Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mathiasrex , mathiasrex Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 12 Misafir (4 Mobil) - 9 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
64.978
Cevap
961
Favori
4.904.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21882189219021912192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyzade8810

    Şu anki deneyimi yaşamış olsaydım 700 TL verip almazdım. @klima5505 daha iyi bilir hocam. Odanın havasını soğutma özelliği çok çok kısıtlı.
    Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim. Bu cihazlar kayda değer anlamda malesef serinletme vermemektedir. Klima görünümü olsun,uygun fiyatlı olsun diye pazarlama taktiği ile birlikte çıkarılan seçeneklerdir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobb

    Selamlar,

    28 M2'LİK Bir salonum var. Pencere alanı 6 m2 ve tam doğu cephe. Bina yeni, yalıtımlı ama sıcak epey hissediliyor. Salon kapısı genelde açık olacağından koridora da fayda etsin istiyorum biraz. Başta risk almayıp Daikin alma niyetindeydim ama bu ölçülere 12000'lik klimanın yetmeyeceği yönünde yorumlar aldım. 16-18000 seviyelerine çıkınca da dakikin ve üst sınıf klimalar 5 haneli fiyatlara geliyor.

    Bütçemi maksimum 7-8 bin seviyelerinde tutmak istiyorum.

    Klima konusunda bildiği her şeyi son 3-4 günde öğrenmiş bilgisiz biri olarak önerilerinize açığım. Özellikle @klima5505 hocam senin görüşlerini merak ediyorum.

    Herkese iyi günler.
    Selamlar,

    26m^2 salonda 15000 veya 18000 dediğiniz gibi tercih edilebilir. 15000-16000 her markada olmadığı için 18000 üzerinden gidersek,

    5 haneli fiyatlara çıkmayıp kaliteli bir cihaz için Mitsubishi Heavy ZS-S Premium serisini örnek gösterebilirim. 8000TL bandını biraz aşmaktadır. Bu farkı verebilmek imkanınız varsa iyi bir tercih olacağını söyleyebilirim.

    İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sportivo

    Cevaplarınız için öncelikle çok teşekkürler, 18000'den vazgeçtim BTU işi 24000 'e çevirdim. 24000 için önerileriniz olur mu. Öncelik F/P ,sonrası tasarım şıklığı.


    Merhabalar, Ege`de çatı katlı dubleks zeminde salon için soğutma amaçlı klima arayışım var. Salon 36m2 ilave olarak hole açılıyor. (Hol de kabaca 10m2) . Evdeki İzolasyon iyi. Salon kuzeye bakıyor , doğrudan güneş görmüyor, 2 yaz klima olmadan salonda sorunsuz oturduk aslında ama bu yaz anlaşılan gündüzü daha çok evde geçireceğiz. 18000/24000 arasında kararsız kaldım. Önereceğiniz. Kaliteli ve sorunsuz servis sıkıntısı olmayan fiyat/performans ürünleri nelerdir. Teşekkürler.
    Merhaba.

    Max. bütçeniz nedir acaba ? Çünkü f/p oranını gözetmekle birlikte yine fiyat kademesine göre çeşitli örnekler mevcuttur.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrOK

    Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, umarım dediğiniz gibi memnun edici performansa ulaşır.

    Tavsiyeniz için de çok teşekkür ederim.

    İyi çalışmalar dilerim, saygılar.
    Rica ederim.

    Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

    Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Tabiki de bildiririm. İyi akşamlar.
    Saygılar...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    2 tane camilere konan klimadan alsan anca kurtarır hocam 😂

    Millet 20 m2 lik alanı 10-12 saat kullanmasına rağmen 250 tl fatura ödüyor. (Klimasız 120)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nymnia

    Öncelikle herkese merhabalar.

    Sıcakların iyice bastırdığı şu günlerde klima alma arayışına girdim. Güncel F/P ürünlerden tavsiyeler ve kampanyalar hakkında bilgiler verirseniz çok sevinirim. Klimanın takılacak olduğu odanın bilgileri şu şekilde.

    Öncelikle oda 15 - 20 m2, kuzey cephe, akşam üstü güneş alıyor saat 6 7 gibi, bina 10 15 yıllık yalıtım olduğunu düşünmüyorum, 2 duvar pencere, çift cam pvc pencereler. Şehir Aydın. Genelde soğutma amaçlı kullanım yapılacak. Ev doğal gazlı çünkü.

    Arkadaşlar tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum, kaçlık klima, hangi gaz, hangi marka gibi.

    @klima5505 hocam özellikle sizin görüşünüz benim için önemli şimdiden çok teşekkür ederimç
    Merhabalar.

    Max. bütçeniz nedir acaba ? Bir sınır olursa daha net,aradığınız aralıkta önerilerde bulunabiliriz.

    Gaz kısmını şimdiden söyleyebilirim,R410A gazlı cihazlar hala tercih edilebilir. R32 tam olarak tüm sistemlere adapte edilecek kadar yerleşmedi. Tabi öncelik,daha güncel olan R32 gazlı cihazlara aittir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Realism

    Hocam %7 lik zam olacak demiştim olmuş bayi alamıyor klimayı şimdi baymak elegant prime yöneldim 18000 büt toplam 5300 tl 7 metre bakır borulu tavsiye edermisiniz baymağı
    Merhaba.

    7 metre bakır boru ile iyi bir fiyata geliyor. Bu nedenle tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saksaksak

    Hocam yardımınız için çok tşkler. Bugün öğlen arasında evime yakın bir iklimsa bayiinden sigma comfort aldım. Yarın takacaklar. Hayırlısı diyelim :)
    Rica ederim. Hayırlı olsun

    Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dert Sahibi

    Klima alalım dedik geçen hafta salı günü nakit keşş parayı saydık adama.

    Perşembe cuma gelir dedi sonra servisi cuma aradık cumartesi takılır dedi. Cumartesi aradık hafta içi olur abi dedi.
    Pazartesi aradık satıcıyı nakliyede sorun var dedi salı dağıtıma çıkılır takılır abi dedi.
    Dün gittik adam özür diledi bugün olmayacağını bizzat yarın horoz lojistiğin yerine gidip alıp bugün taktıracağını söyledi.

    Gün bugün oldu hala bekliyoruz...
    Klimanın markası Toshiba. Ama esnaf kafası Regal

    Edit : aradık yine aynı terhane horoz lojistik tatmin edici cevap vermiyormuş gidip alıp yarın taktıracağını söyledi. Dünde babası aynısını söylemişti ve söz vermişti. Yazık çok yazık...
    Merhaba.

    Marka güzel olsa da servis kısmı tamamen şans işi. Geçmiş olsun diyebiliyorum sadece. Umarım bu kadar sorunun ardından geç olur ama temiz olur...

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bezdumda

    Hocam merhaba dd a5in bugün kurulumu yapıldı. Vakum yapıcak mısınız dediğimde süpürme işlemi yapıldı dendi. Dış üniteye bir şeyler bağlamışlardı. Klima güzel soğutuyor ama şu vakum meselesi kafama takıldı. Tekrar çağırıp yaptırayım mı?
    Merhaba. Vakum yapılması daha iyi olurdu. Ancak R32 Gaz olduğu için süpürme yapmışlar. Soğutucu akışkanı sisteme verip,dönüş sibobuna basarak veya hortum bağlayarak sisteme giden gazın,havayı itmesi mantığıdır. Hiç vakum yapılmamış olmasından daha iyidir. Bu nedenle hiç cihazınızın gazıyla oynatmayın,rahatlıkla kullanın derim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -massive-

    selamlar.


    benim baymak klima var.su atılan hortum yağmur yağınca suyu aşağıya indiren borular varya ona bağlandı.sonra bu hortum sıkıntı çıkardı o yağmur indiren borudan falan çıktı hortum.servis geldi yaptı.şimdide o borunun başka bir yerinde su sızıntısı oldu klimanın 4 sene daha garantisi var.benden bakım parası yok hortum parası falan istedi.klimayı kışın soğukta sıcağa alarak çalıştırdım bundan olmuştur diyorlar.adamlar doğrumu söylüyor.garanti kapsamına girmezmi bu
    Selamlar.

    Yağmur giderine bağlanan borunun çıkması,onu takan kişinin yeteneksizliğidir. Gider,boru çapına göre uygun şekilde delinirse,boru zaten gırtlaklı olduğu için çıkmaz. Üstüne bir de silikon yapılırsa o boru yağmur giderine çakılı bir şekilde kalır.

    Klimanın drenaj tavası,ani ısı değişimleri sonucu çatlamış olabilir. Ancak hortumdan yana bir problem varsa bu,bahsettiğiniz kullanım şeklinden ötürü oluşmaz. Tava çatladıysa bu,ürünün plastik kalitesinden kaynaklanır. Yine kullanıcı hatası sayılmaz. Bizzat müdahale edip de çatlatma imkanınız yok çünkü. Bu cihaz defrosta girdiğinde de ani ısı değişimi oluyor. Ne malum sizden kaynaklandığı? Tam görmediğim için tahmini yorumluyorum ancak aktarımınıza göre garanti kapsamında çözülmesi gereken bir durum var gibi görünüyor.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba.

    INVDME olan modeli,R410A gazlı. INVDMG'ye göre eski olan cihaz. INVDMG daha sonra çıkarıldı,R32 gazlı.

    Daikin Shira Plus FTXM50N serisini tavsiye edebilirim (Sonu "N" ile biten yeni versiyonudur).

    12000TL'den 600TL civarı yüksek ancak bütçeyi bu kadar yükseltmişken bunu da göze almanızı tavsiye ederim. 600TL için model düşürmek dezavantajlı olur.

    Bu cihaz,Daikin'in üst sınıf cihazlarından biridir.

    Sessizlik,konfor ve verim açısından gayet memnun edecektir. Görsel açıdan da zaten kaliteli olduğunu göstermektedir. Alternatif olarak Mitsubishi Electric Kirigamine(FH) ve Legendera için bayiden fiyat almanızı tavsiye ederim.

    Bir de bütçenizin sınırının altında üst sınıf bir cihaz olarak Mitsubishi Heavy ZSX-S Diamond serisini tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Hocam sen cennetliksin valla. Bu kadar insana cevap yazmak sen nasıl bir insansın. Cevaplar için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: md3likan

    Selamun Aleyküm, hocam geçen size danışarak 12lik vessen klima aldım salona memnunum bi sıkıntım yok. şimdi diğer küçük odam var oraya da düşünüyorum. ama burası baya küçük tam ölçüleri bilmemekle beraber tahmini 12-13 m2 bi oda. buraya klima almak yerine girişe kapının üstüne bi klima alıp küçük oda, yatak odası ve antreyi serinletmek için kullabilir miyim diye düşünüyorum. gece çok sıcak oluyor. yatak odasında yatılmıyor. sadece yatak odasına alsam da orası da küçücük bi şey 10 m2 falandır herhalde, boşuna gibi olacak. EK'te bi çizim yaptım ölçüler çok gerçekçi olmayabilir, gerekirse eve gidince ölçüp tekrar çizebilirim. Salonum 17-18 m2 falan 12lik çok bile geliyor 27-28'de falan kullanıyorum. Buz gibi etmesi gerekmiyor zaten beni rahatsız ediyor, odalarda durulacak ve yatak odasında yatılacak kadar olsa iş görür. Denizli'de ikamet ediyorum yazları 45'i falan görüyoruz, durulmuyor sıcaktan. Yardımınız için teşekkür ederim. En ucuz 12lik inverter klimayı alacağım. Regal olacak büyük ihtimalle. En ucuz o var şu an... Kırmızı ile işaretli yere düşünüyorum...

    Aleyküm selam hocam.

    Bahsettiğiniz şekilde bir uygulama yapabilirsiniz. Mevcut cihazınızdan memnun kalmanıza çok sevindim. Güle güle kullanınız.


    Kapıları tam açık tutarak diğer alanlarda fayda görebilirsiniz.

    Saygılarımla...




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam klimacı bulmuş midea priem 18000 bütü 6000 tl aldım 7.5 metre bakır boru ile inşallah üzmez midea 2 senedir alacam alacam dedim bu güne kısmetmiş artık geceleri rahat uykular beni bekliyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Realism -- 21 Mayıs 2020; 21:57:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xdup11

    hocam merhaba. geçen sene 12 mt2 odamız için 12000 btu mitsubishi hr35vf modelini almıştık. bu sene kullanmaya başladık. ben de bu konunun acemisiyim. ilk defa kullanıyorum.. ekonomood modunda birkaç gün deneme yaptık. 18 dereceden başlayıp 26lara kadar geldim ama çok soğuk geldi. galiba sürekli bu modda çalışmıyor diye düşünüp bugün ekono modu kapattım vane düğmesine basıp otomatiğe getirdim. şimdi 24 derece rahatsız etmeyen bir serinliği var. Bu yaptıklarım doğru mu acaba? sürekli klima çalışmalı mı çünkü günlük kapatıp açıyorum.. faturaya kaç gelir hocam?
    Merhaba hocam.

    Oto modda kullanabilirsiniz. Economodda genelde ayarlanan sıcaklığın 2 üstünü klima set ederek çalışır. Oto modda ise ortam sıcaklığına göre set değerini belirleyip çalışır. Bu şekilde memnun olduğunuz için tercih edilebilir. Tüketim kısmı gelen vergiler,cihazın çalışma şartları vb. sebeplerle çok tahmini olacaktır. Ancak şunu söyleyebilirim,aç kapa şeklinde kullanmak,sürekli kullanmaktan daha fazla sarfiyata sebep olur.

    Sürekli açık olduğunda ortam sıcaklığını kendini kısarak sürekli kontrol altında tutar. Aç-Kapa kullanımlarda ayarlanan hedef sıcaklığa ulaşmak için yüksek kapasitede çalışacaktır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.eser01

    Merhaba ilçemizde ve yakın çevremizde hiç kalmamış 18 binlik.
    Profilo P3ZMI/A 18908 /02 serisini bulduk, 4500 taksitli. Peki bunu tavsiye eder misiniz?

    Alıntıları Göster
    Merhaba.

    Profilo/Bosch/Siemens cihazlar ( Bosch grubu ) Midea üretimidir. Bu cihazı da tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: witamin01

    arkadaşlar yaklaşık 10m2 odaya Electrolux OptiBreeze X3 Wi-Fi 09 almayı planlıyorum ne dersiniz memnun kalır mıyım bütçem 3000TL altı başka ne önerirsiniz. teşekkürler
    Merhaba.

    Bölgenizde servisi yaygın ise tavsiye edebilirim. Memnun kalacağınızı düşünmekteyim.

    Alternatif olarak Airfel LTXN alınabilir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TeknoBus

    17m2 Oturma odasına 12.000'lik klima aramaktayım. Öğleden sonra güneş görmüyor direkt olarak. 12.000'lik istedik ama teknolojisi daha iyiyse parayı oraya ayırıp 9000'likte takabiliriz. Aşağıdaki modellere baktım acaba bu fiyat bandında önerebileceğiniz modeller nelerdir? Malatyada'yım kuru iklimi var yazın güneş yakıyor, kışın hava -15 leri görebiliyor. Kışın ısıtma maksatlı kullanırken sıkıntı çıkarmaması da önemli :)

    Arçelik ProSmart 12560 Wi-Fi A++ 12000 BTU
    Bosch B1Zmx12407 A++ 12000 Btu
    LG Prestige 8600 veya 9000 olanı, başka teknik farkı varmı bilmiyorum.
    Merhaba.

    Kışın ısıtma ihtiyacını da öne alırsak LG Prestige serisini ilk sırada tavsiye edebilirim. Gayet verimli üst sınıf bir cihazdır.

    2. Olarak Bosch ve ardına Arçelik'i tavsiye edebilirim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kantek

    Hem Daikin hem ME 'nin Eskişehir'de olmaması beni biraz endişelendirdi. Bölge müdürlüğü ile görüştüğümde her iki markada komşu illerden satış yapıp kuruluma gelebiliriz diyor fakat herhangi bir problemde hem hızlı müdahele olmama hem de servis bedellerinin yüklü olacağını düşünüyorum.

    Alternatif olarak Mitsubishi Heavy markasına yöneleceğim gibi burada da SRK50ZS-ST ve SRK50ZSX-W(S) modelleri arasında kaldım.
    Aralarındaki tek fark enerji verimliliği mi ? Bir de diamond ve premium farkı tam olarak nedir?
    Merhaba.

    Verimlilik açısından fark mevcuttur. Bütçeniz yeterli ise ZSX-S kesinlikle daha iyi tercih olur.

    Görsel açıdan da,ZSX-S'in ön paneli hareketlidir. Markanın yazılı olduğu ön panel,klimayı açtığınızda yukarı kalkar. Ayrıca bir büyük,bir küçük 2 flabı vardır.

    ZS-S veya ST'de de panel sabittir.

    Sınıfsal yorumlamada ZS-S orta,ZSX-S üst sınıftır.

    Saygılarımla...




  • 
Sayfa: önceki 21882189219021912192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.