Şimdi Ara

Kar lastiği Yoksa Yerine Plastik Kablo Bağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
28.023
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba aranızda geçici çözüm olması bakımından kablo bağı (çırt-çırt) ile lastiğin çevresini bağlayarak kullanan arkadaşlar var mı? Bi nevi basit palet yani sizce mantıklı mı?

• ilk defa duydum ama bence gayet mantıklı hehe memleketimin insanı ya
  • Ben daha önce denemiştim kablo bağını fakat 100 metre gitmeden çatır çatır koptular :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özellikle et kalınlığı olan ve siyah renkli olanları öneriyorlar aslında

• kar lastiği yerine kesinlikle kullanılabileceğini zannetmiyorum... ama zorda kalındığında zincir yoksa belki geçici çözüm olabilir...
  • çok çok sağlam olması lazım
  • Bende Karda bisikletletimin Lastiklerini kablo ile sararım mesela :D ARkadan kontra frenli olduğu için Ön frene basınca kapaklanıyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında merak ettiğim deneyip kullanan var mı? Ne kadar yol gider.
  • Ahahaha süper.
    Karda vs işe yarayabilir.
    Ne kadar dayanır bilemem tabi.
  • Bİraz araştırdım ve ağaşıdaki özelliklere sahip olduğunu öğrendim.

Hammadde : NYLON 6.6 (UL94 V-2)
    ¤ Çalışma Sıcaklığı : -40 °C ila +85 °C
    ¤ Petrol ürünlerine, organik asitlere ve greslere mükemmel dirençlidir.

¤ RoHS Direktifine uygun imal edilmiştir.
    ¤ Siyah renkte kablo bağlarımız kış şartlarında montaja uygun ve UV ışınlarına dayanıklıdır.
    ¤ Minimum açma kuvvetleri, Amerikan Askeri Standardına (MIL-S-23190 E) uygun veya daha
    yüksektir.

¤ Renk : Natürel ve siyah renkler standart, diğer renkler isteğe bağlı üretilir.

Bu iş için siyah renkli olan ideal ve ebatları da en aşağı 9mm/800mm/225mm olmalı bu şartları taşıyanların en aşağı 80 kg a kadar mukavemeti olduğu yazıyor
  • Aracın yere temas ettiği noktaya binen ağırlığa bence plastik dayanmaz.
  • O plastik kablo bağı parçalanıp disk ile balata arasına sıkışırsa veya dolanırsa o zaman vay halinize
  • Dayanmaz ki kardeşim :)
  • kar pençesi diye bir ürün vardı. incelediniz mi?
  • Pençeyle aynı mantık fakat daha basit ucuz ve işlevsel bence. Buz üzerinde çırtçırt çalışmaz pence çalışır, ancak karda idare edilebilir diye düşündüm.
  • Malesef söylediğiniz şey mümkün değil. Zira aynı bu dediğinizi geçmiş yıllarda bir tanıdığımız sizden çok çok önce akıl edip denemişti. Hiç unutmam hatta yanımızda sardı sarmaladı ama araba hareket ettikten bir süre sonra kablo koptu ve tekerlere dolandı. Sonra o dolanan kabloyu yerinden çıkarabilmek için arabanın tekerini takoza aldı altından dolanan yerlerden çıkarana kadar 1 saat falan uğraştı hatırladığım. Meret o kadar kısa mesafede o kadar karmaşık dolanmayı nasıl becerdi hala anlamış değilim . Ama bu iş için yapılmış olan özel plastikli malzemelerle yapılırsa (kar penceşi vb.) bişey diyemem ama sakın ola bildiğiniz içinden metal geçen kablolarla denemeyin aman diyeyim .

• Arkadaşın bahsettiği kablo bağının resmini de ekleyelim.

• amerikan kelepçesi olmasın :)
  • olabilirde nasıl baglicaz diye düşünmüştüm.. tekere çantların arasından tekerin yüzeyle temes ettigi yere geliyor sanırım..
  • plastik kelepçe taylap mı ne diyorlar bence mantıklı ancak jantı çeviremezsin hele çelik jantın yoksa imkansız
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.