Şimdi Ara

Kilo Vermek İçin Bisiklet Sürmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
56.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tavsiye yorumlarınızı bekliyorum...

Günde kaç km sürmek uygundur?

Kilo vermede etkili midir?

Falan filan...

• bisiklet kilo vermek icin en uygun kardiyo hareketlerinden biridir.birinci sirada yuzmek vardir,ardindan bisiklet gelmektedir.Bir arkadasimiz kilo vermede yuruyusun daha etkili oldugunu soylemistir fakat yanilmistir.Bisiklet ile yakacaginiz kalorileri tahmin bile edemezsiniz.Ayrica bisikletin vucudumuzun en buyuk kas gruplarindan bacak kaslarini gelistirmesi sayesinde metabolizma hiziniz oldukca artacaktir.Bacak kaslarinin gelismesine ek olarak alt karin kaslarinizida olumlu etkileyecektir.Kilo vermek,yag yakmak isteyen arkadaslarin degisen tempolu pedal cevirme sistemini kullanmalari yerinde olacaktir.Bu sistemde 5 dakika kadar cevirebildiginiz kadar hizli cevirip ardindan 7-10 dakika kadar temponuzu dusurerek gitmeniz yag yakim hizinizi oldukca artiracaktir.Ayrica nereden kilo vermek istiyorsaniz orayi calistirin anlayisi yanlistir.Kardiyo hareketleri yani yuruyus,kosu,bisiklet,yuzme gibi hareketler sizin butun bolgelerinizden kilo vermenizi saglayacaktir.Ama hangi bolgeden once vereceginizi sizin vucudunuz belirleyecektir.Mesela bisiklet pedallarini elinizle cevirdiginizi dusunun bu durumdada karninizdaki yaglari eritmis olacaksiniz.Ayrica yag eritmek ile ilgili bir diger onerim sabah saatlerinde henuz yemek yememisken yapacaginiz en fazla 30 dakikalik antreman yapmanizdir.Bu sekilde deri altindaki yaglardan kurtulacaksiniz.Cunku vucudun kullanabilecegi enerji kaynaklari bu saatlerde neredeyse bitmis durumdadir.Vucut yag kullanmak zorunda kalacaktir.
    Bisiklet tüm bacak bölgesindeki kasları müthiş derecede geliştriyor ayrıca kalori yakmakta çok iyi bir seçim ben her gün 6km sürüyorum ve kan ter içerisinde dönüyorum ama benim amacım zayıflamak olmadığından bol kalorili besinler yiyerek bunu telafi ediyorum...

dipnot:Davul(bateri) çalanlara kesinlikle öneriyorum twin pedal da acayip gelişme sağlıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: tunay_erbatur

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar !!!

Tavsiye yorumlarınızı bekliyorum...

Günde kaç km sürmek uygundur?

Kilo vermede etkili midir?

Falan filan...

bisikletin yanında iyi bi diyet de yapmalısın bence.."aa ne de olsa kalorileri yakıyorum şu sucuğu da uzat"
    dememlisin
  • Tabiki de,

Diyetsiz sporun etkisi pek olmuyor...
  • Diyetle zayıflarsın.Ama bana göre en kolay yöntem,ayağının pedela fazla değemiyecek bir şekilde oturağı uzat.Ayağın pedala değmeye çalıştıkca bacağın uzayacakdır.
  • bende bir kac aydir deniyorum.Yemekleride az da olsa azalttim.2 kilo vermisim.Fakat bazi arkadasalr pedal cevirerek surersen daha cok kilo vericegime inanaiyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: FadeToßlack

Diyetle zayıflarsın.Ama bana göre en kolay yöntem,ayağının pedela fazla değemiyecek bir şekilde oturağı uzat.Ayağın pedala değmeye çalıştıkca bacağın uzayacakdır.

Bunu ilk defa duyuyorum
  • eee...

Başka bilgisi olan?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay-hızlı kilo almak için?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bisiklet kilo vermenize direkt yardımcı olmaz daha çok bacak kası yaparsınız.bölgesel hareketler yapmanız gerekir vücutta nerelerde yağ varsa ama vücudun her yerini çalıştırmak istiyorsan yüzmen gerekir.tabi diyette gerekir.yada en basitinden koşmakta yeterlidir..
  • Kalori harcamak ve yağ yakmak için efor sarfetmek şart. Bisikleti yine sür ama gerçekte yürümek ve koşmak insana çok daha fazla kalori yaktırır.
  • Bisiklet bacak bölgesinden başka bir yeri etkilemez.Bende karını etkiliyor sanıyordum ama değilmiş...
  • Bisiklet tüm bacak bölgesindeki kasları müthiş derecede geliştriyor ayrıca kalori yakmakta çok iyi bir seçim ben her gün 6km sürüyorum ve kan ter içerisinde dönüyorum ama benim amacım zayıflamak olmadığından bol kalorili besinler yiyerek bunu telafi ediyorum...

dipnot:Davul(bateri) çalanlara kesinlikle öneriyorum twin pedal da acayip gelişme sağlıyor
  • yeni başlık açmaktansa konuyu hortlatmayı tercih ediyorum.

evet bilgisi olan arkadaşlar fazla kilolarımdan kurtulmak istiyorum. bu sebeple bisiklet alıp düzenli egzersiz ile birlikte iyi bir diyet yapmayı planlıyorum. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum bu arada eklemek istediğim bir kaç bilgi var.

şuan için tam olarak tarılmadım ama 120 kilodan fazlayım
    2006 yılında askere gitmeden önce 115 kiloydum askere almadıkları için kilo vermem gerekti 3 ay gibi bir sürede günde 5 km yürüyerek çok hafif bir diyetle 10 kilo verdim. hatta bu yürüyüşlerin son gününde tam 25 km yol yürümüştüm.
    bu yürüyüşler sırasında bir kere hafif tempolu koşuyu denedim ama astım hastası olduğum için çok çabuk ve derin bir tıkanma geçirdim.
    ileri derecede bel fıtığım var ve özellikle bu son bir kaç aydır çok kitleniyorum bu sebeple mekik gibi hareketler uygulayamıyorum.
    bu arada belirtemek isterim 6 aylık askerlik dönemimde sadece 1 kere spora çıkmama rağmen hiç bir sıkıntı çekmeden 90 kiloya inmiştim ama geldiğim ilk ayda nerdeyse askerde verdiğim tüm kiloları kaybettim.

neyde fazla uzadı zayıflama ve kilo işleri ile ilgisi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum bu arada bisiklet için mesafe yazmamışım günlük tahmini kat etmeyi düşündüğüm mesafe ilk ay günlük 15 ikinci ay 20 üçüncü ay 25 ve sonraki aylarda 30 km 2009 kışı bastırmadan verebileceğim kadar çok kilo vermek istiyorum.

cevap yazacak tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• bisiklet kilo vermek icin en uygun kardiyo hareketlerinden biridir.birinci sirada yuzmek vardir,ardindan bisiklet gelmektedir.Bir arkadasimiz kilo vermede yuruyusun daha etkili oldugunu soylemistir fakat yanilmistir.Bisiklet ile yakacaginiz kalorileri tahmin bile edemezsiniz.Ayrica bisikletin vucudumuzun en buyuk kas gruplarindan bacak kaslarini gelistirmesi sayesinde metabolizma hiziniz oldukca artacaktir.Bacak kaslarinin gelismesine ek olarak alt karin kaslarinizida olumlu etkileyecektir.Kilo vermek,yag yakmak isteyen arkadaslarin degisen tempolu pedal cevirme sistemini kullanmalari yerinde olacaktir.Bu sistemde 5 dakika kadar cevirebildiginiz kadar hizli cevirip ardindan 7-10 dakika kadar temponuzu dusurerek gitmeniz yag yakim hizinizi oldukca artiracaktir.Ayrica nereden kilo vermek istiyorsaniz orayi calistirin anlayisi yanlistir.Kardiyo hareketleri yani yuruyus,kosu,bisiklet,yuzme gibi hareketler sizin butun bolgelerinizden kilo vermenizi saglayacaktir.Ama hangi bolgeden once vereceginizi sizin vucudunuz belirleyecektir.Mesela bisiklet pedallarini elinizle cevirdiginizi dusunun bu durumdada karninizdaki yaglari eritmis olacaksiniz.Ayrica yag eritmek ile ilgili bir diger onerim sabah saatlerinde henuz yemek yememisken yapacaginiz en fazla 30 dakikalik antreman yapmanizdir.Bu sekilde deri altindaki yaglardan kurtulacaksiniz.Cunku vucudun kullanabilecegi enerji kaynaklari bu saatlerde neredeyse bitmis durumdadir.Vucut yag kullanmak zorunda kalacaktir.

• Yazın Bisikletle 10 kilo vermeyi hedefliyorum, günde ortalama 7-8 kilometre bisiklet süreceğim bence yaparım
  • 1 saatlik bisiklet, 4 saatlik tempolu yürüyüş kadar kalori harcatır.
  • Bisikleti hayatında aktif kullanan biri olarak 1 ayda günlük ortalama 60 km sürerek (kimi zaman 30-40 kimiz zaman 100-150 arası) hiç diyet yapmadan 6-7 kilo verdim. Her gece yatmadan önce sağlam yemek yemekle birlikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellat_erdem

bisiklet kilo vermek icin en uygun kardiyo hareketlerinden biridir.birinci sirada yuzmek vardir,ardindan bisiklet gelmektedir.Bir arkadasimiz kilo vermede yuruyusun daha etkili oldugunu soylemistir fakat yanilmistir.Bisiklet ile yakacaginiz kalorileri tahmin bile edemezsiniz.Ayrica bisikletin vucudumuzun en buyuk kas gruplarindan bacak kaslarini gelistirmesi sayesinde metabolizma hiziniz oldukca artacaktir.Bacak kaslarinin gelismesine ek olarak alt karin kaslarinizida olumlu etkileyecektir.Kilo vermek,yag yakmak isteyen arkadaslarin degisen tempolu pedal cevirme sistemini kullanmalari yerinde olacaktir.Bu sistemde 5 dakika kadar cevirebildiginiz kadar hizli cevirip ardindan 7-10 dakika kadar temponuzu dusurerek gitmeniz yag yakim hizinizi oldukca artiracaktir.Ayrica nereden kilo vermek istiyorsaniz orayi calistirin anlayisi yanlistir.Kardiyo hareketleri yani yuruyus,kosu,bisiklet,yuzme gibi hareketler sizin butun bolgelerinizden kilo vermenizi saglayacaktir.Ama hangi bolgeden once vereceginizi sizin vucudunuz belirleyecektir.Mesela bisiklet pedallarini elinizle cevirdiginizi dusunun bu durumdada karninizdaki yaglari eritmis olacaksiniz.Ayrica yag eritmek ile ilgili bir diger onerim sabah saatlerinde henuz yemek yememisken yapacaginiz en fazla 30 dakikalik antreman yapmanizdir.Bu sekilde deri altindaki yaglardan kurtulacaksiniz.Cunku vucudun kullanabilecegi enerji kaynaklari bu saatlerde neredeyse bitmis durumdadir.Vucut yag kullanmak zorunda kalacaktir.

Bu arkadaşı dinleyin

• zayıflamak için aldım bisikleti... ilk gün 6km - 2.gün 8km - 3.gün 30km - 4.gün 16km yol gittim... daha yolun başındayım... bakalım ne kadar etkili olacak...
    bu arada bu spora başlamadan önce yemek adına nefsimi kontrol etmeyi öğrendim... 1 haftadır ekmeği kestim suya ağırlık verdim... yemeği baya azalttım... eskiden ne görsem indiriyordum mideye

başlamadan önce 85 kiloydum şu an bilmiyorum hoş 1 haftada belli olmaz zaten :) boy 1.76... hedef ise 74 e düşmek...

bence hiç düşünmeden bir bisiklet alın... spor yapmadan önce baş ağrısı falan çekiyordum sürekli bir yorgunluk hissi vardı... şu 4 gün bile baya düzelti.. belki psikolojiktir ama olsun şu an mutluyum ve önemli olan da bu :)

Ayrıca astım hastasıyım nefesim kitleniyor... ben bile bu halimle 30km yol gitmişsem (7km yokuş aşağı/pedal çevirmeden) bu hastalığı olmayanları düşünemiyorum bile :) 60km giderler herhalde

bu arada sadece bisiklet değil.. göbek bölgesinin hızlı erimesi için şu ABD lilerin youtube attığı 8dk de şu hareket bu hareket videolarını da uyguluyorum...

haa bu arada şunu da atlamayayım bisiklete binerken şort/kapri ve tişört giyiyorum.. eşofman giymek ya da bele streç film sarmak vs terlemenize yol açacaktır.. terlemek demekte su kaybetmek demektir.. tamam doğal bir terleme oluşuyor ama ekstra ter dökmeye çalışmak sağlıklı gelmiyor bana..

edit: KM bilgileri Google My Track uygulamasıyla ölçülmüştür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 6 Temmuz 2013; 14:11:07 >

• vites 1'e al sonra durmadan çevir, 1 km'de 1 kilo verirsin herhalde (dietsiz)

yoksa bisiklet kilo verdirmez, niye mi çünkü pedal çevirdiğinden çok sadece oturuyorsun,tekerler dönerken ve bisiklet hızlıyken kimse pedal çevirmez (yarışçılar hariç).

bu yüzden baraya kıyıp bir aerobik bisikleti alacan .bu bisiklet dietsiz zayıflamanı sağlar benden söylemesi (günlük yarım saat binersen)
  • bi yokuş bul ordan günde 50 kere in çık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.