Şimdi Ara

Japonya'nın ay aracı baş aşağı iniş yaptı: İşte görüntüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japonya'nın ay aracı baş aşağı iniş yaptı: İşte görüntüsü
    Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansı tarafından fırlatılan SLIM (Smart Lander for Investigating Moon) adlı uzay aracının Ay yüzeyine iniş yapmasıyla Japonya, Ay'a inen beşinci ülke olmuştu. Ancak Japon bilim insanları aracın baş aşağı iniş yaptığını keşfetti.

JAXA, SLIM'in 20 Ocak'ta Ay yüzeyine indiğini ancak elektrik üretimiyle ilgili bir sorun nedeniyle daha büyük sorunlarla karşılaşabileceğini söyledi. JAXA, karaya vardıktan sadece birkaç saat sonra elektriğin bitmesini bekliyordu. Ajans, SLIM'in orijinal hedef iniş alanının yaklaşık 55 metre doğusunda Ay yüzeyiyle buluştuğunu söyledi. JAXA, şu anda Ayı araştıran otonom robotu The Lunar Excursion Vehicle 2'den SLIM'in fotoğraflarını çekmeyi başardı.

Ayrıca Bkz.Japonya, Ay’a iniş yapan beşinci ülke oldu!

Ana motorun arızalanmasının nedeni uzay ajansı tarafından araştırılıyor. Uzay aracına güç sağlayan güneş pilleri batıya baktığı için yenilenme şansı düşük, yine de zaman geçtikçe güneşten yeterli ışığın hücrelere ulaşması durumunda SLIM'in iyileşme şansı var. SLIM JAXA ekibi bu hafta başında X'de, "İyileşmeye hazırlanıyoruz." paylaşımında bulundu. Ajans, uzay aracından daha fazla teknik ve bilimsel veri toplamak için gerekli hazırlıkları yapacağını söyledi.

• Nasıl olmuş ki bu şimdi. Merak ettim baya
    Bu haberi girerken hiç mi merak etmedin yazar dostum :)
    Neden olaki bu. Ne bozulmuşta olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 26 Ocak 2024; 12:46:3 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dik iniş yaptı ne demek, düşmüş işte, resmen düşmüş :)
    İnişte karşılaşılan şu şu problemden dolayı, planlanan şekilde iniş yapılamayıp düştü de denebilir ama dik iniş yaptı nedir yaaaa.

• Küp şeklinde yapıp çarttıktan sonra açılan yapay zekalı yapsalar daha iyi olur.

• Öyle kafa üstü iniş yapması teknik olarak mantıksız. İticiler üzerine inmesi lazım ki meteor gibi yere çakılmasın. Muhtemelen yeterince yumuşak iniş yapamamış ve biraz yuvarlanmış.

• The kamikaze !

• At sahibine göre kişner kuralına sadık kalarak kamikaze dalışı yapmış,
    Japon bu abi, sanırım bir sonraki hamlesi de düzelemezse patlayarak harakiri yapmak :) Şaka bir yana da bu şekil temasa iniş diyecek olursak herhalde inemeyen ülke kalamaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarcenk -- 26 Ocak 2024; 22:39:10 >
  • O kadar emek ve para harcayıp aracın devrilmesini öngöremedilerse veya buna göre bir plan yapmadılarsa ilginç .

• Bu Ay'da veya uzayda olan biteni sürekli çeken birileri var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu görüntü nasıl çekilmiş anlamadım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kore Japon grubuna bakan bir Yetkili Servis Bulmak lazım varsa Japonya'nın ay aracı baş aşağı iniş yaptı: İşte görüntüsü Japonya'nın ay aracı baş aşağı iniş yaptı: İşte görüntüsü Japonya'nın ay aracı baş aşağı iniş yaptı: İşte görüntüsü 

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 285bin km yol al sonra enerjin bitsin! Aya gittiğini iddaa eden 5 ülkeyide yalan makinesi olarak görüyorum.

• Abii güneş panelini dairesel yapacaksin o zaman yön sorunun olmaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.