Şimdi Ara

Tam sentetik 10W-40 motor yağı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
15.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/liqui-moly-super-leichtlauf-10w40-motor-yagi-4lt-sentetik-9504-363819439

şu ürün tam sentetik mi yarı sentetik mi arkadaşlar? buradaki ilanlardaki fotoğraflarda API SL yazıyor ancak yurtdışındakilerde API SN yazıyor buradakiler yarı sentetik mi acaba?

• LM, Türkiye piyasasında tam bir F/P ürünü yağ markasıdır. Türkiye'de yağ fiyatları malın kalitesine göre değil kulaktan dolma bilgiyle oluşan pazar talebine göre belirlendiği için yıllarca yarı sentetik Castrol Magnatec (artık tam sentetik) en iyi yağ sanıldı... SN, SL farkını ise bilmiyorum.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Tam Sentetik 10W-40 Motor Yağı: Avantajları ve Kullanım Alanları

Motorlu aracınız için yüksek kaliteli bir yağ arayışındaysanız, tam sentetik 10W-40 motor yağı mükemmel bir seçim olabilir. Bu yağ türü, hem yeni hem de eski araçlar için çok çeşitli avantajlar sunar.

Tam Sentetik ve Yarı Sentetik Yağ Arasındaki Fark

Tam sentetik yağlar, sentetik baz yağlar kullanılarak üretilirken, yarı sentetik yağlar hem sentetik hem de mineral baz yağların bir karışımını içerir. Tam sentetik yağlar, üstün koruma ve performans özellikleriyle bilinir.

10W-40 Motor Yağının Anlamı

10W-40, motor yağının viskozitesini ifade eden bir derecedir. "W", yağın soğukken akışkanlığını belirtir ve 10, düşük sıcaklıklarda bile kolayca akabileceğini gösterir. "40", yağın sıcakken viskozitesini belirtir ve 40, yüksek sıcaklıklarda dahi yeterli koruma sağlayabileceğini gösterir.

Tam Sentetik 10W-40 Motor Yağının Avantajları

• Üstün Koruma: Tam sentetik 10W-40 motor yağı, motor parçalarınızı aşınma ve yıpranmaya karşı üstün koruma sağlar.
    • Isı Direnci: Bu yağ türü, yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında bile stabilitesini korur ve motorunuzu aşırı ısınmadan korur.
    • Soğuk Başlangıç Performansı: 10W derecesi, yağın düşük sıcaklıklarda bile kolayca akabileceğini ve soğuk çalıştırma sırasında motorunuzun korunmasını sağlar.
    • Uzun Ömür: Tam sentetik yağlar, yarı sentetik ya da mineral yağlara göre daha uzun bir servis ömrüne sahiptir ve bu da daha az sıklıkta yağ değişimi ihtiyacı anlamına gelir.
    • Yakıt Verimliliği: Bazı tam sentetik 10W-40 motor yağları, sürtünmeyi azaltarak yakıt verimliliğini artırmaya yardımcı olabilir.

Kullanım Alanları

Tam sentetik 10W-40 motor yağı, çok çeşitli araçlarda kullanılabilir, ancak özellikle aşağıdakiler için uygundur:

• Yüksek Performanslı Araçlar: Spor arabalar ve lüks araçlar gibi yüksek performanslı motorlara sahip araçlar, aşırı koruma için tam sentetik 10W-40 motor yağı gerektirebilir.
    • Ağır Hizmet Araçları: Kamyonlar ve otobüsler gibi ağır hizmet araçları, uzun ömür ve ısı direnci için tam sentetik 10W-40 motor yağı kullanmalıdır.
    • Ekstrem Hava Koşulları: Aşırı sıcak veya soğuk hava koşullarında çalışan araçlar, tam sentetik 10W-40 motor yağından yararlanır.

Mobil 10W-40 Yağ Yorumları

Mobil 10W-40 yağı, sürücüler arasında popüler bir tam sentetik motor yağıdır. Yüksek performans, uzun ömür ve yakıt verimliliği konusundaki olumlu yorumlarıyla bilinir.

Sonuç

Tam sentetik 10W-40 motor yağı, üstün koruma, uzun ömür ve çeşitli araçlar için ideal olan mükemmel bir seçimdir. Aracınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için tam sentetik 10W-40 motor yağını kullanmayı düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 20 yaşındaki lpg li arabama daima bu yağı koyarım
    tam sentetiktir ve memnunum
  • Neden bu yağ? Ekonomik diye mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emindoner09

Neden bu yağ? Ekonomik diye mi?
    marka
  • emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    çok bir fark yok ki diğer 10w40'lara göre?
  • LM, Türkiye piyasasında tam bir F/P ürünü yağ markasıdır. Türkiye'de yağ fiyatları malın kalitesine göre değil kulaktan dolma bilgiyle oluşan pazar talebine göre belirlendiği için yıllarca yarı sentetik Castrol Magnatec (artık tam sentetik) en iyi yağ sanıldı... SN, SL farkını ise bilmiyorum.
  • ben diğer ürünlerini de düzenli olarak kullanıyorum
    çok memnunum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hondalara 0w/20 yağ kullanımı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10-40 in tam sentetik olduğunu hiç duymadım.
  • 10w40 yarı sentetik diye bilinir. Aslında kısmi sentetik bir yağdır.

5w40 tam sentetik bir yağ olup bakım aralığı daha uzundur.

• 10w40larda bir tek motosikletler için Motulun tam sentetik yağı olduğunu biliyorum. Hem bunda full sentetik de yazmıyo

• Bende sadece bu markada tam sentetik 10 40 yağ var diye biliyorum.

Aracımda kullanıyorum şuanda fena değil

Diğer markalarda tam sentetik 10 40 yok

• 10w40 da tam sentetik var mıymış

• sn yazanlar turbo benzınlı yenı arabalar ıcın digerleri ise yenı turbo dizeller için.. 10/40 değil 5/30almanız gerekır ızın arac ve motor nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

LM, Türkiye piyasasında tam bir F/P ürünü yağ markasıdır. Türkiye'de yağ fiyatları malın kalitesine göre değil kulaktan dolma bilgiyle oluşan pazar talebine göre belirlendiği için yıllarca yarı sentetik Castrol Magnatec (artık tam sentetik) en iyi yağ sanıldı... SN, SL farkını ise bilmiyorum.
    lubex ve lubco yaglar f/p dir hocam LM pahalı bir yag markasıdır sizin piyasadan pek haberınız yok mlsf
  • Otomobil sektöründe ortadoğu standartlarında olduğumuzdan bize kaliteli otomobil ürünleri gelmez. Yurt dışında satılan mobil 10w40 senelerdir tam sentetik olarak bulunabiliyor. 10w40'ın bile onlarca çeşidini çıkartmış adamlar, high mileage olanı var performans olanı var vs.
    Bize gelen mobillerin çoğu o meşhur "mobil 1" değil dikkat ederseniz. mobil 2000, 3000 falan kakalıyorlar bize. Onlar da ucuz yağlar işte. ABD'de mobil 2000-3000 falan isteseniz de bulamazsınız.
    Sonra motul, LM falan alınca da forum köşelerinde bilmeden, ne gerek var burada taş gibi mobil varken derler.. Bizdeki mobil o mobil değil işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 8 Şubat 2019; 22:48:1 >
  • 10w40 tam sentetik yağ yok hocam. Synthetic Technology filan hep kelime oyunu. İçine %10 sentetik madde ekleseler hemen ismi sentetik teknoloji oluyor. Liqui moly kaliteli markadır o ayrı konu. Tam sentetik için 5w30-5w40 gibi yağlara bakmanız lazım.
    Edit: Konu eskiymiş anca fark ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 8 Şubat 2019; 22:40:23 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam.
    İyisi olmayınca kötünün iyisine yöneliyoruz napalım.

• Shell koy geç hocam.

• tam sentetik 10-40 yağ yoktur. 5-30 olur 5-40 olur...
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Yaw he he. Ucuz demedik F/P dedik. Çıkmış bana VW onayı bile olmayan TR üretimi yağ söylüyor
    İyi o zaman git açık yağ al o da F/P ürünü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 9 Şubat 2019; 12:23:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.