Şimdi Ara

Kimseye borç vermeyin/almayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
7.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 canlı örnek gördüm. Yakın dostum akrabasına 20 bin TL çekti verdi. Yapma pişman olacan dedim, o benim abim elinde buyudum işleride tıkırında aydan aya fazlasıyla öder dedi, ayda 1300 ödemesi var her ay 1500 verecekmiş bu 200 lirada cebime kalır hem akrabamın işi görülür dedi beni dinlemedi. Akrabası ödemedi Neler yaşandı neler benim arkadaşta asgari ucret le çalışan adam, krediyi uzattı 2 senedir aglaya aglaya ödüyor şimdi yok yere. Öz abim çocukluk arkadaşına 50 bin verdi yine kredi çekip. Adam parayı aldığı gibi kayıplara karıştı. Bir kaç arkadaşını daha böyle dolandırmıs paraları alıp kayıplara karıştı. Abim ödeyemedi faiz bine bine 100 bini aştı suan o borç. Borc isteyen cok yakınınız olsa dahi sakın ama sakın kredi çekip vermeyin büyük hata. Bence elinizde para varsada vermeyin bırakın gönül koysunlar. Değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Babam 30 yıldır tanıdığı arkadaşına 50.000 kredi çekip vermişti, şimdi yıllardır davalılar, yurt dışına falan çıktı resmen dava uzasın diye, hiç beklemediğin insanlar çirkeflikte sınır tanımayabiliyorlar gerçekten. Babam "hayatta kimseye borç vermem, sırf o diye vermiştim" dedi, böyle bir kez güvendi diye de acısını çekti, yani özetle katılıyorum.
    Borca girerek borç vermek nasıl bir mantıktır ya? Ben şahsen birine borçlanmayı sevmem. O yüzden çok mecbur kalmadıkça kimseden borç almıyorum. Param olduğu zaman esirgemem. Yakın arkadaşım veya akrabam 300-500 TL istese veririm ama kredi çekerek millete yüksek miktarda borç verenlere anlam veremiyorum
  • abine yazık olmuş. bu devirde babana bile güvenmiceksin demişler

• Babam 30 yıldır tanıdığı arkadaşına 50.000 kredi çekip vermişti, şimdi yıllardır davalılar, yurt dışına falan çıktı resmen dava uzasın diye, hiç beklemediğin insanlar çirkeflikte sınır tanımayabiliyorlar gerçekten. Babam "hayatta kimseye borç vermem, sırf o diye vermiştim" dedi, böyle bir kez güvendi diye de acısını çekti, yani özetle katılıyorum.
  • dunyanin civisi cikmis.

• 20 bin - 30 bini bırak ben 100-200 lira bile borç vermiyorum/almıyorum.
  • Bende babamın ricası üzerine çok yakın akrabama kredi çekip verdim birdaha asla

• bide şu borç olayını yapmayınca arkadaşlığı bitiren tipler var. hic üzülmeyin direk yol verin gitsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Borca girerek borç vermek nasıl bir mantıktır ya? Ben şahsen birine borçlanmayı sevmem. O yüzden çok mecbur kalmadıkça kimseden borç almıyorum. Param olduğu zaman esirgemem. Yakın arkadaşım veya akrabam 300-500 TL istese veririm ama kredi çekerek millete yüksek miktarda borç verenlere anlam veremiyorum
  • Babam istese kredi çekip vermem.
    bugüne kadar kimseden 1 lira borç istemedim. hiç sevmem.
    kimseye de 1000 tl üzerinde borç vermem.
    10000 kredi çek ertesi gün 100000 vereyim deseler yine vermem.
  • Saglık harici hiçbir durumun muhtaçlığı yoktur harici herşey bekleyebilir/idare ettirilebilir. Gelire göre gider diye birşey var ayağını yorganına Gore uzatacaksın.

• Ben liseden 4 senelik arkadaşıma 1,2 k para verdim kyk Dan bana gelen parayı verdim, forumda ki bu tür konular yüzünden vermeyecektim normalde. Ama çocuk bir yerden bulduğu gibi bana geri verdi kuruşuna kadar.

• Ben hep 50 liralık verdigimden beni etkilemeyen durumdur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Babama bile guvenmem kendi parami kendi ustumde tutarım gecen bir arkadasla kitap takasi yaptik 1e 3 verdim sonra 2sinden vazgeçti birde ustune laga luga yapti simdi kitaplar yanimda gidip evine vericem verdiklerimde kalsin diyecem 7 8 tllik sey icin beni ugrastirdi bu kadar

Asla borc alip vermeyin

Dostla yiyin icin alisveris etmeyin

Kimsenin hatrina bir sey yapmayin

Millet 1 tlnin bile köpeği olmuş anasini satayim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babam 98 model arabaya biniyor. Emekli oldu akrabalarına 30-35 bin lira borç verdi. 3 yıl oldu ses seda yok. 98 model hava yastıksız arabayla bir kaza yapsak Allah korusun meftayiz. İnsan gibi güvenli bir arabaya binerdi vermese...

Şu an da bütün gün sahibinden de araba bakıyor. Kredi çekip almayı filan dusunuyor. Faturalardan vs şikayet ediyor Allah akıl fikir versin ne diyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Luken Drew

Bende babamın ricası üzerine çok yakın akrabama kredi çekip verdim birdaha asla
    Sonra noldu?

• Herkes örnek vermiş, ben de vereyim madem. Dedem baya zenginmiş, kefil olduğu adam borç takıp kaçmış, dedemin mülkleri elinden gidince adam dayanamayıp 1 haftada ölmüş, babam 1 yaşında bu arada. Babam da aynı şekilde, 2000 krizi olmadan bir arkadaşına kefil olmuş, üstüne kriz de vurunca dengesi bozulmuş ve yarım milyonu geçkin değerli evlerimize el konmuş, babamın işlettiği oto galerideki araçlar bedavaya çarçur olmuş vesaire. Belki her konuda taviz veririm ama borç verme/kefil olma konularında asla. Bizim aileyi 2 kuşaktır iyi niyetinden ötürü kullanmışlar, daha da asla.
  • İnsanları tanımak için ufak miktarlarda borç veririm ben. Baktım yamuk yapıyor yol veriyorum ama giden ufak miktarda yine de üzmüyor da değil.

• Borç veririm de elimde olursa veririm. Başkası için kredi çekmek saçma geliyor. Ama dediğim gibi elimde olsa veririm. Zor günde eşime dostuma yardım etmeyeceksem ne anladım ben

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 20 30 tl bile vermiyorum kimseye borç verilmez arkadaşlar giden para geri gelmiyor çünkü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • borç alıp vermek adamı strese sokuyor ben çok borç alıp çok borç veriyorum mümkün mertebede hiç önermem zorda kalmadıkça vermeyin de almayın da
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.