Şimdi Ara

kazaya karıştım sigorta hakkında bir kaç sorum var!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    geçen hafta cadde üzerinde seyir halindeyken ara sokaktan yüksek hızda gelen bir araç sol ön teker den arabama vurdu. hemen tutanak tuttuk ben caddeden giderken ara sokaktan gelen aracın benim arabamın soluna çarptığnı yazdım, diğer sürücü de caddeye çıkarken bana vurduğunu yazdı. çarpan kişi galerici olduğundan tanıdık ustasının olduğu söyledi ve tamircisini çağırıp arabamı özel bir servise çektirdik. yüksek ihtimalle %100 haklı olduğum bir kazaya karıştım yani.
    burada sormam gereken bazı sorular var!
    1)tutulan tutanaklar ve kaza resimleri sigorta gözlem ve bilgi sistemine yüklenmiş yani dosya açılmış durumda. ama kaza yaptığımız yerin konumu cadde üzeri değil ara sokak gösterilmiş. yanlış gösterilen yerden dolayı %100 haklıyken %50 haklı çıkabilme durumum var. kazanın gerçekleştiği yeri yanlış bildirmek bu kadar kolay mı? daha kaza raporu gelmedi. %50 haksız çıkarsam kesinlikle itiraz edeceğim. elimde gerçek kasa yeri resmi var ve tam tepesinde mobese kamerası olan bir yerde gerçekleşti kaza. aklıma takılan soru ise sisteme bu yanlış resmi yükleyen kişi eğer usta ise arkadaşının da masrafının bir kısmı karşılansın diye mi bu yola başvurdu. eğer öyleyse dosya devam ederken benim aracımı o ustadan alıp başka bir servise götürme hakkım var mı?
    2)çekici benden 80 tl para istedi bu ücreti benim vermem mi gerekir? (daha eksper raporu gelmedi yani kimin ne oranda haklı olunduğu bilinmiyor.)
    3)aracım 14 yaşında ve piyasa değeri 28000 tl civarında 175000 km de hiç değişeni yoktu. eğer %100 haklı çıkarsam aracımda oluşan değer kaybını istemeli miyim sizce?(alacağım değer kaybı tekrardan tutacağım exper ücretine gidecekse hiç açmamayı düşünoyurum çünkü.)
    4)kazaya karıştığım için 6 yıldır aldığım hasarsızlık indiriminden de yaralanamıycam artık. yani düz caddede giderken haksız yere aracıma çarpıyorlar. aracım değer kaybediyor. çekici parasını ödemek zorunda bırakılıyorum. sigortam delindiğinden dolayı hasarsızlık indiriminden yararlanamıyorum ve şu an haklı olduğum halde haksız gösterildiğimi düşünüyorum. yaşadığım sıkıntı ve stres te cabası.
    sorularıma cevap verebilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. dosyanın seyrini burdan bidiririm size.
    kazasız günler diliyorum herkese...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdebre -- 21 Mart 2018; 9:50:25 >

• 1) Araç sizin aracınız istediğiniz ustaya götürürsünüz.
    2) Kaskonuz yoksa, kasko kapsamında çekici hizmetiniz yoksa evet ödemek durumundasınız.
    3) Sanırım değer kaybı davası açamazsınız o kilometredeki ve yaştaki bir araç için, emin değilim. Bunu bir ekspere danışmanızda fayda var.
    4) %100 haklıysanız hasarsızlığınız bozulmaz. İstediğiniz ustada yaptırırsınız karşı tarafın sigortasından karşılanır. İstersen yetkili serviste yaptır yani. Ayrıca adı üstünde kaza bu, sıkıntı ve stres olarak bakmayın. Kimse bilerek birbirine vurmuyordur. Adına kaza denmesinin sebebi de bu. Ne kazalar oluyor, böyle basit bir şey için çok canınızı sıkmayın. Birkaç gün, veya hasarın boyutuna göre 1-2 hafta kadar araçsız kalırsınız, yapacak bir şey yok maalesef. %100 haklıysanız karşı tarafın ikame araç hizmeti varsa ondan yararlanabilirsiniz belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bc_

1) Araç sizin aracınız istediğiniz ustaya götürürsünüz.
    2) Kaskonuz yoksa, kasko kapsamında çekici hizmetiniz yoksa evet ödemek durumundasınız.
    3) Sanırım değer kaybı davası açamazsınız o kilometredeki ve yaştaki bir araç için, emin değilim. Bunu bir ekspere danışmanızda fayda var.
    4) %100 haklıysanız hasarsızlığınız bozulmaz. İstediğiniz ustada yaptırırsınız karşı tarafın sigortasından karşılanır. İstersen yetkili serviste yaptır yani. Ayrıca adı üstünde kaza bu, sıkıntı ve stres olarak bakmayın. Kimse bilerek birbirine vurmuyordur. Adına kaza denmesinin sebebi de bu. Ne kazalar oluyor, böyle basit bir şey için çok canınızı sıkmayın. Birkaç gün, veya hasarın boyutuna göre 1-2 hafta kadar araçsız kalırsınız, yapacak bir şey yok maalesef. %100 haklıysanız karşı tarafın ikame araç hizmeti varsa ondan yararlanabilirsiniz belki.

Çok güzel açıklamış arkadaş

Bir iki şey ekleyeyim.Karşı taraf haksız ise karşı tarafın önce trafiği devreye girer sonra teminat aracın hasarını karşılamaya yetmezise kasko devreye girer.
    İkame araç olayı hasar karşı tarafın trafiğinden karşılanacağı için alamazsınız.Aacınızı yetkili servise götürürseniz hem işlem çok uzun sürüyor.Onaım süresi kadar prosedürü ilerlemesini beklersiniz,Hem de aracınızın hasar miktarı artar.

Sanayide iyi bir ustaya götürürseniz hem daha kısa zamanda yapılır,hemde hasar tutarı çok daha düşük olacaktır.

• çok teşekkürler cevaplar için. henüz kaza raporu çıkmadı. onu bekliyoruz şimdilik
  • quote:

Yanlış bilgi 100 de yüz haklıyım belgeleriyle beraber.6000 küsür lira tramer de gözüküyor.Bana da çıkmaz merake etme diyorlardı artık ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: muhtesemmatrix

quote:

Yanlış bilgi 100 de yüz haklıyım belgeleriyle beraber.6000 küsür lira tramer de gözüküyor.Bana da çıkmaz merake etme diyorlardı artık ediyorum

Tramer farklı, hasarsızlık farklı bir şey yalnız. Ne yani %100 haklıyken sigorta şirketi masrafları karşı şirketten almışken hasarsızlığınız mı bozuldu?

• araç 17 yıllık oldugundan hasarsızlıkla alakam yok.sadece sana arkadan vurdugunda tramer de gözükmez muhabetine istinaden demiştim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.