| 

Kart şifrelerini 6 ayda bir değiştirme zorunluluğu geliyor

- 

- 

Bu uygulama ile kart sahibinin kendisinin de mevcut şifresini hatırlaması zorlaşacak büyük ihtimalle. 
Devamında "ulan benim kartın şifresi en son neydi?" düşüncesiyle 3 kere yanlış girip kartın blokesi ile sonuçlanan bir senaryo da mümkün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Temmuz 2025; 17:55:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > - 

Yaşlı insanlar adapte olamaz. Muhtemelen gerçekleşmez.
_____________________________  - 

Hayatta bu kadar enayice bir şey duymadım. Dolandırılanlar yaşlı başlı insanlar, şifreyi her gün değiştirtsen de bu insanlar dolandırılır. Şimdi ya 1111, 2222 gibi her ay değiştircekleri kolay şifreler verecekler ya da verdikleri şifreleri unutup başı kesik tavuklar gibi ortalarda koşturacaklar. Masa başında bir karar veriyorlar sonuçlarını hiç düşünmüyorlar. 
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________  - 

herkes kullanmıyor. annem mesela. 76 yaşında. akıllı telefon kullanamıyor.

artık sadece rakamla olmamalı harf ve sembollerde olmalı. 
 - 

POS'larda ödeme işlemini temassız yapmayanlar için de sıkıntılı bir durum bu.

Saçma sapan işler millet arkada sıra beklerken sen bankamatiğe doğru şifreyi tanımlamak için uğraşacaksın zaten millet sinir küpü ondan sonra bir ton kavga sana.

- 

Bir sürü kart var. Sürekli onla mı uğraşacağız? Madem parmak izini zorunlu yapın. Biz de kurtulalım. Şimdi sürekli parola değiştirip parolayı bloke edeceğiz. Bu defa parolayı telefona yazacak millet. Daha sıkıntılı bir durum. 
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > - 

QR para çekme + temassız ile kartlar artık bir yere takılmıyor neredeyse. Banka kartlarını vs artık yanımda bile taşımıyorum, sadece birkaç kredi kartı yetiyor.

4 haneli şifrenin güvenlik zaafiyeti daha fazla değilmi, bir şifre çözücü için kaç saniyelik iş? Varsayalım 3 bankada kartın var online şifreyle en az 6 şifre aklında tutacaksın, yetmeyecek arada bir şifre değişecek; yetmedi üyeliklerin şifresi, kullandığın mail adreslerinin şifresi vs. biryere yazmadan başa çıkmak zor. 
 - 

Qr iyi bir alternatif te qr ödeme almayı herkes beceremiyor 
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ I3-12100F /MSI Pro H610M-B/
Gskill 8X2 GB 3200 mhz/M2-500GB SDD/
2*1TB SSD/Zotac RTX2060 V2 12GB
+G435+G305+Apex 3 TKL /Asus VG258QR+Samsung 4K M70D
Windows 10Pro-Custom Full Edit/Xbox Series S /game pass ultimate /
hepsini boşver ..."Creative THX 550"... - 

Daha büyük bir güvenlik zaafiyeti. Böyle olunca insanlar şifreleri yazacaklar, çantasını kaybeden veya çaldıran parasını mutlaka kaybedecek.
Bankalar güvenlik sorumluluğunu müşterilere yüklemeye çalışıyor. Güvenliği kendim sağlayacaksam bankaya ne gerek var.
_____________________________ in vino veritas * - 

Sizene arkadaş şifremden 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Haberleşme Forumu Kuralları:
https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922
------------------------------------------------------------------------
Referans Paylaşım Konuları:
https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311 - 

50 yıldır aynı şifreyi kullanıyoruz da ne oldu? Kime battı şifremiz?
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. - 

Kafanızda bir algoritma kurarsanız şifre değişse de unutmazsınız. 
YKB bankasında internet bankacılığında zaten 6 ayda bir şifre değiştirmek zorunlu, normalde unutkan bir adamım, ben bir algoritma kurdum, şifreyi değiştirsem de unutmuyorum.
Mesela örnek vereyim; şifrem 6 haneden oluşuyorsa ilk 4 haneyi yıllardır asla değiştirmiyorum, bu yüzden ilk 4 haneyi asla unutmam, son 2 haneyi de güncel hayatın bir mantığına göre değiştiriyorum, değiştirdiğim son 2 hanenin mantığını bildiğim için asla unutmuyorum.
Yani uzun lafın kısası ben her zaman 6 hanelik şifrenin son 2 hanesini değiştiriyorum.
Anlaşılan kart şifrelerini de bu mantığa göre değiştirmem lazım, yoksa mümkün değil hatırlayamam şifreyi.
YKB bankası kart şifrelerinde 6 hane sayısala izin veriyor.
Benim yöntemimin püf noktası; 6 hanelik şifrede ilk 4 haneyi asla unutmayacaksın ve değiştirmeyeceksin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 18 Temmuz 2025; 21:31:51 >
 - 

Hangi orrospu çocuğunun aklına geliyor böyle saçma şeyler?
Kart şifresi ile dijital dolandırıcılığın alakasını bulana benden altın dildo hediye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________  - 

geçmiş olsun. artık internet şube parolalarından sonra kart parolalarını da unutacağız. 
 - 

Beyinsizler 
Kqybetmediğim kartın şifresini değiştirsem ne şeyyime değiştirmesem ne şeyyime acaba
Ulan biz devlete parmak ve avuç taraması verdik, yüz taraması verdik
Bağlasanıza madem bunları birbirine
Yemin ederim geri zekalılık, beyinsizlik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 18 Temmuz 2025; 23:40:33 >

| 
                                            Bu uygulama ile kart sahibinin kendisinin de mevcut şifresini hatırlaması zorlaşacak büyük ihtimalle.  

Devamında "ulan benim kartın şifresi en son neydi?" düşüncesiyle 3 kere yanlış girip kartın blokesi ile sonuçlanan bir senaryo da mümkün.  | 

| 
                                         Saçma sapan işler millet arkada sıra beklerken sen bankamatiğe doğru şifreyi tanımlamak için uğraşacaksın zaten millet sinir küpü ondan sonra bir ton kavga sana.  | 

| 
                                            Hayatta bu kadar enayice bir şey duymadım. Dolandırılanlar yaşlı başlı insanlar, şifreyi her gün değiştirtsen de bu insanlar dolandırılır. Şimdi ya 1111, 2222 gibi her ay değiştircekleri kolay şifreler verecekler ya da verdikleri şifreleri unutup başı kesik tavuklar gibi ortalarda koşturacaklar. Masa başında bir karar veriyorlar sonuçlarını hiç düşünmüyorlar.   

| 

| 
                                         Daha büyük bir güvenlik zaafiyeti. Böyle olunca insanlar şifreleri yazacaklar, çantasını kaybeden veya çaldıran parasını mutlaka kaybedecek. Bankalar güvenlik sorumluluğunu müşterilere yüklemeye çalışıyor. Güvenliği kendim sağlayacaksam bankaya ne gerek var.  | 

| 
                                         Yaşlı insanlar adapte olamaz. Muhtemelen gerçekleşmez.  | 

| 
                                         POS'larda ödeme işlemini temassız yapmayanlar için de sıkıntılı bir durum bu.  | 

| 
                                         Tabi en az 10 karakter karakterlerin bir kismi buyuk bir kismi kucuk olacak en az urdu dilinden ibraniceden ve çinceden birer en az karakter icerip bir de son 15 sifre olamayacak, 6 ay cok 6 gunde 1 yenilensin..sifre yanlis girince kart kendini gorevimiz tehlikede ki gibi imha etsin..  | 

| 
                                         Ülkenin en büyük sorunu bu. Hırsıza ve dolandırıcıya çözüm üretemeyen, ceza veremeyen ama namuslu ve mağdur kişileri koruma adı altında daha çok mağdur eden sistem. Ulan sen kendi banka güvenliğini iyi yap, sen devlet olarak sokak güvenliğini, siber güvenliğini iyi yap, 76 suç kaydı olan hırsızı dışarı salma, 91 suç kaydı olan dolandırıcıyı dışarı salma. E-Devlet verilerini çaldırma. Önce sen hükümet olarak işini yap, halka yük olma.  | 

Benzer içerikler
- telefon kamerasını webcam olarak kullanma
 - yapay zeka uygulamaları
 - instagram hesabım çalındı
 - whatsapp bildirim gelmiyor
 - fotoğraf canlandırma

Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

Hızlı