Şimdi Ara

kıbrıs ta arabaların neden direksiyonu sağda?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
20.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kıbrısta arabaların direksiyonu neden sağda arkadaşlar?trafik neden bizim burayla tam ters?bilen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kıbrıs'ta Arabaların Direksiyonu Neden Sağda?

Kıbrıs Cumhuriyeti'nde, arabaların direksiyonu sağdadır. Bu durum, adanın tarihsel ve kültürel bağları ile ilgilidir.

Tarihsel Bağlar:

Kıbrıs, tarih boyunca çeşitli güçlerin kontrolü altında kalmıştır. 1878'den 1960'a kadar adanın Britanya sömürgesi olması, trafik düzenlemelerinin Britanya standartlarına göre şekillenmesine yol açmıştır. Britanya'da da araçlar sağdan direksiyonludur.

Kültürel Etkiler:

Kıbrıs'ın Birleşik Krallık ile olan uzun süreli ilişkisi, adanın kültürel gelişimini etkilemiştir. Bu kültürel etkiler, sağdan direksiyonlu araçların benimsenmesine de yansımıştır.

Trafik Akışı:

Kıbrıs'ta trafik sağdan akar. Bu, sağdan direksiyonlu araçlarla uyumludur, çünkü sürücüler karşıdan gelen araçları daha kolay görebilirler.

Sonuç olarak, Kıbrıs'ta arabaların direksiyonu sağdadır, çünkü ada tarihsel olarak Britanya sömürgesi olmuştur ve kültürel bağları nedeniyle sağdan direksiyonlu araçlar benimsenmiştir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzhz

kıbrısta arabaların direksiyonu neden sağda arkadaşlar?trafik neden bizim burayla tam ters?bilen var mı?

ingilizlerin zamanından kalma...
    bkz: kıbrıs tarihi:http://www.bigglook.com/biggtravel/sehirler/kibris/ulkebilgi.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: crein

quote:

kıbrısta arabaların direksiyonu neden sağda arkadaşlar?trafik neden bizim burayla tam ters?bilen var mı?

bkz: kıbrıs tarihi:http://www.bigglook.com/biggtravel/sehirler/kibris/ulkebilgi.asp
    Benim bildiğim birçok adada hep sağda. Ama niye?

Britanya adaları, Avustralya, Kıbrıs, Japonya..

• quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_7969256/tm.htm
    buna benzer başka bir konu daha var.
    herkes sağından kalmış galiba ne güzel...

• quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: crein

quote:

ewt ne yazık ki öyle bunun yanı sıra daha bir çok şeyleri ingilizlerden kalma

• quote:

Orijinalden alıntı: TUNERBOY

quote:

Orjinalden alıntı: crein

quote:

ewt ne yazık ki öyle bunun yanı sıra daha bir çok şeyleri ingilizlerden kalma

Alıntıları Göster
    bu konuda söylenecek çok şey var ama siyaset ve politika yeri burası değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: burgman

bu konuda söylenecek çok şey var ama siyaset ve politika yeri burası değil.

Alıntıları Göster
    Eski ingiltere somurgesi oldugu icin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Eski ingiltere somurgesi oldugu icin...

Alıntıları Göster
    ingiltere sayesinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alysentr

ingiltere sayesinde...

Alıntıları Göster
    Aynen İngiliz sömürgesi olduğu için. Ben askerliğimi orada yaptım. Soldan direksiyonlu Jeep kullanıyordum askerde. Çok zor oldu alışmam. Yavaş gidenler sol şeritten gidiyor sağdan geçmen lazım. Şehirler arası yolda daha zor. Karşıdan gelen aracı görmek için tamamen yola çıkman lazım. Buradaki gibi arabanın burnunu birazcık çıkarmak yetmiyor. Direksiyon sağda olsa sorun olmaz. Beni en çok zorlayan kavşaklara girişti. O da tamamen tersten işliyordu. Kaç defa kavşağa yanlış taraftan girdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tonk

Aynen İngiliz sömürgesi olduğu için. Ben askerliğimi orada yaptım. Soldan direksiyonlu Jeep kullanıyordum askerde. Çok zor oldu alışmam. Yavaş gidenler sol şeritten gidiyor sağdan geçmen lazım. Şehirler arası yolda daha zor. Karşıdan gelen aracı görmek için tamamen yola çıkman lazım. Buradaki gibi arabanın burnunu birazcık çıkarmak yetmiyor. Direksiyon sağda olsa sorun olmaz. Beni en çok zorlayan kavşaklara girişti. O da tamamen tersten işliyordu. Kaç defa kavşağa yanlış taraftan girdim.

Alıntıları Göster
    ama allahtan kıbrıs halkı trafikte kesinlikle bizlerden daha duyarlı
    kıbrısa ilk gittiğimde yanlışlıkla göbeğe tersten girmiştim , inanmazsınız ama o an göbekteki bütün arabalar durdu ve benim göbekten çıkmamı beklediler.
    düşünsenize burada böyle bişey olduğunu :) herkes daha üstüne üstüne gelir insanın , küfür edenimi ararsın korna çalanımı ararsın . sonuçta hata yaptığın belli düzeltene kadar sağduyu lazım.

kıbrısta bir yaya yola adımını attımı duruyorlar tek durmayanlar bizim buradan oraya giden öğrenciler :) ama zamanla onlarda alışıyor trafikte saygılı olmayı.

kıbrıslıların tek kötü yanı ise yağmurda araba kullanmayı pek beceremiyorlar
    biz yağmur yağdımı biraz beklerdik sonra çıkardık trafiğe o ilk yağmurun kayganlığıyla kıbrıs plakalar hep birilerine arkadan vururdu :)

soldan gitmeye zamanla alışılıyor ama yanına güvendiğin ve arabanı tanıyan birini alırsan daha kolay oluyor sollamalar falan bazen co-pilota ihtiyaç oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

ama allahtan kıbrıs halkı trafikte kesinlikle bizlerden daha duyarlı
    kıbrısa ilk gittiğimde yanlışlıkla göbeğe tersten girmiştim , inanmazsınız ama o an göbekteki bütün arabalar durdu ve benim göbekten çıkmamı beklediler.
    düşünsenize burada böyle bişey olduğunu :) herkes daha üstüne üstüne gelir insanın , küfür edenimi ararsın korna çalanımı ararsın . sonuçta hata yaptığın belli düzeltene kadar sağduyu lazım.

kıbrısta bir yaya yola adımını attımı duruyorlar tek durmayanlar bizim buradan oraya giden öğrenciler :) ama zamanla onlarda alışıyor trafikte saygılı olmayı.

kıbrıslıların tek kötü yanı ise yağmurda araba kullanmayı pek beceremiyorlar
    biz yağmur yağdımı biraz beklerdik sonra çıkardık trafiğe o ilk yağmurun kayganlığıyla kıbrıs plakalar hep birilerine arkadan vururdu :)

soldan gitmeye zamanla alışılıyor ama yanına güvendiğin ve arabanı tanıyan birini alırsan daha kolay oluyor sollamalar falan bazen co-pilota ihtiyaç oluyor.

Alıntıları Göster
    ben kıbrıslıyım

size olayı kısaca özetleyim .

Zamanında osmanlı devleti ingilizlere adayı kiralayınca ve ingilizler adayı yönetmeye başlayınca orda trafik nerden akıyorsa burdada onu geçerli saydı .

• quote:

Orijinalden alıntı: Power Of The Renault

ben kıbrıslıyım

Zamanında osmanlı devleti ingilizlere adayı kiralayınca ve ingilizler adayı yönetmeye başlayınca orda trafik nerden akıyorsa burdada onu geçerli saydı .

Alıntıları Göster
    Bu arabalar yapılırken sagını solunu bilmeyen bir adam yanlıs monte etmiş , sonra farkına vardıklarında iş işten geçmiş tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Power Of The Renault

ben kıbrıslıyım

Alıntıları Göster
    Ben geçen hafta kıbrıstaydım. Sağdan direksiyonlu bir araç kiraladım. En zoru sol elle vites değiştirmek oldu. Bir de 65 le gidilecek yerde 80 i geçtiğim için polis durdurdu ama ceza yemedik. Dikkat et filan dedi. Zaten oraların polisleri bizimkilere benzemiyor. Fazlasıyla kibar ve medeniler. Adada asfaltla ingiliz asfaltı diyorlar oldukça iyi. Trafikde de saygılılar genelde ama özellikle gençlerin hızlı kullandıklarını söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emins

Ben geçen hafta kıbrıstaydım. Sağdan direksiyonlu bir araç kiraladım. En zoru sol elle vites değiştirmek oldu. Bir de 65 le gidilecek yerde 80 i geçtiğim için polis durdurdu ama ceza yemedik. Dikkat et filan dedi. Zaten oraların polisleri bizimkilere benzemiyor. Fazlasıyla kibar ve medeniler. Adada asfaltla ingiliz asfaltı diyorlar oldukça iyi. Trafikde de saygılılar genelde ama özellikle gençlerin hızlı kullandıklarını söyleyebilirim.

Alıntıları Göster
    avrupa ülkelerinde sağdadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralwebmaster

Sadece ingilterede(avrupa bazında)var diye bilıyorum mesela almanyada solda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 senelik hort. Tebrik ederiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: kralwebmaster

• Kıbrısıda doldurmuş burdaki kekolar.

En kötüsüde Türk kimliği altında her türlü pisliği yapmaları.Açın üniversite videolarını izleyin.Biji biji diye bağıran soytarılara bakın.Orayıda bozdular.

Kıbrıs'ın yerinde olsam pasaport ister,vize ile nasıl diğer Avrupa ülkeleri vs.3 ay turist vizesi veriyorsa aynı o şekilde her önüne gelene değil adam olana ülkeye giriş hakkı tanırdım.3 ay sonra işin yoksa defol.Üniversitedede bu tür bölücü hareketleri yapan,nevruz adı altında kürt propagandası yapanları tespit edip sınır dışı ederdim.Orası bir Türk devleti ve küçük bir yer.
    Tabi bu benim düşüncelerim.

• Efsane Avcılarında bunun çok eski bir İngiliz adeti olduğu anlatıldı:
    Yeni çağın başlarında İngiliz Halkı evlerinde doldurdukları lazımlıkları pencereden sokağa umarsızca boşaltırmış. Yolda yürüyenler pencere altından geçtiğinde ise malum olay oluyor.
    İngiliz Gentleman leri bunun önüne geçebilmek adına yanındaki bayanların sağından yani duvara yakın olan bölümden yürürlermiş. Böylece pencerelerden gelecek istenmeyen maddelere karşı yanındaki lady leri güvenceye almışlar. Daha sonra arabalar ortaya çıkınca bu adet trafiğin akış yönü olarak kalmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Efsane Avcılarında bunun çok eski bir İngiliz adeti olduğu anlatıldı:
    Yeni çağın başlarında İngiliz Halkı evlerinde doldurdukları lazımlıkları pencereden sokağa umarsızca boşaltırmış. Yolda yürüyenler pencere altından geçtiğinde ise malum olay oluyor.
    İngiliz Gentleman leri bunun önüne geçebilmek adına yanındaki bayanların sağından yani duvara yakın olan bölümden yürürlermiş. Böylece pencerelerden gelecek istenmeyen maddelere karşı yanındaki lady leri güvenceye almışlar. Daha sonra arabalar ortaya çıkınca bu adet trafiğin akış yönü olarak kalmış.
    Sömürgenin etkileri işte , zaten para birimlerinide kullanıyorlar çok kıl kapıyorum kıbrısa'da halkınada

hem bizim paramız gidiyor hem dışlanıyoruz hemde özenti hayat yaşıyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.