Şimdi Ara

Kırmızı et sıcak fırsatları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
10
Favori
12.969
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    dry-aged etleri 30-40 gün nerde kaç derecede sakliyor ben bunu bilmiyorum bildiğim şey biraz araştırma da yapabilirsiniz 3-4 gün de dolapta saklanan ette bakteri üreteceğini öğrenebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bakteri 5-60 derece arasında yaşar, dolaplarımız 0-4 arasında soğutma işlemi gerçekleştirir. 0 gözünüz kahvaltı gözüdür, zaten dolabınızda kahvaltı gözü özel bir kapağı da vardır, siz dolabı her açtığınızda oranın derecesi düşmesin diye yapılmıştır. siz de etlerinizi ve bozulmaya müsait gıdaları mutlaka 0 gözünüzde tutun, biraz bozulma süresi uzar. Et ise bozulmaz çürüyebilir, çürük et sıkıntı yaşatmaz. Çürük et en fazla ishal eder, onun dışında tavuk ve balıktaki zehirlenme gibi bir şey yaşamazsınız. Dry Aged ise, sabit 0 ve fanlı üfler, etler çürür, kararmış yerleri kesilerek atılır içindeki pembe kısmı steak olur. Türkiye'de yok ancak Amerika'da 30-60-90-120-180-240 ve daha fazlası mevcut ama en ideal 90'a kadar olduğunu izlemiştim. Fakat 30'dan sonra çok büyük fark olmayabilir, çünkü Dry Aged'deki amaç etin içindeki en ince sinirlerin ölmesi, o da 20-22 günmüş zaten.

    Kararan kısımlar da sucuk, sosis yapıldığı söylenmekte bizzat tanık olmadım. Yani çürümüş et öldürmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 2 Temmuz 2020; 20:18:27 >




  • Metro toptancı marketlerde dondurulmuş hamburger köftesi var Angus cinsinden yapılmış olan son yıllarda aldığım en lezzetli et ürünü. Kilosu 78₺’ye geliyor, yani kasaptaki etle aynı fiyat. Mangalda yapın, mükemmel oluyor.

    İçindekiler: et yağ karabiber.

    Tam bir sıcak fırsat.
    Ayrıca yine metroda burger peyniri var, almanyadan ithal, kilosu 100₺. Pahalı biraz ama o da çok iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • primum non nocere P kullanıcısına yanıt
    Yalnız sizin etler kaliteymiş maşallah, nerede pişse güzel olur sanki.

    Bu arada tavada kaç dk. durduruyorsunuz?
    Kalınlığa göre bu süre değişiyor mu?
    Azıcık fazla durdurduğunuzda sonuç nasıl değişiyor?
    Aynı anda pişen etlerde ince olanla kalın olan arasında bir fark oluyor mu?(güzel pişme, lezzet açısından)
    Bu işlemden(mühürleme) sonra başka bir işleme ihtiyaç duyuyor musunuz?(Fırınlama vb.)
  • Amasya et ürünleri , takip edin güzel kampanyalar yapıyor , etleride gerçekten çok iyi , dry aged olanlar daha bir lezzetli oluyor ☺️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alfredo

    Bakteri 5-60 derece arasında yaşar, dolaplarımız 0-4 arasında soğutma işlemi gerçekleştirir. 0 gözünüz kahvaltı gözüdür, zaten dolabınızda kahvaltı gözü özel bir kapağı da vardır, siz dolabı her açtığınızda oranın derecesi düşmesin diye yapılmıştır. siz de etlerinizi ve bozulmaya müsait gıdaları mutlaka 0 gözünüzde tutun, biraz bozulma süresi uzar. Et ise bozulmaz çürüyebilir, çürük et sıkıntı yaşatmaz. Çürük et en fazla ishal eder, onun dışında tavuk ve balıktaki zehirlenme gibi bir şey yaşamazsınız. Dry Aged ise, sabit 0 ve fanlı üfler, etler çürür, kararmış yerleri kesilerek atılır içindeki pembe kısmı steak olur. Türkiye'de yok ancak Amerika'da 30-60-90-120-180-240 ve daha fazlası mevcut ama en ideal 90'a kadar olduğunu izlemiştim. Fakat 30'dan sonra çok büyük fark olmayabilir, çünkü Dry Aged'deki amaç etin içindeki en ince sinirlerin ölmesi, o da 20-22 günmüş zaten.

    Kararan kısımlar da sucuk, sosis yapıldığı söylenmekte bizzat tanık olmadım. Yani çürümüş et öldürmez.
    hocam bu konuda youtube'da Meaty & Cheesy kanalı var. Eğer takip etmediyseniz bakın. Etle ilgili her ayrıntı var :))




  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Aldığınız et/etler kalitesiz. Antrikottan soğuttular insanı Her yer böyle. Çıralı dedikleri ortası iri parça yağlı olmadıkça antrikot almayın. Ne yaparsanız yapın bir şeye benzemez.

    Ülkemizde satılan etlerin %80’i kalitesiz. Cinsi et olmayan hayvanlarI, bakımsız, genç Damızlık, dişi vs bir sürü şey olabiliyor.

    Güneybatı anadoludan, kuyruklu, arpa besisi bir küçükbaş (~100kg’luk) kestirip buzluğa atacağım sanırım bu yaz. Büyükbaşta seçenek yok. Araştıramadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Birkaç takip ettiğim kanal var, et konusunda en çok takip ettiğim Eater. Size de tavsiye ederim. Zaten gönderdiğiniz hesaplar dahil hepsi yabancı kanallardan beslenir. Nusret'te dahil kendini geliştirmek için, Amerika ve Arjantin'deki Steak House'lara çalışmaya gitmiştir.(Geçmişte, 2-3 kere vize başvurusu yapmış reddetmişler, Ferit Şahenk ile ortak olduktan sonra vizesi onaylanmış)

    Dünyanın en eski Steak Houseları Peter Luger ve Keens Steakhouse'dur. Buralarda çekilen videoları izlemenizi tavsiye ederim. Bunlar Steak'i hayatımıza sokanlardır aslında.
  • migros dana-kuzu karışık kıymalık et 45 TL indirimde, migros uygulamasından size özel kendi kampanyanı yarattan 80 TL ete 18 TL puan alınabiliniyor. ayrıca puanları istanbul kartınla eşleştirme ve oraya yatırma talimatı verirseniz. temmuz 7 sine kadardı sanırım istanbul kartına puan iki katı olarak yatacaktı yani 36 TL
  • kompocyo kullanıcısına yanıt
    Vakumlu poşetlerde ve tercihen 1 derece sıcaklıkta bekletiyorlar ve bakteri üremiyor.
  • bilgi@sayar kullanıcısına yanıt
    Mümkün olduğunca yağ dağılımı iyi olan etlerden seçmeye çalışıyorum, kesinlikle çok farkediyor etin kalitesi.
    Pişme süresi olarak çok net bir şey diyemem çünkü ne zaman tutmaya çalışsam da karışıyor birkaç parça birden pişirince. Tahmini olarak etin kalınlığına göre her yüzü 2-4 dakika civarında diyebilirim. Fazla pişirmek de kesinlikle çok etkiliyor, etin içi pembeden griye dönünce o yumuşak dokudan eser kalmıyor maalesef ki. Üstteki mesajda da anlatmaya çalışmıştım, ordakilerin harici bir şey yapmıyorum. Et çok kalın değilse fırınlamaya vs gerek yok, tavada gayet iyi pişiyor zaten. Kalın veya ince olmasında da fark şöyle olur, orantılı şekilde pişirince iki şekilde de sonuç iyi olacaktır. İnce olan eğer biraz fazla pişerse kurumaya daha meyilli olur dikkat etmek lazım fazla pişirmemeye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

    köfteci yusuf iyi diyen bence et yememiş
    Yusufun antikotunu beğeniyorum ben. Kendileri güzel pişiremiyor ama evde döküm tavada kendin yapınca güzel oluyor. Sence nasıl hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Et işi sıkıntılı biz 3 arkadaş senede 1 dana keseriz 750 kg lık bize yeter birde kurbanda bir koç keserim 1 sene beni götürüyor hemde ucuza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onnow78 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam,

    sıcak fırsat diye geldik et gurmeleri (!) doluşmuş konuya.
  • Vatandaş kaliteli et peşinde değil, ucuz et olsun saman olsun et olsun ama ucuz olsun istiyor. Haklı
  • Borcamda et yapıyorum, çünkü neden olmasın :) Bi atayım millet düşsün. Zengin değilim ama arada kendini şımartcan :)

    Beşler in migros taki etinden aldım kilosu 90 lira oluyor, t bone. %10 indirim yapıyor kasada, bu zaten indirimli fiyatıdır. Bi yiyem bakam nası bi şeymiş
    Kırmızı et sıcak fırsatları

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • A101 ve Migrosta Kıymanın kilosu hala 34 lira. İlgilenen arkadaşlar faydalanabilir.

  • Ankara'da eti iyi, fiyatı sıcak öneriler yok mu? Kırmızı et sıcak fırsatları 


    Özel kasabı öven çok gördüm fakat fiyatlar yüksek gibi.

  • Jizzy Quuatily kullanıcısına yanıt

    ANKARADA ET VE SÜT KURUMU VAR. ETLERİ NASIL

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.