Şimdi Ara

kıbrıs ta arabaların neden direksiyonu sağda? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
20.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vay be konuyu açtığımı bile hatırlamıyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Vay be konuyu açtığımı bile hatırlamıyorum....

• gizli anlaşmalarda kıbrıs hala ingiltere'nin olduğundan mıdır nedir? Orada hala ingiltere'nin borusu ötüyor.
  • turkiye devletindeki rezilliklerin bulasmadiigi tek yer iste , bazilarinin zoruna gidiyor ama adamlar avrupa medeniyeti gorms iste daha ne olsn , ulke genelini hakimiyeti altina almis olan sig zihniyete sahip degiller.

ama bakiyorsnda , ne rezillik varsa oluyor turkiye de , ygs ye kaydimi yaptrmstm sinav yerimi 170 km uzakliktaki yere vermistiler. gece 4 te yola cikip 5 saat boyunca yol gidip sinava anca girebildim.resmen emek hirsizligi denir buna bu yuzden istedigim ve denemelerde yaptgm puanin 4te 3unu anca yapabildim , hakkim haran olsn ins.

Iste bu tur sacmaliklar anca burada oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 13 Nisan 2014; 12:56:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sacramental

Kıbrısıda doldurmuş burdaki kekolar.

En kötüsüde Türk kimliği altında her türlü pisliği yapmaları.Açın üniversite videolarını izleyin.Biji biji diye bağıran soytarılara bakın.Orayıda bozdular.

Kıbrıs'ın yerinde olsam pasaport ister,vize ile nasıl diğer Avrupa ülkeleri vs.3 ay turist vizesi veriyorsa aynı o şekilde her önüne gelene değil adam olana ülkeye giriş hakkı tanırdım.3 ay sonra işin yoksa defol.Üniversitedede bu tür bölücü hareketleri yapan,nevruz adı altında kürt propagandası yapanları tespit edip sınır dışı ederdim.Orası bir Türk devleti ve küçük bir yer.
    Tabi bu benim düşüncelerim.

+1
  • sanırım bunun tüm dünyada yaygın olmasını napolyon önlemişti. böyle bişeyler okudum diye hatırlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun

Benim bildiğim birçok adada hep sağda. Ama niye?

Britanya adaları, Avustralya, Kıbrıs, Japonya..

KKTC ve diğer vs adalar hep ingiliz sömürgesidir ondandır böyle sömürdüklerinin nişaneleri koyargeçerler.
  • Narc0s3 kullanıcısına yanıt
    +1
  • kıbrısta solda olmasının sebebi ingilizlerle ilgili değil. trafiğin soldan akması dünya standartıydı insanlar genelde sağ ellerini kullandığı için taaa at arabaları zamanından beri bu böyledir. napolyon solak olduğu için fransız trafiğini sağa almış, fransız özentisi milletlerde sağa geçmiştir. türkler gibi... fransız özentisi olmayanlar soldan devam etmektedir.
  • Açtığım konu şarap gibi yıllandıkça değerleniyor.Tam 10 yıl olmuş...
  • Rallilerde hep direksiyon solda. Demekki makulu solda olması..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağ direksiyon ilk başta zor gibi geliyor ama alışana kadar. alıştıktan sonra sol gibi bir fark yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Açtığım konu şarap gibi yıllandıkça değerleniyor.Tam 10 yıl olmuş...

doğru cevabı alman 10 yıl sürmüş
    dünyada atlar ilk kullanılmaya başlandığında trafik soldan akmaya başlamıştı. napolyon solak olduğu için sağdan gidilecek şekilde değiştiriyor bunu, ama fransa bunu tam yaygınlaştıramıyor. sonra hitler zamanında tüm avrupada geçerlilik kazanıyor. bu uzun süre içerisinde türkiye gibi özenti ülkeler fransa ile hiç alakaları olmamasına rağmen trafiği sağa alıyorlar. ve fransızlar ne de naziler ingiltereyi işgal edemediği için ingilizlerle özdeşleşmiş bu soldan akan trafik ancak ingilizler daha ortada yokken trafik soldan akıyordu.

• 3 senedir Kıbrıs ta yaşayan biri olarak herkes bana direksiyon sağda olunca nasıl kullanıyorsun, trafik soldan akıyor nasıl rahat ediyorsun gibi sorular soruyor emin olun direksiyona ve trafiğe 1-2 günde alışılıyor, önemli olan trafikte ki ahlak kurallarına ve karşılıklı saygıya alışabilmek. Türkiye den ilk Kıbrıs a geldiğim zaman trafikte çok şaşırmıştım insanlar daha siz istemeden sellektör atıp yol veriyolar, yayalar daha adımını yola atmadan sürücüler durup yol veriyor.Kavşaklarda kesinlikle kurallara uyuluyor Türkiyedeki gibi kavşağa ilk giren değil her zaman sağdakine öncelik tanınıyor. Türkiye de bırakın yaya ya yol vermeyi yaya geçidinden bile geçmenize müsade yok utanmasalar üst geçitten geçerken bile sizi ezmeye çalışacaklar. Yani kısaca Kıbrıs ta mükemmel bir trafik var tek kötü yanı Türkiyeden gelip bu kibar trafiğe alışanlar tekrar Türkiyeye döndüklerinde orman kanunlarıyla işleyen trafikte zorlanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwa -- 15 Ocak 2016; 20:16:38 >

• İngiltere yüzünden.
  • Kıbrıs insanı terstir, o nedenle sağdadır.

Şaka bir yana cevabı kıbrıs tarihinde var.
  • cevabı kıbrıs halkıdır, ingiltere sömürgesi vs değil, bir kere tam olarak bir ingiliz kontrolü hiç olmamıştır, atanan görevlilerin kısmen yönettiği ama yerel halkın bir nevi kendini yönettiği bir yapı vardı

sadece trafik değil herşey ingiliz sistemine göre, prizler bile ki üstelik yeni yapılan yerlerde de aynı, bu oranın kendini bizden soyutlama isteğinden kaynaklanıyor
  • kıbrısta otele gıderken taxı cagırdım..

sofor aractan ınmıs benı beklıyordu turkıyedekı alıskanlıkla aracan bınmek ıcın kapıyı bı actım dıreksıyon karsımda soforle beraber gulustuk

30 dk sonra esyalarımı yerlestrıp taxı cagırttım bu sefer akıllandıkya ters tarafa gıdıp kapıyı actım yıne dıreksıyon karsımda bu seferde arac soldan dıreksıyonlu cıktı.

salaklastırmıstı benı ondan sonra hep dıreksıyon nerde dıye bakarak taksıye bındım soldan dıreksıyon olan arac sayısı fazla degıl ama taxılerde karısık yanı..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.