Şimdi Ara

Wellbutrin XL150 mg - İlaç Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
8.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 23 yaşındayım. Kendimi bildim bileli yorgun ve bitkin bir ruh haline sahibim. Öz güvenim çok değişken oluyordu. Kimi zaman çok yüksek kimi zaman çok düşük. Tabi yüksek olduğu zamanlar azınlıktaydı. Odaklanma problemini çok yoğun bir şekilde yaşadım. Asla derste dersi anladığım olmamıştır. Kendim oturup sıfırdan evde çalışarak üniversiteyi bitirdim diyebilirim. Konuşurken karşımdakine odaklanamazdım, hep başka şeyler düşünürdüm. Toplum içinde pek rahat hissetmezdim. İstemsiz çene kasılmalarım olurdu. Suratım kaskatı kesilirdi. En rahat hissettiğim yer kendi odam olmuştur hep. Çünkü kendi odam kendi dünyam olmuştu ve odak düzeyimin en fazla olduğu yer burasıydı. Odak düzeyi artsın diye ders çalışırken falan çarşafı çadır gibi yapar altına girerdim. En mutlu anlarımda bile mutsuz hissederdim. Çevremdekileri üzerdim falan. İyi dediğim arkadaşım yeteri kadar vardı. Ama hiçbiri halden anlar tipten insanlar değillerdi. Tuzu kuru insanlardı. Anlayacağınız dertleşmeyle de atlatamadım bu durumu. Ailede de küçüklükten beri maddi geçimsizliklere dayalı bir huzursuzluk, kavga, gürültü ortamı olduğundan ruh halim hepten çöküntüye uğradı. İşte bu anlattıklarım 23 yaşına kadar sabretmiş olsam da artık çok fazla canımı sıkmaya başladı ve benden götürdüklerine baktığım zaman fazlaca geç kalmış olduğumu düşünüyorum kayda değer bir şeyler yapmak için.

    İşte tüm bu anlattıklarımdan sebep psikiyatriste gittim. Yukarıda yazanları aynen anlattım. Beni canlandıracak bir ilaç yazdığını söyledi. İlacın adı Wellbutrin. Şu an 4. günümdeyim. Herhangi bir yan etki gözlemlemedim. Enerji verip vermediği konusunda da emin olmak için henüz erken olduğunu düşünüyorum. Ama hafiften odaklanmayı arttırmaya başladı gibi.

    Gün gün buraya yazıp ilaç hakkında deneyimlerimi paylaşacağım. Bu tarz sıkıntıları olan arkadaşlara rehber olur umarım.







  • dopamin ve na arttıran yeni nesil bir ilaç. 2 hafta sonra etki göstermeye baslar.
  • dostum kendine bi alan oluşturmuşsun ama oradan çıkmadıkça, çevreni değiştirmedikçe mutlu olamazsın. depresyon ilaçlarının çoğu sahte mutluluk ile beyni uyuşturuyor, sinir stres üzüntü aslında bir şeyler ters harekete geç sinyalidir, sen bunları bloke edip te hayatına devam edemezsin.



    üniversite bitmiş şimdi ne yapacaksın mesala? iş bulup başka bi şehire taşınabilirsin yada eğitimine devam edersin. dikkatini odaklayabileceğin, seçimleri sadece ve sadece sana ait olacak bir şey bul.
  • Ben kullandım birkaç ay. Başlarda etkisi güzeldi ama sonradan bir faydası olmamaya başladı.
  • Bende bir süre seroquel ile birlikte kullanıp faydasını görmemiştim. Ama sigarayı bırakmaya baya yardımcı oluyo :)

    Sakın ilaç etki göstermiyor diye bırakma 1 ay gibi bir zamanda etki etmeye başlar
  • 8 gün oldu başlayalı.Henüz olumlu veya olumsuz bir etki gözlemlemedim. Sadece ara sıra kulak çınlaması yapıyor gibi.Bakalım devam ediyoruz.
  • Bana da yazmıştı doktor 6 ay kadar önce. Hiçbir eczanede bulamamıştım gelmiyor demişlerdi. Sen nasıl buldun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.