Şimdi Ara

İnstagram'dan NCMEC bildirimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
3
Favori
21.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncedeki Instagram hesabım kapandı ve giriş yapmaya çalıştığımda hesabın NCMEC'e rapor edildiği uyarısını aldım.

Kısaca anlatayım:

Dil geliştirmek için kullandığım sitede Endonezyalı biriyle muhabbet ilerledi ve Instagram'a geçtik. Konu ilerleyince cinselliğe döndü ve karşılıklı fotoğraf atmalar başladı. Yaşının küçük olduğunu sohbet esnasında yeni söylemişti ama ben artık konuşmak istemediği için bahane uyduruyor diye düşünmüştüm. Karşı taraftan herhangi bir cinsel fotoğraf gelmedi ama ben yaşına inanmadığım için sonrasında ben gönderdim. Sonra hesabımı şikayet edeceğini söyledi ve yarım saat içerisinde hesabım kapandı. İtiraz ettim hesabımın açılması için ancak sistem 3 gün önce NCMEC' e rapor gönderildiğini söyledi. Büyük ihtimalle bu süreç Türkiye'ye taşınacak ve bir dava dosyasıyla karşı karşıya kalacağım. Başından benim gibi bir olay geçen bir müvekkiliniz var mı acaba? Süreç nasıl ilerliyor?

• Bunun için ciddi ciddi uğraşacaksın , haberin olsun

Şu linki iyi incele oku

https://www.enessencer.av.tr/2024/03/14/ncmec-raporu-ve-acilan-davalar-tck-226/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eğer Instagram hesabının kapanma nedeninde malum konu yazıyorsa ve NCMEC'e gönderildiği belirtilmişse kesinlikle ama kesinlikle sıkıntı yaşayacaksın. Google hesabı, Dropbox ve diğer tam anlamıyla sosyal medya sayılmayan uygulamalarda raporun kale alınma ihtimali bi nebze düşük olsa da gerçek sosyal medya uygulamalarından gelen raporlar kesinlikle kale alınıyor. Ama şu sıralar kapında polis, posta kutunda tebligat bekleme. Raporun Türkiye'ye ulaşması, savcıya ulaşması, savcının gerek görürse soruşturma başlatması, seni tespit etmeleri, sana ulaşmaları falan en aşağı 1 sene sürüyor. 1 sene aşağısını hiç görmedim. 2-3 sene de sürebilir. Belli değil. Instagram tüm bilgilerini verecek, o yüzden bulunman zor olmayacak. Ya tebligat gelir ya da numarandan sana ulaşırlar, veya kapına gelirler.

Şimdiden deneyimli bir avukattan hukuksal destek almaya başla. Paran yoksa gerekirse kredi çek. Ne olup ne biteceğini bir de avukattan dinle. Avukatsız bitersin. Ayrıca bir gün sana ulaştıkları zaman hazırlıklı ol. Ayrıca cihazlarında arama yapılırsa ve +18 bile olsa cinsel içerikli öğeler olursa büyük sıkıntı. Dosyaları sil tuşuna basıp silince aslında tamamen silinmediğini de biliyorsundur belki.

Seni tanımıyorum. Nasıl biri olduğunu da bilemem. Hanımefendinin küçük olduğunu anlayıp hala bu tarz sohbet kurmanın karşılığının kelimesini forum kuralları gereğince yazamıyorum. Seni savunmuyorum da, sadece olacakları yazdım. Suçlu veya suçsuz olsan da avukatla görüşmek hakkındır. Herkesin hakkıdır. Kesinlikle görüş ve görüştükten sonra gelişmeleri haber et.

• asilkarambit A kullanıcısına yanıt

Hiç daha önce böyle bir durum duymuş muydunuz? NCMEC'den gelen davaların çoğu içerik paylaşılması adına geliyor diye biliyorum, yani tam benim durumumla ilişkili bir duruma denk gelmedim. Ne yapacağımı da bilmiyorum maalesef :(

Orijinalden alıntı: TechnOlay1

Hiç daha önce böyle bir durum duymuş muydunuz? NCMEC'den gelen davaların çoğu içerik paylaşılması adına geliyor diye biliyorum, yani tam benim durumumla ilişkili bir duruma denk gelmedim. Ne yapacağımı da bilmiyorum maalesef :(

Konu sosyal medya olunca mesaj da olsa paylaşım da olsa fark etmiyor diye biliyorum. Başka bir forumda birisi İnstagram'dan şaka amaçlı -18 bir görüntüyü arkadaşına attığı için dava yemişti. (İçeriğini bilmiyorum onun yalancısıyım.) Polisin ona ulaşması 1 yıl 2 ay sürmüştü. Beraat etti ama. Sende ne olur bilemem.

Şu sıralar kapında birini bekleme, 1 sene rahatsın, ha en az 1 sene sonra ne olur bilemem. Önceki yazdığım şeyleri dikkate al. Ama %90 sana ulaşırlar bence.

Yani baltayı taşa vurdun biraz.

• asilkarambit A kullanıcısına yanıt

Ya hocam inanılmaz bir durum, avukatlara soruyorum hepsi başka ağızdan konuşuyor. Zaten olmuş 30 dk lık görüşme sana 5k. Sence hapis yatar mıyım yoksa para cezasına döner mi hepsi veya hagb?

Avukatın biri başka bir olay için para cezası demişti oradan yola çıkıyorum ben de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechnOlay1 -- 17 Mart 2025; 14:42:27 >
    Daha Fazla Göster
  • Hiç bir şey çıkmaz avukatlara pars kaptırma olacağı şu burası Türkiye yani hukukun adalet in sadece tabela da yazdığı yer , ortada şikayetçi var mı yok zaten mağdur dünyanın bir ucunda ikinci ise olay sanal ortamda gerçekleşmiş ki bunu ispat etmeleri senin red etmen vs takipsizlik sebebi üçüncü durum ise Instagram şirketinin verileri kadar senin savunman da önemli ki her ne kadar yasalar esip gürlesede bir kitapta yazan birde duruşma salonunda prati bukte uygulanan durum var ki yine sonuç takipsizlik, he nedir avukat tutsanda adam dilekçe verecek sende aynı işi yaparsın çok farklı değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

LG Optimus G Pro Kullanıcıları Kulübü

401ppi True Full HD IPS Plus+ Gorilla Glass 2 Ekran | Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 Çipset | Quad-core 1.7 GHz Krait 300 | Adreno 320 GPU | 16GB Depolama |2 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 13 MP 4208x3120 Piksel, Autofocus, LED Flaş Kamera | 360° Gerçek Panaroma | 1080p@30 Fps HD Video Kayıt | 2.1MP Ön Kamera | Wi-Fi a/b/g/n | NFC | 4G LTE | TV - Out MHL | Android v4.1 İşletim Sistemi
  • Kimseye zarar verdiğimi düşünmüyorum, karşı tarafın erkek olma ihtimali de var sonuçta. Kimse instagram a felan kendi gerçek bilgilerini girmek zorunda da değil. Gidip bunu gerçek veriler şeklinde sunmak da ayrı bir olay. Okey yaptığım yanlış kendimi savunmuyorum ama olabilecek en absürt olaylardan biri maalesef. Çevremde bunu bilerek yapan insanları gördükçe gülmekten başka bir şey yapamıyorum. Bakıcaz eğer süreç başlarsa sizin önerilerinizi almak için buradan neler olup bittiği hakkında yazı yazarım.

• Kim ne derse desin yanlış yönlendirilmek istemem ama bir şey olmaz deyip olayı kenara kesinlikle atmayın. Burada herkes bir şeyler paylaşmış olsa da bu durumu bir avukattan danışmanlık alarak görüşmeniz gerekir.

İlk yazdığım gibi, bir şey yok şu an ama bittim tükendim :(

Profilimdeki hakkımda kısmına bakar mısınız? Yoksa bile ilgilenin.

Anlamadım hocam

Bir daha bak düzenledim.

Özel olarak bir şey konuşmaya gerek olduğunu sanmıyorum, zaten ne olduysa apaçık bir şekilde yazdım ekstrası yok. Bana yardımcı olacak herhangi bir bilgi için direkt yazabilirsiniz buraya zaten herkes anonim

Tamamdır, buraya hep bakacaksanız sorun yok. Çünkü aynı konudan başka sitelerde de çok araştırma yaptım ve konu açanlar yıllardır aktif olmadığı için yeni açılan konularda kişi forumu bırakmadan iletişimi sağlamlaştırmaya çalışıyorum. Ama burada da aktifseniz güzel.

Aynı sorunun biraz farklısı bende de var da o yüzden :) yanlış anlamayın.

Ne gibi

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.