Şimdi Ara

Kaşar kilo 39 tl (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
2
Favori
17.679
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tamam A101 bazı ürünlere zam yapmış, yapsın da.

Ama bu nedir arkadaş?! :

Kaşar kilo 39 tl

Bu da Migros fiyatı:

Kaşar kilo 39 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bahtiyaraziz kullanıcısına yanıt

Hocam, bu sitemin muhatabı Torku, a101 değil. Kaşar kilo 39 tl 

• Üstteki mesaja ekleme yapamadığım için buraya yazayım:

A101, Torku tarafından gönderilen zamlı tavsiye fiyatını uygulaya koymuş. Migros henüz uygulamamış, yani aradaki fark bu. Bir kaç gün içinde Migrosta'da aynı (veya çok yakın) fiyatı göreceksiniz.

@bahtiyaraziz

• Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt

Hocam geriye 10 lt süt kalmıyor Kaşar kilo 39 tl  11 lt sütün tamamı kullanılıyor artan ürün ise peynir altı suyu onun ise nasıl değerlendirildiğini zaten yazmıştım.

Burada anlamadığım ise bazı arkadaşların iyi niyetle fakat ısrarla ''büyük şirketler sütü bizim aldığımız fiyattan almıyorlarDIR'' demesi. Biz zaten markette 8-10 TL lere alıyoruz sütü tabi ki o fiyata almıyorlar daha önce de dediğim gibi Süt Konseyini belirlediği 4.70 TL ye alıyorlar.

Bu fiyat devlet yetkilileri ile üretici ve alıcı firma yöneticilerinin ile birlikte aldığı karardır. Bu karar herkes tarafından ortak olarak alınıyorken ''bu fiyata almıyorlardır'' ısrarı nedir anlamıyorum zaten kendilerinin ortak belirlediği fiyat bu!

Bu fiyatın altında üreticiye dayatma yapamazsınız çünkü büyük firmalar (sütaş, içim, pınar vs..) seve seve alıyorlar bu fiyattan hatta ödül sistemi ile süt yağı veya proteini yüksek olan üreticilere ekstra teşvik ödemeleri yapılır, eğer bu fiyatın altında süt alıyorsa bir firma %90 ihtimalle içime uygun olmayan çöpe gitmesi gereken sütleri alıp kullanıyorlardır. Maalesef piyasada büyüklerle mücadele edemeyen çoğu yerel firma da bunu yapıyor.

• mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    Aynen o konuda dediginiz kesin olarak dogru sut fiyati sabit 4.70 lira. Gizli bir anlasma da degil internette yaziyor oradaki dayatma ne anlamiyorum. Sadece yag oranina gore +5 kurus artma oluyor, azalma da olmuyor diye biliyorum. Yag oranina gore belirlendigi icin icine su katip fazla kazanc saglama durumu da olamaz diye biliyorum.
    Ben kalan 10 litre yagsiz sut olarak kaliyor saniyordum orasi uzdu Burada kaymakli gunluk sutun litresi 10 liraya falan bulunabiliyordu en olmadi deneyecektim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • funky soul kullanıcısına yanıt

Hocam isim bazında örnek vermek ne kadar doğru bilmiyorum sonuçta hiçbir firma adına konuşmuyorum, sektör ile ilgili bilgim ve çok sayıda çalışan ile irtibatım olduğu için bilgi vermek adına yazıyorum, yoksa herkes istediğini yeme içme özgürlüğüne sahiptir ve bundan dolayı kınanamaz veya aşağılanamaz.

Bana soracak olursanız bilinirliği ve kalitesi yüksek, ismi güçlü firmaları tercih etmek en doğrusu zaten sayıları 5-6 yı geçmiyor ülkemizde.

• Bimde kendi markası(kaanlar üretiyor) var 39 tl zaten

• Düşünenadam07 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam.

• Johny Constantine kullanıcısına yanıt
    Haklisin hocam :) kaşar derken tost peyniri yani

Ben hem normal hemde tost olarak tuketiyorum :))

Örnegin kişisel damak zevki olarak mis in tost peyniri teksüt kaşar peynirden (600gr) daha leziz geliyor bana :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 19 Aralık 2021; 23:21:5 >
  • bahtiyaraziz kullanıcısına yanıt
    Hocam o zamcığın yanına biraz fırsatçılığında karıştığı âşikar.en büyük özelliğimizdir bizim

• 2 KG aldım bende her gün zam geldiğinden buna bile ucuz der olduk yoğurtta vardı şansıma Okmeydanı şubesinden aldım bu sabah..

• önceden indirim kovalardık . Şimdi zam kovalıyoruz. Zam gelmeden alalım diye. Kafama ağrılar giriyor daralıyorum artık. İhtiyaçlarımı gücüm oranında fazla almaya çalışıyorum. Almadığım alamadığım her şey için 1-2 güne bazen de saatlik olarak pişmanlığım oluşuyor. ilgili kaşar'dan sabah ekmek alırken vardı. Başka ihtiyaçlarla birlikte öğleden sonra alırım dedim raf bomboş kalmış.

• Şimdi twitterda haber okurken gördüm Tarabya kaşarlar için gaz kokuyor yazmışlar açıp kullanan var mı aranızda arkadaşlar fişi duruyor paketi daha açmadım ona göre iade edeyim..

• Arkadaşlar üretici, firma çalışanı vs değilim ama süt fiyatları üzerinden bir muhabbet dönmüş. Şu anda litresi 4.70 olan süt için en azından 6 lira civarı olması talep ediliyormuş. Nitekim sütün litre maliyeti 5.40 tlye kadar gelmiş. Diyelim ki büyük firmalar ölçek ekonomisi (yüksek miktarda verimli üretim) sayesinde daha ucuza üretebilsin ama o durumda da fırsat maliyeti işin içine girer. Yani bir firma sütün litresini mesela 4 tlye üretebiliyorsa ve bunu üretimde kullanmak yerine satsa litre başına 70 kuruş kar elde ederdi. 11 litre sütten üretilmiş her kg kaşarda da bu 7.7 lira fırsat maliyeti demektir. Üreticilerin bu maliyeti de fiyatlandırma yaparken göz ardı etmesi söz konusu değildir. Yani sütü ucuza üretiyor o zaman ürünü de ucuza satsın gibi mantık maalesef işlemiyor

Bu arada gaz kokan kaşarlardan bahsedilmiş. Bildiğim kadarıyla peynirlerin paketlenmeden önce belirli bir pH derecesinde olmaları lazım. Gaz kokan peynirlerde gerekli kontroller yapılmadan paketleme yapılıyorsa gaz kokuyor.

Kaşar kilo 39 tl
    Kaşar kilo 39 tldünya gazetesi
    Çiğ süt fiyatı yeniden revize edilsin
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/cig-sut-fiyati-yeniden-revize-edilsin/643346

• Twonokta kullanıcısına yanıt

Hangi üreticinin ürününde böyle bir sorun olduğunu öğrenmeniz lazım. Konuda da yazıldığı üzere; Tarabya yazılı ürünlerin tek bir üreticisi yok. Hatta, tek bir ürünün bile farklı üreticileri var. Benim aldığım 700 gr. ve 1 kiloluklarda böyle bir sorun yoktu.

• Zabadabadab Z kullanıcısına yanıt

Arkadaş iade ettiği için üreticiye bakmamış hocam twiterda yazmışlar başlık altında çokça şikayet var sizde bakabilirsiniz tekerleklibavul nickli üyenin paylaşımında konuşulmuş..

• ty dan çekle 45 tl ye kars kaşarı alım fırsatı paylaştık üstüne 5 sayfa a101 kasarı konusulmus.

ilginç :)

• Önce sanırım insanlara tost peyniri ile kaşarın aynı şey olmadığını anlatmak gerek. Şayet aralarında dünyalar kadar fark var.

• Zabadabadab Z kullanıcısına yanıt

Neden Torku ? Torku aynı ürün için Migros a , sen ucuz sat , a101 e sen pahalı sat mı diyor ?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.