Şimdi Ara

klima ve baş ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
18.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • klima açıldığı zaman çoğu insanın başı ağrır. klima açmasan hamam gibi oluyor, camı açsan sıcak hava giriyor, soğuk kalorifer açsan yetersiz oluyor. hem klima açıp hem başımızın ağrımaması için bildiğiniz uyguladığınız yöntem var mı arkadaşlar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima ve Baş Ağrıları

Giriş:

Klimalar, sıcak havalarda rahatlık sağlamak için yaygın olarak kullanılan cihazlardır. Ancak bazı kişiler, klima kullanımının baş ağrılarına neden olabileceğini bildirmiştir. Bu makalede, klima ve baş ağrıları arasındaki bağlantıyı, nedenleri ve önlenmesi için alınabilecek önlemleri inceleyeceğiz.

Klima Baş Ağrısı Yapar mı?

Bazı araştırma bulguları, klima kullanımının bazı kişilerde baş ağrılarına neden olabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, klimanın herkes için baş ağrısı tetikleyicisi olduğu söylenemez.

Klima Neden Baş Ağrısı Yapar?

Klimanın baş ağrısına neden olabileceği birkaç mekanizma vardır:

• Kuruluk: Klimalar havayı kurutarak burun ve boğazın kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Bu, baş ağrılarına yol açabilecek sinüs tıkanıklığına neden olabilir.
    • Soğuk Sıcaklık Değişimleri: Ani sıcaklık değişiklikleri, özellikle sıcak bir dış ortamdan soğuk bir iç ortama girerken baş ağrılarını tetikleyebilir.
    • Hava Kalitesi: Klimalar, iç hava kalitesini etkileyerek baş ağrılarına neden olabilir. Toz, küf ve diğer kirleticiler klimalarda birikebilir ve solunum sorunlarına ve baş ağrılarına yol açabilir.

Klima Baş Ağrısını Önleme:

Klima kaynaklı baş ağrılarını önlemek için alınabilecek bazı önlemler şunlardır:

• Klimayı Az Kullanın: Klimayı sadece gerekli olduğunda kullanın.
    • Sıcaklığı Ayarlayın: Klima sıcaklığını aşırı soğuk olacak şekilde ayarlamayın.
    • Nemlendirin: Klimanın kurutucu etkilerini azaltmak için iç ortamı nemlendirin.
    • Hava Filtrelerini Temizleyin: Klimanın hava filtrelerini düzenli olarak temizleyin.
    • Dışarıdaki Hava Kalitesini Kontrol Edin: Dış hava kalitesi kötüyse, pencereleri ve kapıları kapalı tutun.

Kalorifer Baş Ağrısı Yapar mı?

Kaloriferler de bazı kişilerde baş ağrılarına neden olabilir. Bunun nedeni, kaloriferlerin de havayı kurutabilecek ve sinüs tıkanıklığına neden olabilecek olmasıdır.

Sonuç:

Klima kullanımı bazı kişilerde baş ağrılarına neden olabilirken, herkes için geçerli bir durum değildir. Klimanın kurutucu etkileri, ani sıcaklık değişiklikleri ve düşük hava kalitesi, klima kaynaklı baş ağrılarına katkıda bulunabilir. Klimayı az kullanmak, sıcaklığı ayarlamak, nemlendirmek ve filtreleri temizlemek gibi önlemler, klima kaynaklı baş ağrılarını önlemeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben kemislesmik sunizitim , ameliyat olmam lazım , aynı sorun bendede var klimayı alta ve düz olacak şekilde ayarliyorum ve arasıra hava alsın diye cami açıyorum ise yarıyor , klima direkt yüzüne vurmayacak dikkat etmek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sas34

Ben kemislesmik sunizitim , ameliyat olmam lazım , aynı sorun bendede var klimayı alta ve düz olacak şekilde ayarliyorum ve arasıra hava alsın diye cami açıyorum ise yarıyor , klima direkt yüzüne vurmayacak dikkat etmek lazım

dediğinizi geçen uyguladım, klima karnıma doğru geldi, yemin ediyorum böbreklerim ağrıcak sandım. dijital klimalar da aynı mıdır, hani derecesini filan ona göre ayarlasak?
  • havayi camlara cevir. hava ic surkilasyonunu kapat, her ne kadar daha soguk daha guclu uflesesede oksijen kalitesi ve seviyesi dusuyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: terazi43

quote:

Ben kemislesmik sunizitim , ameliyat olmam lazım , aynı sorun bendede var klimayı alta ve düz olacak şekilde ayarliyorum ve arasıra hava alsın diye cami açıyorum ise yarıyor , klima direkt yüzüne vurmayacak dikkat etmek lazım

dediğinizi geçen uyguladım, klima karnıma doğru geldi, yemin ediyorum böbreklerim ağrıcak sandım. dijital klimalar da aynı mıdır, hani derecesini filan ona göre ayarlasak?

Bizim buralar 45 derece ama yinede aracsin içini 24 falan iyi oluyor ,

• quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

havayi camlara cevir. hava ic surkilasyonunu kapat, her ne kadar daha soguk daha guclu uflesesede oksijen kalitesi ve seviyesi dusuyo.

hava ic surkilasyonunu açarsak iyi olacağını düşünüyordum. öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim
  • Geçenlerde radyoda dinledim uzun yolculuklarda pencereyi açıp kısa süre mutlaka havalandirin diyordu , klima içerdeki havayı kurutuyor, bu vesile ile baş , boyun , böbrek ağrısına neden olabiliyor , hele bide koltugunuz sizi terletiyorsa o dahada kotu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bel ağrısı ve çıtlaması
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Geçenlerde radyoda dinledim uzun yolculuklarda pencereyi açıp kısa süre mutlaka havalandirin diyordu , klima içerdeki havayı kurutuyor, bu vesile ile baş , boyun , böbrek ağrısına neden olabiliyor , hele bide koltugunuz sizi terletiyorsa o dahada kotu

ayrıca bi zaman sonra gözlerde kuruyo kızarmaya başlıyor.. sonrasında yorgunluk ve baş ağrısı bildiğiniz gibi..
  • quote:

Geçenlerde radyoda dinledim uzun yolculuklarda pencereyi açıp kısa süre mutlaka havalandirin diyordu , klima içerdeki havayı kurutuyor, bu vesile ile baş , boyun , böbrek ağrısına neden olabiliyor , hele bide koltugunuz sizi terletiyorsa o dahada kotu
    şanslıyım hiç sıkıntı yaşamıyorum, son kademe çeviriyorum bir de surata, mis.
  • bide bizde kıs aylarinda en sicakta yazinda en soguk ayarda kullanilir. ac gozlu olmamak lazim sicakliga gore ayarlayin seviyeyi

• Yani ayaklara vermek lazım klimayı karın bölgesi de olmaz.

• Cam a
    Parmak arası terlik ayaklara ohh miss

• quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

Cam a
    Parmak arası terlik ayaklara ohh miss
    Klima ön cama verildiği zaman cama en ufak taş sıçramasında çatlamasının daha kolay olduğunu yazmıştı bir kullanıcı, bana da mantıklı geliyor açıkçası. Şahsen orta havalandırma ızgaralarına verip, ızgaraları tavana doğru bakacak şekilde üfletiyorum havalandırmayı. Hem direkt surata vurmuyor hemde etkili soğutma sağlıyor.

Baş ağrısı konsuna gelince, polen filtesi kirlenmişse kişiye rahatsızlık verebilir. Polen filtresini değiştirmeden önce 10 dk bile klima açsam boğazımı rahatsız ediyordu ve ertesi güne bademciklerim şiş bir şekilde uyanıyordum. Belirli bi süre sonra değiştirdiğinizde ise aracın içinde temiz havayı resmen hissedebiliyorsunuz.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efk0 -- 24 Temmuz 2013; 4:07:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efk0

Klima ön cama verildiği zaman cama en ufak taş sıçramasında çatlamasının daha kolay olduğunu yazmıştı bir kullanıcı, bana da mantıklı geliyor açıkçası. Şahsen orta havalandırma ızgaralarına verip, ızgaraları tavana doğru bakacak şekilde üfletiyorum havalandırmayı. Hem direkt surata vurmuyor hemde etkili soğutma sağlıyor.

Baş ağrısı konsuna gelince, polen filtesi kirlenmişse kişiye rahatsızlık verebilir. Polen filtresini değiştirmeden önce 10 dk bile klima açsam boğazımı rahatsız ediyordu ve ertesi güne bademciklerim şiş bir şekilde uyanıyordum. Belirli bi süre sonra değiştirdiğinizde ise aracın içinde temiz havayı resmen hissedebiliyorsunuz.

edit:imla

Alıntıları Göster
    millet klima kullanmayı bilmiyor iç hava sirkilasyon düğmesi sürekli açık gezen insanlar var. polen filtresini değiştirmez ondan sonra klima çarptı der, bari al eline sprey kolonyayı havalandırma kanallarına sık biraz olsun dezenfekte et.

• Cok ilginc. Bende migren var ama daha klimadan basim agrimadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: akula06

millet klima kullanmayı bilmiyor iç hava sirkilasyon düğmesi sürekli açık gezen insanlar var. polen filtresini değiştirmez ondan sonra klima çarptı der, bari al eline sprey kolonyayı havalandırma kanallarına sık biraz olsun dezenfekte et.

Alıntıları Göster
    arabanın kalitesi ne kadar düşükse klimaso o kadar kötü olup baş ağrıtır. Dandik araçlarda klimayı açarsınız direk yüzünüze rüzgar gibi hava yükler. Bir saat soğutamaz. 1 saat geçtikten sonra soğutması kıvama gelir üflemeyi azaltır. Kaliteli araçlarda klimayı açtığınız zaman esen havayı ya çok az ya hiç hissetmezsiniz ama o işini kısa sürede yaparak ortamı soğutur. Klima her türlü yorar ama üst kalite araçlarda bu oran minimumda olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

arabanın kalitesi ne kadar düşükse klimaso o kadar kötü olup baş ağrıtır. Dandik araçlarda klimayı açarsınız direk yüzünüze rüzgar gibi hava yükler. Bir saat soğutamaz. 1 saat geçtikten sonra soğutması kıvama gelir üflemeyi azaltır. Kaliteli araçlarda klimayı açtığınız zaman esen havayı ya çok az ya hiç hissetmezsiniz ama o işini kısa sürede yaparak ortamı soğutur. Klima her türlü yorar ama üst kalite araçlarda bu oran minimumda olur.

Alıntıları Göster
    Bence daha iyi klimalı bir acara terfi etmenizin zamanı gelmiş
     klima ve baş ağrısı

• quote:

Orijinalden alıntı: desoto

Bence daha iyi klimalı bir acara terfi etmenizin zamanı gelmiş
     klima ve baş ağrısı

Alıntıları Göster
    Klimaya alışamayanlardanım ben de. Millet bayılıyor yahu...
    Cam açık gitmek en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    araç içi sirkülasyon kapalı olacak. yani dışarıdaki temiz hava soğutulup araç serinleyecek. bu yüzden polen filtresi önemli

araçta tekseniz orta havalandırma yönünü sağ üst tarafa verin. içerisi serinleyince ayaklara ve orta konsola verin.

araçta tek değilseniz orta üste doğru, yan havalandırmaları da başınıza değmeyecek şekilde hafif cama doğru ayarlayın.

ben çözümü bu şekilde buldum

• quote:

Orijinalden alıntı: cLk

araç içi sirkülasyon kapalı olacak. yani dışarıdaki temiz hava soğutulup araç serinleyecek. bu yüzden polen filtresi önemli

araçta tekseniz orta havalandırma yönünü sağ üst tarafa verin. içerisi serinleyince ayaklara ve orta konsola verin.

araçta tek değilseniz orta üste doğru, yan havalandırmaları da başınıza değmeyecek şekilde hafif cama doğru ayarlayın.

ben çözümü bu şekilde buldum

Alıntıları Göster
    Uzun yolda 1,5-2 saatte bir mola veririm. Arabayı gölgeye çeker 20-30 dakika gözlerimi kapatırım. Hiç mola vermeden 6-7 saat sürmüştüm bir kez gözlerim kan çanağına dönmüştü, peşinden de baş ağrısı. Asfalt ve cama taş sıçrama durumu yoksa klimayı ön cama yönlendiririm. Kalitesi düşük, yer yer mıcır varsa yolda ön ızgaralardan klima üfletirim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.