Şimdi Ara

Kadıköy'e Sürpriz Aday: Fatih Mehmet Maçoğlu Aday Oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'nin ilk Türkiye Komünist Partili (TKP) Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yerel seçimlerde TKP'nin Kadıköy Belediye Başkan adayı olacağı açıklandı.

Tunceli Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart’taki yerel seçimlerde Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) İstanbul Kadıköy Belediye Başkan adayı olacak.

Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun yaptığı açıklamaya göre, Fatih Mehmet Maçoğlu'nun İstanbul Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesi kararı alındı.

Fatih Mehmet Maçoğlu, 2014 yerel seçimlerinde Tunceli’nin Ovacık ilçesinde belediye başkanı seçilen, ardından 2019’daki yerel seçimlerde Tunceli Belediye Başkanı seçilmişti. Maçoğlu, yaptığı açıklamada, "Kararı kurumum az önce kesinleştirdi. Toplantılar yapılıyordu. Sol sosyalist kurumların içinde yer aldığı yaklaşık 20 kurum ve siyasi partinin ortak adayı olarak TKP çatısı altında 31 Mart seçimlerinde Kadıköy’den aday olacağım. Beni aday olarak gösteren tüm sosyalist güçlere, partilere teşekkür ediyorum. Kendimize güveniyoruz, kazanacağız" dedi.

Onedio

• Seyit Rıza'nın kulu Kadıköy'den aday oluyormuş. Geçen seçimde TKP'nin Kadıköy'den adayı olmamış. CHP dışında sol denebilecek DSP ve VP'nin adayları ise toplam 2.408 oy almış. Bu partilerin seçmenleri Maçoğlu'na oy vermez. Bu adama oy verirse ya HDP seçmeni ya da bir takım CHP seçmeni oy verir. 5.000 oy başarı sayılır. Bu oyla belediye başkanı olmuştu zaten Tunceli'de. Senin ne işin var Kadıköy'de? Ulan Kadıköy'dekileri komünist mi sanıyorsunuz siz?

• Seyit Rıza'nın kulu Kadıköy'den aday oluyormuş. Geçen seçimde TKP'nin Kadıköy'den adayı olmamış. CHP dışında sol denebilecek DSP ve VP'nin adayları ise toplam 2.408 oy almış. Bu partilerin seçmenleri Maçoğlu'na oy vermez. Bu adama oy verirse ya HDP seçmeni ya da bir takım CHP seçmeni oy verir. 5.000 oy başarı sayılır. Bu oyla belediye başkanı olmuştu zaten Tunceli'de. Senin ne işin var Kadıköy'de? Ulan Kadıköy'dekileri komünist mi sanıyorsunuz siz?

• Kadıköyde doğma büyüme kadıköylü yok sanırım devamlı başka yerden adam devşiriyor. Ya kürt yada laz birisini istanbul ilçelerine aday gösteriliyor. Yokmu doğma büyüme istanbullu Türk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 6 Ocak 2024; 18:4:56 >
  • Tunceli'den Kadıköy'e "ne alaka ulan" dedim haberi okuyunca geçen. İl belediye başkanlığından ilçeye. Saçmalık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir'den aday olsaydı şansı daha çok olurdu. Tunceli komple İzmir'e taşındı.

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Ben eski Kadıköy'lüyüm yaklaşık 30 yıl falan oldu ordan taşınalı. Kadıköy son 20 yılda marjinal sol örgüt sempatizanlarının yuvası haline geldi. Bu yüzden çehresi çok değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 6 Ocak 2024; 18:34:11 >
  • DEM parti ve TİP büyükşehirde İmamoğluna destek karşılığında Kadıköy ve HDP'ye iki ilçe alır mı alır hiç belli olmaz.

Kominist parti ve TİP'in nerden baksan 2-3 puanı var DEM partinin nerden baksan 7-8 puanı var. İstanbul'da büyükşehire aday çıkarmamak için Kadiköy'ü bile alabilirler ben bekliyorum açıkçası.

Çünkü DEM partide 2 ilkçe istediği söyleniyordu CHP'den. CHP seçimi kazanmak için her türlü tavizi verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 6 Ocak 2024; 18:35:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kadıköy çok garip bi yer 45 senedir hep aynı gelen neden hizmet etmez anlamıyorum .metro geldi onuda hükümet yaptı zaten .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

ÇArşıdaki birçok dükkan sahibi kürt olmuş , küçük bir diyarbakır olmuş kadıköyün merkezi. Gece hertürlü ahlaksızlık var ,fuhuş vss.

kimin eli kimin cebinde belli değil. Rıhtım tarafında temizlik şart .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 6 Ocak 2024; 18:40:14 >
  • Çalışmalarını beğeniyorum ama Tunceli'den Kadıköy'e saçma olmuş.

• Maçoğlu aralarında DEM parti ve TİP'in de içinde olduğu Emek ve Özgürlük İttifakı partilerine mektup göndererek Kadıköy adaylığı için destek istedi ve Emek ve Özgürlük İttifakı partileride bunu kabul etti.

TKP ise Emek ve Özgürlük İttifakı içinde değil ancak Maçoğlu'na sempati ile yaklaştıkları için bu talebi geri çevirmediler. TİP'de Kadıköy'de kendi adayını çıkarma kararı almıştı ancak Maçoğlu'nun adaylığı durumu muhtemelen TİP'in Maçoğlu'na destek vermesine sebeb olacak. DEM partininde Kadıköy'de Maçoğlu'nu desteklemesi yüksek ihtimal.

Kadıköy son 20 yılda zaten eski yerleşimcilerinin çoğunu kaybetti. Hatta Kadıköy'ün asıl yerlileri son 20 yılda ilçeye yeni gelenlerden oldukça rahatsız. İstanbul'da son 20 yılda en fazla göç alan ilçelerin başındada Kadıköy geliyor ve nüfusun kontrolsüz artmasıda Kadıköy'ün eski çehresini olumsuz şekilde değiştirdi.

• Sürpriz değil bekleniyordu tee Ağustos ayında nabız yoklaması başlamıştı zaten de tam Tunceli nireee Kadıköy nireee

• DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

Ben Maçoğlu'nun yaş tahtaya basacağını düşünmüyorum.

Tuncelide aday olsa tekrar seçileceği yüzde 90 garanti iken. Buraya gelmesi gizli bir anlaşma veya ittifakın eseri bence. Yakında çıkar korusu.

Ama HDP ve TİP pazarlıkla CHP'den buraları isteyecek anlaşılan. İstanbuldan 2 büyük ilçe HDP'ye 1 ilçede TİP'e

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

İmkanı, mümkünatı yok. CHP liler ne yiyecek belediyeler giderse. Hele TİP 'mi? Bunlara anca belediye meclis üyelikleri ve ballı ihaleler verilir.

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Görecez az kaldı şurada her şey belli olacak... Ama ben DEM parti ve TİP'e belediye vereceklerini düşünüyorum halen daha.

Baksana halen CHP kadiköy belediye başkanı adayınıda açıklamamış buda ilginç...

İBB'yi kaybetmemek için bazı ilçeleri verir mi verir hiç belli olmaz. CHP alışık vermeye. 40 vekil verdiği gibi ne olsun hepsine 2-3 belediye verir. Yoksa böyle böyle inatlaşırsa İzmir bile sakata girebilir.

HDP ve TİP'i kızdırırsalar Antalya Mersin Adana Muğla flanda riske girer. DEM parti ve TİP aday gösterdiği her yerde kemiksiz oyunu alır çünkü. Oyları böler. Üstüne İYİ parti adayları Zafer partisi adaylar. Diğer 6'lı masa ortakları derken CHP her yerde kendi yüzde 20-25 oyunu alıp kaybeder seçimleri.

Not: İşin özeti onlara selam çakmaya dirsek teması kurmaya mecbur CHP bak kör kuracakta. Selahattin Demirtaş güzellemeleride artaracak. O kadar olay var üstüne düşmeyip TİP'li tutuklu vekil için Ankarada büyük eylem planlanması bile boşuna değil. Sırf HDP ve TİP'e şirin görünme çalışmaları bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 6 Ocak 2024; 19:4:50 >

• Doğudan sıkılmış...

Kadıköy ün neyini biliyor da aday oluyor?

• Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

40 yıl Dudullu’ da yaşadım,

Hep çöplüktü yine öyle…

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

DEM Parti zaten CHP ile ilk resmi görüşmelerinde İstanbul'da DEM parti Küçükçekmece, Esenyurt ve Sultangazi ilçelerinde kendi adayları desteklenir ise CHP ile İstanbul özelinde ittifak yapmak istiyor. Kadıköy ise CHP'nin kalesi olarak biliniyor ve CHP Kadıköy'de başka bir partiyi desteklemesi çok mümkün değil. DEM partide siyasi bir manevra yaparak Maçoğlu'nun adaylığını bir koz olarak öne sürmüş olabilir.

Sol cenahta Maçoğlu'na sempati çok büyük ve her ne kadar DEM partili olmasa bile adamın ricası kırılmamış, TKP'den aday olmasına izin verilmiş. Maçoğlu ise Kadıköy'ü gezmeye başladığı an zaten ilgi odağı olur, bu durumda CHP'yi rahatsız eder.

CHP şayet DEM partinin istediği ilçelerde destek verirse muhtemelen Kadıköy'de ki CHP adayınada DEM parti ve ittifakı destek verecek.

• Neredesiniz chpliler solcular oyunuzu bölüyorlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.