< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1407F0A6B -- 18 Temmuz 2017; 20:45:59 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1407F0A6B -- 18 Temmuz 2017; 20:45:59 > |
Gerçekten o kadar üzüldüm ki belki CSB'dir diye resimlerde zebani aradım.
![]() |
hocam ders olsun malı satan adam , alıcıyı ayağına getirir, ürünü teslim etmeden parayı almaz bu kuraldır.
|
Geçmiş olsun. İlk defa böyle bir bilgisayar görüyorum bu arada
|
@erssag yanlış anlayacaksınız ama yinede yazayım. kendi aracınızla kendi bilgisayarınızı adamın ayağına kadar özenle götürüp bırakmışşınız, buna diyecek tek bir söz var..
geçmiş olsun, ürün gitti polis ilgilenmez orada çözüm aramayın. adam da bir nebze salak olabilir.. terzi ve çevresinden sokak boyu bakkal apartman ne varsa kamera kayıtlarını isteyin (terziye adamı doğrulatın). operatörden kişi ismini edinin (bir ihtimal kendi üzerine ise). gerisi sabır ve adamı aramak olacak. bulduğunuzda ömrünün sonuna kadar hafızasından silinmeyecek bir dayak atmanızı varsa 2-3 arkadaş hastanelik etmenizi tavsiye ederim.. |
Bunu yazmaya geldim sen satıcısın birader milletin peşinde niye koşturursun ararsa ben burdayım tanıdık bir yere gidersin sıkıntı çıkarsa arkanda sağlam olur gelirse mobilden havale alırsın teyit gelince verirsin gelmezsede evine gider bidahada adamla uğraşmazsın.
Öyleydi böyleydi şuraya git şuraya bırak şurdan parayı al babam şuranın sahibi ben polisim gibisinden sözcükle hep aynı yere çıkar adam dolandırıcıyım diye bağırmış hangi akla mantığa parayı almadan makineyi bıraktın çözemedim burda bana giren çıkan yokken sinirlendim geçmiş olsun diyeyim inşallah adamlar ortadan kaybolmaz... |
Geçmiş olsun Allah akıl fikir versin.
|
Geçmiş olsun kardeşim
Polislerin vurdum duymazlığı yine ön planda ![]() |
Aynı hikaye arkadaşımın başına geldi. Laptopunu satarken ilan vermişti. Bağcılara çağırmışlardı; babam kuyumcu vs. parayı şurada ki esnafa bırak git babamdan parayı al. O şimdi görünce anlamaz bu kadar parayı vermez bu alete. Ben başka bişey söyleyeceğim gibisinden bi şeyler söylemişti.
Arkadaşım parayı almadan laptopu bırakmayacağını, babandan parayı aldıktan sonra laptopu bırakırım vs. diyince küfredip kapatmışlardı. |
Hocam gerçekten baya boş bir zamanınıza denk gelmiş yoksa biraz gözünü açmış adam hemen işkillenirdi bu konuşmalardan. Yani adam resmen malı bırak uzaklaş sonra da ben arkandan malı alayım kaçayım demiş. En başından sokarım sana da dövizine de parayı şuraya getir al malı git diyecektiniz, bu kadar basit. Hem diğer kullanıcılar da demiş, gittiğiniz dükkanda adamlar teşkilat çıkıp dövüp kenara atabilirlerdi de yani bu kadar karşı tarafa güvenirseniz bu 7k lık bilgisayar dolandırıcılığının devamı olur. Ki siz daha karşı tarafın daha yüzünü dahi görmeden malı bırakıyorsunuz, insan bi işkillenir der ki ulan bu adam madem alıcı gelir pcye bakar en azından sağlam mı diye diğer türlü kim gözü kapalı malı alsın. Neyse hocam böyle olaylar olunca öğüt veren çok olur ama belki biz de ilerde daha farklı yöntemlerle dolandırılacağız belli olmaz, binbir türlü hal var. Geçmiş olsun, umarım o kansız bulunur nitelikli dolandırıcılıktan hapse girer olmazsa da Allah yedirmesin ona o parayı misliyle çıksın şerefsizden.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1407F0A6B -- 22 Ağustos 2020; 10:50:54 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uncy -- 16 Temmuz 2017; 16:7:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |