Arkadaşlar merhaba sıralamanın çok ortada bir yerde kalmasından dolayı ne yapacağımı bilmiyorum ve düşünmekten kafayı yemek üzereyim, rüyamda bile tercih yapıyorum. Sıralamam 45k aklımda olan bölümler: YTÜ Kimya Mühendisliği(ing), GTÜ Endüstri Mühendisliği(ing), ODTÜ Maden Mühendisliği
Ama her araştırdığımda yeni bir mühendislik öğreniyorum ve bu yazdığım bölümlerden ne kadar eminim bilmiyorum. ODTÜ'yü devlet tarafından iş istihdamı sağlanması ve ilk 50k yazanların o yılki asgari net ücret kadar burs almasından ve Ankara'da olmamdan dolayı düşünüyorum. Ancak Ankara'dan da ayrılmak istiyorum. Biraz daha ODTÜ'ye baktığımızda Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği gibi sıralamama daha yakın yerler görünce kafam karışıyor. GTÜ'deki kafa karışıklığım İstanbul'da direkt olmaması ve bölümün, yeni açılması ve top 5 üniden olmadığı için işsizlik düşüncesi ve sosyal olanakların az olması vs. YTÜ'de ise her şey güzel ama Kimya Mühendisliği iş bulma sıkıntısı olur mu ve bölüm bana ne kadar uygun bilememem gibi sebepler. Sizden ricam aramızda bu bölümlerde okuyan ya da mezun ya da bilgisi olan arkadaşlar varsa bana fikir vermeniz ve yol göstermeniz olacaktır. Yakın sıralamadaki arkadaşlar nereleri düşünüyor onları da merak ediyorum. |
KAFAYI YİCEM 45K HANGİ ÜNİ VE BÖLÜM

-
-
Hocam Odtü nasıl ilk 50kya asgari burs veriyor bu arada bende 42kyım benimde kafam çok karışık :')
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
odtü maden ilk 50kye asgari ücret burs 50-60k arası asgari ücretin yarısı burs var
-
Vayy ama yine de ben olsam maden seçmezdim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok ayrı bölümler hocam. İlgi alakan ne yöndeyse onu seç. Bide bu okulların bölüm tanıtımları varsa izle bence. Mezunları falan oluyor anlatıyorlar kendilerini. O açıdan daha açıklayıcı olabilir senin için
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
banada annem çok seç dedi ama yazmadım burs insanın aklını çeliyor :D birde odtüde okuyorsun iş bulma konusunda pek sıkıntı çekileceğini düşünmüyorum fakat iş zor
-
maden yazılmaz bursa balıklama atlamayın
-
Hocam neden oldugunu söylersen devir sıkıntılı sonucta hem burs hem is garantisi düşündürüyor adama
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
çevremde tanıdık vardı onla konuştum youtubeda videoların altındaki yorumlarada bakabilirsin baya maden müh yorumu var onlar sana fikir verir
-
ytü-metalurji
Ege eee yazabilirsin hocam. 2 sene önce 38kyla girdim ve bölümdeki gelişmeler çok fazla. Yeni bina ile birlikte bu sene yikselişe geçecek treni kaçırma derim.
Türkçe olmasaymış düşünebilirdim eskişehir teknik nasıldır ki acaba eee
GTÜ Elektronik yaz.
-
Türkçe olmasının da avantajları var hocam. Gerçekten gerekli olan dersleri ingilizce göreceksin. Ders seçme özgürlüğün artıyor. Gereksiz GPA, yani mezun olurken gereksiz not düşüklüğü yaşamazsın. Zaten her işe gireceğinde nereden mezun olursan ol ingilizce bilmen şart. Bunu mülakatta test edecekler. O yüzden bence ingilizce seçmek, ana dili ingilizce olmayan türk hocalarla hemde çok mantıksız. Okulu ve bölümü tanıttığım konuya buradan ulaşabilrisin: https://forum.donanimhaber.com/ege-universitesi-elektrik-elektronik-muhendisligi--149622308
En Beğenilen Yanıtlar

banada annem çok seç dedi ama yazmadım burs insanın aklını çeliyor :D birde odtüde okuyorsun iş bulma konusunda pek sıkıntı çekileceğini düşünmüyorum fakat iş zor |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X