Şimdi Ara

Kısa mesafe dizel araç yakıt verileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Evim ve işyerim arası yaklaşık 3 kilometre ve toplu taşıma yok. Yürümek istemediğim için aracımla gidip geliyorum.

2007 model Megane 2 1.5 dCi 100 hp aracımın tüketim verilerini sizlerle paylaşmak istedim.

Geçilen Mesafe: 42 km
    Ortalama Hız: 21km/h
    Ortalama tüketim: 7.8 litre /100 km

Kilometre başına 50-52 kuruş civarı yakıyor aracım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Benim kadjarda ortalamam 7 civarı 5 km kısa kullanımda genel olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 dci kangoo 7 - 7.5l
    1.3 mj linea 6l

• Soğukta 10 litre bile yakar. Motor ısınmadan yüksek devir yapmamaya çalışın

• Km de 50 kuruş 3 km mesafe git gel 3 lira. Toplu taşıma olsa 5 liraya falan anca gider gelirdin. Aracim 1.5 dCi 5.5,6 litre yakiyor.

• Neyse eski motormuş dpf ike uğraşırdın üstüne

• 1.6 cdti insignia
    ortalama hız 19-20
    ortalama tüketim 9 lt. tabi bu yol bilgisayarı, reelde 10-10,5 vardır rahatlıkla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzun Yol Yakıt Tüketimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evim ile is yerim arası 2 km :) Git gel 4 km. Clio 4 dci ortalama 6 lt falan yakıyor sadece bu kısa mesafe için 6x6.50 : 39 Yani km de 40 kuruş yakarak git gel 1.60 TL. Sıcakta yürümekten iyidir.

• Bende sabahları oğlanı anneme bırakıp akşam alıyorum. iki ev arası 2,5 km civarı. Kia rio 1.4 crdi 6,5 lt ortalama.
  • Pompada olcun arkadaslar yol bilgisayari degerleri kisa mesaafede buyuk sapmalar gosterebilir. Kaldiki arabayi ilk calistirma ve kapatmadan once bekleme durumlari var o arada arac cok yakit harcar

• kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Dpf egr yok 07 model renaultlarda :))

• funnerman kullanıcısına yanıt
    Acaba kısa mesafe için benzinli motorlar daha mı efektif :)

• 1.6 crdi tam otomatik i30 , 3 km git gel dik yokuşlu ancak hem giderken hem gelirken yokuş var. 7.5-8 arası değişiyor. Kışın 8.5 rahat olur. Eskiden düz yerde oturup 5km gidiyodum son 1 km yokuştu 7 yakıyordum.
  • kcart K kullanıcısına yanıt
    Valla hocam yakıt göstergesi her gün alçalıyor gözle görülür şekilde doğru gibi geldi bana yol bilgisayarı değerleri

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

1.6 crdi tam otomatik i30 , 3 km git gel dik yokuşlu ancak hem giderken hem gelirken yokuş var. 7.5-8 arası değişiyor. Kışın 8.5 rahat olur. Eskiden düz yerde oturup 5km gidiyodum son 1 km yokuştu 7 yakıyordum.
    3 km ıcın arabamı calıstırılır hocam yapma etme. Boyle giderse tam emeklı olacam derken 60 yasına gelınce alzeimer olursunuz gunde en az 4-5 km yurumek sart dıyor doktorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kcart

3 km ıcın arabamı calıstırılır hocam yapma etme. Boyle giderse tam emeklı olacam derken 60 yasına gelınce alzeimer olursunuz gunde en az 4-5 km yurumek sart dıyor doktorlar

Alıntıları Göster
    Yokuşu görseniz öyle demezdiniz :) Hem sadece giderken değil dönerken de yokuş. Bir çukura girip cıkıyorsunuz gibi düşünün. Benim niyetim ufak bi skuter almak yakın zamanda.
  • 308 bluehdi verisi
    Kısa mesafe dizel araç yakıt verileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dendesox -- 2 Ağustos 2019; 10:36:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Yokuşu görseniz öyle demezdiniz :) Hem sadece giderken değil dönerken de yokuş. Bir çukura girip cıkıyorsunuz gibi düşünün. Benim niyetim ufak bi skuter almak yakın zamanda.

Alıntıları Göster
    valla hocam mıllet yokus bulamadıgından spor salonlarına yılda 1000-1250 tlden aşağı para dokmuyor. Ne guzle işte cıkacan yokusu 1 ayda nefes nefese kaldıgın yerı tek nefeste cıkmaya baslarsın bulunmaz nimet o yokus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcart -- 2 Ağustos 2019; 10:42:24 >
  • kcart K kullanıcısına yanıt
    Sağlık için falan kabul edilebilir söylediğiniz de kaybedilen zamanı nasıl telafi edeceğiz? 6 km yol 1 saat eder günde, onun yerine daha verimli spor yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dendesox

308 bluehdi verisi
    ben korkutelınden asagı antalyaya dogru salınca daha az cıkıyo merak etme
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.