ücretlidir.

Bütçeniz yeterli ise multi sistem tercih edilebilir. İki iç ünitenin aynı anda çalıştırılma ihtimali varsa(ihtiyaç olacaksa) dış ünite gücü,toplam kapasiteye eş seçilmelidir.

Aynı anda çalışma olmayacaksa küçük odaya klima taktıracak olsanız da 24000 Btu bir multi dış ünite yeterli olur.

Salon için ise 24000 Btu kapasite yeterli olacaktır.

Bütçeniz nedir acaba ?

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mubammed_cavus

Selamın Aleyküm ..

ACİLLLLLLLL

Arkadaşlar Öncelikle Size Saygımı Sunuyorum ..

Nu iki Model Arasında kaldım .. hangisini almamı tavsiye ederseniz ..

-Sigma Comfort SGM18INVDMS A++ 18000 BTU Inverter

-Demirdöküm A5 A++ 18000 BTU Inverter
    Aleyküm selam. İki cihaz eşdeğer. Fiyatı uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...
  • Merhabalar;
    Güney cepheye bakan ara kat, mantolama yok. 28m2 salon için 18 lik klima arayışı içindeyim.

Gönül Japon markalardan almak istiyor ama gelgörki neredeyse diğer markaların 2 katı fiyatlara sahipler. Birkaç farklı markanın bayilerinden aldğım fiyatlar aşağıdaki gibidir

Arçelik Ekolojik 18325 modeli için 4300 TL
    Midea Blanc 6200 TL
    Sigma SGM18INVDMS Comfort 5000 TL
    Daikin ATXN50NB7 7500
    Mitsubishi MSZ-AP50VG 9500
    Toshiba Shorai RAS-18PKVSG 7500

Net olarak bir bütçe belirlemedim ama işin açıkcası çok fazla para vermekte istemiyorum.
    Yazdığım marka/modeller içinde en mantıklı seçim hangisi olur.

Mİtsubishi bu kadar yüksek fiyatı gerçekten hakediyor mu? İki klima parası yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankara35

Hocam tekrardan merhaba bi tanıdığımız ALARKO CARRİRR XPOWER FRESH modeli uzerinden guzel bir indirim yaptı toptan fiyatına gelecek kadar. Bu cihaz hakkinda yorumlariniz nelerdir. Btu18.000 ?
    Merhaba hocam.

Kaç TL fiyat aldınız ? Bu cihaz Midea üretimi. Midea'nın uygun fiyatlı üretimlerinden biri olan Airfel LTXN ile fiyatını karşılaştırınız. Daha pahalıya geliyorsa hiç avantajı yoktur.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: horozigo34

Arkadaşlar,

Klimalara bugün zam mı geldi?

Eca 18000btu gg' da 4.000 TL sepetteydi şu anda 4.700 TL olmuş.

4000 TL' ye yapıreyonum.com' da var. Sizce alınır mı?:)
    Merhaba. Site hakkında malesef yorum yapamayacağım. Şahsen hiç alışveriş yapmadım. Ancak fiyatlar malesef zamlanıyor...

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xao

Klima5055 hocam ben de klima.konusunda kafası karisanlardanim.

Klimayı az kullanan bir aileyiz, muhtemelen yazın çok sıcak olunca salonda 2-6 arası kullanırız o kadar.

Servis ağı ve sorum çözümü konusunda güvendiğim.icin Arçelik düşünüyorum, sadece 18325 ile 18565 arasındaki fiyat farkına değer mi merak ediyorum. Çok fazla kullanmayacağım için ucuz olana meylediyorum ancak görüşünüzü de merak ediyorum.

Öte yandan birçok forumda DD A5 ve performans hakkında iyi yorumlar okudum. İzmir Bornova'dayim servis sorunum olmaz sanırım. Arçelik yerine DD mi almalıyım (DD daha pahalı)
    Merhaba hocam.

18325 ile 18565 arasında fiyat farkı az değil. Verim açısından fark yok.

565'de sağ sol salınım da kumandadan ayarlanabiliyor. Buna ek olarak Wi-Fi standart. Ekolojik'te opsiyonel,ek ücret ile Wi-Fi modül almanız gerekiyor.

Bu nedenle 325 kodlu cihazı tercih edebilirsiniz.

DD A5 "Performans" serisi dersek bu cihaz daha iyidir. İlk olarak onu tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: slymn34

@klima5505

Üstadım öncelikle ilginiz alakanız için çok teşekkür ederim. Bende klima almayı düşünüyorum. Birkaç model arasında kararsız kaldım. Sizce hangi ürünü almalıyım ?
    1- Gree Viola
    2- Demirdöküm A5
    3- Alarko Flair
    4- Arçelik 12325
    5- Airfel Ltxn

Şimdiden çok teşekkürler
    Merhaba hocam. Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim.

DD A5 - Gree Viola - Alarko Flair eşdeğerdir. Alarko'nun Wi-Fi kontrol özelliği mevcut. Hangisi uygun fiyatı ise bu üçlüde,onu tercih edebilirsiniz.

Airfel LTXN de performans olarak üstteki cihazlarla eşdeğer. Materyal kalitesi olarak üstteki cihazlar az bir farkla üstündür.

Arçelik'i ise 3. sırada tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: alexxiev84

Servis geldi ses normal dedi. Dış ünitede Bu kompresörlerde böyle ses çıkıyormuş. Şikayetvar ve tüketici heyetine başvurucam. Arçelik 18 binlik klima alacakların dış ünitenin sesine katlanmak zorunda olduklarını bilsinler...
    Merhaba. "Bu modeller böyle" zihniyetinden hala kurtulamamışlar. Sonuna kadar hakkınızı arayınız,sesli çalışması normal değildir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anil.K

Buradan tavsiye de aldım ama ev eşyalı olduğu için ev sahibi ben hallederim dedi, A101'den SEG 12000'lik almış bakalım nasıl çıkacak :)
    Merhaba. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı dilerim. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: peace987

Merhabalar sizin verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeniz sayesinde Mitsubishi MSZ-LN 50 VGR 18000Btu olan modeli 13bin tlye aldık gönül rahatlığıyla tekrardan çok teşekkür ederim iyi forumlar.
    Merhaba. Hayırlı olsun. Gayet güzel üst sınıf bir cihaz almış oldunuz. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: enozturk

Merhabalar,

Klima konusunda uzman arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var.

Bir odamız ve bitişiğinde de salonumuz var. Aşağıdaki gibi;

Oda ve salon öğleden güneş batana kadar güneş görüyor ve çok sıcak oluyor. Salonda ara sıra oturuyoruz ancak oda da tüm vaktimiz geçiyor.

Her iki yerde kullanmak üzere klima ihtiyacımız bulunmakta. Multi split bir klima mı düşünmeliyim? Kaç btu olmalı? Hangi markayı tercih etmeliyim? gibi cevabını bilemediğim sorular var.

Bütçemin üst sınırı 6000-6500 civarı.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çek sevinirim.
    Merhaba.

Multi split klimanın en belirgin avantajı,tek dış ünite ile çözüm üretmektir. Birden fazla dış ünite görünümü olmaz ve estetik durur.

Multi Split cihazların fiyatlı daha yukarıdadır.

İki cihaz için bütçenizi aşmayacak şekilde E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim.

Salon için 18000,Oda için 9000 Btu yeterlidir.

Düzenleme: Yazım hatası.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 21 Mayıs 2020; 22:41:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tecnikadamoguz01

Merhabalar arkadaşlar 5*5mt2 oturma salonuma klima almayı düşünüyorum yanlız maddi durumdan dolayı ucuz bir model almam gerekiyor a101'e gelen 12bt lik seg klima iş görür mü sizce
    Merhaba. Bütçeniz bu cihaza yetiyor ise tavsiye edebilirim. Özellikle soğutma amaçlı kullanımlarınızda talebinize karşılık verecektir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzii07

Kurulum yapıldı kullanmaya başladım kompresör sesi biraz yüksek gekdi bana yan odadan ilk açıldığında duyabiliyorum sonradan oda sıcakkığını bulunca ses azalıyor. Mutsubıshi deluxe power kullandığım için arada farkı kesinlikle görebiliyorum mitsubiahi ne çalışma başladıpında nede sonrasımda bu sesi duymuyorsunuz.. Mutsubıshi kesinlikle bu alanda 1 numara ama fiyat oerformansda göze alacak olursak midea da iyi bir alternatif olarak düşenebilirsiniz ilk açılış sesi haricinde memnunum... @klima5505

Alıntıları Göster
    Merhaba.

Mitsubishi ile muhakkak fark olacaktır. Kendi çapında iyi bir cihazdır. Genel anlamda memnun kalmanıza sevindim,hayırlı olsun.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: kapris1

iyi geceler ;

Antalya"da 26 metrekare açık mutfak salonum için klimayı değiştirmek istiyorum. 17 yıllık emektar :)

malum Antalya sıcağı belli klimayı sürekli yaz kış kullanıyorum evde 2 kişiyiz. Ev ara kat güney cepheye bakıyor. Salonda pencere yok sadece fransız balkon var. Salon yazın sabah 7 ile 10 arası güneş alıyor.Kışında hava güneşli ise sabah 8 ile 10 arası güneş alıyor. Evde yalıtımda yok.

Bu kış elektrik faturası aralıkta 482 tl. martta ise 820 tl ödedikten sonra klima değiştirmeye karar verdik. Elektirige vereceğimiz parayı yeni klimaya verelim dedik. Şuan ekonomik durumlar belli gönlümüzden geçen Daikin ama bütçe elvermiyor bütçe 4000 zorlarsak 5000 eski klima beko 19000btu idi fazla geliyordu bu eve bence.. iyi bir şey alayım uzun ömürlü, performanslı ve yaktığı elektrikte Minimum olsun diye düşünüyorum.

Tavsiye edebileceğiniz markalar ve kaç btu olmalı
    Şimdiden teşekkürler..
    Merhaba.

5000'e zorlayabildiğiniz için,yine Arçelik düşünürseniz 12660 serisini tavsiye edebilirim.

26m^2'ye 12000'lik cihaz yeterli gelir mi diye düşünebilirsiniz. Bu seri yeterli olacaktır. Serinin farkı ise,bu cihazın kompresörünün güçlü olmasıdır. O mekânda rahatlıkla yeterli gelecektir.

4000TL bandına yakın olarak ise Arçelik 15325'i tavsiye ederim ancak 12660 kesinlikle daha iyi bir tercih olur.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: metuva

İyigünler...Antalya’da ara kat dairemizin yaklaşık 15 m2 alanı olan yatak odasına soğutma amaçlı klima almayı düşünüyoruz. Almayı düşündüğümüz klima modelleri ise Sigma Plus SGM09INVDMG: 3.5000TL Mitsubishi Electric EF25: 6000 TL veya AP25: 5.800 TL civarında fiyatlar aldım. Antalya da genel olarak soğutma amaçlı çok nadir ısıtma amaçlı kullanacağımız bir klima için siz olsanız hangisini alırdınız? İlginize teşekkürler.@klima5505
    Merhaba.

Enviro seriis güzel bir seri. Performanslı ve gayet kaliteli. Ancak EF serisi de sağlam cihazlardan biri.

Bu bağlamda

M.Electric Kirigamine Zen EF

M.Electric Enviro AP

Sigma Plus INVDMG

şeklinde bir sıralama yapabiliriz.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Sabah 9.30 da geldiler uyuyorduk ne olduğunu anlayamadık. Demediler bize şu saatte geleceğiz diye, pederi 3 kere aramışlar pederinde prensibidir sabah vakti tanımadığı numaraları açmaz bu sefer kapıya gelmişler.

Küfreder gibi servisi sabah habersiz yollamak nedir ya 😅 servis geliyor bu sefer klima nerede diye soruyor bize, yok diyince bayiyi arıyor 10 dakika sonrada klima geliyor.

Ve sonuç...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 21892190219121922193
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.