Şimdi Ara

Kaşar kilo 39 tl (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
2
Favori
17.679
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Harika bir peynir, fiyatı da güzelmiş, kaşardan daha çok beğenen dahi olabilir...

Tarabya kaşara burun kıvıranlara kızanları tebrik ediyorum, A101'in en güzel peynirleri Tarabya markalı ürünlerden çıkıyor, Ahir markalılar biraz şans işi...

İndirimdeki yoğurt da şahane, mutlaka deneyin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gittiğim 2 şubede de kaşar vardı, birinde 3 kg yoğurt yoktu, diğerine SKT 16.01.22 olarak yeni gelmiş.

Adamın teki, bir kaç bir şey ve ufak ayranlardan 7 tane almış, kasiyer "7 tane olmaz, en fazla 5 tane verebilirim" deyince ortam gerildi. Hastaneye götürmek için alıyormuş, adam kasiyere de salladı biraz ama neyse ki tartışma büyümedi, ben almış gibi gibi 2 taneyi geçtik. "Ülkeyi ne hale getirdiler" diye sitem edip gitti. Kasiyerin de yapacak bir şeyi yok tabi, "işten atılma sebebi bile olabilir bu" dedi, o da emir eri sonuçta.

• Zabadabadab Z kullanıcısına yanıt

Ayrana bile kısıtlama mı gelmiş?  

• Çiğ Süt litre satış fiyatı 4.70 TL, 1 Kilo kaşar için gerekli olan süt miktarı 11 LT, 11 ile 4.70'i çarparsak 51.7 TL yapar.

Yani dostlar 1 kilo kaşarın sadece süt maliyeti 51.7 TL'dir. Diğer maliyetleri saymıyorum bile...

Yani demem o ki bu satılan ürün umarım eskiden ucuz fiyattan kalan sütün ürünüdür aksi takdirde bu fiyata bu ülkede ''Kaşar PEYNİR'' olamaz...

• mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Direk süt olarak düşünme. Çıkan peynir altı suyu bile yan ürünlere dönüşüyor. Yan ürünlerden de kâr ediliyor.
    Ayrıca bir fabrika bence 4.70'in altına süt temin ediyordur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üreticisi kim arkadaşlar?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt

Markası Slava süt. Tarabya markalı peynirlerin hepsi, yani markanın kendisi o firmaya ait diye biliyorum.

• Antocio kullanıcısına yanıt

Maalesef, genel merkezin talimatıymış. Kasiyerlere sabır diliyorum, millet zaten gergin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zabadabadab -- 18 Aralık 2021; 17:28:50 >
  • Metro markette 1kg tost kaşarı 30tl ama 1kg ile sınırlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • köylüden aldığım doğal keçi peynirinden başka peynir yemiyorum. diğer peynirler hem sağlıksız hem gereksiz pahalı.

• MKTR_AHMET kullanıcısına yanıt

Hocam sanırım sektör ile pek bilginiz yok.

Ben size sadece süt giderini söyledim ondan 51.7 TL dedim buna ithal edilen mayayı ve diğer içerikleri, işçi, fabrika, ambalaj ve dağıtım masraflarını ekleyince 70 TL ye yakın bir masraf çıkıyor kilogram başına.

Doğru peynir altı suyu bisküvi, çikolata fabrikalarına satıyor veya artık sütleri biyogaz üretiminde kullanıyorlar. Eskiden peynir altı suyunu çöpe döken firmalar bile artık yokluktan damla bile ziyan etmiyorlar.

EEEEE? bu şekilde ne kadar düşüyor maliyet? %100 mü %50 mi yoksa %3-5 mi?

EDİT: ''Ayrıca bir fabrika bence 4.70'in altına süt temin ediyordur'' bu söylediğiniz çok sakıncalı bir şeydir ve üreticinin emeğinin sömürülmesidir ama yapılmıyor mu yapılıyor, mesela Sakarya'daki İÇİM fabrikasına gelen sütler antibiyotik, somatik hücre, çökme vs vs gibi nedenlerde tüketilemez bulunursa süt üreticiye iade ediyor ve ceza yazılıyor.

Üretici ise sütü dökmeye yanaşmadığı için çöpe gitmesi gereken o iade sütü ucuz fiyattan yerel bazı firmalara satıyor, firmalar ise o sütleri alıp işliyor ve çeşitli süt ürünlerine çeviriyor (örnek: isim vermeyeceğim ama Mis Kaşarın üreticisi).

Ben bunları gıda sahtekarlığı olarak gördüğüm için tabi ki hesaba katmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrandir24 -- 18 Aralık 2021; 22:23:41 >

• netroshine N kullanıcısına yanıt

Kaanbey market markası değil hocam, Kaanlar Gıda olarak kendi peynirlerini üreten bir firma. Karıştırıyor olabilirsiniz. Bugün tekrar baktım, ürünün arkasında dediğim şekilde yazıyordu.

Bir arkadaş da BİM'in Ak Gıda ile anlaşmayı bitirdiğini ve DOst sütlerin artık Güney marka olduğunu yazmış fakat doğru değil. Dün aldığım Dost sütler AK Gıda üretimi. Bölgeden bölgeye değişebiliyor üreticiler.

https://kaanlar.com.tr/urun-kategori/peynirler/

• hawk1903 kullanıcısına yanıt

Kilosu kaç TL? Bu arada, her köylü peynirini sağlıklı ve hijyenik sanmayın. :) Köyünde peynir üretimi yapılan ve az çok bir şeyler görmüş biri olarak yazıyorum bunu.

• mithrandir24 kullanıcısına yanıt

hocampekı herkesın işine gelecek bir soru : fP olarak hangı kaşarı sızce almalıyız?

Burada Slava değil. Bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor. Garip bir üreticisi vardı daha önce duymadığım burada baktıklarımda.

• funky soul kullanıcısına yanıt

Süt zammı ürünlerin çoğuna yansıdığı için çok geniş bir seçenek yelpazesi yok. Bu konudaki kaşar peynir ve metro markette indirimde olan sütaş kaşar olsa gerek. Malum; Metro market o kadar yaygın değil.

• Johny Constantine kullanıcısına yanıt

Evet, o da değişiyormuş. Nette rastgele baktığım bir görsellerdeki Tarabya kaşarda Calmio ve Yıldız Modern Süt firmalarının adı var. Bana hep Slava denk geldi, bölgeden kaynaklı olsa gerek. O halde düzeltme yapayım; Tarabya markasının Slava Süt ile bağlantısı yok, diğer market markaları gibi sadece isimden ibaret.

• Düşünenadam07 kullanıcısına yanıt

Sütaş kaşar koruycu içermiyor, Ekici de bbenzer şekilde. Muratbbey, içim gibi yüksek fiyata satınlan kaşarlar koruyucu içeriyor.

Ben baktığımda kaşara sanki böyle beyaz beyaz pütür pütür şeyler vardı keşke fotoğrafını çekseydim, süt kesilir de hani pütür pütür olur ya onun gibiydi. 700 gramlıkla 500'e baktım bu arada 1 kgluk kalmamıştı. Önceden Tarabya böyle değildi diye hatırlıyorum. Bakalım bulursam alır yine denerim.

• Johny Constantine kullanıcısına yanıt

Doğrudur. Bazen de yumuşayıp paketi şişkin hale gelebiliyor. Alenen bozulma emaresi ama bunları hem alıp hem de şikayetvara yazan tipler var.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.