10K TL ye anakart + işlemci + ram + ekran kartı
2. elde neler bulabilirim 10K₺ bütçe ile? CS2 de iyi performans vermesi önemli.
Windows XP ses sorunu
Gigabyte m61pme-s2 anakartın on board ses kartında enteresan bir sorun yaşıyorum. Hoparlörü yeşil girişe bağladığımda mavi girişe bağladım gibi görüyor. Mavi yada pembe girişe bağladığımda ise mikrofon olarak görüyor. Ön panelim malesef çalışmıyor onu deneyemiyorum. En az 7-8 tane driver denedim ama çözemedim bir türlü. Böyle bir şey yaşamış ve çözmüş olan varsa yardım edebilirse çok sevinirim.
Mekanik klavye tamir olur mu?
Selamlar arkadaşlar Logitech G710+ klavyemin bazı tuşları bazen basmamaya başladı. Basmayan tuşlar değişiklik gösteriyor. Acaba bunu tamir etme imkanım olur mu? Lehimleri yenilesem falan düzelir mi acaba?
Ayrıca Monster Pusat K3 pro klavye hakkında ne düşünüyorsunuz? Tamir edemezsem alınır mı?
Kasamdaki bu özellik ne işe yarıyor?
cooler master haf 912 kasa kullanmaktayım, arka taraftaki neredeyse dikey ekran kartı takma yeri gibi duran ancak tek slot olan bu yerin amacı ve işlevi nedir arkadaşlar?
Edit: Resim eklendi
Arkadaşlar kendime yeni bir monitör ve işlemci aldım. Haliyse sistemin zayıf halkası ekran kartı olarak değişti.
Sistem şu an şu şekilde:
Cooler Master GX750 750w psu
Intel i5 11600 işlemci
16 GB Dual channel 3200 MHz DDR4 ram
Nvidia GTX 1070 8 GB ekran kartı
Dell G2724D 2K 165 Hz ekran
2. el yada sıfır olarak ve 7000 tl yi geçmeyecek şekilde ne alabilirim sizce? 2K da güncel oyunları oynamak için minimum ne lazım? GTX 1080 Ti gibi eski canavarlar hala düşünülebilir mi? Biraz daha paraya kıyıp RTX 4060 8 GB gibi bir kart alsam (Yada herhangi bir 8 GB kart) yeter mi? (DLSS ve RTX teknolojileri çok ta ummrumda değil)
Ayrıca şunu da ekleyim GTX 1070 beni oldukça şaşırttı. AC Valhalla oyununda 2k da ultra ayar (sadece anti aliasing düşük) 45+ fps verdi gayet akıcı oynanabilir.
Arkadaşlar AMD istemiyorum sadece nvidia kartlar önerirseniz sevinirim.
Upgrade mi yeni platform mu?
Şuan elimdeki sistem şu şekilde:
Asrock B560 PRO4 anakart
i3 10100f işlemci
16 gb 3200 mhz ram
GTX 1070 8 GB ekran kartı
1 tb nvme ssd
750w cooler master psu
İşlemcimi güncellemek istiyorum. Sizce sadece işlemci değişip (aklımda 2. El i7 11700 var) yola devam mı etmeli, yoksa yeni nesil bir platforma mı geçmeli? İntel 14. Nesil güzel bir performans artışı vaad ediyor mu yoksa 12-13. Nesil platformuna mı geçiş yapmalı? (i5) İlerleyen zamanda ekran kartını da güncellemek istiyorum ama o başka bir konunun içeriği.
PSU fanı bozuldu fan bulamıyorum
Arkadaşlar Cooler Master GX 750 80+ bronze psu var elimde, ama fanı bozuk ara sıra dırrrrr diye ses yapıyor.
İçini açıp fanı wd40 ile yağladım biraz iyileşti ama bu geçici bir çözüm.
PSUlar için 2 pinli 12 cm bir fan nereden bulabilirim?
Normal bir kasa fanını modifiye etsem (kablosunu kesip soketi değiştirsem) çalışır mı, sorun olur mu?
NVME SSD seçimi, hangi ürün daha iyi?
Uygun fiyatlı 1 TB nvme ssd arayışına girdim ve kaşıma bana gmre mantıklı gelen ve uygun fiyatlı olarn şu 2 ürün çıktı:
Adata Legend 710
KIOXIA EXCERIA G2
Fiyatları çok benzer, günümüz itibari ile 1100 ₺ civarında.
Bu iki ürün arasından hangisini seçmem daha iyi olur?
Açıkçası çok büyük bir performans beklentim yok, sorunsuzluk ve uzun ömürlülük tercih sebebim olur. İşletim sistemi ve oyun için kulanacağım.
EN FAZLA 1300₺ ye kadar daha iyi önerileriniz varsa önerilere de açığım şimdiden teşekkürer.
Edit: Sistemim şöyle:
Asrock B560 PRO4
i3 10100f
Anakart pcie gen4 destekliyor ancak işlemcim desteklemiyor, 11. nesil işlemci gerekiyormuş.
Bu sisteme ne kadar fiyat biçersiniz?
Bi arkadaştan 2. el bilgisayar alacağım özellikleri şu şekilde:
Intel Core i7 4770 işlemci
Asus Maximus VI Hero anakart
2x8 GB DDR3 ram
Asus GTX 680 ekran kartı
Cooler master Haf 912 kasa
750w cooler master psu
Sistemde disk veya ssd yok
Bu sistem kaç para eder? Ne kadar ödemeliyim?
Ekran kartı GTX 1060 ile değiştirilip kullanılacak, yada parçaları farklı sistemlerde değerlendirilecek.
Elimde bahsettiğim soğutucu var, yıllardır kullandığım ve çok memnun olduğum bir soğutucu. Ama bunun vidaları yalama olmaya başladı, eninde sonunda takamyacak hale geleceğim. Bunun montaj mekanizmasını bir yerden bir şekilde temin edebilir miyim? Dandik intel soğutucusuna dönmek istemiyorum, çok gürültü yapıyor.
Meslek: Öğretmen
İlgi Alanları: Bilgisayar ve teknoloji
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.491
İkinci El Bölümü Mesajları: 71
Konularının görüntülenme sayısı: 60.384 (Bu ay: 910)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 229 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware