Şimdi Ara

Kiracı tahliye davası başladıktan sonraki kira ücreti durumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kiracıma kendi oturacağımı söyleyerek tahliye istedim. Süresi doldu ve tahliye etmiyor. Mecbur kendi evime emsal bir kiralık daire tutacağım ve onun bana ödediği kiranın yaklaşık 4 katı kira ödeyeceğim


    Tahliye davası açacağım fakat diyelim ki 2 yıl sürdü, bu süreç sonunda 2 yıllık kirayı eski kiradan mı öder yoksa belirlenecek yeni bir tutardan mı? Çünkü ben bu 2 yıl da onun 4 katı kira ödemiş olacağım.


    Eğer eski rakamdan ödeyecek ise onun için daha karlı olur çünkü yeni eve çıksa 3-4 katı bir kira ödemek zorunda. Bu sebeple mahkeme devam ederken ve sonuçlandığı zaman arada geçen süre için ne kadarlık kira öder merak ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kira sözleşmesiyle kararlaştırdığınız ve sonrasında tüfeye göre artan oranda neyse onu ödemeye devam eder.

  • Kanun da 6 ay sonrasında çıkmamışsa kiracının durumu tanım olarak nedir? Tanım olarak işgalci mi oluyor? Çıkmama gibi bir hakkı yokken işgalci durumunda eski kirayı öderken ev sahibi ciddi mağduriyet yaşıyor ve mahkemeler hangi kanuna göre 6 aydan sonra mevcut kirayı ödemesine hükmediyor.


    İlginç işler, evimizle rezil oluyoruz. Tahliye taahhütnamesi almış olsam sıkıntı yaşarmıydım? Yine çıkmasa yine eski kirayı mı öderdi?


    Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay sure tahliye davasi sonuclanip tahliye karari ciktiktan sonra baslar,o zamana kadar yasanin öngördüğü artisla kirayi odemeye devam eder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xenofx X kullanıcısına yanıt

    Tabi tahliye karari da garanti degil,surecin sonunda tahliye karari da cikmayabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diablosvelos D kullanıcısına yanıt

    dava açabilmek için zaten ihtarname çekip 6 ay bekledik. birde dava bitecek bir 6 ay daha mı bekleyeceğiz. bu nasıl adalet miş? kiracı olmak krallık o zaman.

  • xenofx X kullanıcısına yanıt

    maalesef dava sizin lehinize sonuçlanırsa tahliye için 6 ay süre veriyor mahkeme.tabi lehinize sonuçlanması için eve gerçekten ihtiyacınız olduğunu kanıtlamanız da lazım yani sadece ben oturcam çıkla olmuyor.eğer sizin yada eşinizin başka bir evi varsa o iş biraz zor.bu devirde kiracı olmakta ev sahibi olmakta zor maalesf

  • diablosvelos D kullanıcısına yanıt

    peki dava açmak için niye ihtarname çekip 6 ay bekliyoruz ? Davayı kazanacağım kesin, başka evim yok, hem ihtarname çek 6 ay bekle, hem davayı kazan 6 ay bekle. kiracının 1 senesi cepte zaten.


    Ben bu süre içinde mağdur olacağım, örneğin 2,5 yıl sürse ve bu süre içinde haliyle benim kiram yüksek olacağı için kiracıya göre aylık 5 bin TL fazla ödeyeceğim ve yıllık 60 bin, 2.5 yıllık 150 bin TL fazla kira ödemiş olacağım, kiracı bu sürede düşük kira ödediği için 150 bin TL kar etmiş olacak davayı kaybetse de umrunda olmaz.


    anlayamadığım nokta ise mahkeme nasıl oluyor da keyfi boşaltmayan işi davaya sürükleyen ve kaybeden kiracıya tüm bu süre boyunca eski kiradan kira ödemesine hükmediyor ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenofx -- 6 Haziran 2022; 12:57:6 >
  • xenofx X kullanıcısına yanıt

    süreç maalesef bu şekilde bildiğim kadarıyla .inşallah dava süreci en kısa sürede tamamlanır mağduriyetiniz minimum olur

  • xenofx X kullanıcısına yanıt

    süreç maalesef bu şekilde bildiğim kadarıyla .inşallah dava süreci en kısa sürede tamamlanır mağduriyetiniz minimum olur.

    bu arada ilk mesajda sormuşsunuz tahliye taahhütnamesi alsaydım işe yararmıydı diye,aslında süreç çok değişmez sadece hakimin sizi haklı bulma olasılığı artar.o zamanda çıkmıyorum diyebilirdi ve siz yine dava etmek durumunda kalırdınız

  • xenofx X kullanıcısına yanıt

    Şartları varsa aynı zamanda kira tespit davası açabilirsiniz. kira yüksek tespit edilirse o rakamdan öder diğer dava uzasa bile


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

    henüz 5 yılı geçmediği için kira tespit açamıyorum sanırım ?

  • xenofx X kullanıcısına yanıt

    5 yıl dolmadıysa açamazsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xenofx X kullanıcısına yanıt

    bu konuda herkes kendine göre yontuyor. şimdi ben kiracıyım . ev sahibim çık dedi , sebep ne ? satacakmış . tamam sat alanın kiracısı oluruz dedik. yok illa çık . tamam çıkalım. taşınmanın masrafı 30bini buluyor. ben ev sahibi her kafasına estiğinde 30bin harcayacaksam nasıl olacak o iş ? düşün her 3 yılda bir taşınıp 30bin veriyorsun. bu iş en sonunda birine patlar.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Problem doğru olmayan tüfeden kaynaklanıyor. Bu da kiracıların işine geliyor maalesef. Özellikle son çıkarılan kanunla %25 sınırı getirilmesi çok daha büyük problemlere sebep olacak. Ev sahibiniz muadil eve 4 birim kira öderken siz ev sahibine 1 birim kira öderseniz sorun kaçınılmaz olacaktır. Kiracıların anlayışlı olup orta yolu bulması lazım. Kötü niyetli ev sahipleri ayrı bir durum onları bu konudan ayrı tutuyorum. Zaten birçok kiracı da %25 ya da TÜFE miktarını dikkate almıyor, olması gereken zamları kira artışlarını yapıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenofx -- 25 Haziran 2022; 22:35:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xenofx X kullanıcısına yanıt

    yanlız biz %25 yapalım diye tutturmuyoruz . ev sahibi istediği kirayı söylüyor ,genelde bazen direkt onun dediği oluyor bazen 100 lira altı . pandemide memur kiracım var diye yüzü gülüyordu.şimdi böyle oldu.


    anlayış konusunda benden iyisini bulamaz . aynı zamanda apartman yöneticisiyim. yeri geliyor onun halletmesi gereken şeyleri de ben hallediyorum . bakalım inşallah yüzgöz olmayız. ama 2 senede bir ev sahibi çık deyip bana 30bin masraf yaptıracaksa illa kavga edilir yani.

  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Kira bedelinin uyarlanması davası açılabilir aslında,bunda 5 yıllık şart yok.Sadece öngörülemeyen ya da olağanüstü bir durumun olması gerekiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ksevinc91 K kullanıcısına yanıt

    uyarlama gerçek olmayan enflasyon rakamları ile devlet eliyle engellendiğinden her halukarda sıkıntı olacak.

  • dava açmadıysanız nasıl çıkacak anlamadım. ihtar çekersiniz kiracı çıkmazsa dava açarsınız. o sürede 5 yıl dolmadıysa kirayı tefe-tüfe oranında zamlı olarak öder. 5 yıl dolduysa ayrıca rayiç bedel davası açmanız lazım. sonuca göre kira belirlenir. sizin oturduğunuz evin kirası az olmuş çok olmuş mevcut kiracıyı bağlamaz. zaten ben kendi evimde oturacağım başka evim yok derseniz hakim sizi haklı bulur davayı kazanırsınız. dava sonunda tahliye süresi ne kadar bilmiyorum ama.

  • Diyelim ev sahibinin elinde tahliye taahhütnamesi var ve işleme koydu. Tahliye kararı çıkarsa mahkeme ne kadar süre veriyor evi boşaltmak için? Birde mahkeme masrafı ortalama ne kadara maal oluyor arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.