|
Bildirim
|
bisiklet kilo vermek icin en uygun kardiyo hareketlerinden biridir.birinci sirada yuzmek vardir,ardindan bisiklet gelmektedir.Bir arkadasimiz kilo vermede yuruyusun daha etkili oldugunu soylemistir fakat yanilmistir.Bisiklet ile yakacaginiz kalorileri tahmin bile edemezsiniz.Ayrica bisikletin vucudumuzun en buyuk kas gruplarindan bacak kaslarini gelistirmesi sayesinde metabolizma hiziniz oldukca artacaktir.Bacak kaslarinin gelismesine ek olarak alt karin kaslarinizida olumlu etkileyecektir.Kilo vermek,yag yakmak isteyen arkadaslarin degisen tempolu pedal cevirme sistemini kullanmalari yerinde olacaktir.Bu sistemde 5 dakika kadar cevirebildiginiz kadar hizli cevirip ardindan 7-10 dakika kadar temponuzu dusurerek gitmeniz yag yakim hizinizi oldukca artiracaktir.Ayrica nereden kilo vermek istiyorsaniz orayi calistirin anlayisi yanlistir.Kardiyo hareketleri yani yuruyus,kosu,bisiklet,yuzme gibi hareketler sizin butun bolgelerinizden kilo vermenizi saglayacaktir.Ama hangi bolgeden once vereceginizi sizin vucudunuz belirleyecektir.Mesela bisiklet pedallarini elinizle cevirdiginizi dusunun bu durumdada karninizdaki yaglari eritmis olacaksiniz.Ayrica yag eritmek ile ilgili bir diger onerim sabah saatlerinde henuz yemek yememisken yapacaginiz en fazla 30 dakikalik antreman yapmanizdir.Bu sekilde deri altindaki yaglardan kurtulacaksiniz.Cunku vucudun kullanabilecegi enerji kaynaklari bu saatlerde neredeyse bitmis durumdadir.Vucut yag kullanmak zorunda kalacaktir.
|
Bisiklet tüm bacak bölgesindeki kasları müthiş derecede geliştriyor ayrıca kalori yakmakta çok iyi bir seçim ben her gün 6km sürüyorum ve kan ter içerisinde dönüyorum ama benim amacım zayıflamak olmadığından bol kalorili besinler yiyerek bunu telafi ediyorum...
dipnot:Davul(bateri) çalanlara kesinlikle öneriyorum twin pedal da acayip gelişme sağlıyor ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 6 Temmuz 2013; 14:11:07 > |
|
|