Şimdi Ara

Kilo Vermek İçin Bisiklet Sürmek... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
56.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: khytr89

zayıflamak için aldım bisikleti... ilk gün 6km - 2.gün 8km - 3.gün 30km - 4.gün 16km yol gittim... daha yolun başındayım... bakalım ne kadar etkili olacak...
    bu arada bu spora başlamadan önce yemek adına nefsimi kontrol etmeyi öğrendim... 1 haftadır ekmeği kestim suya ağırlık verdim... yemeği baya azalttım... eskiden ne görsem indiriyordum mideye

başlamadan önce 85 kiloydum şu an bilmiyorum hoş 1 haftada belli olmaz zaten :) boy 1.76... hedef ise 74 e düşmek...

bence hiç düşünemeden bir bisiklet alın... spor yapmadan önce baş ağrısı falan çekiyordum sürekli bir yorgunluk hissi vardı... şu 4 gün bile baya düzelti.. belki psikolojiktir ama olsun şu an mutluyum ve önemli olan da bu :)

Ayrıca astım hastasıyım nefesim kitleniyor... ben bile bu halimle 30km yol gitmişsem (7km yokuş aşağı/pedal çevirmeden) bu hastalığı olmayanları düşünemiyorum bile :) 60km giderler herhalde

bu arada sadece bisiklet değil.. göbek bölgesinin hızlı erimesi için şu ABD lilerin youtube attığı 8dk de şu hareket bu hareket videolarını da uyguluyorum...

haa bu arada şunu da atlamayayım bisiklete binerken şort/kapri ve tişört giyiyorum.. eşofman giymek ya da bele streç film sarmak vs terlemenize yol açacaktır.. terlemek demekte su kaybetmek demektir.. tamam doğal bir terleme oluşuyor ama ekstra ter dökmeye çalışmak sağlıklı gelmiyor bana..

edit: KM bilgileri Google My Track uygulamasıyla ölçülmüştür..

hocam bolgesel yag yakimi yoktur. siz duzenli sekilde her gun yapabilmeye bakin derim. ayni zamanda cok iyi bir kardiyodur cunku uzun kas olan quadlari calistiriyor. ayrica o 8dk lik programlar da ne kadar yapilirsa yapilsin eger karin bolgesinde yaglanma varsa six-pack seklinde gorunmeyecektir. ama bu demek degildir ki karin onemsiz. guclu karin kaslari butun vucudu destekler ve ozellikle alt beldeki agrilar icin cok onemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bisiklet ile kilo veremezsin... bacaklar özellikle iyi gelişiyor... Günde nekadar çok km yaparsan okadar iyi , en azından spor yapmış olursun... kısaca tavsiye ederim... ama sakın gidip market bisikletlerinden alma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

Diyetle zayıflarsın.Ama bana göre en kolay yöntem,ayağının pedela fazla değemiyecek bir şekilde oturağı uzat.Ayağın pedala değmeye çalıştıkca bacağın uzayacakdır.

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: FadeToßlack

Diyetle zayıflarsın.Ama bana göre en kolay yöntem,ayağının pedela fazla değemiyecek bir şekilde oturağı uzat.Ayağın pedala değmeye çalıştıkca bacağın uzayacakdır.

ciddi misin hocam ? Boyum biraz kısa da boyumu uzatmak için iyi bi yöntem olabilir

• Ben fitness da 4 km sürüyorum 10 dakikamı alıyor 60 kalori yakıyorum kardeş. onun yerine koşmanı öneririm 10 dk koştuğumda 100 kalori yakıyorum bana sorarsan hem koş hem bisiklet sür günde 1 saatini alır en fazla tabi boğazını da tut
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezequiel1

quote:

Orijinalden alıntı: khytr89

zayıflamak için aldım bisikleti... ilk gün 6km - 2.gün 8km - 3.gün 30km - 4.gün 16km yol gittim... daha yolun başındayım... bakalım ne kadar etkili olacak...
    bu arada bu spora başlamadan önce yemek adına nefsimi kontrol etmeyi öğrendim... 1 haftadır ekmeği kestim suya ağırlık verdim... yemeği baya azalttım... eskiden ne görsem indiriyordum mideye

başlamadan önce 85 kiloydum şu an bilmiyorum hoş 1 haftada belli olmaz zaten :) boy 1.76... hedef ise 74 e düşmek...

bence hiç düşünmeden bir bisiklet alın... spor yapmadan önce baş ağrısı falan çekiyordum sürekli bir yorgunluk hissi vardı... şu 4 gün bile baya düzelti.. belki psikolojiktir ama olsun şu an mutluyum ve önemli olan da bu :)

Ayrıca astım hastasıyım nefesim kitleniyor... ben bile bu halimle 30km yol gitmişsem (7km yokuş aşağı/pedal çevirmeden) bu hastalığı olmayanları düşünemiyorum bile :) 60km giderler herhalde

bu arada sadece bisiklet değil.. göbek bölgesinin hızlı erimesi için şu ABD lilerin youtube attığı 8dk de şu hareket bu hareket videolarını da uyguluyorum...

haa bu arada şunu da atlamayayım bisiklete binerken şort/kapri ve tişört giyiyorum.. eşofman giymek ya da bele streç film sarmak vs terlemenize yol açacaktır.. terlemek demekte su kaybetmek demektir.. tamam doğal bir terleme oluşuyor ama ekstra ter dökmeye çalışmak sağlıklı gelmiyor bana..

edit: KM bilgileri Google My Track uygulamasıyla ölçülmüştür..

hocam bolgesel yag yakimi yoktur. siz duzenli sekilde her gun yapabilmeye bakin derim. ayni zamanda cok iyi bir kardiyodur cunku uzun kas olan quadlari calistiriyor. ayrica o 8dk lik programlar da ne kadar yapilirsa yapilsin eger karin bolgesinde yaglanma varsa six-pack seklinde gorunmeyecektir. ama bu demek degildir ki karin onemsiz. guclu karin kaslari butun vucudu destekler ve ozellikle alt beldeki agrilar icin cok onemlidir.

yok amacım kas yapmak falan değil sadece yağlardan arınıp değerleri normale indirmek.. zaten yaş gelmiş 24 e bu saatten sonra kas olsa ne olmasa ne

bu arada bazı arkadaşlar gerçek bisiklet yerine spor aleti olarak kullanılan pedallı zımbırtıyı kullan demişler ama onlar yerinde saymaktan başka bir halta yaramıyor benim gözümde.. hem fotoğraf çekiyorum hem geziyorum hem spor yapıyorum daha ne olsun..

bir arkadaşta bisikletin yokuş aşağa kendi ivmesiyle gidişinin kalori harcatmadığını ima ederek bir şeyler yazmış ... onunda epoc dan haberi yok sanırım.. ayrıca biraz dinlemenin kimseye zararı olmaz :)

bu arada az önce acıkmıştım gidip tuzsuz naneli ayran yapıp içtim kendime geldim :) herhangi bir yararı ya da zararı var mı bilmiyorum ama iyi geldi.. oturup yağlı kaşarlı tost ya da bol ketçap ve mayonezli patates kızartmasını yarım ekmeğe gömmenin bir manası yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 6 Temmuz 2013; 14:10:32 >

• bisiklet surmenin boy uzattigini daha once hic duymadim cok aptalca bir dusunce ve bisiklet kilo verdirir bisiklete bir km sayaci taktirip hizini olcebilir ve kac km gittiginizi gorebilirsiniz ve daha eglenceli olur ara sira uzun yolculuklara cikin 20 km gibi falan

• cevap bekliyorumm
  • Günde 70-80 Km Sürdügüm Oluyor.Durmadan 2 Saatte Falan Tamamlıyorum:)
    ..Sürüş Temponuz Cok Önemli Saatte 30 Km Sürerek Pek Kilo Veremessiniz..Ama Saatte 43-45 Km Hızlarda Aynı Tempoda Sürerseniz Gerçekten Etkili Olur..İnanılmaz Zevkli Ayrıca,Sadece Sürücek Yola İhtiyacınız Var:)
    Aslında Düz Yolda Yavaş Tempoda Bisiklet Sürmek Yürümek Kadar Az Yordugundan Nerdeyse Hiç Etkisi Olmaz..Tur Bisikletçileri Falan Cogu Zaman 25-30 Km Arası Hızlarda Gider..Hatta Hiç Yorulmamak İçin Dahada Yavaş Gidenler Bile Var...
    Saatte 30 Falan Az Cok Faydalı Olur.Temponuz Artıkca Yag Oranıda Artıcaktır Dogal Olarak..Şu Var 30 Km İle 45 Km Arasında Fark Yok Gibi Gözükebilir,Ama Rüzgar Dirençi Her Km Artıgında Daha Etkili Oldugundan Bu Kadar Yüksek Tempoda İnanılmaz Efor Sarfediyorsunuz...

Genede Koşmak.Zıplamak.Bacakları Calıştırmak.Egilmek Falan İnsanoglunun En Cok Yaptıgı Haraketler Ve Buna Göre Evrimleşmiş Bi Canlı, Yürürken Saatte 200 Kalori Yaktınızı Düşünsenize:)
    Aslında Vucud Zaten Cok İş Yapıyor.Biz İhtiyacın Fazlasında Yiyip,Fazlasıyla Oturuyoruz..Bende Yapıyorum:)
    Dedigim Gibi Hangi Spor Olursa Olsun Tempo Cok Önemli Zaten Yavaş Tempolu Hayatımız Var Extreme Bişey Olmadıkca Kilo Vermek Olmaz..Misal Garsonlar Günde 12 Saat Ayakda Ve Koşturuyor Ama Zayıf Olmayanlarıda Var:)

Vucuda En Garip Geleni Yüzme Sanırım.Ne Oldugunu Bile Anlamadan Yüz Mimiklerine Kadar Haraket Ettiriyor...Suyun Üstünde Durmak Bile Fazla Efor Gerektiriyor..

Aslında İyimser Konuştum Gerçekten Günde 5-10 Km Sürmenin Ciddi Faydası Olmaz..Yediklerimi Yakmak İçin Sürüyorum.Rıhatlıyorum Diyeni Anlarımda.Günde 5-10 Km Sürerek.Yada İşe Gidip Gelerek Cok Ciddi Farklar Beklemeyin..Yani 200-300 Kalori Yakmak Ne Fayda Getircekki.Ayda 1 Kilo Falan:)

Birde Şu Var.Misal Günlük İhtiyacınız 3000 Kalori Diyelim.Siz 4000 Falan Yiyorsunuz.Vucud Cogu Zaman Fazla Olanı Eger Yeterli Yag Oranınız Varsa Almıyor.Hatta Cogu İnsanda Kiloları Sapıttır.Vucut Artık Kilo Almaz..Herkezde Farklı Tabi..Ben Ne Kadar Yersem Yiyip 80 Falanım..Tabi Ölümüne Yersem Ne Olur Bilmiyorum Ama Günde 1 Tabakda Yesem 3 Tabakda Aynı Kilodayım,1-2 Kilo Onuyor..Bende Saldım İyice Doyana Kadar Yiyom...Bazılarıda Vardır Ne Yese Vucut Yag Olarak Soklar..
    Önce Fazla Yediginiz Yemegi Cıkarcaksınız+Üstüne Yaptıgınız Sporun Getirisini Hesaplayacaksınız..Yani Aga Kesinlikle Diyet Şart,Sporcular Bile Diyet Yapıyor..Spor Yapınca Acıkıyorsunuz Bunuda Düşünün Aç Kalmadan Vermek Yok:)
    Kana Yavaş Karışan Ve Düşük Kalorili Şeyler Yiyerek Acıkmadan Durabilirsiniz Sanırım.Özellikle Sabahları Falan Yumurta.Öglen Corba Gibi Tokluk Vercek Şeyler İnanılmaz Etkili.Hatta 2 Yumurtayla Tüm Gün Aç Oldugumu Biliyorum..Vucudumdan Gurultular Geliyor,Ama Canım Hiç Çekmiyor Nerdeyse...

• Önüne gelen sallamış ya. Yok bisiklet karını etkilemez falan filan. Böyle bişey yok. Bölgesel zayıflama diye bişey yoktur arkadaslar. Sen yap bisikletini adam gibi düzenli. Beslenmene de dikkat et. Güzelce terle. 1 Ayda 4-5 kilo verirsin. Sabah okula mı gidiyosun erken kalk en az 45 dakika (çok yüksek tempoda yapmana gerek yok orta seviye biraz seri ve uzun süre.) yanına kol mu calısıyosun çalış şınav mı çekiyosun çek. Al duşunu Yap kahvaltını git işine okuluna. Gel akşam yemeğini yedikten 1 saat sonra gir yine bisiklete terle. Bu iş bu kadar. Yok bacak kaslarını etkliyo falandır filandır hikaye bunlar. Bisiklet-Koşu-Hızlı Yürüme en etkili zayıflama yöntemlerindendir. Göbeğinle sıkıntın varsa yanına mekik ekleyebilirsin ama tek başına mekik pek bir işe yaramaz söyleyeyim. Hadi kolay gelsin :)(Bu arada benim tercihim kondisyon bisikleti satın almandır. Sabahları kalkıp dışarda yapmak biraz zor olabilir. Ve üşengeçlik huyun varsa imkansız denebilir. Ama kalkar kalkmaz oturursun kondisyon bisikletine. Bi taraftan sabah haberlerini izlersin ne biliyim kitap okursun bi taraftan da fark etmeden 45 dakika geçmiş olur.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaramasurutmesargi -- 9 Mart 2015; 22:18:32 >

• Ben de tesadüfen birşeyler ararken denk geldim, ufak hort yapıp ben de karalayayım, arada çok faydalı çok güzel ve doğru bilgilere rağmen, maalesef her zaman olduğu gibi bir DH klasiği olarak bilmeyenler de bilmeden gelip yanlış bilgiler vermeyi adet edinmişler. Üstelik, 3-5 mesaj üzerinde yanlış bildiği şeyler çok güzel açıklanmışken... Gelip hala aynı saçmalıkları yazanlar olmuş.

"Bisiklet kilo verdirmez, bisikletle göbeğini mi eritecen?" tarzı yaklaşımlardan uzak durun. Yukarıda da bahsedildiği gibi, vücut çalışanlar da aynı şeyi söylerler, "BÖLGESEL YAĞ YAKIMI YOKTUR". Vücutta üretim yöntemi gibi, "son giren ilk çıkar" yaklaşımı hakimdir. Son aldığınız yağlar neredeyse, ilk olarak onları vermeye başlarsınız. Mekik çekersiniz mesela ama ilk olarak atıyorum kollarınız yağlandıysa, oralardan vermeye başlarsınız.

O sırada siz tek yeri çalıştırıyorum sanıyorsunuz ama vücut bölgesel değil, her yerdeki yağları kullanmaya çalışır, enerji elde edebilmek için. Kilo verme, yağ yakma da bu sayede olur zaten.

Hem madem bisiklet vs. kilo verdirmiyor, sadece bacakları geliştiriyor ediyor, peki bu durumda adam gibi spor yapmadan, veya sadece yürüyüşle 20kg veren adam nasıl veriyor? Atayizlar bunu da açıklasın hadi

Bir de diğer yanlış; "bisiklete gerek yok, eve al bi kondisyon bisikleti"...

Kondisyon bisikleti de iyidir ama sadece yorulur enerji harcar, öyle yakarsınız. Vücut ve beyin için iyi değil aslında. Çünkü bisikletle dışarı çıkarsanız, beyin de hava alır, oksijen, temiz hava alır, vücudun yapay bir durum yerine, daha doğal bir şekilde ne yaptığını anlar. Çünkü bisiklete binmek sadece yerinde oturup pedal çevirmek değildir, beyin, gözler, algınız her şeyiniz çalışır gerçekten bisiklet kullanırken. Başta dengede durmaya çalışıyorsunuz, sonra etrafı gözlüyorsunuz ediyorsunuz, beyin de vücutla beraber tam anlamıyla çalışıyor, ne yaptığınızı anlıyor. Hem de stres de atmış oluyorsunuz, keyif alıyorsunuz yaptığınız işten.

Bu yüzden kondisyon yerine gerçek bir bisiklet sürmek, her şekilde daha iyidir.

Bunun haricinde; yine bir yanlış, yukarıda arkadaşlar çok güzel sallamışlar, yok efendim paso oturuyosun zaten bisikletin üzerinde, bir işe yaramaz vs. diye...

Bisiklete binin derken, öööööyle aheste aheste, 10km/h ile gezinti modunda gidin denilmiyor zaten. Yüksek kadans ile (aynı hızda, çevirilebilen en yüksek pedal sayısı) gitmek önemli. Yani 10km/h ile gidip, yüksek viteste deli gibi pedal çevirerek de olur. Ama çok yorar. Bunun için daha ortalama bir hız, mesela 20km/h gibi, ve buna uygun, ortalama kadansla çevirebileceğiniz bir vites seçimi yapmak gerekir. Yani yerinizde yol delme makinası tutar gibi zıplayarak da gitmeyeceksiniz, "nasıl olsa 20 ile gidiyorum" yanılgısına düşüp, ağır ağır pedal da çevirmeyeceksiniz... Belli bir tempo yapmak lazım yani kısaca...

Bakın mesela bir örnek vereyim, ünlü bisikletçi Armstrong antremanlarda yüksek kadans ile düşük süratlerde çalışıyormuş. Kendi var olan kondisyonu haricinde, bu çalışma yöntemi ile yarışlarda son anlardaki deparlar, sabit hızla giderken bir anda kolayca atağa kalkabilme vs. gibi durumlarda çok işe yarıyormuş... Çünkü bacaklar güç uygulamaktan ziyade, hızlı çevirmeye de alışır hale geliyorlar. Body'ci değiliz ki, bacak ağırlığı çalışmıyoruz ki en ağır viteste pedala abanmaya çalışalım...

Zaten böyle bir durumda bacaklar da yavaş çalışıyor, enerjimizi o kazık gibi pedalı çevirmeye vermiş oluyor ve adam gibi yağ yakamadan yorulmuş oluyoruz. Bunun yerine enerjiyi bacakları çevirmeye harcayınca yağ yakımı hızlanacak. Tabi bunda da biraz önce yazdığım gibi, pedalın da çok yumuşak olmaması, çok yüksek viteste olmamak gerekiyor, o optimum hızı ve kadansı bu şekilde bulacaksınız kendinize göre..

• Arkadaşlar merhaba,

Forumda yazılanlara bakıyorumda 60-80 km lerden bahsediliyor, şoka girdim, ben 15km yapıyorum günde işe git gel, feleğim şaşıyor, acaba uzun süredir binmediğimden mi anlayamadım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.