Şimdi Ara

Ev sahibine fazla kira artışı için geriye dönük dava açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 ay önce kirada oturduğum evden ayrıldım. 3.5 yıl kadar o evde kaldım ve tüfe üzerinden anlaşmıştık. %25 üst limiti geldiği zaman bile ben tüfe kadar teklif ettiğim halde her yıl %100 üzerinde zam yaptı ya da çıkmamı talep etti. Dava açıp tüfe üzerinde ödediğim fazla kiralar için geriye dönük talep edip iade almam mümkün mü?

Adamın evine mi çökecektin diyecek arkadaşlar için belirteyim benim başka şehirde evim var. 3 yıldır kiracım var ve hiçbir zaman tüfe üzerinde zam yapmadım. Kiracım yarı fiyatına oturuyor, asla da talep etmiyorum çık veya daha fazla ver diye.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kiracının, kira bedelinin kanuni sınırlar üzerinde belirlendiğini ve ödediği fazla miktarların iadesini talep edebilmesi için Türk Borçlar Kanunu m. 344 uyarınca kira artış oranının TÜFE on iki aylık ortalamayı aşamayacağı kuralına dayanarak dava açması mümkündür; Yargıtay da kiracının ödediği fazla bedellerin sebepsiz zenginleşme hükümlerine göre geri istenebileceğini kabul etmektedir, ancak bu talepler için 5 yıllık zamanaşımı uygulanır ve kiracının her yıl sözleşmeye veya malikin baskısına rağmen ödediğini ispatlaması gerekir, dolayısıyla 3.5 yıl boyunca TÜFE’nin üzerinde ödenmiş fazla kira bedellerinin makbuz veya banka dekontlarıyla belgelenmesi halinde dava açarak iade alma olanağınız var

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.