Şimdi Ara

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ZOR MU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
17.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene başlıcam bölüme zor mu herkez zor filan diyo matamatiğim iyidir benim lysde 40 yaptım ama Yinede sormak istedim zor mu inşaat müh?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnşaat Mühendisliği Zor Mu?

İnşaat mühendisliği, karmaşık ve zorlu bir disiplindir ancak aynı zamanda ödüllendirici bir kariyer yolu sunar. İnşaat mühendisliği okumayı düşünenler, derslerin zorluğunu, gerekli becerileri ve beklenebilecek maaşları göz önünde bulundurmalıdır.

İnşaat Mühendisliği Dersleri

İnşaat mühendisliği dersleri, matematik, fizik, mekanik ve yapı analizi gibi alanları kapsar. Bu dersler, öğrencilerin karmaşık yapıları tasarlamak ve inşa etmek için gerekli temel bilgileri sağlar. İnşaat mühendisliği okumak, analitik düşünme, problem çözme ve teknik çizim becerilerini geliştirmeyi gerektirir.

İnşaat Mühendisliği Dersleri Zor Mu?

İnşaat mühendisliği dersleri, zorlu ancak öğretici bir deneyim sunar. Dersler kapsamlıdır ve öğrencilerin kavramları derinlemesine anlamalarını gerektirir. Öğrenciler, projeler, ödevler ve sınavlar yoluyla bilgilerini sürekli olarak test eder. Başarı için sıkı çalışma, iyi zaman yönetimi ve konulara güçlü bir ilgi gereklidir.

İnşaat Mühendisi Maaşları

İnşaat mühendisleri, deneyim ve uzmanlık alanlarına bağlı olarak iyi maaşlar alırlar. Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat mühendisleri için ortalama yıllık maaş 87.060 dolardır. Maaşlar, konum, sektör ve işveren gibi faktörlere göre değişebilir.

İnşaat Mühendisliği Zorlu Bir Yolculuk

İnşaat mühendisliği zorlu bir yolculuktur ancak hedeflerine ulaşanlar için son derece ödüllendirici olabilir. Öğrenciler, zorlu derslere, sıkı çalışmaya ve sebat etmeye hazır olmalıdır. Başarılı inşaat mühendisleri, analitik düşünme, problem çözme ve teknik yetenekler gibi niteliklere sahip olur. Ayrıca, güncel endüstri trendleri ve teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • olm git endüstri mühendisliği oku
    inşaat sektörü balonu patlayacak işsiz kalırsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok zorluğu yok, tabi bu okuldan okula değişir.

1. sınıf çok kolay olur, lise düzeyi dersler, ekstra olarak teknik resim ve autocad var. ortalamanı 1. sınıfta yüksek tutmaya bak.

2. sınıfta işin içine biraz giriyorsun, mesleki dersleri görmeye başlayacaksın.(mukavemet, akışkan, zemin, topografya gibi)

Bana göre en zor sınıf 3. sınıf oldu.Genel olarak herkes 3. sınıfta zorluk çeker. Yapı statiği, betonarme gibi dersler çalışılmadan yapılacak dersler değil, bunların sonucunda uykusuz günlerin olacak.

4. sınıfta tek zorlanacağın betonarme proje olur. Ben ilk 3 sene yatarak 4. sınıfı gördüm. Son sene biraz üstüne düştüm ancak bu kadar oldu. Şuan 4 tane ders var, yaz okulu ve tek ders sınavıyla bitirmeyi planlıyorum.
  • Mühendislik dalları içerisinde en kolayı ve kazancı yüksek Tek zorluğu sahada çalışmak denilebilir.
  • ordinarius10 kullanıcısına yanıt
    Hocam herkes zor filan diyo tıptan bile zor diyorlar ne biliyim bende korktum biraz ama çalışırsak bitirebiliriz kolayca yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoltreX

Mühendislik dalları içerisinde en kolayı ve kazancı yüksek Tek zorluğu sahada çalışmak denilebilir.

Bir sürü saçmasapan mühendisliklerin de dahil olduğu bu kategoride inşaat mı en kolayı? Güldürmeyin hocam.

Yukarıda arkadaşın dediği gibi ilk 2 sene kolaydır. En zor olan 3. senedir. Son sene bitirme projesine dalıyosun zaten okul bitiyor. Hangi inşaat mühendisine sorsam bana dedikleri ilk şey "Okulda sadece ABCsini öğreniyorsun işe başlayınca göreceksin okulda öğrendiklerin yetersiz kalıyor."

Okula derslere dert diyoruz ancak meslek kendi başına bir dert. Yüzlerce insanla uğraşmak zorunda kalıyorsun, şantiye zorluğu, ayda 1-2 gün anca izin yapabiliyorsun, patronun istediğiyle mimarın istediği senin işçilere yaptırabildiğin her zaman bir olmuyor vs vs.

İnşaatta onlarca dal var hangisine yöneleceğine sen karar verirsin ancak genel olarak (bedensel ve zihinsel) çok zordur. Yolu var binası var hukuki bilgiler öğrenmek zorunda kalabilirsin, muhasebesini yapabilirsin gerçekten çok ama çok alanı var.

Paraya gelecek olursak evet para çok ancak parayı gören mühendislerimiz sadece mühendislik yapmıyorlar. Sadece mühendislik yaparak zengin olunmuyor ülkede malesef en azından benim gördüğüm bu.

Benim kafam elektriğe basmıyor malesef, bilgisayar başında durmayı seven bir insan da değilim. Ya makine ya inşaat diyordum inşaata karar kıldık ailecek.

Derslerden çok mesleği araştır ve öyle kararını ver hocam derslerden öyle ya da böyle geçiyorsun kafanın basması önemli..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37

olm git endüstri mühendisliği oku
    inşaat sektörü balonu patlayacak işsiz kalırsın

Sürekli bina, köprü, baraj vs. yapılıyor. İnşaat Mühendisliği daima var olacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • alakası yok, okulu fazla düşünme düzenli çalışırsan rahat bitirirsin. Okul bittikten sonraki çalışma ortamlarını araştır. Önce çalışma ortamını sevmelisin. Çünkü hep o ortamlarda olacaksın. Dersleri halledersin zaten.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.sınıf çok dandik derecede basit.
  • Günümüzde emlakçının bile inşaat diktiğini düşünürsek bir şekilde hallediliyordur.
  • Çalışma şartları ciddi derecede sıkıntılı, herkesin yapabileceği bir şey değil. Umarım araştırıp girmişssindir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.