Şimdi Ara

Iphone artık zarar mı ettiriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese , yıllardır herkesin iphone altın gibi değerini kaybetmiyor algılarından sonra küçük matematik hesaplarıyla iphonenun yaşadığı değer kaybını göstermek istedim. Örnek olarak 16 pro max 256 gb modeli alacağım.

13 eylül 2024 tarihinde 99.999 tl ile ön satışa çıktı.

Merkez bankasının o günkü satış kuru 1 dolar=33.95 tabi o fiyatlardan ne bankadan ne kuyumculara alamıyoruz ama küçük bir kıyak olsun edilen zararda.

Ön siparişle alan bir kişi 2945 dolara 16 pro maxini almış oluyor. Şuan ki güncel dolar kuru 40.56

Bu da hesapladığımızda 119.449 tlye tekabül ediyor. Şu an ki iphone satış fiyatınıda 90000 tlden baz alınca(ki böyle bir fiyata satan yer yok) tamı tamına 726 dolarlık bir zarar meydana çıkıyor. İkinci elde satarkinki fiyatının düşmesi, insanların ikinci ele o kadar para vermeyip sıfıra yönelmesiyle satılacam tek yer telefoncu olunca bu zarar 1000 doları geçiyor. Bu durum samsungta daha vahim. İki sene önce 1000 dolara aldığım s23 ü şuan 500 dolara anca satabiliyorum. İşin özü türkiyede 500 dolardan fazla verilen her telefonlarda böyle büyük zararlar elde edilmesi kaçınılmazdır. İyi günler herkese

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Telefoncu denilen tipler senden alırken 70.000 TL fiyat çekip aynı telefonu satarken 100.000 TL diyor. %30 fark yaratan kendileri. "Ekmek yiyecekler" ya...

Zarar marar ettirmedi hiç bana. 15 PM 512 GB var, neredeyse aldığım fiyata satacağım bu ara. Buna zarar deniliyorsa onu bilemem.

İki tane kıytırık telefoncunun piyasayı işlerine gelince kırıp, işlerine gelince yükseltmesiyle zarar marar edilmez. Onları örnek gösteren tiplere de telefon satmam. Burada kaç tane telefon sattım. Hepsine de istediğim fiyata sattım. Alıcı buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 27 Temmuz 2025; 19:7:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden iphone yatırım için alınırdı şimdi artık bir önemi kalmadı peynir ekmek gibi satılıyor

• Enflasyonist ortamda para sürekli değer kaybeder. Ürünü 2nsene önce aldığınız fiyata hatta daha fazlasına satmanız kar ettiğinizi göstermez. Paranızın değer kaybettiğini gösterir. Değer kazsnmadı için 2 sene önce 100kya aldığınız bir ürünü, bugün resmi verilerde söylenen %30 enflasyon farkını kattığınızda en as 130kya satmanız gerekiyor. Ancak 2.elde yıpranma payı,amortisman gideri ni düşündüğünüzde 2yıl içşnde ürünü elden çıkarmak zarar ettirir çünkü piyasada para arzı sıkıntısı olur.
    O yüzden eldekini sonuna kadar tutup ( ürünün yaşam ömrü süresi sonuna kadar) ,ondan sonra elden çıkarıp, dönemin en iyisini almak mantıklıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hesap yanlış:

Enflasyon yıllık hesaplanır, bu nedenle 2 yıldaki fark : 2 X 30 = %60 olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 11 Ağustos 2025; 14:9:39 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.