Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: pavel68 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 13 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64.952
Cevap
961
Favori
4.902.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21862187218821892190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Antalya"da 26 metrekare açık mutfak salonum için klimayı değiştirmek istiyorum. 17 yıllık emektar :)

malum Antalya sıcağı belli klimayı sürekli yaz kış kullanıyorum evde 2 kişiyiz. Ev ara kat güney cepheye bakıyor. Salonda pencere yok sadece fransız balkon var. Salon yazın sabah 7 ile 10 arası güneş alıyor.Kışında hava güneşli ise sabah 8 ile 10 arası güneş alıyor. Evde yalıtımda yok.

Bu kış elektrik faturası aralıkta 482 tl. martta ise 820 tl ödedikten sonra klima değiştirmeye karar verdik. Elektirige vereceğimiz parayı yeni klimaya verelim dedik. Şuan ekonomik durumlar belli gönlümüzden geçen Daikin ama bütçe elvermiyor bütçe 4000 zorlarsak 5000 eski klima beko 19000btu idi fazla geliyordu bu eve bence.. iyi bir şey alayım uzun ömürlü, performanslı ve yaktığı elektrikte Minimum olsun diye düşünüyorum.

Tavsiye edebileceğiniz markalar ve kaç btu olmalı
    Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapris1 -- 21 Mayıs 2020; 1:20:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kapris1

iyi geceler ;

Antalya"da 26 metrekare açık mutfak salonum için klimayı değiştirmek istiyorum. 17 yıllık emektar :)

malum Antalya sıcağı belli klimayı sürekli yaz kış kullanıyorum evde 2 kişiyiz. Ev ara kat güney cepheye bakıyor. Salonda pencere yok sadece fransız balkon var. Salon yazın sabah 7 ile 10 arası güneş alıyor.Kışında hava güneşli ise sabah 8 ile 10 arası güneş alıyor. Evde yalıtımda yok.

Bu kış elektrik faturası aralıkta 482 tl. martta ise 820 tl ödedikten sonra klima değiştirmeye karar verdik. Elektirige vereceğimiz parayı yeni klimaya verelim dedik. Şuan ekonomik durumlar belli gönlümüzden geçen Daikin ama bütçe elvermiyor bütçe 4000 zorlarsak 5000 eski klima beko 19000btu idi fazla geliyordu bu eve bence.. iyi bir şey alayım uzun ömürlü, performanslı ve yaktığı elektrikte Minimum olsun diye düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler..
    Hocam BTU hesaplaması sizin M2 ye göre 26/2,2x1.000 olarak hesaplandığında 12.009 BTU yetiyor gözüküyor. Antalya faktörü var tabi ki sizde invertar verimli kullanması adına 18.000 de tercih edebilirsiniz tabi fiyat çok artıyor 18 e çıkınca. Marka olarak Daikin düşünmüşsünüz size Baymak önerirdim fiyat performans olarak ancak Daikin düşünen birinin kafasına yatmaz diye düşünüyorum marka algısından dolayı. Karar sizlerin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kapris1

iyi geceler ;

Şimdiden teşekkürler..
    Arçelik 15325 cuk oturur. Tavsiyemdir 👍🏻

• İyigünler...Antalya’da ara kat dairemizin yaklaşık 15 m2 alanı olan yatak odasına soğutma amaçlı klima almayı düşünüyoruz. Almayı düşündüğümüz klima modelleri ise Sigma Plus SGM09INVDMG: 3.5000TL Mitsubishi Electric EF25: 6000 TL veya AP25: 5.800 TL civarında fiyatlar aldım. Antalya da genel olarak soğutma amaçlı çok nadir ısıtma amaçlı kullanacağımız bir klima için siz olsanız hangisini alırdınız? İlginize teşekkürler.@klima5505

• Merhabalar,
    Adana'da evimin salonu için klima almayı düşünüyorum. Evim ara katta ve yalıtımı iyi. Salon 25m2 güney cephe saat 11-17 arası güneş alıyor. Bayilere sorduğumda direk 18.000'lik öneriyolar. Sizin önerilerini alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabadabadu1907 -- 21 Mayıs 2020; 10:54:53 >
  • Hocam beko 61260 ürünüm için montajında aliminyüm borular kullanıldığını söylediler sıkıntı cıkarır mı neler yapabiliriz yeni sistemlerde bu kullanılıyormus artık beko genel merkezi arayıp vakum konusunu da anlattım gelen ekip sallamaz ise formu imzalamayıp iade edeceğimi bildirdim onlarda vakum yapıldıgını yapılması gerektıgını belırtıp takmaya gelecek servıse durumu ileteceklerini söylediler :)

@klima5505

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VanGuardMan -- 21 Mayıs 2020; 11:32:50 >
  • merhaba 18 metre kare salon için soğutma amaçlı klima bakıyoruz pencereden güneş pek girmiyor. 12.000 btu yeter mi yeterse ürün önerebilir misiniz ben baktım iki ürün arasında kaldım ama bir bilene sormak istedim ne tavsiye edersiniz. Alarko Flaır Duvar Tipi Splıt Klima-Flr0901Hw ile Baymak Elegant Plus 12.000 Btu A++ İnverter Klima hangisini seçmeliyiz veya başka önerileriniz olur mu bütçe 3.000 civarı
  • tyfn22 T kullanıcısına yanıt
    Epey sitesinde değerleri karşılaştır hocam.
    Kalite olarak alarko flair, baymaktan daha iyi bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kapris1 K kullanıcısına yanıt
    Arçeliğin 15.000 btuluğunu düşününüz isterseniz.
    Bayi fiyatı 4200tl, internette 4000 tl

• İstanbulda 29 m2 salonum için midea priem 18000 büt klimamı almış bulunmaktayım bayramdan sonra bağlayacaklar inşallah sıkıntısız kullanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: xdup11

hocam merhaba. geçen sene 12 mt2 odamız için 12000 btu mitsubishi hr35vf modelini almıştık. bu sene kullanmaya başladık. ben de bu konunun acemisiyim. ilk defa kullanıyorum.. ekonomood modunda birkaç gün deneme yaptık. 18 dereceden başlayıp 26lara kadar geldim ama çok soğuk geldi. galiba sürekli bu modda çalışmıyor diye düşünüp bugün ekono modu kapattım vane düğmesine basıp otomatiğe getirdim. şimdi 24 derece rahatsız etmeyen bir serinliği var. Bu yaptıklarım doğru mu acaba? sürekli klima çalışmalı mı çünkü günlük kapatıp açıyorum.. faturaya kaç gelir hocam?
    Hocam bende 15 metre kare odama 12 lik dusunuyorum sızınkı 3 metrekare daha dusuk cok cok mu soguk rahatsız edıyormu odaya buyuk geldı mı memnunmusunuz dur kalkı sureklı yapıyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar hocam. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Ben teşekkür ederim. Hayırlı ramazanlar dilerim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Tekrardan merhabalar hocam,

Klima takıldı, Vestel Flora 9000 btu, çok şükür herhangi bir problemi yok.

Soğutma modunda 27 veya 26 derecede kullanıyorum, odamı gayet iyi soğutuyor.

Hatta bazen sadece nem alma özelliği açık bile yetiyor. Sanırım sıcağa fazla alışmışız :)

Havalar çok daha sıcak olduğunda muhtemelen 25 derecede kullanacağım gibi gözüküyor.

Tekrardan tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar diliyorum.

Saygılarımla

• LG Prestij AS-W096MMF0 alip kullanan varmı?

Enerji sınıfı Sogutmada A olmasina rağmen A++ lardan düşük tüketim yaptığını gördüm yanlış anlamıyorsam.

Biri ürünü değerlendirebilir mi?

• Arkadaşlar klima alacağım yeni evime fakat biraz kararsız kaldım. Hem salona hem de oturma odasına almayı düşünüyorum, Yatak odası 18 M2 oturma odası 22-23 M2 civarlarında. İki adet mi klima almalıyım yoksa Multisiplit klima mı almalıyım? Fiyat olarak bakınca hemen hemen ikisi de aynı fiyatlara geliyor.

Samsung multiklima 2 iç üniteli fiyatı 7058 Tlhttps://shop.samsung.com/tr/ar5000-12000-btu-12000-btu-multi-split-klima

Samsung normal klima 3550 Tl 2 adet 7100 Tl

Sizce hangisi daha verimli daha tasarruflu olur?

• Çatı katı yalıtımsız eski bir evde hem ısıtma hemde soğutma olarak kullanılcak.
    Salon ufak ama yatak odasıyla bitişik iki taraf için de verim alma niyetindeyiz. 

Görsel olarak gösteriyim.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Kırmızı işaretli alana kurulumu yapılması gerekiyor. Gerekli altyapı orada.

Burasıda salonun boyutu.

Koridor kapısı sürekli kapalı kalıcak. Mutfak kapısı ise yatak odası kapısıyla dönüşümlü olarak açılacak hangisine daha çok ihtiyaç olursa. Veyahut klimadan iyi randuman alırsak her iki kapıda açık kalabilir..

Kafamdaki projeyi umarım anlatabilmişimdir. Sizce bu belirttiğim şekilde hangi klimadan verim alırım? Hangi klimayı almalıyım az yakan cinsten?

Bu arada ev ogleden itibaren gun boyu gunes aliyor. Butcemde cok cok zorlarsam 5.5-6 bin tl .

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankara35 -- 21 Mayıs 2020; 15:40:31 >

• yarın büyük ihtimalle klima alacağım aksilik çıkmazsa

BEKO 31225 Ekolojik Inverter Klima 12000 BTU/h 3.333 tl
    ARÇELİK 12325 Ekolojik Inverter Klima 12000 BTU/h 3.333 tl

BU İKİ KLİMA AYNI ZATEN HANGİSİ YAKINSA BANA ORADAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM İNTERNET ÜZERİNDEN DAHA UYGUN BULUNA BİLİNİR AMA NE ZAMAN GELECEĞİ BELLİ OLMADIĞI İÇİN KENDİM GİDİP ALMAK İSTİYORUM.

Vestel FLORA DOĞA INVERTER 12 A++ R32 Klima 2.999 TL

VESTEL FİYAT DÜŞÜRMÜŞ BU KLİMALAR ARASINDAN HANGİSİNİ ALAYIM BEKO ARÇELİK YADA VESTEL
  • VanGuardMan kullanıcısına yanıt
    hocam pek bir bilgim yok ama bizim klimada ekono cool diye bir mod var. bu modda çalışırken kendini 2 derece arttırıyormuş ama sizin dediğiniz dur kalkı yaparak ayarladığınız serinliği sağlıyormuş bu şekilde %20 tasarruf yapıyormuş. Bu modda çalıştırınca bize çok soğuk geldi 26 dereceyken bile. Ama diğer odalara bu serinliğin gitmesini istiyorsanız iyi bir şey. ben diğer odalara gerek duymadığım için kapattım bu modu. şimdi normal olarak 26 derecede çalışıyor vane ayarını da otomatik yaptım. bu şekilde gayet iyi düz bir şekilde tavana üflüyor. bir de biz manisada yaşıyoruz. çok sıcak oluyor. bence size 12likten az olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: xdup11

hocam pek bir bilgim yok ama bizim klimada ekono cool diye bir mod var. bu modda çalışırken kendini 2 derece arttırıyormuş ama sizin dediğiniz dur kalkı yaparak ayarladığınız serinliği sağlıyormuş bu şekilde %20 tasarruf yapıyormuş. Bu modda çalıştırınca bize çok soğuk geldi 26 dereceyken bile. Ama diğer odalara bu serinliğin gitmesini istiyorsanız iyi bir şey. ben diğer odalara gerek duymadığım için kapattım bu modu. şimdi normal olarak 26 derecede çalışıyor vane ayarını da otomatik yaptım. bu şekilde gayet iyi düz bir şekilde tavana üflüyor. bir de biz manisada yaşıyoruz. çok sıcak oluyor. bence size 12likten az olmaz
    Oda küçük btu 12 lik diye donmayalım 26-27 derecelerde hocam benim klima beko 61260 inşallah cumartesi geleceklermiş takmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VanGuardMan -- 21 Mayıs 2020; 16:27:59 >

• cankara35 kullanıcısına yanıt
    Tavsiylerinizi bekliyorum..

• Merhaba,

Vestel flora 12000 btu klima biraz önce kuruldu. Servis gitti hava biraz serin evde çocuk var çalıştıralım dedik ısıtma modunda, dış ünite uçak pervanesi gibi mi diyim motor sesi gibi mi diyim değişik çok ses yapıyor normal mi? Ayrıca 5 kattayız bildiğiniz salonumuzu titretiyor. Sessiz en düşük modda da aynı. Ne yapmalı? @klima5505

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pokemon39 -- 21 Mayıs 2020; 22:47:6 >
  • 
Sayfa: önceki 21862187218821892190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.