Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON YASASI>>Burdan Devam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.713
Cevap
0
Favori
209.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son gelişmelerden sonra, kaçak telefonlara mesaj atma aşamasına gelebildik.

Bu zamana kadar iki adet üst konuyla götürdüğümüz ve yer yer gereksiz mesajlarada sahip olan her iki konudada önemli bilgiler aralara sıkışıp kaybolmaya başladı. Zaten yukarıda var olan kalabalığıda azaltmak adına;

Bundan sonraki gelişmeleri daha rahat takip edebilmek adına her iki konuyu da kapatıyorum.

Bundan sonra spot ve kaçak telefonlarla ilgili konuya ait bilgi, paylaşım ve yeni gelişmeleri burdan devam edelim.

Her iki konuda da emeği geçen, bilgi ve emeklerini paylaşan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Eski konulara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!!

::::IMEI SORGULAMA::::

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaçak Telefon Yasası Hakkında Bilgiler

Kaçak telefon, yasa dışı yollarla ülkeye sokulan veya kayıt yaptırılmadan kullanılan cihazlara verilen addır. Kaçak telefonların kullanımı yasalara aykırıdır ve ciddi yaptırımları beraberinde getirebilir.

Kaçak Telefon Yasası'nın Amacı

Kaçak Telefon Yasası, kaçak telefonların kullanımını önlemek ve ülke ekonomisine zarar vermeyi amaçlamaktadır. Kayıtlı olmayan telefonlar, devletin vergi geliri elde etmesini engeller ve haksız rekabete yol açar.

Kaçak Telefonların Kullanımına İlişkin Yaptırımlar

Kaçak telefon kullandığınız tespit edilirse, aşağıdaki yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz:

• Cihazınıza el konulabilir.
    • Para cezası ödemekle yükümlü kılınabilirsiniz.
    • Telefon hattınız kapatılabilir.

Çalınan Kaçak Telefonlar

Kaçak telefonunuz çalınırsa, derhal kolluk kuvvetlerine bildirmeniz önemlidir. Çalınan kaçak telefonların kullanımı da yasa dışıdır ve aynı yaptırımlara tabidir.

Kaçak Telefonların Tespit Edilmesi

Yetkililer, kaçak telefonları tespit etmek için çeşitli yöntemler kullanır. Bunlar arasında cihazın IMEI numarasını kontrol etmek ve kayıtlı olmayan hatları tespit etmek yer alır.

Yasal Telefon Kullanmanın Önemi

Yasal yollardan temin edilmiş bir telefon kullanmak, aşağıdaki avantajları sağlar:

• Ekonomik destek
    • Vergisel yükümlülüklerin yerine getirilmesi
    • Güvenli iletişim
    • Yasal yaptırımlardan kaçınma

Kaçak telefon kullanımından kaçınmak ve yasalara uygun davranmak senin sorumluluğundur. Bu sayede ülke ekonomisine katkıda bulunabilir, haksız rekabeti önleyebilir ve yasal yaptırımlardan korunabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • telsim den mesaj geldi..7046 yı arayın kayıtlı mı telefonunz öğrenin diye..aradım direk otomati kbir ses kaydınız alınmıştır....müşteri temsilcisini aradım.efendim dedi 8 aralık a kadar size mesaj atacağız kayıtlı mı kayıtlı değil mi diye...ben de sordum zaten mesaj atmak zorundasınız niye bu şekilde insanları kandırıyorsunuz diye..öünkü mesaj atalı ve arayalı 12 saat geçti ama mesaj gelmedi...neyse...telsim bu şekilde çözecekmiş....aynı hattı farklı telefonlara takıp telsime mesaj atarsanız ne olacak bakalım..kafa akrışacakmı....
  • arkadaşlar bana dün sonyericsson k750i geldi yurt dışından acaba onu şimdi kayıt ettirebilirmiyim???cevap yazarsanız sevinirim...
  • Bir iki haftaya kadar yurt dışıından telefon gelcek bana. Faturalı olarak getirirsem, kayıt altına aldırmam için gümrük de herhangi bir işlem yaptırtmam gerekir mi?
  • arkadaşlar şimdi bu kaçak tel. yasasıyla ilgili 13 temmuz oncesinde alınmış kaçak teller kayıt altına alınabilecek daha sonrakiler kapatılacak deniyo! fakat bu 13 temmuz tarihi nerden çıktı bilen varmı? forumda birçok kişi aynı şeyi yazmış! ben tel.imi kasım ayında aldım! yurtdışı! şimdi bu durumda benim tel. kapanacakmı yani?
  • 13 temmuzda çıkan ve bizi bu kadar uğraştıran yasa yüzünden 13 temmuzdan bu kadar çok bahsediliyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cinman

telsim den mesaj geldi..7046 yı arayın kayıtlı mı telefonunz öğrenin diye..aradım direk otomati kbir ses kaydınız alınmıştır....müşteri temsilcisini aradım.efendim dedi 8 aralık a kadar size mesaj atacağız kayıtlı mı kayıtlı değil mi diye...ben de sordum zaten mesaj atmak zorundasınız niye bu şekilde insanları kandırıyorsunuz diye..öünkü mesaj atalı ve arayalı 12 saat geçti ama mesaj gelmedi...neyse...telsim bu şekilde çözecekmiş....aynı hattı farklı telefonlara takıp telsime mesaj atarsanız ne olacak bakalım..kafa akrışacakmı....

cinman çok özür ama tam olarak ne demek istediğini anlamadım kelimelerin biraz devrik olmuş.
    aynı mesaj bana da geldi telsim in niye böle bişii yaptığını bende anlayamadım ve bu arada telefonlarına kaçak uyarısı mesajı gelen ark. var mı ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giotine -- 3 Aralık 2005, 13:56:20 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben birşey daha sorcam herşeyi düşünene telekom herkesin cebinde 2-3 hat oldugunuda biiyor anladıgım kadarıyla telfonları bir numaraya bakarak kayıt edicekler sonra millet hattıı takınca bu telefon çalıntı dicek ve de telefon bloke olcak ne güzel
  • bu konuda herkes soru sormuş cevapları bilen yok mu?
    bende spot telefon kullanıyorum bana msj falan gelmedi.
  • Dün televizyonda dinledim, mesajların gönderilmesine 5 aralık pazartesi günü başlanacakmış ve 3-4 günde tamamlanacakmış. Her ihtimale karşı 13 aralığa kadar ikinci bir mesaj daha gönderilecekmiş. 13 Temmuzdan sonra kaçak olarak alınan telefonlar 13 aralıkta bloke olacakmış.
  • 13 Temmuzdan sonra yurt dışından faturalı olarak getirilen telefonlarda kayıt altına alınacak. Fakat bu durumda olanlar sanırım mesaj yolu ile kayıt yaptıramayacak, fatura ile belirtilen yerlere giderek kayıt yaptıracaklar. Bunun sebebi ise telefonun 13 temmuzdan sonra sisteme girmiş olmasıdır. 13 Temmuzdan sonra sisteme girdiği için söz konusu telefon af kapsamına alınmıyor ve bu durumda GSM operatörü mesaj göndermiyor bu telefona. Bu durumda telefonun yurt dışından alınmış olan faturası ile gerekli yere başvurularak telefon kayıt altına aldırılıyor.
  • Benim telefonum 13 temmuzdan önce alınmış hemde bir sene önce gibi.Fakat ben telefonumun IMEI nosunu sorgulattığımda bulunamadı diyor.Benim tel klonlanmış mı yani.Eğer öyleyse kayıt altına alamıcakmıyım.Kayıt altına alınması için IMEI sorgulattığımda "kayıtlı değil" mi demesi gerekiyor.Lütfen bu konuda bir bilgisi olan varsaa
  • Benim telefonum 13 temmuzdan önce alınmış hemde bir sene önce gibi.Fakat ben telefonumun IMEI nosunu sorgulattığımda bulunamadı diyor.Benim tel klonlanmış mı yani.Eğer öyleyse kayıt altına alamıcakmıyım.Kayıt altına alınması için IMEI sorgulattığımda "kayıtlı değil" mi demesi gerekiyor.Lütfen bu konuda bir bilgisi olan varsaa
  • 13 Temmuzdan önce sisteme giriş yapmış olan tüm telefonların kayıt altına alınacağı söyleniyor (klonlanmış olsa dahi). Hangi durumlarda ''kayıtlı değil'', hangi durumlarda ''bulunamadı'' sonuçları çıkıyor anlayamadım. Bunun yanında imei sorgulama sonucunda ''kayıtlı değil'' uyarısı alanı duymadım hiç. Tabi kesin olarak bilemem ama 13 temmuzdan önce veya sonra sisteme giriş yapan telefonlarda hep ''bulunamadı'' sonucu çıkıyor. Bizzat yaptığımız sorgulamalarda 13 temmuz öncesindeki ve 13 temmuz sonrasındaki kaçak telefonlarada ''bulunamadı'' diyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdemakbıyık

Benim telefonum 13 temmuzdan önce alınmış hemde bir sene önce gibi.Fakat ben telefonumun IMEI nosunu sorgulattığımda bulunamadı diyor.Benim tel klonlanmış mı yani.Eğer öyleyse kayıt altına alamıcakmıyım.Kayıt altına alınması için IMEI sorgulattığımda "kayıtlı değil" mi demesi gerekiyor.Lütfen bu konuda bir bilgisi olan varsaa

Telefonun kayıtlı değil, ama 13 Temmuz'dan önce alındığı için kayıt ettirebiliyorsun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: akay635

13 Temmuzdan önce sisteme giriş yapmış olan tüm telefonların kayıt altına alınacağı söyleniyor (klonlanmış olsa dahi). Hangi durumlarda ''kayıtlı değil'', hangi durumlarda ''bulunamadı'' sonuçları çıkıyor anlayamadım. Bunun yanında imei sorgulama sonucunda ''kayıtlı değil'' uyarısı alanı duymadım hiç. Tabi kesin olarak bilemem ama 13 temmuzdan önce veya sonra sisteme giriş yapan telefonlarda hep ''bulunamadı'' sonucu çıkıyor. Bizzat yaptığımız sorgulamalarda 13 temmuz öncesindeki ve 13 temmuz sonrasındaki kaçak telefonlarada ''bulunamadı'' diyor.

Arkadaşım, bu durumda bulunamadı ile kayıtlı değil aynı anlama geliyor.. Yani bulunamadı yazan telefonlar kayıtlı değil bu kadar basit...

• 13 Temmuz'dan sonra alınan kaçak teller kayıt ettirilemeyecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 3 Aralık 2005, 18:16:06 >
  • Yaa ama ben hatırlıyorum gene IMEI sini sorgulattığım bir tele "Kayıtlı Değil" deöişti.Yanlış olasın hatırladığım kadarıylaa.Ama diyelimki bulunamadı diyenler kolanlanmış tel olsun.O zman ne olacak?
  • arkadaşlar bana dün sonyericsson k750i geldi yurt dışından acaba onu şimdi kayıt ettirebilirmiyim???cevap yazarsanız sevinirim...

die bişi yazdım ama yine herkez kafasından bişi sölüo lütfen biri cevap yazsın

• quote:

Orjinalden alıntı: erdemakbıyık

Yaa ama ben hatırlıyorum gene IMEI sini sorgulattığım bir tele "Kayıtlı Değil" deöişti.Yanlış olasın hatırladığım kadarıylaa.Ama diyelimki bulunamadı diyenler kolanlanmış tel olsun.O zman ne olacak?

Özellikle klonlanmış imeilerde durum çok karışık. Bu karışıklığı ancak uzmanlar çözebilir. En güzeli bekle ve gör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akay635 -- 3 Aralık 2005, 18:30:02 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.