Şimdi Ara

Karter Delindi Yapıştırıcılı Yözüm Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Karteri yolun ortasında 10cm dışarı çıkmış logara vurdum :( kılcal bir çatlak oluştu araç swaplı olduğu için karter sökülemiyor maalesef. Üzerinde kaynak işi de riskli olduğu için yaptıramıyorum. Çift karışımlı epoxy metal yapıştırıcılarla kapanabilir mi ? İran yapıştırıcısı gibi ama bu da max 100 derece dayanıklı. Önerebileceğiniz malzemeler var mı ? Şimdiden teşekkürler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selo3803 -- 10 Aralık 2019; 13:56:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle sağlıklı olmaz hocam.karyer neden sokulmuyor.kaynaksiz o işler çok zor.kolay gelsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam alınacak risk değil bunu sormanız bile hata. Böyle konuları gördükçe 2.el araç alacaklara Allah yardım etsin diyorum.

• swaplı araç ne demek?
  • Delindi derken yanlış ifade etmişim kılcal bir çatlak var oradan damlatıyor o yüzden böyle bir çözüm arayışındayım. Karteri sökebilmek için ya motor inecek ya da travers vs sökülecek :/
  • altrea kullanıcısına yanıt
    Üzerinde farklı bir aracın motor var
  • urun.n11.com
    Sun-fix Macun Kaynak -üretim 01-11-2019 40 Gr -100 Gr - n11.com
    https://urun.n11.com/yapistirici-ve-bant/sun-fix-macun-kaynak-uretim-01-11-2019-40-gr-100-gr-P340139718

Bundan alıyorsunuz motor soğukken güzelce uyguluyorsunuz 1 gün boyunca aracı kullanmıyorsunuz işlem tamamdır youtube da uygulaması var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle yapışdırıcı cözüm değil arkadaş. Çünkü alt tarafta çok az da olsa yağ kalıyor. Yapışdırıcıları kullanırken tamamen kirden ve yağdan arındırmak lazım , o da mümkün olmuyor.

Daha evvel kısa süreli yapışdırıcı denedim . bir hafta sonra damlamaya başladı. Gidip karteri söktürdüm ve kaynak yaptırdım.

Karter önemli , tamir edildi zannedip . İlerleyen günlerde , Yağsız arabayı çalıştırabilirsiniz. Motor elden gider maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetera -- 10 Aralık 2019; 14:56:9 >
  • Karter aman aman pahalı bir parça değildir yapıştırmak kaynak falan nedir Doğru değil abartmayın arkadaşlar alın karter zor değil uzun yolda yatak sararsınız haberiniz olsun

• Biraz işçiliğe para verip söktüreceksin hocam yapacak birşey yok. Çatlak elbet büyür o kadar hareketli bir parçaya bağlı üstüne swap varsa yüklüdür de motor yağsız kalıp oluşturacağı masraf şimdi değişim için vereceğinden çok daha fazla olur illa ki.
  • Haklısınız arkadaşlar pahalıya mal olcak ama ne yapalım motoru indirip sökeceğiz artık

• sakız yapıştır
  • Soktur yaptır yoksa motorunu yersin yapacak bişey yok yapıştıran da ordan yapıştırıcı atacaktır zamanla
    İşini şansa bırakma yoksa keşke yapsaydım dersin.

• sun-fix bu işi halleder ancak yukarıda arkadaş da söylemiş yağ damlaması olduğu için o şekilde uygulama yapılamaz..Ancak karterden yağı boşaltma imkanınız varsa boşaltın yağ gelmeyene kadar bekleyin sonra çatlağın olduğu bölge kalın zımparayla pütürlü hale getirilip sun-fix uygulanırsa sorun olmaz..
  • veysi89 kullanıcısına yanıt
    Boşaltalı 2 hafta oldu son damlasına kadar akmıştır ama işte sonrasında atma yaparsa sorun olur çünkü sun-fix max 100 derece sıcaklık diyor bu yüzden sökülüp kaynayacak gibi
  • işte bu yüzden ikinci el araç alınmaz

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Haklısınız fakat satacağım bir araç olsa çekinmeden söktürüp yaptırırım kimseyi mağdur etmek istemem. Fakat bu 3. aracım 89 model drift için hazırladığım bir araç 2-3 haftada bir anca biniyorum satmaya da niyetim yok. İstediğim şey beni yaza kadar idare etmesidir o zamana kadar kendi yerimi açacağım lift vs aldığım zaman çok daha kolay olacak. Yani işin kısası sanayiden ve çakma ustalardan bıktım ne zaman arabayı götürsem başına daha büyük işler geliyor. Lütfen kimse bunları okumadan yorum yapmasın.
  • Sunfix ile deneme yapın ancak zemini iyice temizleyip sonra pürüzlendirecek kadar zımpara yapın. %99 işinizi görecektir. İran yapıştırıcısı aslında bu iş için daha iyi bir çözüm ancak onu kullanabilmeniz için aracı ters çevirmeniz lazım Akışkan olduğundan uygulama sonrasında akacaktır.

Ekleme: Sunfix tutunmazsa yüksek sıcaklığa dayanıklı sıvı conta ile de çözüm bulabilirsiniz. Dediğiniz gibi kılcal bir çatlaksa sıvı conta kurtarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerousman -- 11 Aralık 2019; 16:7:31 >
  • Eğer keyif için kullandığınız bir araçsa, şimdilik yapıştırıcı macun v.b ile çözebilirsiniz. Bahsettiğiniz yerinizi açıp sağlam bir tadilat yapana kadar da, marşa basmadan önce arabanın altında kaçak kontrolü, yağ çubuğunu çekip yağ kontrolü yaparak binersiniz.
  • Arkadaşım yapıştırıcı falan o kadar ağır işçiliğe gerek yok,
    çiğnenmiş sakız yapıştır geç. Bu kadar pimpirikli olmayın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.